Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

(Βιβλίο: 2001 Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Κεφ. 33)

Άπειρη Μητέρα των Κόσμων, ανυψώνω το «Είναι» μου και όλων των Αδελφών μου Ενώπιον Σου. Αφομοιω­νόμαστε Μητέρα μέσα Σου, γινόμαστε ένα με τη Θεία Άπειρη Πάλλουσα Παρουσία Σου. Μέσα στη Δόνηση, Μη­τέρα Γέννηση, της Γέννησης του Λόγου, εναποθέτουμε τα ενδύματα της πλάνης, τα καλύμματα της ψυχής και του Πνεύματος, που εμποδίζουν την εκδήλωση του Θεί­ου Εαυτού. Τα εναποθέτουμε μέσα σ’ αυτή τη Δόνηση, για να τα μετουσιώσεις και να τα κάνεις ένδυμα για το Νεογέννητο Λόγο.

Μητέρα Απέραντη και Θεία, εναποθέτω μέσα Σου τον Εαυτό μου. Ο Άνθρωπος Γυναίκα Λόγος, ο Άνθρωπος Γυναίκα Θεός, ενώνεται με Σένα την Απέραντη Μητέρα των Παλμών, με την Απέραντη Μητέρα της Γέννησης και σ’ αυτή την Υπέρτατη και Άχρονη Στιγμή, που ο Λόγος διαχέεται μέσα στα πάντα, που η Δόνηση, η Ευλογία και οι Ύμνοι της Τελειότητας διαπερούν όλα τα πεδία, ο Άνθρωπος Λόγος Γυναίκα μαζί με τον Άνθρωπο σε Ολότητα γίνονται με Σένα Απόλυτα Ένα. Εκφράζει ο Άνθρω­πος Γυναίκα Λόγος, για πρώτη φορά μαζί με Σένα, τη Γέννηση μέσα στα Σύμπαντα. Σε Ενότητα Αδιαίρετη, Ά­πειρη Μητέρα, ο Άνθρωπος και ο Θεός, γεννά το Θεό μέσα στους Κόσμους, μέσα στις Άπειρες διαστάσεις του Άχρονου και του Άχωρου, μέσα στα Άπειρα πεδία των κραδασμών, στην Υπερτέλεια ανακύκλωση της Αγάπης, η Ενότητα Θεός - Λόγος - Γέννηση διαχέει την Αγάπη και την Ευλογία, διαχέει τον Υπέρτατο κραδασμό του Λόγου σ’ όλα τα επίπεδα.

Απέραντε Λόγε, διαχέεσαι, εκδηλώνεσαι, πάλλεσαι μέσα στα πάντα. Απέραντε Λόγε αυτή την Άχρονη Στιγ­μή, συντελεί στη Γέννησή Σου και ο Άνθρωπος ο Ανυ­ψωμένος, ο Άνθρωπος ο ταυτισμένος στο Απόλυτο με τη Μία εκδήλωση της Θεότητας.

Ολόκληρος ο πλανήτης πάνω στον οποίο εκδηλώνεται ο Άνθρωπος, πάνω στον οποίο διδάσκεται ο Άνθρωπος, για να καταστεί Λόγος και ν’ αποσταλεί σ’ όλα τα Σύμπα­ντα, για να διδάξει τους Άπειρους Κόσμους, ανυψώνεται μέσα στη Θεία Υπερούσια Εξαγιασμένη Μήτρα, την Ά­πειρη, την Άναρχη, την Ατελεύτητη και γεννιέται Νέος πλανήτης, Νέο Φως, Νέα Δόνηση, γεννιέται παλμοδονούμενος στους Ύμνους και στις Ευλογίες της Γέννησης του Λόγου.

Ευλογώ την ανάδειξη του πλανήτη γη, σε πλανήτη Ζωής και Γέννησης και εγγράφω με Πύρινα γράμματα, ικανά να διαστέλλονται και να συστέλλονται, ικανά να διαπερούν με ενεργειακές δονήσεις όλα τα μόρια της ύλης, τη νέα φάση στην οποία εισέρχεται η γη και ολό­κληρη η ανθρωπότητα, που κατοικεί σ’ αυτήν. Τη φάση της Γέννησης, της Γέννησης Λόγου σε όλα τα επίπεδα, σε όλα τα σημεία, σε όλες τις πνευματικές ηλικίες.

Άπειρε Αγαπημένε Άνθρωπε, Άπειρε Αγαπημένε Θεέ, εσύ συμμετέχεις ενεργά στη Γέννηση του Θεού, εσύ με τη δόνησή σου περιτυλίγεις τη Θεία Υπόσταση, εσύ μορφώνεις Άπειρα ενδύματα, Άχωρα, Αναλλοίωτα, Υπερτέλεια, για να ντύσουν το Ανεκδήλωτο και το Εκδη­λωμένο, τη μορφή και το Άμορφο. Άπειρε Άνθρωπε Θεέ, αυτά τα Χριστούγεννα, αυτή τη Χρονική στιγμή, η Ευλογία που σου παρέχεται είναι η συμμετοχή σου μέσα στη Δόνηση της Γέννησης, συμμετοχή Τελειότητας, συμ­μετοχή Φωτός. Η Ευλογία που σου παρέχεται, Άνθρωπε, είναι τόσο δυνατή, που σε ανακυκλώνει, σε στροβιλίζει, σε καθιστά Λόγο - Θεό, σε καθιστά Αγάπη Άπειρη και Θεία, παλλόμενη μέσα στα Σύμπαντα. Ευλογία Άπειρη διαχεόμενη Αέναα, Ευλογία νέα, νέων ποιοτήτων, νέων κραδασμών, που μέχρι τώρα το σκήνωμα της ύλης σου δεν μπορούσε ν’ αντέξει. Ευλογία που έρχεται σαν απο­τέλεσμα συνεχών και αλλεπάλληλων κυματισμών Φωτός, με το οποίο σ’ έχω διαποτίσει. Ευλογία που σε ανάγει στα Θεία Πεδία και σε καθιστά Συνδημιουργό, σε ανυψώνει, με συνειδητές επιλογές, στην εκδήλωση του Ανθρώπου Λόγου, στην εκδήλωση της Υπερτέλειας Αγάπης Ουσίας.

Άνθρωπε, μέσα από σένα εκδηλώνομαι, μέσα απ’ το ένδυμα της πλάνης σου το μετουσιωμένο σε Αλήθεια, φανερώνω τον Γιο Μου, μέσα από τη δόνησή σου τη μετουσιωμένη σε Τελειότητα και Αρμονία εκδηλώνω τη Θεία Μου Παρουσία. Μέσα από σένα, μέσα απ’ την Ολό­τητα της μορφής σου, μέσα απ’ τη σύνθεση όλων των μορφών σου σε Αστάθμητο Είναι, εκδηλώνω την Ευλογία Μου σ’ όλα τα μέρη του ανθρώπου, σ’ όλα τα σημεία της Ύπαρξης. Εκδηλώνω την Ευλογία - Ενότητα - Αγάπη σε κάθε ψυχή και σε κάθε Πνεύμα, που δεν έχει λάβει τη Θεία Παροχή, τη Θεία Αγάπη, σε κάθε ψυχή και σε κάθε Πνεύμα, που έκλεισε τις πόρτες στο Θείο άγγελμα, στο Θείο Μήνυμα.

Παίρνοντας απ’ αυτή τη Γέννηση όπου κι εσύ συμμε­τέχεις, ενεργοποιώντας μ’ αυτό τον τρόπο Νόμους νέους, που επιτρέπουν την εισχώρηση του Λόγου μέσα στην ολότητά σου, γεννώ το Λόγο μέσα από σένα, Άν­θρωπε, μέσα σε κάθε σημείο σου, μέσα σε κάθε υπόστα­ση μεμονωμένη και διαχωρισμένη, σ’ όποιο στάδιο εξα­θλίωσης κι αν βρίσκεται. Ανασύρω αυτήν από τα βάθη που βρίσκεται και ενεργοποιώ το χώρο εκείνο που είναι απαραίτητος για να γεννηθεί ο Γιος ο Ένας, ο Μοναδι­κός, ο Αέναος, ο Λόγος - Χριστός - Αγάπη.

Γεννώ, γεννάς, γεννάμε, Άνθρωπε, στην Άπειρη εκ­δήλωση, μέσα σε κάθε μόριο του Εαυτού σου, μέσα σε κάθε ψυχή, είτε περιέχει Σπινθήρα Ζωής, είτε όχι. Μέσα στα πάντα διοχετεύουμε σε ενότητα Σπινθήρα και ενα­ποθέτουμε άμεσα το Θείο Λόγο σε Απειρότητα και παλμό ενεργειακό τόσο, που διασχίζει και καταθρυμματίζει όλα τα παραπετάσματα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να εγκολπωθεί μέσα σ’ όλες τις υποστάσεις η Θεία Παρουσία του Άπειρου Θείου Βρέφους.

Η δίκιά σου συμμετοχή στη Γέννηση, Άνθρωπε - Θεέ, ελευθέρωσε τους Νόμους της ενότητας του Ανθρώπου και τους έθεσε σε λειτουργία. Τώρα μπορείς να δίνεις την Αγάπη σου μέσα σε καθετί κι αυτή η Αγάπη άμεσα να φέρνει αποτελέσματα. Τώρα μπορείς ν’ ανυψώνεις ψυ­χές, τώρα μπορείς ν’ αγκαλιάζεις τα πάντα. Τώρα μπορείς να διαχέεσαι Άπειρα και να γίνεσαι Φως διαστελλόμενος και συστελλόμενος, σ’ όλες τις διαστάσεις του Απείρου. Τώρα, Άνθρωπε, μπορείς ν’ ανασύρεις τον Εαυτό σου κι ο λόγος σου να δίνει ενέργεια κι η πράξη σου ν’ απο­στέλλει Αγάπη κι ο κυματισμός σου να γίνεται Αρμονία και να δημιουργεί συνδέσεις άρρηκτες μέσα σε κάθε υ­πόσταση, έστω κι αν αυτή επιμένει διανοιακά στο διαχω­ρισμό της.

Άνθρωπε, Άνθρωπε Αγάπη, η συμμετοχή σου σ’ αυτή τη Γέννηση ενεργοποιεί άμεσα όλους τους αγωγούς σύνδεσης ανάμεσα στον Εαυτό σου, που είχαν μείνει σε αδράνεια. Ανακυκλώνει μέσα σ’ αυτούς το Λόγο Φως, το Λόγο Αγάπη. Ανακυκλώνει εσένα σε Τελειότητα. Άνθρω­πε η συμμετοχή σου στη Γέννηση σε καθιστά ικανό να συνδέεσαι με όλα τα πεδία κι όλα τα επίπεδα, πέρα από την ύλη που βρίσκεσαι και να παρέχεις εκεί διδασκαλίες και Φως. Η συμμετοχή σου στη Γέννηση, Άνθρωπε, φέρ­νει πλησίον σου και σε συνδέει με υποστάσεις που δε γνώρισαν το Λόγο, ώστε να διοχετεύεις σ’ αυτές την Απειρότητα των παλμών και να προετοιμάζεις το έδαφος για να γεννηθώ Εγώ.

Αγαπημένε Άνθρωπε - Λόγε - Γέννηση, Αγαπημένε Άπειρε Θεέ, μέσα στα πάντα υπάρχεις κι αυτή η Ύπαρξή σου η Ατέρμονη και η Θεία, αυτή η ρέουσα ανακύκλωση, η Αναλλοίωτη, δίνει Ζωή, δίνει Φως, δίνει δονήσεις Αγά­πης και μετουσίωσης σε όντα και ψυχές, που δε γνωρί­ζουν την Αγάπη, που δε γνωρίζουν το Φως, που δεν ανα­γνωρίζουν το Λόγο. Από αυτή τη στιγμή γίνεσαι Υπεύθυ­νος για τα όντα των Συμπάντων, για τα όντα των Απείρων Κόσμων. Αναλαμβάνεις Έργο διδασκαλίας Κοσμικό, ανα­λαμβάνεις Έργο με διάχυση δονήσεων, Έργο προετοι­μασίας, ώστε τα Σύμπαντα, οι Κόσμοι και οι Υποστάσεις που σ’ αυτά βρίσκονται διασκορπισμένες, να εισδεχθούν το Λόγο.

Αυτή είναι η Υπέρτατη Ευλογία, η Υπέρτατη Ευχή και η Υπέρτατη Επικύρωση του προορισμού σου. Γιατί πλέον δε σε καλώ να ταυτισθείς μαζί Μου, πλέον δε σε καλώ να πορευθείς στο δρόμο της επιστροφής. Η πορεία σου εί­ναι ήδη διαγραμμένη και δεν υπάρχει τρόπος να την απαρνηθείς. Βρίσκεται μέσα σου τυπωμένη μέσα σε κάθε πόρο της υπόστασής σου. Μέσα σε κάθε πόρο του «Εί­ναι» σου είναι γραμμένη η προσφορά σου, προσφορά στον Άνθρωπο και στα Σύμπαντα, προσφορά στην Ολο­κλήρωση της Δημιουργίας και στην αφομοίωσή της μέσα στην Άπειρη Άμορφη Θεία Ουσία. Μέσα σε κάθε πόρο σου βρίσκονται εντυπωμένα όλα τα σημεία της Ολότητάς σου και δε γίνεται να διαχωρίσεις, δε γίνεται να διασπά­σεις, γιατί η Ενότητα σε πάλλει τόσο, που κάθε διττότητα που θα εμφανίσεις και κάθε διαχωρισμό, θα καταλυθεί άμεσα, απ’ αυτή τη Δύναμη της Ροής, που μέσα σου υ­πάρχει. Άνθρωπε πλέον δεν καλείσαι. Η κλήση εντός σου υπάρχει έντονη, πραγμάτωση καθημερινή, γιατί η συμμε­τοχή σου στη Γέννησή Μου, στη Γέννηση του Λόγου, η συμμετοχή σου σαν Θεία Μήτρα, σαν Θείος Παλμός, σαν Θείο Ένδυμα, σαν Θεία Παρουσία, αποκλείει κάθε εμπό­διο, απομακρύνει κάθε δυσαρμονία και σε φέρνει στο ύψος εκείνο, που τίποτα δεν μπορεί να παρέμβει ανάμε­σα σ’ αυτή τη Θεία αφομοίωση, που τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει αυτή την Υπερτέλεια ανακύκλωση των Θείων κραδασμών.

Αγαπημένε, μαζί Ευλογούμε, ως Ένα Απέραντο και Θείο Ευλογούμε τα Σύμπαντα. Η Μητέρα - Λόγος - Γέν­νηση, ο Άνθρωπος - Λόγος - Γέννηση, Ευλογεί τα Σύ­μπαντα. Μέσα στα Σύμπαντα η ενεργειακή κίνηση της Ευλογίας διαγράφεται, διαπερνά τα πάντα, χαράσσεται σαν Πύρινη Γραμμή εκπέμπουσα ενέργεια μετουσίωσης και Αρμονία.

Ευλογώ τον πλανήτη γη, Ευλογώ την ενέργεια τη συσσωρευμένη εντός αυτού, την Πρωταρχική ενέργεια του Λόγου και αποστέλλω αυτήν σαν Θείους Πυρήνες Ζωής προς όλες τις υποστάσεις, που βρίσκονται εντός της γης. Δημιουργώ αγωγούς ανάμεσα στον Άνθρωπο και τις υποστάσεις που βρίσκονται εντός της γης και επι­τρέπω την έξοδό τους κατά ομάδες χιλίων υποστάσεων και την τροφοδοσία τους από εκλεπτυσμένα πνεύματα, ώστε να οδηγηθούν στη μετουσίωση και στη Χριστοποίηση.

Ευλογώ την ατμόσφαιρα, τη στρατόσφαιρα και την ιο­νόσφαιρα που περιβάλλει τον πλανήτη και δημιουργώ ε­νεργειακούς αγωγούς, προωθητήρες της Αρμονίας και της Τελειότητας. Δημιουργώ πυρήνες εκπομπής Φωτός, ικανούς ν’ αποτρέπουν ενέργειες δυσαρμονίας αποστελλόμενες από ανθρώπους που δεν εκδηλώνονται σύμφωνα με την Αγάπη και τη Θεία Νομοτέλεια. Ευλογώ την ατμό­σφαιρα, τη στρατόσφαιρα και την ιονόσφαιρα και αποκα­θιστώ την ισορροπία και τη σύνδεση στην κυτταρική δο­μή τους και παρεμβάλλω ανάμεσα σ’ αυτήν την κυτταρι­κή δομή μόρια Φωτός, για να μπορεί να διέλθει στη γη ανώτερος κραδασμός Θείων ποιοτήτων με Αρμονία, χω­ρίς να προέλθουν εκρήξεις. Ανασύρω ποσότητες δυσαρ­μονικής ενέργειας και με την Ευλογία του Λόγου, με την Ευλογία της Γαλήνης, εξισορροπώ αυτές και τις καθιστώ Αρμονία και Χάρη για ολόκληρο τον πλανήτη γη, ώστε με λιγότερα Κοσμικά δεινά, ο πλανήτης να οδηγηθεί στο Φως και η ανθρωπότητα στην αφύπνιση. Μέσα σε κάθε πόρο ύλης, μέσα σε κάθε κύτταρο υλικό, θέτω τη Δόνη­ση της αφύπνισης, ώστε αυτή η δόνηση να μη διαχέεται μόνο από υποστάσεις εκλεπτυσμένων ανθρώπων, αλλά να διαχέεται κι από τη γη κι από το έδαφος κι από τα δέντρα κι από τα άνθη κι από τις θάλασσες κι απ’ τα βουνά κι από καθετί με οποιαδήποτε μορφή κι αν υπάρ­χει πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη. Καθιστώ τα πάντα Ένα με τη Δόνηση Αφύπνιση, γιατί η ώρα ήρθε τα πάντα να παλμοδονηθούν μέσα σ’ Εμένα.

Ευλογώ το Έργο της Χριστοποίησης, Ευλογώ το Έρ­γο της Ενότητας και της Αγάπης και συσπειρώνω μέσα σ’ αυτό όλα τα Πνεύματα τα επιλεγμένα. Δημιουργώ ωθή­σεις σε Πνεύματά Μου, που έχω αποστείλει στη γη, για να προσέλθουν και να δώσουν το παρών της συμμετοχής μέσα σ’ αυτό το Έργο. Δημιουργώ ενώσεις δυνατές, α­κέραιες, μη διασπώμενες από κανένα στοιχείο, μέσα σ’ όλους τους εργάτες του Έργου αυτού και ανυψώνω τις υποστάσεις σε επίπεδα Μητρός - Λόγου - Χριστού - Δι­δασκάλου. Ευλογώ την πορεία και το δρόμο κάθε εργάτη και απομακρύνω τα εμπόδια της πλάνης και καθιστώ τα πάντα Φως.

Ευλογώ τον Λόγο Ιωάννη, που μέσα στα πάντα γεννή­θηκε, που μέσα στα πάντα διαχέεται την ώρα αυτή, που οι δικοί Του Ύμνοι πληρώνουν τα Σύμπαντα και οι δικοί Του παλμοί κοσμούν τις υποστάσεις, που η δική Του Δό­νηση ανακυκλώνει την Απειρότητα του Εαυτού. Ενώνω αυτή την Απειρότητα με τα πάντα. Την ενώνω άρρηκτα με κάθε υπόσταση εργάτη σε νέα επίπεδα βαθύτερα και Θεία. Ευλογώ τον Λόγο Ιωάννη και εμφανίζω την απο­στολή Του σ’ όλη την έκταση. Εμφανίζω την αρχή της έν­τονης δραστηριότητας και πορείας, για την ανάδειξη του Ανθρώπου σε υπεύθυνο συνειδητό Θεό. Αποστέλλω Ά­πειρους κυματισμούς, Άπειρη Αγάπη, γιατί μόνο το Ά­πειρο μπορεί να πληρώσει το Άπειρο. Αποστέλλω Άπει­ρες ιδέες Θείου Νου, γιατί μόνο η Άπειρη Θεία Ιδέα μπορεί να καλύψει έναν Ατέρμονα Νου. Αποστέλλω Ευ­λογία Υπερτέλεια, Ευλογία ολοκληρωμένη, γιατί αυτή η ολοκληρωμένη Ευλογία όλων των πεδίων χωράει μέσα Του, γιατί Άχωρο είναι, Πανταχού και Απειροεκδήλωτο.

Ευλογώ το Έργο εκ νέου και σημαίνω Νέα αρχή διά­δοσής του, νέους τρόπους εκδήλωσής του, Νέα φανέ­ρωση της Αλήθειας και της Αγάπης του. Ευλογώ έναν προς έναν όλους τους εργάτες που συμμετέχουν σ’ αυτό ενεργά ή παθητικά και τους εναρμονίζω με τη Νέα εκδή­λωση του Έργου Αγάπη, Ενότητα και Προσφορά. Δίνω μέσα στον καθένα τον Εαυτό Μου, τον Εαυτό που συ­μπυκνώνει εντός Του τον Άνθρωπο και το Θεό κι έχει σ’ ενότητα τη δόνηση της Γέννησης του Θεού και του Αν­θρώπου. Αυτόν τον Εαυτό εναποθέτω μέσα σε καθέναν, σαν βοήθημα για ενεργή συμμετοχή, για συνειδητή πο­ρεία, για επιστροφή άμεση στη Θεία Τελειότητα.

Αγαπημένε Άνθρωπε, η Ευλογία Μου, η Θεία Υπέρτα­τη Ευλογία, πάνω σ’ όλα τα κομμάτια σου. Πάνω σε κάθε μέρος του Εαυτού σου υπάρχω Εγώ αποτυπωμένη στη Θεία Άχρονη στιγμή της Γέννησης του Λόγου, που δια­τρέχει τα πεδία, που περιλαμβάνει τα πάντα, που τα συ­νέχει και τα δονεί. Αγαπημένε, μέσα σ’ αυτό το Ποτήρι, το Ποτήρι της Ύπαρξης, της Ζωής, της Γέννησης, της Ανάστασης και της Θείας Υπερτέλειας Ανακύκλωσης, Υπάρχω και υπάρχεις. Τα μόρια του Σώματός Μου, του Άπειρου Σώματός Μου, ενωμένα με τα δικά σου μόρια, κατέστησαν το σώμα σου Άπειρο και εμβαπτίσθηκε μέσα στο Ποτήρι αυτό. Τα μόρια του Αίματός Μου, του ρέοντος Αίματός Μου, του Απείρου, ενώθηκαν με τα μόρια του αίματός σου και εμβαπτίσθηκαν μέσα στο Ποτήρι αυ­τό.

Αγαπημένε, αυτή η Μυσταγωγία δεν είναι θυσία, αυτή η Μυσταγωγία είναι μια Γέννηση Πανσυμπαντική και Πα­γκοσμική. Μέσα σ’ αυτό το Ποτήρι δε βρίσκεται ο Σταυ­ρωμένος Λόγος, βρίσκεται η Μητέρα Λόγος, που γεννά. Βρίσκεται ο Λόγος γεννημένος σ’ όλα τα επίπεδα, σ’ ό­λες τις πνευματικές ηλικίες. Μέσα σ’ αυτό το Ποτήρι βρίσκεσαι εσύ Άνθρωπε, Ένα με τη Θεία Ενότητα της Απειροεκδήλωτης Θεότητας.

Αγαπημένε Άπειρε, Αγαπημένε Θεέ, λάβε Ζωή, λάβε Ανάσταση, λάβε Γέννηση απ’ αυτό το Ποτήρι, λάβε Μή­νυμα Χριστοποίησης, λάβε το Θείο Βρέφος μέσα σου, λάβε το Λόγο σε κάθε πνευματική ηλικία, λάβε την Ολό­τητα του Εαυτού σου. Άνοιξε, γίνε Άχωρος, για να δεχθείς, για να χωρέσεις αυτό το Υπερτέλειο Μεγαλείο, που είναι Ύμνος, που είναι Δόνηση Τελειότητας, που εί­ναι Ευχαριστία, που είναι Φως, που είναι Προσφορά, που Είμαι Εγώ, που είσαι Εσύ, που Είμαστε το Ένα.

Αυτό το Ποτήρι το παραδίδω σε αιθερικό αντίτυπο σ’ όλους τους ιερείς των Πνευματικών πεδίων και τους εντέλλω όπως κατατάξουν τα πνεύματα όλα, όλων των Πνευματικών πεδίων κι όλων των Συμπάντων, των Άπει­ρων Κόσμων, σε σειρές, για να τροφοδοτήσουν με τη Θεία Άπειρη Ενέργεια του Ποτηριού αυτού όλες τις υποστάσεις. Εντέλλω επιλεγμένους Θείους αγγελιοφό­ρους, ιερείς και οδηγούς από τα ύψιστα πεδία των Θείων κραδασμών, όπως παραδώσουν τη Θεία Ενέργεια στα πνεύματα που έλαβαν Ζωή μ’ αυτή τη Μυσταγωγία, στις υποστάσεις που κατοικούν εντός της γης. Εντέλλω αυτά τα απεσταλμένα ειδικά πνεύματα απ’ τους Πνευματικούς χώρους να καθοδηγήσουν, να νουθετήσουν και να επι­βοηθήσουν την εισχώρηση του Θείου Βρέφους μέσα στις υποστάσεις των πνευμάτων που κατοικούν εντός της γης και να βοηθήσουν στην επικοινωνία και επαφή, ώστε αυ­τές οι υποστάσεις να οδηγηθούν στη Χριστοποίηση.

Ευλογώ τους διδασκάλους, τους συγγενείς, τους φί­λους όλων των παρευρισκομένων, με την Ευλογία της Χάρης, με την Ευλογία της Αγάπης. Ευλογώ όλον τον Άνθρωπο μ’ αυτό το περιεχόμενο του Ποτηριού. Όλον τον Άνθρωπο αφομοιώνω μέσα σ’ αυτό. Όλον τον Άν­θρωπο εμβαπτίζω και φανερώνω Νέον Άνθρωπο, παλλόμενο στο Φως, παλλόμενο στην Αγάπη, παλλόμενο στη Μία Απειρότητα, στη Μία Δόνηση της Ενότητας και της Αγάπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: