Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

«Ο αδελφός μας Γεώργιος δεν έφυγε ποτέ από κοντά μας, βρισκόμαστε στην αγκαλιά της Αγάπης του Πρωτοπόρου Δασκάλου Ιωάννη που αναστήθηκε μέσα μας και όλοι θα ανταμώσουμε στην Εγώ Ειμί Παρουσία. Αδελφέ μου Γιώργο, έχεις την αγάπη όλων των αδελφών μου για την προσφορά σου και το πρότυπο που άφησες στους συνεχιστές του Έργου. Σου αφιερώνω το παρακάτω στη μνήμη της φιλίας και της αδελφοσύνης αλλά και της συνεργασίας μας που συνεχίζεται μέσα από τον αδελφό Δάσκαλο Γιάννη Ψαρόμπα, και με πίστη πως θα ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά του, στο Όνομα της Αγάπης και της Ενότητας, στην πράξη και όχι στην θεωρία»

 Από το βιβλίο του Δασκάλου Γ. Κλειδαρά ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΛΟΓΟΥ

(Το βιβλίο αυτό προσφέρθηκε, αφού εκείνος είχε αναχωρήσει ήδη από το υλικό πεδίο, στην αδελφή Ευαγγελία, συνεργάτιδά του, με την παραίνεση να ενημερώσει τους αδελφούς του ΔΙ.Κ.Ε.Χ. για το περιεχόμενό του).

 Μυσταγωγία Αγίου Πνεύματος

27-5-2007

Έφτασε λοιπόν η ώρα να σας πω δυο πραγματάκια για την επίσκεψη μου στον αδελφό Δάσκαλο Γιώργο Σακελλαρίου και στον κεντρικό του Κύκλο στους Αμπελόκηπους, όπου είναι και ο πιο παλιός του Κύκλος, ο πιο εσωτερικός θα λέγαμε, μια και ο πρώτος Κύκλος του Έργου πάλι στους Αμπελόκηπους είχε γίνει, αυτός της Νέλλης Θεοδώρου το 1981, δύο χρόνια μετά ήρθαμε σε επαφή εμείς. Ο Γιώργος Σακελλαρίου είναι ένας αδελφός Δάσκαλος από τους πρώτους Δασκάλους του Διονύση Δώριζα και από τους πλέον δοκιμασμένους σκληρά πολλές φορές, όπως συνήθιζε ο Δάσκαλος να εκπαιδεύει εκείνους που προόριζε Δασκάλους ή για Ηγέτες Πνευματικούς, αυτούς τους δοκίμαζε και τους εκπαίδευε πιο σκληρά απ’ όλους. Παρόλα αυτά και παρόλο που ο τρόπος του Δασκάλου πολλές φορές ήτανε έντονος και προσωπικός απέναντι του, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις αδελφών που γνωρίζουμε, παρόλα αυτά δεν τον εγκατέλειψε ούτε τον παράτησε, δοκιμάστηκε βέβαια, αλλά δεν τον πρόδωσε ποτέ. Μακάρι αυτά που του καταλογίζουν ορισμένοι αδελφοί ως κενά, ατέλειες ή μειονεκτήματα, μακάρι να έπασχαν από αυτά μόνο και οι υπόλοιποι. Στην ουσία δεν ήταν για σοβαρά πράγματα, ήταν αμέλειες και καθυστερήσεις, πράγματα που έθετε ο Δάσκαλος στον αδελφό, αλλά εν τούτοις ήταν εκείνος ο οποίος δοκιμάστηκε ευθέως, όταν αφού ήταν πλέον επιχειρηματίας καλοστεκούμενος, ο Δάσκαλος του ζήτησε να τα δώσει όλα και να πάψει πλέον να είναι επιχειρηματίας, να αφήσει τις επιχειρήσεις του και να ασχοληθεί μόνο αποκλειστικά με το Έργο. Όπως καταλαβαίνετε όταν ο Δάσκαλος έρθει και σου πει, για παράδειγμα, παράτα την οικογένεια σου, παράτα τα παιδιά σου, ότι έχεις, δουλειές και ξεκίνα να κάνεις το Έργο εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, μάλλον θα δοκιμαστείς, ελπίζω να το καταλαβαίνετε όλοι αυτό, αν μπείτε για λίγο στην θέση ενός τέτοιου ανθρώπου. Είναι προς τιμή αυτού του αδελφού διότι αποδεδειγμένα έδωσε τις δικές του εξετάσεις και τις πέτυχε. Σήμερα είναι ένας Δάσκαλος ο οποίος έχει αναδείξει και αυτός κάποιους αδελφούς Δασκάλους με Κύκλους μαθητείας, οι οποίοι όπως διαπίστωσα προσωπικά δεν έχουνε παρεκκλίνει από την γραμμή του Δασκάλου μας, Τον τιμούν στην πράξη, συνεχίζοντας την γραμμή που Εκείνος μας άφησε.

Ήτανε πολύ συγκινητικές οι στιγμές που πέρασα με τον αδελφό Δάσκαλο Γιώργο Σακελλαρίου και στην πρώτη μας επαφή και αργότερα όταν με κάλεσε στην συγκέντρωση τους. Πρέπει να σας πω ότι οι Δάσκαλοι του είναι ευγενέστατοι, καλοστεκούμενοι, ευπρεπείς, διαβασμένοι, καταρτισμένοι, όπως έλεγε ο Δάσκαλος έχουνε τουλάχιστον τέσσερις που γνωρίζω προσωπικά απ’ αυτούς δυνατές εμπειρίες, όπως και οι αδελφοί μας Δάσκαλοι εδώ σε αυτόν τον Κύκλο, έχουμε ζήσει πράγματα μαζί. Η αλήθεια είναι ότι δεν έτυχε ποτέ να έρθουμε σε σύγκρουση ή σε διαξιφισμό ή σε διαφωνία με τον συγκεκριμένο αδελφό ή τους συνεργάτες του ή το επιτελείο του, δεν είχαμε ποτέ ούτε έχουμε τίποτα να μοιράσουμε και έτσι όπως φαίνεται, όπως ο Θεός μας έχει κρατήσει χώρια για να γίνουν οι ζυμώσεις, οι απαραίτητες σε όλο το Έργο και σε όλους τους Κύκλους, μας κράτησε χώρια χωρίς καμία επαφή, ενώ δεν είχαμε λόγο να μην έχουμε επαφή και αυτό το συζητήσαμε στον Κύκλο του στην συγκέντρωση του, φαίνεται πάλι ο ίδιος ο Πατέρας μας φέρνει κοντά σε μια περίοδο πολύ δύσκολη και κρίσιμη, με Θεία επιταγή να μας συντέλει και τους δυο να εργαστούμε, να ενώσουμε τις Πνευματικές μας δυνάμεις και να συνεχίσουμε πλέον κοινά το Έργο. Πολώνοντας, δημιουργώντας ένα κέντρο, ένα σταθερό κέντρο και πόλο έλξης για κάθε αδελφό ο οποίος αισθάνεται είτε ορφανός είτε εγκαταλειμμένος είτε αποκομμένος είτε αδικημένος είτε οτιδήποτε.

Από την άλλη βέβαια τα πράγματα δεν είναι απλά, γιατί γνωρίζουμε ότι πολλοί εξ αυτών των αδελφών οι οποίοι είναι σήμερα ταλαιπωρημένοι ή ασθενείς ή σε δοκιμασία ή με κάποιο πρόβλημα, φέρουν και αυτοί κάποια ευθύνη για την επιλογή τους που φτάσανε εκεί, καθώς ακολούθησαν κάποιο συγκεκριμένο Δάσκαλο και κατάληξαν εκεί. Ούτε το Έργο είναι σε θέση όταν βλέπουμε ότι ο ίδιος ο Πατέρας ξεκαθαρίζει το Έργο Του και κόβει τους βραδυπορούντες για να πάρει φόρα, για να προχωρήσει μπροστά σίγουρα θα δημιουργηθούν άλλες συνθήκες και έτσι μια από τις προτάσεις τις οποίες έχουμε να κάνουμε με τον αδελφό Δάσκαλο Σακελλαρίου είναι να φτιαχτεί ένας Κύκλος αποκατάστασης αδελφών που θα έρχονται από άλλους Κύκλους, μπερδεμένοι, σε πλάνη, με κενά, με κολλήματα, με προσκολλήσεις, με τις δικές τους ιδέες, τις δικές τους θεωρίες, τις δικές τους κοσμοθεωρίες, με τις δικές τους εμμονές και βέβαια δεν θα μπορέσουμε να συμπράξουμε και να ενεργοποιήσουμε πρόοδο με αυτές τις συνθήκες, θα πρέπει να περάσει ένα διάστημα πρώτα να αποκατασταθούν, να προσαρμοστούν, να συντονιστούν, να ξεκαθαριστούν και βλέπουμε, αυτό για τους αδελφούς τους παλιούς.

Όσον αφορά τους αδελφούς τους νέους που έρχονται και οι οποίοι δεν θα έχουν πλέον την δυνατότητα όπως είχαν οι προηγούμενοι να έχουν όλη την άνεση χρόνου να πάνε σε έναν Κύκλο υποδοχής και να κάνουνε με την σειρά σιγά-σιγά την μαθητεία τους, θα φτιαχτεί ένας Κύκλος υποδοχής, κατάρτισης νέων αδελφών ώστε να παίρνουν από εκεί τις βάσεις και την προπαίδεια να μπορούν να στέκονται στα πόδια τους, να μαθαίνουν δηλαδή πώς να καθαρίζονται μόνοι τους, πώς να τρέφονται μόνοι τους, που είναι τα πιο σημαντικά πράγματα και πώς να τα βγάζουν πέρα στις βασικές δοκιμασίες των πρώτων βημάτων τους, με την βοήθεια Εκπαιδευομένων Δασκάλων που κι αυτοί θα ασκούνται και θα εκπαιδεύονται μαζί τους σε Πυρήνες εκπαίδευσης αδελφών.

Και αυτοί οι Εκπαιδευόμενοι Δάσκαλοι που θα αθλούνται; Που θα εκπαιδεύονται; Σε ποιο σχολείο; Οι Εκπαιδευόμενοι Δάσκαλοι και τα Στελέχη και οι Μαθητές του Έργου που είναι πλέον καταρτισμένοι θα εκπαιδεύονται στους Κύκλους. Αλλά και αυτοί οι Δάσκαλοι των Κύκλων που θα εκπαιδεύονται αυτοί οι Χριστιανοί; Αυτοί οι Χριστιανοί αδελφοί Δάσκαλοι θα εκπαιδεύονται στον Ενιαίο Κύκλο που είναι μεγάλο σχολείο, στον Κύκλο Επιτελείο Δασκάλων και στον Κύκλο των Υπευθύνων και στο Δ.Σ. στον οργανωμένο φορέα του Έργου μας. Άρα γίνεται ξεκάθαρο ότι εδώ πρόκειται για μια τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία λειτουργεί στην βάση με τους Πυρήνες, οι Κύκλοι στα Στελέχη και στους Εκπαιδευόμενους Δασκάλους και τους Πνευματικούς Ηγέτες ο Κύκλος των Δασκάλων και των φορέων του Σωματείου μας. Αυτοί οι αδελφοί, οι εφτά Υπεύθυνοι, οι Δάσκαλοι και οι Συντονιστές θα είναι αδελφοί οι οποίοι θα έχουνε και την πρώτη επαφή με αδελφούς από άλλους Κύκλους.

Από το 1995 μέχρι σήμερα έχουνε περάσει δώδεκα χρόνια, δώδεκα χρόνια που το Έργο παρέμεινε διασπασμένο και σε κακή κατάσταση και στάθηκε χάρις τις προσπάθειες μεμονωμένων αδελφών και περιπτώσεων και αυτό είναι προς τιμή του αδελφού μας γιατί είναι ένας από τις μειονότητες, από τις ελάχιστες οι οποίοι κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους αξιοπρεπώς.

Αν με ρωτήσετε τώρα κατά πόσο μοιάζει αυτό που ζούμε εμείς σαν Έργο και αυτό που ζει ο αδελφός μας Γιώργος Σακελλαρίου, θα σας πω πολύ απλό ότι η συγκέντρωση που έζησα με Υπεύθυνο τον αδελφό Δάσκαλο Δημήτρη Ξηνταδέκα, που είναι Υπεύθυνος στον Κύκλο των Αμπελοκήπων (υπάρχει ένας Κύκλος στην Ελευσίνα, υπάρχει ένας Κύκλος στο Χαλάνδρι, υπάρχει ένας Κύκλος στον Πειραιά και υπάρχει και ένας άλλος Κύκλος στο Φάληρο, ο οποίος τον λειτουργεί ο αδελφός μας). Θα σας θύμιζε τις συγκεντρώσεις της περιόδου 1983, έως και 1993, όπου έχουμε μια λειτουργία υποστήριξης ψυχών στα βασικά ζητήματα που αφορούν την ζωή κάθε υπόστασης, στο πώς να μάθει ότι, εκπορεύουμε ότι εκπέμπουμε με τις σκέψεις μας, με τα συναισθήματα μας, με τον λόγο μας είναι ενέργεια και επειδή υπάρχουνε νόμοι που λένε «ο γαρ σπείρει ο άνθρωπος και αυτό θα θερίσει». Ο νόμος της ανταπόδοσης δηλαδή χρειάζεται κανείς να μάθει να προσέχει τι εκδηλώνει και τι εκπέμπει. Μαθαίνει κανείς για την σημασία της εκδήλωσης του λόγου, της καλλιέπειας του λόγου και της κάθαρσης της υπόστασης, της δύναμης της προσευχής. Ώστε καθώς κανείς λαμβάνει την παιδεία και την εκπαίδευση να μάθει να προσεύχεται, να αυτοτροφοδοτείται τελικά, να μπορέσει να αναπτύξει εσωτερικό συντονισμό και καθοδήγηση από τον εσωτερικό του Δάσκαλο και να γίνει επιτέλους αυτόνομος και ανεξάρτητος, όχι με την έννοια του αποκομμένου από το όλων όπως πολλοί παρεννόησαν, την έννοια της αυτονομίας αλλά με την έννοια της αυτάρκειας και της αυτοδιοίκησης, της εύρυθμης λειτουργίας χωρίς κανείς να έχει εξαρτήσεις με άλλους παρανομαστές. Έλεγχος αξιοπιστίας της ένωσης με το Λόγο και ταπεινοφροσύνης. Άρτια θεμέλια μαθητείας Λόγου.

Πρέπει να σας πω ότι ήτανε εντυπωσιακή η σοβαρότητα των αδελφών, η υπευθυνότητα τους, το πνεύμα συνεργασίας, η επίγνωση ότι πάμε σε μία συγκέντρωση, σε έναν χώρο περιποιημένο και Ευλογημένο από κάθε άποψη, ώστε να είναι κατάλληλος για Εκπαιδευτήριο Ψυχών. Συγκεκριμένη ημέρα, συγκεκριμένη ώρα, όπως έχουμε μάθει και εμείς και κάνει κάποιες ξεχωριστές συγκεντρώσεις με το Επιτελείο του όπως μας έχει διδάξει και ο Δάσκαλος άλλωστε. Επίσης πρέπει να πούμε ότι χάρις τον Γιώργο Σακελλαρίου παρέμεινε το Δ.Ι.Κ.Ε.Χ. ζωντανό και δεν διαλύθηκε, διότι μάθαμε ότι υπήρχανε αρκετοί αδελφοί που θέλανε να το διαλύσουνε και έτσι αυτά που ζήσαμε εμείς με την Πνευματική Αδελφότητα Δάσκαλος Ιωάννης φαντασθείτε ότι κάτι ανάλογο ζήσανε και οι αδελφοί μας με το θέμα του Δ.Ι.Κ.Ε.Χ.

Έπειτα από πολλά χρόνια που το τοπίο έχει αλλάξει και πολλά πράγματα έχουνε αλλάξει, ερχόμαστε σε ένα σημείο που για να μιλήσουμε σοβαρά πρέπει να βάλουμε κάποια πράγματα στο τραπέζι. Ποια είναι τα θέματα αυτά τα οποία μπορούνε να μας απασχολήσουνε, σαν συνεργασία με τον αδελφό μας τον Γιώργο Σακελλαρίου; Πρώτα απ’ όλα ήδη έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα ανταλλάξουμε επισκέψεις, όπου και εκείνος με το Επιτελείο του θα έρθει στις συγκεντρώσεις τις δικές μας και εγώ με το δικό μου Επιτελείο θα κάνω επισκέψεις σε δικούς του Κύκλους. Το άλλο θέμα είναι, θέμα συνεργασίας σε πνευματικό καθαρά επίπεδο στους εσωτερικούς χώρους, στους οποίους ο αδελφός είναι εκπαιδευμένος να λειτουργεί από τον ίδιο τον Δάσκαλο και το γνωρίζω προσωπικά και τον εμπιστεύομαι. Μέσα σε αυτό το πλάνο υπάρχει και μια πρόταση για να ενεργοποιηθεί ένας Κύκλος εκπαίδευσης Μυσταγωγών, κατά την εντολή του Δασκάλου παλιά, να κινητοποιήσουμε αυτήν την οδηγία και να ενεργοποιήσουμε έναν Κύκλο που θα μαθητεύουν πλέον αδελφοί που έχουν προχωρήσει και έχουνε τις απαραίτητες εμπειρίες και την απαραίτητη Χάρη έλξη, ώστε να μάθουν πώς να Μυσταγωγούν έως και να Θεουργούν οι ποιο προχωρημένοι, θα λάβουν ότι χρειάζεται για να μάθουν για το θέμα της Θεουργίας. Το οποίο βέβαια για να μην νομίζει κανείς πως είναι μια καραμελίτσα, δεν είναι κάτι το οποίο είναι τόσο απλό, έρχεται όταν ο Πατέρας το Ορίζει και όταν κανείς είναι έτοιμος και υπάρχει κατάσταση ανάλογη για να λειτουργηθεί.

Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να λάβουν όλοι γνώση των τεκταινομένων και να έχουνε και μια άποψη για το τι μέλει γενέσθαι, σε χοντρές γραμμές πάντα, οι κινήσεις οι οποίες ακολουθούν στην συνέχεια είναι οι εξής: πρόσκληση Επιτελείου του Δασκάλου σε συζήτηση για την χάραξη κοινής πορείας και διατύπωση συνθηκών συνεργασίας, ξεκαθάρισμα στις βασικές αρχές του Έργου, στους Εγκυκλίους του Δασκάλου και ότι αφορά την λειτουργία και συντονισμό του Έργου, οργάνωση συνεργασίας Δασκάλων και Μητέρων σε επίπεδο Πυρήνων, Κύκλων, Ενιαίου, Υπευθύνων, Δ.Σ. και ενσωμάτωση των δύο οργανωμένων φορέων Δ.Ι.Κ.Ε.Χ. και Πνευματικής Αδελφότητας Δάσκαλος Ιωάννης σε έναν. Από πολλές απόψεις πιο λειτουργικό και πιο σωστό, θέλουμε να σπάσουμε το δίπολο, το οποίο υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια και να γίνει κοινός πόλος έλξεις. Συνεργασία για την μελλοντική τιμητική Εκδήλωση του Δασκάλου, ίδρυση ειδικού Κύκλου αποκατάστασης παλαιών αδελφών, συντονισμός Υπευθύνων απ’ όλους τους Κύκλους και τις ομάδες, για όλες τους τομείς συνεργασίας όσον αφορά το εξωτερικό και το εσωτερικό Έργο.

Ως Κύκλος εμείς προτιθέμεθα να δώσουμε τα Χρονικά του Έργου για συμπλήρωμα, να βάλουνε την δική τους άποψη οι αδελφοί Δάσκαλοι πως έζησαν το Έργο στην Ιστορία του, την Ιστορία που καταγράψαμε να την συμπληρώσουν, να βάλουνε το δικό τους λιθαράκι, όλοι έχουν λόγο και δικαίωμα να βάλουνε την δική τους γραμμή στην Ιστορία που δεν γράφτηκε.

Πρόσκληση σε κοινά σεμινάρια Νομοτέλειας, πρόσκληση σε κοινή λειτουργία προγραμμάτων μαθητείας που έχουμε δημιουργήσει, Κύκλος εκπαίδευσης Μυστηρίων, προβολές, Κύκλος ζευγαριών και μητέρων που έχουν παιδιά για ειδική εκπαίδευση που αφορά τις μητέρες που έχουνε παιδιά με όλες τις μανάδες που έχουνε μεγάλη ηλικία σήμερα. Ειδική συγκέντρωση για οργάνωση Αποστολών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της Ελλάδας, παραγωγή ταινίας Μαρτυρίες επόμενο μέρος από αδελφούς του Γιώργου Σακελλαρίου, Μαρτυρίες αδελφών που αφορούσαν τον Δάσκαλο και εμένα προσωπικά, αξιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού, ζωντανά ντοκουμέντα με την φωνή του Δασκάλου και βιντεοσκοπημένα ντοκουμέντα που έχουμε συγκεντρώσει πρέπει πλέον να μπουν σε παραγωγή και να μοιραστούν και να δοθούν δωρεάν παντού. Να μπορεί ο άλλος στην άλλη άκρη του κόσμου στην Αλάσκα, στην Κίνα να ακούσει την δόνηση της φωνής του Δασκάλου όπως διατυπώθηκε πριν από δεκαετίες ή να μπορεί να τον δει πως ήτανε, πως μιλούσε, πως χειρονομούσε, ποιος ήτανε ο τόνος της φωνής του, ποια ήτανε η χροιά της φωνής του. Πράγματα που πριν δυο χιλιάδες χρόνια δεν ήτανε εφικτά, λάβαμε εντολή από τον ίδιο τον Δάσκαλο να αξιοποιήσουμε τα μέσα της εποχής μας για να φανερώσουμε το Έργο μας ξεκάθαρα, γιατί όπως ξέρετε σήμερα υπάρχουνε άτομα τα οποία αμφισβητούν αν ο Ιησούς υπήρξε σαν ιστορικό πρόσωπο. Αν συμβεί και αυτό σήμερα, θα είμαστε εμείς υπόλογοι, ευτυχώς ο Κύκλος μας ήτανε ο πρώτος ο οποίος έλαβε την εσωτερική καθοδήγηση να κινητοποιηθεί και ευτυχώς διότι οποιοδήποτε υλικό μαγνητοσκοπημένο έχουμε με τον Δάσκαλο το κινητοποιήσαμε εμείς.

Βασικό θέμα για έναν οποιοδήποτε Υπεύθυνο και μπορείτε να το διακρίνεται στην κίνηση του είναι κατά πόσο είναι συντονισμένος, από την ώρα που θα πάει στην τουαλέτα μέχρι την ώρα που θα φάει, όλα έχουν την ώρα τους, όποιος ωριμάζει πνευματικά φαίνεται από τις κινήσεις του, είναι συντονισμένες, δεν είναι παράταιρες.

Άλλη πρόταση είναι να κινητοποιήσουμε από κοινού το Φιλανθρωπικό Έργο το οποίο κάνουμε κάθε χρόνο και σε κάθε περίοδο, άλλη πρόταση είναι να κινητοποιήσουμε από κοινού το θέμα της διακίνησης των βιβλίων του Έργου μας, ένα από τα πρώτα πράγματα που ο Δάσκαλος μας είχε θέσει και μας είχε επιστήσει την προσοχή, ένα άλλο κομμάτι είναι το θέμα του διαδικτύου και της αξιοποίησης του με το ήδη υπάρχον υλικό, ώστε να βγάλουμε ένα είδους εφημερίδας μηνιαίας, όπου μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπαίνει μέσα και να ενημερώνεται για το που θα κάνουμε συγκέντρωση, κατευθείαν από το διαδίκτυο όσον αφορά συγκεντρώσεις που θα έχουνε ανοιχτό χαρακτήρα. Και συμμετοχή σε κοινές εργασίες φυσικά, συμελέτης, συνπροσευχής, δικτύου προσευχής.

Όπως καταλαβαίνετε οι τομείς που μπορούμε να δράσουμε μαζί είναι πολλοί, από την άλλη ο τρόπος που λειτουργούν οι αδελφοί μας είναι πιο συντηρητικός από εμάς, όχι αποδεδειγμένα πρέπει να πούμε και να ομολογήσουμε ότι αυτή η λειτουργία συγκεκριμένα του αδελφού έχει αποδείξει στην ιστορία ότι κρατάει μια σταθερή βάση ασφαλείας για πολλούς αδελφούς που αν ήτανε σήμερα αλλού, θα είχανε παρεκκλίνει.

Τι είναι αυτό που σαν βασική τοποθέτηση και στάση μας ενώνει με τον Γιώργο Σακελλαρίου; Ο ίδιος λόγος και η ίδια αιτία που με είχε οδηγήσει κάποτε να μην ακολουθήσω τους υπόλοιπους αδελφούς Δασκάλους που θέλανε να φτιάξουνε μια ιεραρχία, ένα νέο παπαδαριό θα λέγαμε σήμερα, όπου θα υπήρχανε κάποιοι αριστοκράτες σε υψηλά κλιμάκια και οι υπόλοιποι οι απλοί μαθητές, οπαδοί ας πούμε μιας ακόμη θρησκείας. Ο Δάσκαλος λοιπόν και σας το ξεκαθαρίζω δεν είχε καμία πρόθεση να δημιουργήσει μια ακόμη θρησκεία και σίγουρα δεν είμαστε μια ακόμη θρησκεία, διότι και αυτό που έσπειρε ο Χριστός δεν ήτανε θρησκεία. Όλα αυτά βαραίνουνε την πανανθρώπινη ψυχή και μπορεί να υπάρξει αποκατάσταση παρά μόνο στην πράξη, δεν είναι δυνατόν εμείς να ανακυκλώνουμε βιώματα ούτε μεσαιωνικά, ούτε του ιερατείου, ούτε κάποιας ιεραρχίας, ούτε κάποιου εσωτερικού τάγματος, ούτε κάποιων Γκουρού, ούτε κάποιων μονοφυσιτών που πιστεύανε ότι ο Χριστός δεν ήτανε Θεός αλλά μόνο άνθρωπος ή το αντίστροφο. Σε όλα αυτά υπάρχει συμφωνία μεταξύ μας και σε κάτι άλλο ακόμα ότι ούτε εγώ ούτε εκείνος διεκδικούμε θέση διαδοχής του Δασκάλου μας, ποτέ δεν πιστέψαμε ότι υπήρχε κάποιος που θα τον διαδεχότανε σαν διάδοχος και γι’ αυτό ποτέ δεν διεκδικήσαμε μια τέτοια θέση, όπως κάποιοι άλλοι αδελφοί Δάσκαλοι. Αυτό για εμάς είναι ξεκάθαρο και καλό είναι να είναι και ξεκάθαρο και σε σας, υπάρχουνε συνεχιστές του Έργου, δεν υπάρχει κάποιος διάδοχος ο οποίος θα πάρει τον θρόνο του και θα προχωρήσει, αυτά δεν υπήρχανε ποτέ.

Ο Κύκλος του Γιώργου Σακελλαρίου ήταν προσανατολισμένος και συνδεδεμένος με την Μητέρα Ελισάβετ, όπως θα γνωρίζετε ή όπως δεν γνωρίζετε γι’ αυτό κάνουμε και αυτή την αναφορά για να καλύψω τα κενά εμπειρίας ή κατάρτισης που υπάρχει, ο πνευματικός επενδύτης του Ιωάννη του Βαπτιστή ήτανε η Μητέρα του η Ελισάβετ, εξαδέλφη της Θεοτόκου Μαρίας, σε πνευματικό επίπεδο αυτό σημαίνει και αποσυμβολίζεται ως ένα ψυχικό επενδύτη που καλύπτει τις υποστάσεις που φέρουν πνεύμα Ιωάννη. Σε συλλογικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι η εποπτεία της Μητέρας Ελισάβετ καλύπτει την επικράτεια του Έργου του Ιωάννη, αυτό σας είναι κατανοητό;

Από την άλλη έχουμε την Μητέρα Άννα, η οποία επιλέχθηκε για να φέρει σε ζωή την Θεοτόκο Μαρία διότι άνευ’ αυτής δεν θα ήτανε εφικτή η ενσάρκωση και η ενανθρώπιση του Λόγου Χριστού, αυτό είναι κατανοητό; Το τι επιλέχθηκε η Θεοτόκος Μαρία ως Ψυχή η οποία δεν είχε προηγούμενες ελεύσεις, δεν είχε κάρμα, γι’ αυτό επιλέχθηκε γιατί δεν είχε προηγούμενες ελεύσεις, για να ενσαρκώσει τον Ιησού αυτό επίσης φαντάζομαι να σας είναι γνωστό, αν δεν σας είναι σας γίνεται τώρα.

Από το 1977-1978 που ξεκίνησε και ενεργοποιήθηκε η ομάδα της Νίκαιας πρωταρχικά μέχρι σήμερα, είναι μια ολόκληρη περίοδος γεμάτη από αδελφούς που γνωρίσαμε, μας γνώρισαν και πήγε ο καθένας τον δρόμο του. Σήμερα λοιπόν μετά από τριάντα χρόνια περίπου, αυτοί οι αδελφοί κάποιοι από αυτούς έχουν κατασταλάξει σε κάποιες ομάδες και βρίσκονται συνδεδεμένοι με κάποια από τις Μητέρες του Έργου. Με κάθε Μητέρα του Έργου που μας φανέρωσε ο Δάσκαλος δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία από τις ιδιότητες θα λέγαμε, από τις ακτίνες της Μίας Θείας Μητέρας που υπάρχει, γιατί Μία Μητέρα υπάρχει, δεν υπάρχουν πολλές στην ουσία. Ένας Θεός υπάρχει, δεν είναι ούτε αρσενικός, ούτε θηλυκός, καλό είναι να εννοούμε το Θείον και ως Πατέρα και ως Μητέρα ταυτισμένα, ενωμένα μαζί, σαν Μια Γενεσιουργό Αρχή, για να μην πέσουμε στα λάθη που εύκολα μπορεί κανείς να πέσει αν προσανατολιστεί μονομερώς κάπου.

 

Πάτερ, Άπειρε Λόγε Χριστέ, Αγαπημένε Δάσκαλε Ιωάννη, Άπειρη Μητέρα Ψυχή των Κόσμων ως Ένας άνθρωπος, μία Ψυχή, ένα Πνεύμα και ένας Λόγος την ώρα αυτήν, συντονίζομαι μαζί Σου και απεγκλωβίζομαι και απελευθερώνομαι και αποδεσμεύομαι και καθαρίζομαι από κάθε σκέψη, από κάθε συναίσθημα, από κάθε σωματική κατάσταση, από κάθε συνειδησιακή κατάσταση που μπορεί να με περιορίσει με οποιοδήποτε τρόπο. Καταθέτω την προσωπικότητα μου, κάθε μου ιδιαιτερότητα, κάθε εγωισμό, προσκόλληση, μονομέρεια ή ελάττωμα, κάθε τι Πατέρα που δεν μου επιτρέπει να αισθάνομαι ότι τα πάντα είμαστε εμείς ως Μία Ενότητα και στο Όνομα Σου Ευλογώ και μετουσιώνω όλες αυτές τις καταστάσεις, αναλαμβάνω την ευθύνη τους και μέσα από την Χάρη που με έχεις ενδύσει τις Ευλογώ, τις ανάγω, τις μεταστοιχειώνω και τις μετουσιώνω ώστε να καταστούν ενέργειες Φωτός, Αρμονίας, Ένωσης και Θείας Αφύπνισης.

Στο Όνομα Σου Αγαπημένε Δάσκαλε Ιωάννη ενεργοποιώ την Χάρη και την Ευλογία που με έχεις ενδύσει και Ευλογώ όλα τα σημεία πάνω στον παγκόσμιο χάρτη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, σε όλες τις πόλεις, στα χωριά, στις περιοχές, στους αρχαιολογικούς χώρους και όλους τους ιερούς τόπους που μας οδήγησες να ενεργήσουμε, να Ευλογήσουμε και να σφραγίσουμε με Παρουσία Φωτός Λόγου την επισφράγιση του Θείου Θελήματος Σου επί της γης.

Εις το Όνομα Σου αίρω την δεξιά μου σε σημείο Ευλογίας ως προέκταση της δικής Σου δεξιάς και Ευλογώ όλες τις περιοχές εις το Όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, στο Όνομα Σου Δάσκαλε Ιωάννη Ευλογώ το Έργο Σου απανταχού της γης. Και το σφραγίζω Ευλογία αφύπνισης, αδελφοσύνης, φιλίας, αλληλοσεβασμού, αλληλοκάλυψης, αλληλοσυμπλήρωσης, συλλειτουργίας, ανάπτυξης, προόδου και ανόδου και εξέλιξης σε όλους τους τομείς όπως το Θέλημα Σου Ορίζει.

Άπειρε Λόγε ενώνομαι με την Θεία Ζωή, της Θείας Ουσίας των κόσμων, την Θεία δημιουργική δύναμη την δική Σου την Άπειρη και Ευλογώ την ανακούφιση της Μητέρας Άννας από κάθε πόνο, από κάθε άλγος, την αποκατάσταση της εσωτερικά και εξωτερικά. Αμήν, Αμήν, Αμήν.

Στο Όνομα Σου Πατέρα κινητοποιώ αγγελικές δυνάμεις και αδελφούς Δασκάλους και Μητέρες από τα πνεύματα των πεδίων του Λόγου, τους καλώ όλους σε αναδιοργάνωση, σε ανασυγκρότηση και σε συνεργασία με το Επιτελείο του Ιωάννη επί της γης. Ευλογώ τον αδελφό μου Γιώργο Σακελλαρίου και το επιτελείο του, τους Δασκάλους και τους Κύκλους μαθητείας που διατηρούν σύνδεση ενεργοποίησης, να αποκαταστήσουν τα κενά της οποιαδήποτε παρέκκλιση αδελφών λόγω βραδυπορίας, ολιγωρίας, ανευθυνότητας, αμέλειας ή πλάνης και να επανασυντονιστούν εκ νέου. Σφραγίζω και Ευλογώ κάθε αρνητική πολέμια δύναμη και την μεταστρέφω να γίνει παραγωγή έργου, να γίνει εξάπλωση, να γίνει φανέρωση, να ενδυναμώσει το Έργο Σου και να αφυπνίσει νέες ψυχές και πνεύματα. Ευλογώ όλους τους δοκιμαζόμενους αδελφούς μου και όσους αρνήθηκαν τον Δάσκαλο Ιωάννη να ελεηθούν, να φωτιστούν, να έρθουν σε έλεγχο εαυτού και επίγνωση για να αποκατασταθούν. Αμήν, Αμήν, Αμήν.

Πάτερ εις το Όνομα Σου θέτω σε περιδίνηση και ανακύκλωση την ενέργεια αυτήν, ώστε να διαχέεται αδιάλειπτα και ατελεύτητα, αενάως ενεργοποιούμενη σε κάθε τόπο, σε κάθε πνεύμα, σε κάθε ψυχή, σε κάθε χωρόχρονο που ενεργοποιήθηκε πρωταρχικά ώστε να επιφέρει νέες ενεργοποιήσεις και να αναβλύσουν νέες εστίες Φωτός εφ’ απάσης της γης. Αμήν, Αμήν, Αμήν.

Σε Ευλογώ Ελλάδα να διαχυθείς παντού, ως έθνος διδασκαλικό θυσιαζόμενο πρωτοπόρο στον Γολγοθά και την Ανάσταση σου. Ευλογώ την αφύπνιση του ελληνικού πνεύματος να καταστεί Θεία Ενεργοποίηση Αλήθειας, Ελευθερίας, Αγάπης σε όλους τους κόσμους, σε όλες τις δημιουργίες, σε όλα τα όντα. Αμήν, Αμήν, Αμήν.

Ευλογώ όλους τους παριστάμενους αδελφούς μου Πατέρα να καταστούν Μύστες και Μυσταγωγοί του Πνεύματος Σου άνθρωποι Λόγοι. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: