Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ Η ΖΩΗ

(Βιβλίο: 2001 Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Κεφ. 40)

Ακολούθησέ Με. Περπάτα πίσω Μου, στα βήματά Μου. Άφησε τα κύματα της ταραγμένης θάλασσας να σε διαπερνούν, χωρίς αντίσταση. Αυτό θα πει Άυλος: Χωρίς αντίδραση. Ο γενικός νόμος της αδράνειας, της εναντίω­σης σε κάθε αλλαγή, εκδηλώνεται όπου υπάρχει ύλη.

Περπάτα πάνω από τα κύματα της άγνοιας, κι από ό­που περνάς θα γίνεται γαλήνη. Θα ξεχύνεται το Φως Μου, η Μυρωδιά Μου, η Αρμονία και η Γαλήνη Μου. Γίνε Τέλειος σαν Εμένα, για να γίνονται τέλεια - αυτόματα αυτά που ζητάς. Είναι ο Νόμος: Συναντάς αντίδραση, όπως και όσο την ενεργοποιείς μέσα σου. Όσο μειώνεται η αντίδραση στη στάση σου απέναντι στις αλλαγές, τόσο θα μειώνεται η αντίδραση στις προσπάθειες σου.

Έχω γεννηθεί μέσα σου και προετοιμάζομαι σιωπηλά. Είναι σαν να βρίσκομαι πάλι στο φτωχό εργαστήρι του Ιωσήφ και τον βοηθάω στη δουλειά του με ταπεινότητα, ακολουθώντας τη γρήγορη πορεία της εσωτερικής Μου ωρίμανσης. Βοηθάω την καθημερινή σου προσπάθεια στον αγώνα σου για επιβίωση και μέρα με τη μέρα ενηλι­κιώνομαι.

Θα σου δίνω Σημεία στην πορεία σου για να ξέρεις πού βρισκόμαστε. Θα με βλέπεις ανύποπτες ώρες, να προχωρώ μπροστά σου! Θα τρέχεις να με φτάσεις σκοντάφτοντας πάνω στα κύματα της άγνοιας, που ο εγωι­σμός τα κάνει να μοιάζουν αδιαπέραστα βράχια!... Όμως μην ξεχνάς! Το να ‘σαι Άυλος είναι να μην έχεις αντί­σταση. Άσε τον πόνο να μπει μέσα σου και δες τ’ αληθι­νό πρόσωπό του, χωρίς εγωισμό. Είναι στ’ αλήθεια φοβε­ρός;

Πάρε τον ανθρώπινο πόνο που σε τριγυρίζει μέσα Σου. Καθάρισέ τον από τις ανακλάσεις του εγωισμού που αφού δεν έχει δικό του φως, αντιστρέφει την πορεία του Φωτός της Πηγής!... Ζήτησε να λουστεί ο ναός σου στο Φως Μου! Θα δεις, στο Φως της Αλήθειας, τον Πόνο να μεταμορφώνεται σ’ αστραφτερή Επίγνωση, σε Ωριμότητα, σε Δύναμη που γκρεμίζει περιορισμούς. Έτσι παρουσιά­ζεται πάντα μπροστά Μου! Αυτό είναι το αληθινό του πρόσωπο!...

Ο πόνος όπως τον αντιλαμβάνεται μέχρι τώρα ο άν­θρωπος είναι κι αυτός μία πλάνη. Ο άνθρωπος έλκει τον πόνο, ενεργοποιώντας με τη στάση του το Νόμο της α­δράνειας. Η αντίσταση στο να δεχτεί την Αλήθεια, του φέρνει τον Εκπαιδευτή πόνο!...

Άνθρωπε, εσύ είσαι και τα κύματα της άγνοιας, και η θάλασσα της μεταβλητότητας και η Γαλήνη του Θεού, που θα φέρνεις με την παρουσία σου και η αιτία του πό­νου, που ενεργοποιεί την εξέλιξη και η λύτρωση - Χρι­στός. Είσαι ο Άνθρωπος και είσαι ο Λόγος!

Προχώρα πίσω Μου μέχρι να ταυτιστούμε! Θα ‘ μαστέ δυο αχώριστοι σύντροφοι. Ένας που θα περπατάει γαλή­νια πάνω στη γαλήνη κι ένας που θα φοβάται στο κάθε κύμα αναταραχής γύρω του, μέχρι να μάθει τέλεια να τ’ αφήνει να περνάει μέσα του, εκεί απ’ όπου ήρθε, στα βαθιά πεδία της ανοργάνωτης ακόμα συνειδητότητας. Θα αγωνίζεται μέχρι να πάψει να τρομάζει από τα φαινόμε­να, να πάψει να καταγίνεται με τα γεγονότα και τις εξε­λίξεις τους. Αυτά είναι τα όνειρα του Θείου Νου.

Υπάρχει μια πραγματικότητα Απερίγραπτης Ομορφιάς. Τα αντίστοιχα αισθητήριά σου όμως δεν είναι ακόμα καλ­λιεργημένα. Σιγά - σιγά θ’ αρχίσεις να την αισθάνεσαι. Θα σε σηκώσω από το χέρι σαν τον Πέτρο, πάνω στη θάλασ­σα και θα δεις έξω από το χρόνο, και θα ζήσεις έξω από το χώρο, τώρα πριν φύγεις απ’ αυτή τη ζωή.

Δεν μπορείς να φανταστείς τι Πραγματικότητα υπάρ­χει σαν ξυπνήσεις από το όνειρο που λέγεται Ζωή!... Με­τά την ύπαρξη σε σώμα, μετά τη διάχυση της Θείας Ου­σίας μας συμμετέχουμε σε απερίγραπτα Μυστήρια στο «χώρο» Του Πατέρα, εκεί από όπου δε φύγαμε ποτέ!... Κοιμηθήκαμε στην Αγκαλιά Του και είδαμε το Όνειρο, πως ζήσαμε σ’ ένα δημιουργημένο Κόσμο.

Βοήθησέ Με να ξυπνήσω μέσα σε κάθε άνθρωπο που συναντάς. Μην πικραίνεσαι από τους Αδελφούς σου. Μη βλέπεις την περιορισμένη μορφή τους. Είμαι μέσα τους. Ενεργοποίησέ με με τη σκέψη σου, με τα μάτια σου. Αν η αγάπη σου Με βλέπει μέσα τους, θα ζω, θα εκδηλώνομαι. Είναι Νόμος. Ελευθέρωσέ Με!... Το Κατεστημένο επιβάλ­λει μια περιορισμένη Εικόνα για τον άνθρωπο κι εκείνος εξακολουθεί να είναι αυτό που λέει ο νους του πως είναι, εκατομμύρια χρόνια τώρα!

Είναι καιρός Ανθρώπινη Καθολική Συνείδηση να συλλάβεις μια καινούρια ιδέα: Κοίταξέ τους και δες Με μέσα τους. Παρακολούθησε πόσο γρήγορα ταυτίζονται με την Εικόνα Μου. Εφάρμοσε το Νόμο. Είναι η ώρα του να ε­νεργοποιηθεί.

Δεν έχεις πραγματικό περιορισμό μέσα σου, γι’ αυτό μπορείς. Εσύ θα στέλνεις το Φως που Μου ζητούσες να στείλω, σε κάθε Άνθρωπο για να Με νιώσει μέσα του. Το Φως της Αγάπης από τα μάτια σου και την καρδιά σου, θα Με ζωντανεύει μέσα τους καθώς θα Μ’ ενεργοποιείς. Ξέχνα την περιορισμένη μορφή, με Αγάπη και βλέπε μό­νο Εμένα. Αυτός είναι ο Νόμος. Μπορείς να τον εφαρμό­σεις. Σου έδωσα κιόλας δείγματα της λειτουργίας του.

Βγάλε τους περιορισμούς από το μυαλό σου, κι ο μό­νος τρόπος να το πετύχεις άμεσα, είναι να τους ξεχύ­σεις!... Δε ζητάς πια μητρικό γάλα όταν ανδρωθείς. Το ξέρεις πως δεν υπάρχουν περιορισμοί στην αληθινή σου φύση. Εξασκήσου και δίδαξέ το.

Υπάρχει μόνο αυτό που αντιλαμβανόμαστε, σχετικά με τα όρια των δυνατοτήτων μας, όπως το αντιλαμβανό­μαστε. Είναι ο Νόμος των ονείρων. Εξασκήσου στον Κό­σμο των ονείρων. Είσαι ένα όνειρο του Πατέρα κι Εγώ μέσα σου η Μορφή που ονειρεύομαι και σ’ Οδηγώ. Θα βλέπουμε τη συνέχεια του ονείρου και θα τ’ αλλάζουμε σε πραγματικότητα. Εγώ γνωρίζω, θυμάμαι την πραγματι­κότητα, θα σου δείχνω το δρόμο, κι εσύ θα δρας, θ’ αλ­λάζεις το όνειρο.

Πόσο γρήγορα; Όσο γρήγορα θέλεις!... Όσο γρήγορα ακολουθείς τις οδηγίες Μου. Χωρίς περιορισμούς, χωρίς αντιστάσεις!... Ο Πατέρας σε εξουσιοδοτεί να δράσεις επί της γης, αλλάζοντας ό,τι έχει όρια, σε Άναρχη και Ατε­λεύτητη Αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: