Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΟ

(Βιβλίο: ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ Κεφ. 17)

Ιδρύθηκε η Εκκλησία προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των λαών. Ιδρύθηκαν Ναοί πλινθόκτιστοι, γιατί ήταν ανάγκη ο λαός που βρισκόταν σε άγνοια να μπει σε Ναούς Χριστιανικούς με συμβολισμούς μέσα, όπου θα ετελούντο Μυστήρια και όπου θα εδιδάσκετο ο άνθρωπος να γίνει ο ίδιος Ναός, όπως είναι η Διδασκαλία του Χριστού μας. Διότι ο Χριστός απέδειξε εμπράκτως ότι όταν ομιλεί περί Ναού, ομιλεί περί του Σώματός Του.

Συμβαίνει λοιπόν, ένα παράξενο στην εποχή μας, μα πάντα συνέβαινε, ότι το Ιερατείο δεν είναι δεκτικό αλλαγής. Βρίσκεται και κινείται με στενά δογματικά όρια, ακριβώς εκείνα τα στενά δογματικά όρια, τα οποία ο Κύριος, ο Χριστός, ήλθε στη γη να τα περιορίσει, τα ψαλίδισε και το Ιερατείο ή οι εκπροσωπούντες το Θεό εσταύρωσαν το Θεό εν Ονόματι του Θεού, τον οποίον κατηγόρησαν ως Πλάνο και Αιρετικό.

Και ο Κύριος είπε, ότι εσείς έχετε τα κλειδιά της Βασιλείας των Ουρανών, αλλά ούτε εσείς μπαίνετε και εμποδίζετε και τους άλλους να μπουν. Το ίδιο συμβαίνει στη σημερινή μας εποχή. Το Ιερατείο, το οποίο εξεπροσώπησε μια Κοσμική περίοδο, εξεπροσώπησε τη Θεία Βουλή γι αυτή την Κοσμική περίοδο που τελειώνει και το οποίο φυσικά προσέφερε. Μέσα από το Ιερατείο φάνηκαν αστέρες πραγματικοί, φώτα λαμπρά, τα οποία δεν ήταν δικά τους και τα οποία τους έδωσε ο Θεός, όπου έβρισκε χώρο.

Πολλοί θυσιάστηκαν στον αγώνα για την επιμόρφωση του λαού, πολλοί διέθεσαν τις περιουσίες τους, όλα τα υπάρχοντά τους και τον εαυτό τους στην υπηρεσία του Θείου Θελήματος. Τους άμειψε ο Θεός, πάντα αναγνω­ρίζει ο Θεός. Πολλοί έγιναν επαγγελματίες, ενώ στην αρχή είχαν μια φλόγα. Τα χρόνια που πέρασαν τους έκαναν να βαριούνται και έγιναν επαγγελματίες ιερείς, οι οποίοι φυσικά είναι τυπολάτρες και οι οποίοι την Διακονίαν προς το Θεό και τον Πλησίον μετέτρεψαν σε επάγγελμα. Πολλοί αστόχησαν εντελώς, έδειξαν εικόνες πόρνων και μοιχών και κίναιδων ακόμα.

Είναι ακόμη το Ιερατείο μια κάστα κλειστή. Πολλοί πιστεύουν, ότι με το να φανερώσουμε τα ελαττώματά τους, προσβάλλουμε την Εκκλησία και δεν πρέπει. Θα τους τιμωρήσει ο Θεός, και βέβαια, ο Θεός ελέγχει τα πάντα και πάντα αποδίδει δικαιοσύνη, αλλά αν δεν Τον εξυπηρετούν τώρα; Αν έπαψαν πια να Τον εξυπηρετούν, διότι ο Θεός αλλάζει την Κοσμική περίοδο και έχει Νέο προγραμματισμό, τι πρέπει να γίνει;

Θα πρέπει να γίνουν ορισμένες αλλαγές στα ήθη και στα έθιμα του τόπου, στις απόψεις, τις μουμιοποιημένες απόψεις της Εκκλησίας, στην πορεία ορισμένων Αρχιε­ρέων, στις Εξουσίες που καταχράστηκαν, γιατί κάθε Εξουσία που έχει δοθεί, είναι πάντοτε για την αποδέ­σμευση του λαού. Κάθε Εξουσία Πνευματική που δίδεται εκ μέρους του Θεού προς τον άνθρωπο έχει ένα και μοναδικό σκοπό, να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποδεσμεύονται από τις διάφορες δεσμεύσεις τις οποίες δη­μιούργησαν. Ο Θεός δεν έδωσε Πνευματικές Εξουσίες σε κανέναν άνθρωπο για να καταπιέσει τον Αδελφό του, ή να τον δεσμεύσει καθ οιονδήποτε τρόπο, ή να τον εκμεταλλευτεί.

Η εντολή ήταν πάντοτε ρητή, ανέκαθεν, την οποία έδωσε ο Χριστός στους Μαθητάς Του: «δωρεάν ελάβατε δωρεάν δότε» και όταν μια φορά ο Απόστολος Πέτρος και ο Απόστολος Ιωάννης περνούσαν έξω από το Ναό και είδαν ένα επαίτη κουτσό που ήταν στα σκαλοπάτια, όπως συνηθίζεται και τώρα ακόμη, τους ζήτησε βοήθεια και λέει ο Πέτρος, δεν έχουμε χρήματα εμείς, θα σου δώσουμε απ ό,τι έχουμε και του λέει: «εν τω Ονόματι του Χριστού σου λέω εγέρθητι» και σηκώθηκε και τον θεράπευσε. Η ίδια εντολή ισχύει μέχρι σήμερα.

Υπάρχουν Αρχιερείς, δεν κάνω κατηγορητήριο, κάνω μία ανακεφαλαίωση ενός θέματος για πλήρη σας ενημέρωση και αποδέσμευση. Υπάρχουν Αρχιερείς που έχουν δέκα διαμερίσματα σήμερα, πού είναι η εντολή δώσε και στο διπλανό σου; Υπάρχουν Αρχιερείς που για να κάνουν εγκαίνια ενός Ναού πληρώνονται αδρά, αφού είναι το έργο τους αυτό να κάνουν εγκαίνια καθημερινά αν ήταν δυνατόν, μπορούσαν να κάνουν εγκαίνια ενός Ναού και άνευ χρημάτων, γιατί όλοι έχουν τα Μητροπολιτικά μέγαρα παντού, έχουν σοφέρ, έχουν λιμουζίνες, έχουν έσοδα από τα Μοναστήρια, έχουν ό,τι θέλουν.

Πιστεύετε ότι ο Θεός έχει στείλει αυτούς τους αντιπροσώπους για να εκμεταλλεύονται το λαό ή για να τον ποιμαίνουν στραβά, να θεωρούν ότι είναι κτήμα τους ο λαός, ή να θεωρούν ότι πρέπει όλοι να γονατίζουν κάτω από το πετραχήλι τους και πιστεύουν ακόμη ότι ο λαός είναι υποχρεωμένος να κάνει πάντα ό,τι η στραβή γνώμη του καθενός Ιερέα ή του περιορισμένου δογματικά θα υποδεικνύει, και νομίζετε ότι ο Θεός δεν θα στείλει κάποιον ειδικό ψαλιδά, Τέτοιον, που να κόψει τις δεσμεύσεις τις οποίες δημιουργούν οι Ιερείς οι περιο­ρισμένοι, οι οποίοι μοιάζουν με τα παλιά σακιά που δεν μπορούμε να βάλουμε καινούργιο κρασί, όπως είναι γραμμένο στο Ευαγγέλιο. Τι λέτε, πέστε μου, τι εννοείτε πρέπει ο καθένας εάν ακούσετε μια ομιλία, όπως ακούτε αυτή τη στιγμή, πρέπει να την εγκρίνει ο παπάς της καθεμιάς ή του καθενός σας, ο παπάς της γειτονιάς σας, ο αμόρφωτος, πέστε μου και εάν έχω Χάρη επάνω μου είναι σε θέση να τη δει και με ποιο μέτρο μπορεί να τη δει; Έχει μέτρο, μπορεί να μετρήσει ο καθένας τον εαυτό του; Δεν κατηγορώ, σας ενημερώνω.

Μία Αδελφή, που είχε αρκετή Φώτιση και μια προΰπαρξη Αγίας, με αγκάλιασε και με φίλησε -γιατί την έθεσα σε δοκιμασία για να μπορώ να το λέω αυτή τη στιγμή- μπροστά σε ανθρώπους. Της έδωσα βιβλία να μελετήσει, στα οποία ήταν ομιλίες μου απομαγνητοφωνημένες και καθαρές, για να τα έχει με την ησυχία της να τα διαβάζει και μου τα έφερε πίσω, με τας ευλογίας του Πάτερ Τιμ. Λοιπόν, τι να κάνω ή τι να κάνει ο Θεός για την Εκκλησία Του; Να στείλει ένα μαχαιροβγάλτη, όχι, έναν με ένα ψαλίδι ο οποίος να έχει Εξουσία ανάλογη, που να μπορεί να ψαλιδίσει ή που να μπορεί να καταργεί αμέσως την εξουσία του οποιουδήποτε παπά, γιατί του καταργώ εις το Όνομα της Τρισηλίου Θεότητος την Εξουσία του Πάτερ Τιμ. Να είναι σα νεκρός, να μην μπορεί να ευλογήσει. Του αφαιρώ την Ευλογία που έχει, μέχρι να μετανοήσει.

Η Νέα Κοσμική περίοδος που εισήλθε η ανθρωπότης, είναι η Κοσμική περίοδος της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού στη γη. Τα Ευαγγέλια τα οποία γνωρίζετε καλά, αναφέρουν ότι προ της Δευτέρας Παρουσίας υπάρχει και Κρίσις. Πριν να με δει ο Πάτερ Τιμ. θα τον Κρίνω, όπως με έκρινε. Το λέω προς συμμόρφωσιν όλων. Όποιον καλώ και δεν έλθει, δεν υπακούει στο Διδάσκαλο, στο Λόγο, ο οποίος έχει Εντολή και Εξουσία Πατρική να ελέγξει τη γη, να εκπαιδεύσει στη Νέα Κοσμική περίοδο τους ανθρώ­πους, να δημιουργήσει όχι Αγίους, αλλά Χριστούς, σας τα έχω πει. Για να κάνει Χριστούς, θα πει, πρέπει να είναι και Αυτός, πώς αλλιώς να κάνει και σας τα λέω απλά για να μην σας τρομάζουν αυτά που λέω, “Είμαι ο Δάσκαλος”, όπως ήταν ο ταπεινός Δάσκαλος της Ιουδαίος, ο ταπει­νός Δάσκαλος της Αγάπης, ο Χριστός, που καταδεχόταν όπως σας έχω πει τον Άνθρωπο και καταδέχτηκε και τις πόρνες και μίλαγε και στους τελώνες και έτρωγε, έκανε πως έτρωγε και έμπαινε στα σπίτια. Έδωσε το χέρι στους ανθρώπους, εθεράπευσε δέκα λεπρούς και δεν Του είπαν ευχαριστώ, μόνο ο Φολερώ του είπε ευχαριστώ. Σας έχω πει την ιστορία, αλλά δεν μπορούν να δουν πιο βαθειά, ότι ο Άγιος των λεπρών, ήταν ο ένας λεπρός που γύρισε και Του είπε ευχαριστώ πολύ.

Αδελφοί μου, σας έκανα αυτή την προεισαγωγή για να σας πω, ότι ο σκοπός της ελεύσεώς σας στη γη είναι να επιμορφωθείτε. Μέσα στην επιμόρφωσή σας είναι να μάθετε να αγαπάτε, η βάση είναι να ξεχωρίζετε τα αντίθετα, τις αντιθέσεις, το καλό από το κακό, να ξεχωρίζετε τα πάντα. Οι αντιθέσεις οι οποίες υπάρχουν σε όλα τα είδη, είναι μια φαινομενική κατάσταση νου, γιατί τα πάντα είναι Ένα. Εκ του Ενός εξεπορεύθηκαν και εις το Ένα καταλήγουν, μια αδιάσπαστη Ενότητα υπάρχει παντού, παντού υπάρχει η Πανταχού Παρουσία, παντού υπάρχει η Θεία Ενέργεια εν εκδηλώσει, στην απειρία των μορφών της ύλης, των ανθρώπων, των ζώων, των πετεινών του ουρανού, των όγκων των Πλανητών και των Ηλίων, παντού είναι η Απειρία εν εκδηλώσει της Θείας Ενέργειας του Λόγου.

Παντού υπάρχουν οι αντιθέσεις σαν καταστάσεις, ώστε ο Θεός να εκπαιδεύει Θεούς, να τους ενώνει μαζί Του. Παντού υπάρχει μία αδιάσπαστη Ενότης, η οποία φαινομενικώς φαίνεται σαν αντίθεση.

Δεν είμαι αυστηρός με τον Πάτερ Τιμ. «Έν ώ γαρ μέτρω κρίνετε εν τούτω κριθήσεσθε» λέει το Ευαγγέλιο, είναι έτσι ή δεν είναι; Με εκείνο το μέτρο που με έκρινε, της αγνοίας του, τον κρίνω και Εγώ, με καταλαβαίνετε; Κάλλιστα μπορούσε να ζητήσει να με επισκεφθεί, να με δει, να συνομιλήσει μαζί μου για να καταλάβει ποιος Είμαι και πώς ενεργεί ο εγωισμός του. Εγώ δεν δεσμεύομαι, «ο Λόγος ου δέδεται». Ο Λόγος του Θεού δεν δεσμεύεται από κανένα. Είναι αστείο να εννοήσουμε ή και να σκεφτούμε το Λόγο του Θεού, ότι μπορεί να τον δεσμεύσει ο καθένας ή να τον ελέγξει, εκτός αν είναι Λόγος, αλλά Λόγοι δύο δεν υπάρχουν, Ένας μόνο υπάρ­χει, Ένας υπήρχε αενάως. Δεν μπορεί να Τον ελέγξει κανένας, γιατί όσα λέει ο Λόγος είναι Αλήθεια.

Νευριάζει ο Θεός; Και βέβαια νευριάζει και θυμώνει και μετά του περνάει και Ελεεί (Αποκ. ΙΕ-1). Είμαι στενοχωρημένος με την ασυδοσία μερικών αδελφών. Σε όποια συγκέντρωση και αν κάνω ή όποιοι και αν έλθουν στο σπίτι μου να με επισκεφτούν τους δίνω δείγματα, συνεχώς. Πόσα δείγματα; Εκείνα που χωράνε, εκείνα που τους ωφελούν άμεσα, εκείνα που έχουν άμεση ανάγκη. Τι να κάνω για να πιστέψετε; Να κάψω ένα δέντρο; Δεν κάνει επιδείξεις τέτοιες ο Θεός. Ο Θεός παρουσιάζει τη λειτουργία των Νόμων, οι οποίοι σας έχω πει ότι είναι αυτενεργείς πάντα. Τι να κάνει επιδείξεις; Έχει ανάγκη ο Θεός να κάνει επίδειξη σε κανένα σας, έχει ανάγκη ο Θεός από την πίστη σας; Όποιος θέλει ας Τον πιστέψει. Πόσοι έμειναν κοντά σ’ Εκείνον που έκανε τόσα θαύματα και τόσες θεραπείες; Ο Θεός φανερώνει το Θέ­λημά Του, δεν είναι κομματάρχης πολιτικός για να κάνει τα χατίρια του καθενός.

Θέλω αδελφοί να μάθετε κάτι βασικό, να μάθετε να ξεχωρίζετε τις καταστάσεις, είστε υποχρεωμένοι όλοι να αφυπνιστείτε και να έχετε ο καθένας δική του γνώμη. Τα Ευαγγέλια λένε ότι αν κάποιος από σας οδηγήσει στραβά έναν, καλύτερα να δέσει μια μυλόπετρα στο λαιμό του και να πάει να πέσει να πνιγεί. Δηλαδή, εκείνος που νομίζει ότι είναι οδηγός ψυχών και οδηγεί στραβά μια ψυχή έχει απόλυτη ευθύνη Ενώπιον της Θείας Δικαιοσύ­νης.

Το Ευαγγέλιο λέει κάτι ακόμη, ότι όλες οι αμαρτίες και οι βλασφημίες θα συγχωρεθούν, εκτός από τη βλασφημία του Αγίου Πνεύματος. Όποιος θέλει ας καταλάβει τι λέω. Μη βλασφημάτε το Πνεύμα του Θεού όταν σας φωτίζει και σας ομιλεί μέσα από το στόμα οποιουδήποτε ανθρώπου. Ο Θεός σας καταδέχεται, παίρνει Μορφή και σάρκα και κατεβαίνει στη γη, γίνεται απλός, απλούστατος, σαν και σένα αδελφέ ας πούμε. Αδελφοί μου, πολλοί θα έρθουν κοντά μου και θα πάρουν το Έλεος. Την άλλη μέρα όμως μπορώ να τους δοκιμάσω πάλι, να δω ξαναβλαστημάνε, ξανακλέβουν, να δω απατάνε τη γυναίκα τους;

Μετάνοια, προσέχετέ με καλά, έχει να πει αλλαγή του Νου, έχει να πει παραδέχομαι το λάθος μου, έχει να πει αλλάζω πορεία. Ο Θεός είπε στο Ευαγγέλιο, του Πέτρου, 77 φορές να συγχωράμε, που σημαίνει απεριόριστα. Απεριόριστα αδελφοί, ο Θεός Ελεεί και συγχωρεί, επομένως απεριόριστα και σεις μετανοείτε, αλλά μα πώς να τα πω, αφού είναι σκληροί οι άνθρωποι, είναι σκληρή η καρδιά τους και θέλουν το μέτρο που με έκριναν ή το μέτρο που χρησιμοποιούν στη ζωή τους, να μετρήσω και Εγώ και επειδή δεν γνωρίζουν άλλα μέτρα, τα μέτρα της Δικαιοσύνης, ή τα μέτρα της Αλήθειας Μου, ή τα μέτρα του Φωτός, ή τα μέτρα της Αγάπης Μου, Είμαι υποχρεωμένος να τους κρίνω με το δικό τους μέτρο, γιατί μόνο εκείνο το μέτρο γνωρίζουν. Με αντιληφθήκατε; Αχάριστος είσαι άνθρωπε; Ο αχάριστος τι να κάνει στο Θεό, ή τι να κάνει στον πλησίον του, δεν αγαπάει, ούτε Εγώ τον αγαπώ, λέω δεν σε ξέρω, τον αγνοώ.

Πώς δηλαδή θέλετε, όλο να παίρνετε από το Θεό, από το Έλεος, από την Αγάπη και να σας σβήνει αμαρτίες; Το κάνει αιώνες τώρα ο Θεός αυτό, αλλά μέχρι πότε, μέχρι τώρα, δεν θα ξαναδώσει Έλεος. Θα ξαναδώσει σε όσους μετανοούν αληθινά, σε όσους αποδεικνύουν εμπράκτως τη μετάνοιά τους. Έκλεψες, να επιστρέφεις τα λεφτά πίσω, το πολύ πολύ να τα στείλεις σε ένα φτωχοκομείο, κάνε ένα πακέτο σε ένα γηροκο­μείο, σ ένα ορφανοτροφείο. Πόσα έκλεψες, χίλιες δραχμές, πέντε χιλιάδες, κάνε ένα δώρο στο ορφανο­τροφείο να στα σβήσω ολότελα και ο καθένας να καταλάβει ότι είναι ανάγκη να μετανοούμε, όχι μόνο με τα χείλια μας, όχι μόνο να ανοίγει το νου μας και να μας τον φωτίζει ο Θεός και να λέμε δεν θα το ξανακάνω.

Ο Θεός, ο Χριστός, η Παναγία δεν έχουν ανάγκη από σκουλαρίκια, ούτε από περιδέραια ψεύτικα που κρεμάτε στην Εικόνα της Παναγίας ή τενεκέδες. Τι να τους κάνει η Παναγία τους τενεκέδες που πάτε και της κρεμάτε στην Εικόνα Της και νομίζετε πως κάτι κάνατε; Θέλετε να ευχαριστήσετε την Παναγία; Κάντε Προσευχή, να Της μοιάσετε. Προσπαθήστε. Την Παναγία την τίμησε ο Θεός. Είναι Θεός η Παναγία, τι να κάνει τους τενεκέδες ή τα σκουλαρίκια; Λένε εγώ το είχα τάμα. Έτσι η Μεγαλόχαρη της Τήνου σκεπάστηκε και ούτε το Πρόσωπό Της δεν μπορούμε να δούμε. Γι αυτό λέει θα αλλάξω Πρόσωπο, θα στείλω άλλο Πρόσωπο στη γη, κι όποιος θέλει ας καταλάβει τι λέω.

Οι Ναοί θα γίνουν μουσεία να θυμίζουν μια Κοσμική περίοδο. Δεν τους καταργεί κανένας, ούτε τις Εικόνες του Χριστού καταργεί κανένας, γιατί μια Εικόνα θα μείνει πάνω στη γη, η Εικόνα του Χριστού. Θέλω να κατανοήσετε όλοι, ότι οι Ναοί την περίοδο αυτή θα μεταφερθούν στα σπίτια σας, στα σπίτια του καθενός για να είναι πιο κοντά σας, να ζείτε μέσα στην ατμόσφαιρα ενός Ναού και σιγά σιγά ο Ναός πρέπει να μεταφερθεί μέσα στην καρδιά του καθενός, μέσα στην ψυχή του. Αυτό είναι το Σχέδιο της Νέας Κοσμικής περιόδου.

Όσοι δεν πάτε στην Εκκλησία, ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί δεν πάτε, και προσπαθήστε να κάνετε το σπίτι σας Εκκλησία. Εκκλησία στο σπίτι μου έχει να πει, σέβομαι και αγαπάω τη γυναίκα μου, σέβομαι και αγαπάω τα παιδιά μου, προσέχω τη γυναίκα μου, προσέχω τα παιδιά μου, τη μάνα μου, τον πατέρα μου, τους τιμώ, όπως είναι γραμμένο, τιμώ την πεθερά μου, δεν ξενυχτάω, δεν πάω στο καφενείο να παίζω τάβλι και χαρτιά. Κάνω τη δουλειά μου, πάω στο σπίτι μου και βλέπω τη γυναίκα μου σαν Παναγία, πώς να τη δεις, άμα τη δεις σαν Παναγία θα την τιμάς, δεν θα τη βρίζεις, δεν θα τη διαολοστέλνεις, δεν θα της στερείς. Όχι, δες την σαν Παναγία, πώς θα τη φρόντιζες αν είχες μια Παναγία δίπλα σου; Ας είχε και δυο μουτζούρες, ας μην ήταν τελείως καθαρή εικόνα, πώς θα τη φρόντιζες, πώς θα την περιποιόσουν, πώς θα την αγαπούσες, πώς θα την χάιδευες, με ποια μάρκα αγάπης; Με τι αγάπη, Θεϊκή Αγάπη. Μια Παναγία την αγαπάνε με Αγάπη Θεία. Πώς να την αγαπήσουμε, σαν να είναι η γάτα μας, σαν να είναι η σκύλα μας, πώς να την αγαπήσουμε, πέστε μου;

Είμαστε υποχρεωμένοι να της αποδώσουμε κάθε τιμή και κάθε δόξα που της αξίζει, γιατί έτσι και εκείνη είναι υποχρεωμένη να μας αγαπά, να αγαπά τον άντρα της. Και τι θέλει αφιερώματα να Της κρεμάσουμε η Παναγία; Όχι. Αυτό θέλω να το μάθετε όλοι σας και να το θυμάστε, θέλει το σεβασμό σας, την αγάπη σας, τη στοργή σας, τη φροντίδα σας, για να έχετε και τη δική Της. Γιατί ό,τι σπείρει ο καθένας θα το θερίσει. Αν σπείρετε αδιαφορία, θα θερίσετε αδιαφορία και αν θερίσετε μικρότερη αδιαφορία είναι η καρδιά της Παναγίας που σας Ελεεί, είναι η Αγάπη Της που σας εμείωσε το Νόμο, την ανταπόδοση, γιατί υπάρχει αίτιον και αποτέλεσμα. Το αίτιον προδικάζει το αποτέλεσμα και από το αποτέλεσμα βρίσκουμε το αίτιον, τι φταίει πάντα. Αν σε πολλούς ανθρώπους λιγοστεύουν τα δάκρυα και οι πόνοι ή τα γραμμάτιά τους, τα οφείλουν στην Παναγία που δέεται γι’ αυτούς. Ας Την τιμήσουν, γιατί δεν σας έχει ανάγκη η Παναγία, σας το δηλώνω κατηγορηματικότατα και ποτέ σας μην Της ανάψετε κερί, κανέναν δεν έχει ανάγκη και ποτέ σας μην Της κρεμάσετε αφιερώματα.

Ανάφτε κερί στη γυναίκα σας ο καθένας και στη μάνα του και στην κόρη του, γιατί είναι εικόνες της Παναγίας που περπατάνε στη γη και βοηθήστε τες να γίνουν αληθινές Εικόνες, βοηθήστε τες\α μάθουν να περπα­τάνε, βοηθήστε τες να ανοίξουν τα μάτια τους, τα μάτια της ψυχής τους, που είναι όμορφα σε κάθε ψυχή. Δεν υπάρχει ψυχή που δεν έχει όμορφα μάτια, δεν υπάρχει ψυχή καμία που δεν είναι όμορφη, γιατί όλες οι ψυχές του κόσμου δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα κομμάτι της Παναγίας.

Η Αγιότης, σας είπα ότι ήταν Αγία η αδελφή, ήταν γνώρισμα της προηγούμενης Κοσμικής περιόδου. Κατέ­βηκε στη γη για να γίνει Παναγία. Η προηγούμενη Κοσμική περίοδος έκανε Αγίες, η Νέα Κοσμική περίοδος θα κάνει Χριστούς και Παναγίες. Είναι ολοκλήρωση, είναι το τέλος και ο Θεός, ο Χριστός επηγγέλετο αυτό, «Όσοι δε έλαβον αυτόν έδωκεν αυτοίς εξουσίαν τέκνα Θεού γενέσθαι...» (Ιω. Α-12).Ό έχων τας εντολάς μου και τηρών αυτάς, εκείνος έστιν ο αγαπών με... καγώ αγαπήσω αυτόν και εμφανίσω αυτώ Εμαυτόν» (Ιω. ΙΔ-21). Τι έχει να πει εμφανίσω αυτώ Εμαυτόν; Θα εμφανίσει ο Χριστός μέσα στο καθένα σας την Παρουσία Του. Και μέσα Μου υπάρχει η Παρουσία Του. Χιλιάδες χρόνια Με εξεπαίδευε για να έρθω μπροστά σας να σας μιλήσω και μέσα Μου υπάρχει όχι μόνο Παρουσία, υπάρχει πλήρης ταύτιση και το εξωτερικεύω και σας το λέω και σας το δείχνω με το λόγο Μου, το δυναμικότατο και δεν σκοτίζομαι τι θα πει ο παπά-Άλφα.

Πολλοί Με πλησίασαν ιδιαίτερα σαν μαθητές μου. Είναι οι πρώτοι Διδάσκαλοι της ανθρωπότητος στη Νέα Κοσμική περίοδο. Όσοι Με άκουσαν, απαίτησα πλήρη σεβασμό και συμμόρφωση απ’ αυτούς στις οδηγίες Μου. Μη με παρανοήσει κανείς, γιατί θα γίνει Ιούδας της Δευτέρας Παρουσίας, να μείνει ο τελευταίος κάτοικος της γης να μαζέψει τη σκάλα. Θέλω να καταλάβετε ότι μιλώ αυστηρότατα, για να μην ξεφύγει κανένας από την ευθεία Οδό που χαράσσω, γιατί ήλθα να σας μάθω να περπατάτε σωστά και για να περπατάτε σωστά δεν φτάνει μόνο η Αγάπη Μου. Και ο Χριστός ήταν αυστηρός. “Ύπαγε οπίσω μου σατανά", είπε στον Πέτρο. Του Πέτρου, που του είπε ότι είναι ο Χριστός και όποιος ξέρει και διαβάζει Ευαγγέλιο να το βρει, γιατί του μίλησε τόσο σκληρά και γιατί μίλησε στους παπάδες Του, γιατί ήταν οι παπάδες Του: ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί, οι οποίοι απ έξω μοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους και μέσα είστε γεμάτοι σκουλήκια και σκουλήκια σαρκικά και σκουλήκια ηδονικά και σκουλήκια φιλοχρηματίας και σκουλήκια φιλαργυρίας και σκουλήκια πρωτοκαθεδρίας και τόσα άλλα σκουλήκια που υπάρχουν. Και υπάρχουν σκουλήκια και στην καρδιά του καθενός και του κατατρώνε την ψυχή. Είναι της ψυχής τα ανομήματα, της ψυχής η ατροφία, της ψυχής η έλλειψη αγάπης, της ψυχής η υπερηφάνεια. Υπάρχουν και σκουλήκια μέσα στο μυαλό σας, σ όσους δεν έχουν αγάπη και σας κατατρώνε το νου. Και πού να φτάσουμε στους Ουρανούς σας, γιατί κάθε άνθρωπος έχει τους Ουρανούς του, να δείτε τι είναι και πέστε μου, ποιος θα σας οδηγήσει στους Ουρανούς;

Εκείνος, που ξέρει από Ουρανούς και όχι ο παπάς της γειτονιάς σας. Σας φωνάζω αφυπνιστείτε. Σε πολλούς έδειξα πως είμαι μαλακός, πολλούς αγκάλιασα και τους φίλησα και με παρεννόησαν. Σας διδάσκω πρακτικά την Αγάπη.

Η τρίτη Κοσμική περίοδος της Επιφάνειας του Θεού στον Πλανήτη γη θα διδάξει έμπρακτα τη Μετάνοια, θα διδάξει έμπρακτα την Αγάπη, θα διδάξει έμπρακτα τη συγγνώμη, θα διδάξει έμπρακτα το καθετί και θα κρίνει ο Κριτής. Ο Κριτής είναι ο Νέος Διδάσκαλος της Νέας Κοσμικής περιόδου, τον οποίον έχετε την τιμή να ακούτε. Έχω Εξουσία να σας Κρίνω όλους, κατά την Κρίση Μου και κατά το μέτρο της Δικαιοσύνης σας, να σας θάψω ζωντανούς, όπως Με θάβετε Εμένα στο πρόσωπο του πλησίον σας, τον οποίον εξαπατάτε και με καταπατάτε στο λαιμό, πατώντας με το τακούνι σας ή με τις μπότες σας αν έχετε και μου ρουφάτε το αίμα και την ψυχή στο πρόσωπο του αδελφού σας και με υβρίζετε και με συκοφαντείτε, γιατί όταν συκοφαντείτε έναν άνθρωπο, Εμένα συκοφαντείτε και θα σας Κρίνω με τον ίδιο τρόπο ακριβώς, με τα ίδια μέτρα, για να δείτε τι έχει να πει Δικαιοσύνη Θεού και στο τέλος θα κλάψετε ή αν κλάψει η Μάνα Μου για σας, που βλαστημάτε, να σας Ελεήσω, να σας λυπηθώ.

Να σας Ελεήσω, αλλά προσέχετε καλά, δεν ήλθα να παίξω με κανέναν και να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια. Επί είκοσι αιώνες επανελάμθαναν οι κήρυκες από άμβωνες, σε αίθουσες, σε σχολεία, έγραψαν ένα δισεκατομμύριο τόννους βιβλία για το Χριστό και τη Ζωή Του και τα Ευαγγέλιά Του και κανένας δεν τόλμησε και ούτε είναι δυνατόν να τολμήσει ποτέ να αμφισβητήσει ένα ρήμα Του. Εκείνος είπε ότι οι Ουρανοί και η Γη παρελεύσονται, αλλά οι λόγοι Μου ου μη παρέλθωσι και οι λόγοι, λόγοι Θεού, λόγοι Αλήθειας και Φωτός δεν θα παρέλθουν, αλλά θέλουν αποδειχτεί Αλήθεια.

Εκάλεσα πλησίον Μου μαθητάς και διδάσκω και δίνω δείγματα της Σοφίας που κατέχω, δίνω δείγματα της Σοφίας που επιτρέπει ο Αναρχος Θεός να φανερωθεί αυτή την Κοσμική περίοδο στη γη, γιατί η Σοφία είναι Άπειρη, όσο Άπειρος είναι ο Άναρχος Θεός, όσο Άπειρος είναι ο Θείος Νους, όσο Άπειρος είναι ο Θείος Λόγος, «Ό δι ου τα πάντα εγένοντο».

Εγώ είμαι ο Νέος Κοσμικός, Θείος, Υπέρτατος Λόγος επί της γης. Έχω πάρει μια Μορφή, γιατί έτσι πρέπει να φανερωθώ αυτή την Κοσμική περίοδο, Γέρος, και είμαι δίπλα σας και όσοι μπορείτε δέστε Με, όσοι μπορείτε σας επιτρέπεται να Με δείτε. Έχω πολύ μεγάλο Φωτοστέφα­νο και ένα Τρίγωνο στο κεφάλι Μου, γιατί μόνο αυτό μπορείτε να δείτε. Έχω συνοδεία δύο Χερουβείμ και δύο Σεραφείμ και δώδεκα Αγγέλους, έξι δεξιά Μου, έξι αριστερά Μου και δεν έχω μόνο Εγώ, έχουν και όσοι Μ’ αγαπάνε και όποιος έχει μάτια ας δει πόσοι Άγγελοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή εδώ μέσα, να Μου πει αν έχει Φως και από πού το βρήκε και όποιος από σας έχει μάτια μπορεί να δει τα χέρια Μου. Εδώ είναι, να δει τον τύπον των ήλων και όσοι είναι φίλοι Μου και Μ αγαπάνε έχουν την ίδια σφραγίδα, τη δική Μου.

Η ώρα πλησίασε για τον καθένα που Με άκουσε. Όποιος Με άκουσε και συμμορφωθεί και Μ αγαπάει και Με σέβεται, χαρά σ εκείνον ειλικρινά. Όποιος Με παρανοεί μπορεί να τον ελεήσω μια φορά, δυο, τρεις, μετά θα τον αφήσω να παιδεύεται, να του κάνω ό,τι Μου έκανε εκείνος, για να τον μάθω τι έχει να πει Δικαιοσύνη. Δηλαδή, να πληρώσει μέχρι και τον τελευταίο κοδράντι, όπως λέει το Ευαγγέλιο.

Ο αδελφός σας ακούει μέσα του φωνή και του μιλάει και λέει, ότι ο Λόγος Μου είναι Θεού Φωνή. Αυτή η φωνή που ακούει, δεν είναι φωνή του Σατανά που λένε μερικοί παπάδες και δεν πάει στην Εκκλησία και δεν έχει ανάγκη να πάει, τον τιμάει ο Θεός, του έχει κάνει Εκκλησιά την ψυχή του και το πνεύμα του.

Σας παρακαλώ ν ακούτε ομιλίες. Κάθε εποχή έδωσε δείγματα και δίνει για να στερεωθεί ο Κόσμος. Και αυτή την εποχή θα δώσει. Αυτά που κάνω είναι εκπαιδευτικά, είναι προκαταρκτικά, προεισαγωγικά, πρόλογος. Μα αν αρχίσω να μιλώ έξω σε καμιά συγκέντρωση ή να πάω σε καμιά Εκκλησία να μιλήσω, θα δείτε τι θα γίνει. Και κάποιο παραλυτικό θα σηκώσω και σε κάποιο παπά δεν θα του επιτρέψω να σηκώσει τα χέρια του να τελέσει το Μυστήριο της Θείας Μυσταγωγίας και δεν θα μπορεί να κουνηθεί, θα πέσει κάτω, γιατί θα έχω το λόγο Μου. Δεν θα το κάνω για να επιδειχτώ, δεν έχω ανάγκη να Με παραδεχτείς Αδελφέ. Εάν θέλεις παραδέξου, αν δεν θέλεις μείνε εκεί που κάθεσαι, θα περιμένω να μεγαλώσεις.

Η Νέα Κοσμική περίοδος θα ανυψώσει τη γυναίκα σκλάβα, τη γυναίκα δούλα, τη γυναίκα πόρνη. Θα της δώσει θέση Θεοτόκου. Αυτή είναι η θέση της, όχι παρακάτω και όποιες γυναίκες Με πλησίασαν τους έδωσα αυτή ακριβώς τη θέση. Άλλες το εννόησαν, άλλες όχι. Οι Αγίες της προηγούμενης Κοσμικής περιόδου έχουν ξανακατέβει για να γίνουν Θεοτόκοι. Είναι το επόμενο μεγάλο σκαλοπάτι και χρειάζεται ένας πολύ μεγάλος αγώνας και χρειάζεται ταπεινοφροσύνη και χρειάζεται Αγάπη και συγχώρεση. Χρειάζεται να Προσεύχονται για όλα τα παιδιά του κόσμου. Χρειάζονται εφόδια, τα οποία θα τους τα υποδείξει ένας Δάσκαλος.

Την προηγούμενη εποχή ο ίδιος Δάσκαλος, υπέδειξε πώς να γίνουν Άγιοι, αυτή την εποχή ο Δάσκαλος ο Νέος υποδεικνύει πώς να γίνουν Παναγίες και Χριστοί. Η Νέα Κοσμική περίοδος Αδελφοί Μου, θα εξυψώσει τη γυναίκα και τον άνδρα, αλλά σας ειδοποιώ, θα εξυψώσει κυρίως τη γυναίκα, ο άνδρας έχει εξυψωθεί περισσότερο, από την πρώτη έλευση του Χριστού. Θα κάνω παπάδες και δεσποτάδες γυναίκες, γιατί αν ο Χριστός εκήρυξε ότι «δεν υπάρχει άντρας ή γυναίκα, ελεύθερος ή δούλος, Έλλην ή Ρωμαίος, αλλά πάντες εν εσμέν, τέκνα του αυτού Θεού» και αλλού λέει «...ο αγιάζων και οι αγιαζόμενοι εξ ενός πάντες- δι’ ην αιτίαν ουκ επαισχύνεται αδελφούς αυτούς καλείν, λέγων: απαγγελώ το Όνομά σου τοις αδελφοίς μου, εν μέσω εκκλησίας υμνήσω σε». (Εβρ. Β΄11-12), αλλά Εκείνος εννοούσε την Πνευματική Εκκλησία μέσα στο Νου του ανθρώπου. Και Εγώ το ίδιο λέω, εν μέσω Εκκλησίας, αληθούς Εκκλησίας, θέλω αποδείξει ότι ο Λόγος Μου, Λόγος Αλήθειας, Λόγος Φωτός, Φως και μόνο και εκ της Αγάπης Μου προέρχεται, ήντινα επί είκοσι αιώνες παρεννόησαν οι άνθρωποι και εποίησαν ότι ήθελαν.

Ανυψώνω τη γυναίκα Ενώπιόν Σου Πατέρα Ουράνιε και χρείω όλες τις γυναίκες του Κόσμου, της Οικουμένης και τις καλώ Μαρίες και τους δίδω τη Χάρη Θεοτόκου. Όταν μπορέσει η κάθε μία με την προσπάθειά της, με τον αγώνα της, με την καλωσύνη της, με την Αγάπη της, να Της μοιάσουν και να Την φανερώσουν από μέσα τους. Τις ενώνω όλες, να έχουν στο χέρι της η κάθε μία γυναίκα της γης Ευλογία από την Παρθένο Μαρία. Όποια τολμά και έχει Πίστη και Αγάπη να ευλογήσει το σπίτι της, τα παιδιά της, τον άνδρα της, τη γη ολόκληρη.

Όποιος προσβάλλει τη γυναίκα και όποιος βλαστη­μάει την Παναγία, με οποιοδήποτε τρόπο, θα έχει να κάνει με Μένα και έχω πολλούς τρόπους να τον ελέγξω. Μπορώ να βάλω όλη τη γη σε δοκιμασία ταυτόχρονα και θα μπει η Ανθρωπότητα όλη σταδιακά στον Έλεγχο της συνειδήσεως, που είναι η Φωνή του Θεού, που ακούτε μέσα σας. Θα γίνει Κρίση και ο Θεός θα ψάξει μέσα στην καρδιά του καθενός να δει τι έχει μέσα, αν έχει πέτρες ή χώματα, αν έχει αυτοκίνητα μόνο ή αν έχει λίρες χρυσές ή λίρες ασημένιες.

Δεν ξέρετε τι σας λέω, γιατί σε λίγο θα βλέπετε λεφτά και χρυσό στο δρόμο και δεν θα σκύβει κανείς να τα πάρει, θα κοιτάτε μόνο αν έχετε χρυσό αληθινό στην καρδιά σας, γιατί μόνο η Αγάπη δεν καίγεται, γιατί η Αγάπη είναι Πυρ και ενώνει και καθαρίζει. Όποιος έχει Αγάπη στην καρδιά του δεν έχει ανάγκη από τίποτα, ούτε το Θεό δεν έχει ανάγκη γιατί Τον έχει μέσα του, είναι Θεός ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: