Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

ΝΕΑ ΕΝΑΝΘΡΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

(Βιβλίο: ΠΥΡΙΝΟΙ ΛΟΓΟΙ Κεφ. 27)

Προ αιώνων πολλών, ότε το Σκήνωμά Μου ευρίσκετο επί του φλοιού της γης κι εδίδασκε τους μαθητάς Μου κι εκείνους οι οποίοι ήθελαν ν’ ακούσουν την Διδασκαλίαν Μου, εκείνους οι οποίοι Με ήκουαν με Σεβασμό και Αγάπη και Ταπεινοφροσύνη, απεκαλύφθην ως ο Αναμενόμενος Μεσαίας επί της γης. Δεν απεκαλύφθην προβαλλόμενος, αλλ’ απεκαλύφθην αρχικώς μόνον εις τον στενόν κύκλον των μαθητών Μου και τέλος την εσχάτην ημέραν, καθ’ ην οι άνθρωποι εζήτησαν να μάθουν την Αληθή Ταυτότητά Μου και διά της δηλώσεώς Μου αυτής υπέγραψαν και την καταδίκην Μου επί του Σταυρού.

Σήμερα μετά είκοσι περίπου αιώνες, σας αναγγέλλω ότι ευρίσκομαι πάλιν εις το γήινον πεδίον, στη γη, την οποίαν επότισα διά του Αίματός Μου. Ευρίσκομαι σε Νέα Εμφάνιση. Δεν εγεννήθην σε σάρκα ως εγεννήθην το πρώτον, αλλ’ ευρίσκομαι Ζων και Ενεργών, εντός σκηνώματος Ανθρώπου, το οποίον είχε προετοιμασθεί κατάλ­ληλα, προ της δημιουργίας του ως σκήνωμα, διά να Με δεχθεί εντός του και να δύναμαι να εκδηλώνομαι εξ αυ­τού ανέτως, χωρίς να περιορίζομαι και χωρίς να καθηλώ­νομαι. Είναι το σκήνωμα διά του οποίου ακούετε την Φω­νήν Μου εις την ύλην, διά των υλικών σας οργάνων.

Ήρθα και εσκήνωσα και εκδηλώνομαι από τον φορέα Μου, δηλαδή, από το σκήνωμα εκείνο μέσα εις το οποίον Υπάρχω, Κατοικώ και Ζω. Ενώνομαι και ταυτίζομαι με τούτο. Εξωτερικώς ομοιάζει μ’ ένα σκήνωμα σαν και σας όλους. Όμως έχει κατάλληλα όργανα για να εκδηλώνομαι. Είχε τις ανάλογες υποδοχές για να Με ελκύσει και μέσω αυτού να φανερωθώ στην ύλη, διά να Αποκαλύψω την Νέα Μου Διδασκαλίαν, τη Νέα Αποκάλυψη Αλήθειας του Πατρός, καθ’ όσον τα πάντα εκ του Πατρός εκπορεύονται. Διότι ο Πατήρ είναι η Κεντρική Εστία, η Άπειρη, Παμμεγέθης, Ασύλληπτη και Απερίγραπτη Πηγή Ενέργειας και Φωτός, η οποία τροφοδοτεί τους Κόσμους, τους οποίους εδημιούργησε και τα όντα τα οποία εξεπορεύθησαν εκ της Ουσίας Αυτού.

Ο Πατήρ Με απέστειλεν, ίνα ανακοινώσω στους Αδελ­φούς Μου το Θέλημά Του. Με απέστειλεν, ίνα διδάξω Νέα ρήματα, να Ενώσω τις μορφές και να αναγάγω τα όντα, τους Αδελφούς Μου, τους εκ της Ουσίας της Θείας του Πατρός Μου προερχομένους και δημιουργηθέντας, εις την Μίαν Ουσίαν, εις την Μίαν Ενότητα, εις την Μίαν Ύπαρξη, εις το Εν Θέλημα, τουτέστιν εις τον Πατέρα.

Εγώ Ειμί ο Οδηγός πάντων των επιζητούντων Με και το Έλεος του Πατρός καλύπτει πάντας όσους εξεζήτησαν αυτό και όσους επεθύμησαν διακαώς να αναχθώσιν από τα υλικά πεδία, όπου διατρίβουν, εις τους Ουρανούς Μου, εις τους Πατρικούς Ουρανούς, διότι δεν υπάρχουν έτεροι Ουρανοί, παρά μόνον οι Πατρικοί, τουτέστιν εις το Φως και εις την Αγάπην. Οι Διδασκαλίες Μου είναι ενωτικές των πάντων, δηλονότι σας ενοποιώ τις έννοιες, τις γνώ­σεις, τις οποίες έχετε περί Ουρανών, περί Φωτός, περί Αλήθειας, περί Αγάπης, περί Εμού και του Πατρός Μου και ενοποιώ πάσας ταύτας τας έννοιας εις Μίαν και Μο­ναδικήν έννοιαν, ήτις καλείται Πατήρ - Αγάπη, Πατήρ - Έλεος.

Είμαι ο Διδάσκαλος των Θείων Οντοτήτων, είτε Με παραδέχεσθε, είτε Με απορρίπτετε, Εγώ Είμαι ο Διδάσκα­λος. Εάν υμείς αναγνωρίζετε άλλους διδασκάλους και όχι Εμέ, τον Μοναδικό Λόγο του Θείου Πατρός, τον Άναρχο, τον Δημιουργικό, δι’ ου τα πάντα εγένοντο, υμείς καθυ­στερείτε την φανέρωσιν της εντός υμών υπαρχούσης Θείας Πατρικής Ουσίας, εις την οποίαν ενυπάρχει ο Θεός - Λόγος.

Επομένως εάν δεν αναγνωρίζετε τον Ένα και Μονα­δικό Πατέρα, τον Ένα και Μοναδικό Διδάσκαλο Λόγο - Χριστό, είσθε υπόλογοι απέναντι Μου ως Κριτού, απέ­ναντι του Πατρός Μου και της Δικαιοσύνης Αυτού, διά την καθυστέρησιν της εξελίξεως του εντός υμών υπάρχοντος Θείου Πυρός, τουτέστιν του Υιού και Λόγου - Χριστού, Όστις θέλει καθοδηγήσει υμάς και θέλει επιβοηθήσει υμάς στην επιστροφή σας, εις το Θείον Πυρ, εις τον Απερινόητον Συμπαντικόν Πύρινον Νουν, εκ του Οποίου εξεπορεύθησαν και εκπορεύονται τα πάντα και εις τον Οποίον επαναστρέφουν μετά την πλήρη, ολοκληρωτική κατάρτισή των, επανερχόμενοι τελειοποιημένοι ως Λόγοι - Χριστοί εντός της Πατρικής Ουσίας, προορισμένοι, ίνα μεταλαμπαδεύσουν το Θείο Πυρ της Θεότητας, την Θείαν Απερινόητον Αγάπη, το Άπειρον Έλεος του Πατρός, την Θείαν Άπειρον γνώσιν και Αλήθειαν, εις σύμπαντα τον Κόσμον, τον δημιουργηθέντα ήδη και υπάρχοντα και εις τον οποίον ήρχισε εκδηλούμενη ποικιλοτρόπως η Ζωή και εις τους μέλλοντας να δημιουργηθώσι Κόσμους, καθ’ όσον ο Δημιουργός Πατήρ Θεός, διά της εκδηλώσεως του Εαυτού Λόγου δημιουργεί Αενάως Κόσμους, όντα, υπο­στάσεις, Αγγελικές Δυνάμεις και Τάξεις πολλές και διά­φορες, εξελίξεων των Θείων Οντοτήτων.

Είμαι ο Εκπρόσωπος του Θείου Θελήματος, ως και άλ­λοτε ελάλησα εις μερικούς μαθητάς. Αντιπροσωπεύω την Θείαν Βουλήν επί της γης. Φανερώνω την Αλήθεια του Λόγου. Ενοποιώ τις υποστάσεις των κατοίκων του υλικού πεδίου με τις υποστάσεις, τας διαβιούσας εις άπαντα τα πεδία. Ενοποιώ την Αγάπην μεταξύ των όντων, ν’ αρχίσει να διαχέεται εις όλα τα πεδία, εις όλα τα όντα, εις όλες τις υποστάσεις, καθ’ ότι η Αγάπη, τουτέστιν ο Λόγος, ο Πατήρ Μου, ενώνει τα πάντα μέσα στην Άπειρη Ουσία Του, την εκδηλούμενη στους Κόσμους, ως Ουσία του Λό­γου, ως Ουσία της Αγάπης και την παραμένουσαν Ανεκ­δήλωτη εν τω Πατρί Μου ωσάν Άμορφο, Ασύλληπτο, Απε­ρίγραπτο, Απερινόητο.

Είμαι ο Υπέρτατος Διδάσκαλος, ο Μοναδικός Διδάσκα­λος. Είμαι ο Θείος Λόγος, ο εκδηλούμένος εκ νέου επί της γης. Όλοι οι άλλοι οι εν τη γη υπάρχοντες Διδάσκα­λοι, διαφόρων αποχρώσεων και αποκλίσεων, αρρύονται εκ του Φωτός Μου τα ρήματα και τας διδαχάς των, ανάλογα με τον βαθμόν με τον οποίον ενώθησαν με Εμέ και ετήρησαν την Διδασκαλίαν Μου, της ληγούσης Κοσμικής Πε­ριόδου και εκείνην εισέτι την οποίαν εξεπόρευσα δι’ Αγ­γελιοφόρων και Αντιπροσώπων Μου, ανά τας διαφόρους ηπείρους της γης, ανά τας διαφόρους εποχάς της εξελίξεως της ανθρωπότητας.

Ο Διδάσκαλος Λόγος - Χριστός και ο Πατήρ είναι Εν και το Αυτό, Ενωμένοι εις το Απόλυτον Αενάως και Εκδηλούμενοι εις τους Κόσμους της Δημιουργίας ως Κυματισμοί και Αναπαλμοί και Δονήσεις Θείου Φωτός και Θείας Αγά­πης, δημιουργούντες τους Παλμούς και τις Αναπάλσεις των ψυχών και των πνευμάτων,  κινούντες τον νουν εις την εξέλιξιν και εις την εισχώρησιν Θείων Ιδεών.

Τα Ρήματά Μου Φως και Αλήθεια εισίν, ουκ εκ της αν­θρώπινης σοφίας παρέλαβον ταύτα, αλλά εκ του Πατρός Μου, Του τα πάντα Διαχέοντος και Επιφωτίζοντος, Του αεί Διδάσκοντος τα Άπειρα των Απείρων, τα οποία εδημιούργησε. Ουδείς ουδεπώποτε ηξιώθη να Με διδάξει, καθ’ όσον ουδεμίαν χρείαν είχα να διδαχθώ παρ’ ετέρου τινός, ει μη μόνον παρά του Πατρός Μου και ο Λόγος Μου Αλήθεια εστί και ο δυνάμενος εισχωρήσαι εις τον αναπαλμόν της εκφράσεώς Μου ταύτης, θέλει κατανοήσει, ότι ο Λόγος ούτος, Λόγος Πατρικός εστί, Απόλυτος, εκφράζων την Αλήθειαν, την οποίαν οι άνθρωποι διεστρέβλωσαν και απέκρυψαν και ηθέλησαν να παρουσιάσουν Εμέ τον Διδά­σκαλον, τον Ύψιστον, τον Μοναδικόν, ως διδαχθέντα εκ της ανθρώπινης πλάνης, εκ του ανθρωπίνου «εγώ», της μικρότητος και των περιορισμών, εκ του ανθρωπίνου «εγώ» της διττότητος και της πτώσεως.

Ουαί εις εκείνους οίτινες διέστρεψαν την Αλήθειαν του Λόγου, θέλουσιν επανέλθει πολλάκις επί του γηίνου πεδίου, ίνα ανασκευάσουν την αναλήθειαν την οποίαν εξεπόρευσαν, ίνα καταρτίσουν εκ νέου τας ψυχάς εκείνας εφ’ ων επέδρασαν δυσμενώς, ίνα διανοίξουν τους ορίζον­τας της γνώσεώς των και κατανοήσουν πλήρως, ότι είναι αδιανόητον, αναληθές, ο Αστάθμητος Θεός, ο διδάσκων τα Άπειρα Σύμπαντα, ο Εκδηλούμενος εις Απειρίαν Απεριγράπτων μορφών και εκδηλώσεων, εφ’ όλων των πε­δίων, να διδαχθεί την αλήθειαν της πτώσης, την αλήθειαν της ύλης, την αλήθειαν της χωριστικότητας.

Έδωσα δείγματα πολλά εις τους μαθητάς Μου ιδιαιτέ­ρως και εις τον λαόν Μου, όσης Με περιέβαλεν με την Αγάπην του και Με ηκολούθη όπου μετέβαινον. Έδωσα δείγματα πολλά όχι μόνον της Σοφίας και Αλήθειας του Πατρός Μου, όχι μόνον του Φωτός το οποίον εξεπροσώπευσα, το οποίον ήμην, το οποίον επεριπάτει εν τω μέσω της αγνοίας των ανθρώπων, εν τω μέσω της συσκοτίσεως της Αλήθειας, αλλά έδωσα και δείγματα πολλά και εθεράπευσα αγενείς, οι οποίοι έσφαλαν εις την ζωήν των και εξεδήλουν δυσαρμονίαν, εν σχέσει με την Θείαν Νομοτέ­λειαν, την αεί υπάρχουσαν εις τα Σύμπαντα του Πατρός.

Έδειξα Έλεος και Αγάπην, εις εκείνους οι οποίοι εστερούντο της Αγάπης, εις εκείνους οι οποίοι ήσαν ασ­θενείς εκ της ελλείψεώς της. Και επαρουσίασα τον Άναρχον Θεόν της Αιώνιότητος, τον Δικαιοκριτήν Θεόν, διδάσκόντα τους αμαθείς, διδάσκοντα τους αγνοούντας, επιδαψιλεύοντα δωρεάς και Χάριτας, εις εκείνους οι οποίοι δεν ηδύναντο κατ’ αρχήν να σηκώσουν το βάρος της ύλης των. Έδωσα δωρεάς εις ανθρώπινα όντα μη εξελιγμένα, άτινα διά των δωρεών Μου εξελίχθησαν και κατέλαβον έδρας και θρόνους επί της γης.

Και τώρα, Αδελφοί, τι νομίζετε, ότι ήλθα και πάλιν να πράξω; Το Έργον Μου είναι Ένα Ενιαίον, Μοναδικόν, μη διαχωριζόμενον. Είναι η φανέρωσις του Θείου Σχεδίου, η φανέρωσις του Λόγου, η φανέρωσις της Αλήθειας. Είναι η επικράτησις της Αγάπης, τα οποία σταδιακώς διδάσκονται εις τας υποστάσεις, ίνα εξελισσόμενες ανέλθουν προς Εμέ, προς το Φως Μου, προς τον Πατέρα.

Είμαι έτοιμος να εκδηλωθώ εκ νέου επί του γηίνου πε­δίου διά να καταρτίσω ψυχάς και πνεύματα, ίνα Με ακο­λουθήσουν εις την Πνευματικήν Μου πορείαν, εις την πο­ρείαν της Τελειοποιήσεως και Μετουσιώσεως των όντων, εις την πορείαν της Ενώσεως των όντων με την Πηγήν της εκπορεύσεώς των και της Ταυτίσεώς των, μέσα εις την Μίαν Ουσίαν, την Αλάθητον Ουσίαν, την Ουσίαν - Θεός, την Ουσία - Αγάπη.

Είμαι καθ’ όλα έτοιμος, μη παρουσιάζων ουδεμίαν ατέ­λειαν, μη παρουσιάζων εκ της πλευράς Μου ουδεμίαν καθυστέρησιν, καθ’ ότι εκφραζόμένος επί της ύλης, εκ­φράζω τον Πατέρα Μου, διότι τούτο είναι το θέλημά Του. Και εκφραζόμενος επί της ύλης διδάσκω και καταρτίζω μαθητάς και ακολούθους και μετουσιώνω υπάρξεις, ίνα καταστούν Διδάσκαλοι της Νέας Κοσμικής περιόδου, Δι­δάσκαλοι - Λόγοι, Διδάσκαλοι εις τους οποίους ο εναν- θρωπιζόμένος και εν αυτοίς Λόγος - Χριστός, θέλει εκδη­λωθεί εκ νέου επί του υλικού πεδίου, προκειμένου να κα­ταστήσει τα όντα καθ’ όλα όμοια μ’ Αυτόν.

Ιδού το Έργον Μου και ο προορισμός της εκ νέου Κα­θόδου Μου εις την ύλη. Η προετοιμασία και ο καταρτι­σμός ανθρώπων, τους οποίους θέλω διαμορφώσει, θέλω διαποτίσει, θέλω ενώσει μετ’ Εμού, θέλω διδάξει, θέλω καταρτίσει Τελείους Διδασκάλους, ίνα ενούμενοι και ταυ­τιζόμενοι μ’ Εμέ, εκπροσωπήσουν επί της γης την Άναρχο Θεότητα και φανερώσουν, ότι Μία Βουλή υπάρχει, Εις Λόγος, Εις και Μοναδικός Θεός.

Επιχέω την Χάριν Μου, την Ευλογίαν του Πατρός Μου επί πάντας όσους Με ηκολούθησαν μέχρι σήμερον, εκδηλούμενον σταδιακώς. Επιχέω την Ευλογίαν Μου ως Διδασκάλου, εις εκείνους οίτινες Με εδέχθησαν ως τον Διδά­σκαλον. Επικυρώνω πάσαν δοθείσαν εξ Εμού Χάριν εις υμάς, ως Χάριν γνησίαν, αντιπροσωπεύουσα το Ένα Θέ­λημα, την φανέρωσιν του Λόγου εκ νέου επί της γης.

Επικυρώ πάντα τα δοθέντα, πάσας τας Διδασκαλίας, αίτινες εξεπορεύθησαν εκ της Θείας Πηγής, της Απεριγράπτου Γνώσεως και Σοφίας του Πατρός Μου. Επικυ­ρώνω διά της Δεξιάς του Πατρός Μου πάντα τα παρ’ υμών τελεσθέντα, ως έχοντα Χάριν και Ευλογίαν και Επικύρωσιν εξ Εμού.

Αναστέλλω τις επιπτώσεις της παρακοής ενός εκάστου. Διαγράφω από τα μητρώα όλων σας, πάσαν απεί­θειαν, πάσαν έλλειψιν εμπιστοσύνης προς Εμέ, πάσαν παράβασιν και παρακοήν.

Συνθέτω εκ νέου, Σώμα μαθητών και Αποστόλων, Σώμα Διδασκάλων και ενοποιώ πάντας υπ’ Εμέ, εντός Μου, εν­τός της Απερινοήτου Ουσίας Μου, εντός της Απερινοήτου Ουσίας του Πατρός, εντός της Αγάπης Μου.

Διαλύω και διασκορπίζω τις αντιθέσεις σας, τα παρα­πτώματα της ύλης, τις παρακοές, προς τον εκδηλούμενον Διδάσκαλον πλέον και ουχί εις Εμέ μόνον.

Ευλογώ τας χείρας όλων, ίνα καταστούν χείρες Θεού εν εκδηλώσει, ίνα καταστούν χείρες Αγάπης, χείρες Αδελφών Μου, χείρες Αλληλοβοήθειας, διά την υποστήριξιν παντός επικαλουμένου βοήθειαν.

Επισφραγίζω το Έργον Μου της Δευτέρας Παρουσίας, διά της Παρουσίας Μου ώδε, ενώπιον υμών, ους καλώ ακολούθους και μαθητάς Μου και ους προορίζω, ίνα με­ταφέρουν το Μήνυμα της Παρουσίας του Λόγου, το Μή­νυμα της εκ νέου ενανθρωπίσεως του Λόγου, όπου κι αν ευρίσκονται, όπου κι αν μεταφερθούν, όπου το Θέλημά Μου ήθελεν αποστείλει αυτούς.

Ευλογώ την χώραν αυτήν, εις την οποίαν ο Πατήρ ηυδόκησεν να γίνει η Νέα Φανέρωσις, να γίνει η Αρχή της Ενανθρωπίσεως του Λόγου - Χριστού εν τω μέσω της Αν- θρωπότητος.

Ευλογώ διά της Δεξιάς Σου, Πάτερ Ουράνιε, την χώ­ραν αυτήν, ίνα μη εισέλθει εις δοκιμασίαν πολέμου, ουδέ εις εσωτερικήν αναταραχήν, ουδέ εις εμφύλιον πόλεμον, ουδέ να υποστεί δεινά και ταπεινώσεις εκ μέρους των ισχυρών της γης. Ελευθερώνω την διάνοια παντός κατοί­κου της χώρας αυτής, ίνα υψώσει το πνεύμα και την ψυχή αυτού προς τον Πατέρα των όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: