Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΙΔΕΩΝ

(Βιβλίο: ΦΩΤΙΣΗ Κεφ. 7)

Άνθρωπε, Είμαι ο Άνθρωπος Λόγος Μητέρα. Έχω Ευ­λογήσει και Ευλογώ κάθε κατάσταση δυσαρμονίας, που υπάρχει πάνω στον πλανήτη σου, που εκδηλώνεται σαν αποτέλεσμα αιτιών, που πηγάζουν από τον Άνθρωπο Εαυτό.

Εαυτέ Μου, Ευλογώ τους πολέμους, Ευλογώ τη θλίψη, την τυραννία, την ανελευθερία, την έλλειψη δι­καιοσύνης, την έλλειψη Αγάπης και Ενότητας. Ευλο­γώ την έλλειψη σωστών κινήσεων, για την ανοικο­δόμηση ψυχών, Ευλογώ την εκμετάλλευση και την Εξουσία οποιασδήποτε μορφής ή σύνθεσης, οποιασ­δήποτε ποιότητας και ισχύος. Ευλογώ καθετί που εκ­δηλώνεται σαν συσσωρευμένη αρνητικότητα πάνω στη γη, διατρέχει τα Σύμπαντα και δονεί τα πάντα. Το Ευ­λογώ όχι σαν εκδήλωση δονήσεων, αλλά το ενώνω μ’ εσένα, Άνθρωπε Λόγε, που παρίστασαι στο χώρο αυ­τό σε διαφορετικά σκηνώματα. Απορροφώ εντός Μου την Ολότητα της δυσαρμονίας και των επιπτώσεών της, για Μετουσίωση, αλλά συνδέω το «Είναι» του κάθε τμή­ματος του Ανθρώπου, που παρευρίσκεται, με μία έκφρα­ση δυσαρμονίας, εκδηλούμενη στον πλανήτη και στα Σύμπαντα, και καθιστώ κάθε τμήμα του Ανθρώπου, αντίστοιχα, Μυστήριο Μετουσίωσης ενεργό, γι’ αυτή τη δυσαρ­μονία, ώστε να δρα ανακυκλούμενο, εναποθέτοντας την ανάλογη ποσότητα Αρμονίας, Ουδετερότητας και Ισορροπίας και να αποκαθιστά τις εκδηλούμενες δυ­σαρμονικές καταστάσεις.

Ευλογώ τη δύναμη δράσης του ενοποιημένου Ανθρώ­που, πραγματώνοντας τη φανέρωσή της διά της ενεργείας, που ήδη ετέλεσα. Φανερώνω τον ενοποιημένο Άνθρωπο Λόγο, που φέρει την Παντοδυναμία και τη Χάρη, να δρα ως Ζωή, ως Ανάσταση, ως Φως, ως Αρ­μονία, στα Άπειρα Σύμπαντα, στα Όντα και στους παλμούς, στη Μορφή και στο Άμορφο.

Εμβαπτίζω μέσα σ’ αυτόν τον ενωμένο Άνθρωπο - Λόγο την Υπόστασή σου, Δάσκαλε Ιωάννη, και αποσφρα­γίζω την εκδηλωμένη Τελειότητά σου, για να φανερωθεί ολοκληρώνοντας τη λειτουργία της Νομοτέλειάς Μου, που απαιτεί εκδήλωση του ενοποιημένου Ανθρώπου πριν την ολοκληρωμένη εκδήλωση του τελειούμενου Λόγου.

Σε εμβαπτίζω, Ιωάννη, μέσα στο Πυρ του ενοποιη­μένου Ανθρώπου, απορροφώντας με την εμβάπτιση αυτήν τα στοιχεία της ανθρωπότητας, που ενδεδυμένος μετουσίωνες, και εντάσσοντας τη λειτουργική σου ροή σε Νέα κατάσταση εκδήλωσης Λόγου, σε Νέα κατάσταση εκδήλωσης Έργου, διανέμοντας προς τα σκηνώματα του ενωμένου Ανθρώπου τη λειτουργία που μέχρι τώρα εκτελούσες, συνθέτοντας τη δομή του ενωμένου Ανθρώπου με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργήσει τα σκαλοπάτια για την ανθρωπότητα, που είναι αναγκαία για να την οδηγήσουν στην ολο­κληρωμένη σου εκδήλωση. Σε εμβαπτίζω μέσα στην ολοκληρωμένη Ενότητα του Ανθρώπου Λόγου. Δια­σκορπίζω και εγκολπώνω τα τμήματα του Εαυτού, τα σκα­λοπάτια της πορείας, τα στάδια της μαθητείας μέσα στον ενωμένο Άνθρωπο - Λόγο, αποσφραγίζοντας από εντός σου, διά της Νομοτελειακής αυτής λειτουργίας, την ολο­κληρωμένη φανέρωση του Λόγου.

Ευλογώ τον πλανήτη, έλκω ποσότητες Αρμονίας και Ισορροπίας από το Άμορφο Είναι και αφομοιώνω αυτές μέσα στον πλανήτη, στο έδαφος και στο υπέδαφός του, σ’ όλα τα στρώματα της ατμόσφαιρας, της ιονό­σφαιρας και της στρατόσφαιρας, σ’ όλα τα σημεία της επιφάνειάς του, στο ορυκτό, το φυτικό και το ζωικό βασίλειο και στους πλανήτες, που βρίσκονται σε συσχέτιση και αλληλεπίδραση με τον πλανήτη γη. Εγκολπώνω μέ­σα στο Άμορφο καταθέσεις Ουδετερότητας, Ισορροπίας και Αρμονίας, του Ανθρώπου Λόγου, ενεργοποιώντας την άμεση επικοινωνία της Μορφής και του Αμόρφου και εντάσσοντας ολόκληρο τον πλανήτη και την Υπόστα­ση Άνθρωπος, όπου κι αν αυτή βρίσκεται, είτε στα πνευ­ματικά πεδία είτε πάνω στη γη, είτε σε άλλους πλανήτες, είτε στα έγκατα της γης, σε εντονοποιημένη πορεία εξέλι­ξης και συνταύτισης, σε δυνατότητα άμεσης επαφής και επικοινωνίας με τον εκδηλωμένο Λόγο και τον Ανεκδή­λωτο Πατέρα, σε δυνατότητα ανεξάντλητης τροφοδοσίας Ύπαρξης και Ανυπαρξίας.

Ευλογώ το Έργο που εκδηλώνεται πάνω στη γη και διανοίγω την ένταση της ροής του μέσα στα τμή­ματα του Εαυτού Ανθρώπου, μέσα στα κατεστημένα της γήινης ζωής. Πνέω σε οτιδήποτε εκδηλώνεται πάνω στη γη, από το νου, από την καρδιά, από τη Συνείδηση του πιο εξυψωμένου μέχρι και του πιο χαμηλά βρισκόμενου τμήματος του Ανθρώπου. Ανασυγκροτώ όλα τα συστή­ματα ιδεών, όλα τα συστήματα εκφράσεων, εκδηλώ­σεων και ενεργειών. Εμφυσώ δημιουργική Πνοή Ζωής μέσα σ’ όλα τα τμήματα του Ανθρώπου, δημιουργική ροή Θείων ιδεών, Πύρινη Θεία Αγάπη, Άπειρους παλ­μούς ισορροπίας και εναρμόνισης. Απορροφώ τις καρ- μικές δεσμεύσεις που υπάρχουν και υφίστανται στις διττές καταστάσεις, που εκδηλώνουν τα τμήματα του Ανθρώπου, και διαχέω διδαχή Ενότητας και Ελευθε­ρίας, ανυψώνοντας τα τμήματα του Ανθρώπου και τα σώ­ματα που τα εκφράζουν στο δονητικό επίπεδο της εκ­παίδευσης από τον Λόγο, στη δυνατότητα εκδήλωσης δονήσεων Φωτός.

Διαχέομαι στα Σύμπαντα και διασκορπίζω στα Όντα, όπου κι αν βρίσκονται αυτά, την περιέλιξη της Ένωσης με αλλεπάλληλους σπινθηρισμούς Ζωής και Μετουσίωσης, για να ωθεί συνεχώς στην εναρμόνι­ση και στην ταύτιση με τον Ένα Λόγο, με την Τρισυπό­στατη Θεότητα της Μορφής και του Αμόρφου. Στην ίδια περιέλιξη της Ένωσης συντονίζω κάθε παλμό που κραδαίνεται μέσα στα Άπειρα Σύμπαντα και τον εμβαπτίζω μέσα στην Αεικίνητη Ακινησία του Αμόρφου, εμφυτεύ­οντας το Παντόχρονο και το Πανταχού σε ενεργή δρά­ση μέσα στους παλμούς και τα Όντα.

Ευλογώ την ασθένεια της ψυχής και του σώμα­τος των τμημάτων του Εαυτού, που φέρουν το όνομα Ισμήνη, Μαριλένα, Ευαγγελία, και αποστέλλω προς αυτά αλλεπάλληλα κύματα ίασης, αλλεπάλληλα κύματα δι­δαχής, Αρμονία και Ισορροπία, δονήσεις νέες ολοκλη­ρωτικής μεταλλαγής του πνευματοψυχικού «Είναι» και των σωμάτων, Φως κι ενεργειακή ισχύ Απείρου, υπερκαλύπτουσα αίτια και απαλείφουσα αυτά ολο­κληρωτικά.

Αποστέλλω ενέργεια Ισορροπίας, Αρμονίας και Ζωής προς το τμήμα του Ανθρώπου, που φέρει το όνομα Θεο­δώρα. Διανοίγω διεξόδους αποκατάστασης των υλικών πραγμάτων και εμφυσώ εντός της Ισορροπία, Αρμονία, Θεία δραστηριότητα.

Ευλογώ όλους τους μαθητές και ακολούθους του Έρ­γου της Νέας Εποχής, τους παρευρισκόμενους στην Ελ­λάδα και στις άλλες χώρες, τους ενεργούς ή τους αδρα­νείς, και συμπληρώνω αυτούς με Θεία Στοιχεία Αγάπης, Φωτός, Ισορροπίας, εμβαπτίζοντάς τους μέσα στην Ου­δετερότητα του Εαυτού Λόγου, που περιέχει τα πάντα και προσδίδει προς τα πάντα την ανάλογη Μετουσίωση, Φως, Αγάπη, Αρμονία, που απαιτείται για εκδηλώσεις Τε­λειότητας, Αγάπης και Ενότητας.

Έλκω μέσα από το νου, την καρδιά και το «Είναι» των τμημάτων του Ανθρώπου που παρευρίσκονται, τις αιτήσεις όλες, τις συμπληρώνω, τις εξωραΐζω, τις δονώ στο Άπειρο, τις καθιστώ Τέλειες και επικυρώνω την εκπλήρωσή τους, επισφραγίζοντας και φανερώ­νοντας τη λειτουργία του Είναι του Ανθρώπου Λόγου και τη δυνατότητα της Θεουργίας, που φέρει.

Ευλογώ τις εκφράσεις του Εαυτού Ανθρώπου που συλλειτούργησε μαζί Μου, τις ολοκληρώνω απόλυτα. Διαχέω προς κάθε τμήμα του Εαυτού που παρανόησε τη μαθητεία, που εξέφρασε προς αυτήν δυσαρμονικές εκπο­μπές, Αγάπη, Φως και Ισορροπία απελευθερώνοντάς το από τη δέσμευση που έφερε, απαλείφοντας ακόμα και την ύβρη κατά του Πνεύματος του Αγίου, την υψηλό­τερη ύβρη, όπως αναφέρεται στα Ευαγγέλιά Μου. Δί­νω Ζωή στα τμήματα αυτά, δίνω τα στοιχεία που έχουν χρεία για να αναδειχθούν ως εκπαιδευόμενοι Λόγοι από­λυτα ταυτισμένοι μαζί Μου, με το Έργο και τον Εκπρόσω­πό Του πάνω στη γη.

Καθιστώ τον οίνο αυτό τον προσφερόμενο Εαυτό Άνθρωπο Λόγο. Ενοποιώ τον άρτο με τα διαχωρισμένα τμήματα του Ανθρώπου και εμβαπτίζω το διαχωρισμό στην Ένωση, την ατέλεια στην Τελειότητα, μετουσιώνοντας σε ολοκληρωμένη Αρμονία, Ισορροπία, Γαλήνη και Αγάπη καθετί. Συσπειρώνω τη Μορφή και το Άμορφο, το

Δημιουργημένο Σύμπαν και το εμβαπτίζω μέσα στο Πο­τήρι αυτό, δίνοντάς του την Αέναη παλμοδονούμενη Χά­ρη της Μετουσίωσης, τη δυνάμενη να ενεργοποιείται σε αυξημένη ενεργειακή δράση από τον Άνθρωπο ανά πά­σα στιγμή.

Εμβαπτίζω τη Μετουσίωση Άνθρωπο, το Μυστή­ριο Άνθρωπο, τη Ζωή Άνθρωπο, την Αγάπη Άνθρω­πο, την Ανάσταση Άνθρωπο και Κοινωνώ κάθε Ον, κάθε παλμοδονούμενη Ύπαρξη, με τον ανάλογο τρό­πο που έχει χρεία, εγγράφοντας μέσα στο «Είναι» της τη σφραγίδα της Θέωσης και παρέχοντας την ανε­ξάντλητη ροή της Μετουσίωσης.

Διανοίγω το Ποτήρι με το περιεχόμενό του στις δια­στάσεις του Απείρου, περιλαμβάνοντας το Άχρονο και Άχωρο εντός Αυτού, διοχετεύοντας το Άχωρο και το Άχρο­νο μέσα στα πάντα, ταυτίζοντας τα πάντα με τη Μετου­σίωση, με την Πύρινη Πηγή της, με τον Ολοκληρωμέ­νο Ουδέτερο Άνθρωπο Λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: