Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Η ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

(Βιβλίο: ΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ Κεφ. 17)

Μέσα στην κοινωνία που ο άνθρωπος δημιούργησε, κατέχετε μια θέση εξέχουσα, μια θέση κλειδί για τη συνολική πορεία του ανθρώπου, μια θέση που χρειάζεται να στηρίζεται στις βάσεις εκείνες που πριν 2.000 χρόνια δομήθηκαν με την Παρουσία του Ιησού Χριστού στη γη.

Απευθύνομαι σε σας, αδελφοί ιερωμένοι, που ζείτε και εκδηλώνεστε μέσα στους χώρους της εκκλησίας, σε σας που σας δόθηκε η ύψιστη τιμή από τον Πατέρα να τελέσετε το έργο της πνευματικής ανοικοδόμησης του ανθρώπου, με την εντολή να υψώσετε το παράστημα της αληθινής εσωτερικής σας υπόστασης, να γίνετε το φως που θα διαλύει τα σκοτάδια της ημιμάθειας και της πλάνης και θα οδηγεί τον άνθρωπο στον Έναν και Μοναδικό Δρόμο της Αλήθειας, της Ζωής και της Ανάστασης που ο Λόγος - Χριστός χάραξε με το Πρότυπο το οποίο, διά της Ζωής και της Διδασκαλίας Του, παρουσίασε, να γίνετε κι εσείς το πρότυπο που ο καθένας πρέπει ν’ ακολουθήσει για να εισέλθει στη Βασιλεία των Ουρανών.

Σας τίμησε με τη Χάρη της Ευλογίας Του, με τη Χάρη να τελείτε τα Θεία Του Μυστήρια, όχι για να διαλαλείτε πως είστε οι μόνοι άξιοι, ούτε για να τα διαχειρίζεστε σύμφωνα με διανοιακές τοποθετήσεις, μα για να διδάξετε ό,τι Εκείνος σας δίδαξε, αγαπώντας και προσφέροντας συνεχώς ό,τι σας παρέχει στον κάθε άνθρωπο - αδελφό σας μ’ έναν μονάχα σκοπό, να ξεφύγει από περιορισμούς και κατεστημένα που τον ανακυκλώνουν συνεχώς σε ιδέες διαχωρισμού και αναλήθειας και να μάθει ν’ αγαπά τον πλησίον του όπως τον εαυτό του, και μ’ αυτόν τον τρόπο ν’ αγαπήσει αληθινά τον Θεό που τον δημιούργησε. Κι αυτός ο σκοπός έπρεπε να ’ναι ο πρώτος στη ζωή σας, ο ύψιστος, για να μπορείτε πραγματικά να προσφέρετε με κάθε εκδήλωσή σας αυτή την αγάπη με την οποία ο Πατέρας - Θεός σας τροφοδότησε.

Όμως, ενώ κηρύττετε πως η αγάπη και η υπακοή σας στο Θέλημά Του σας οδηγεί στο Δρόμο της Αλήθειας, ενώ νομίζετε πως διδάσκετε στον άνθρωπο τον τρόπο με τον οποίο θ’ αναβιβάσει την ποιότητα της ζωής του, ενώ πιστεύετε πως παρέχετε το κλειδί για την πνευματική του άνοδο και εξέλιξη, η ανθρωπότητα μαστίζεται συνεχώς από μια ανεξέλεγκτη βία που σπέρνει τον όλεθρο και την καταστροφή. Πού είναι η προσφορά σας προς τον πλησίον, αδελφοί μου; Πού είναι η εξέλιξή του, η μετατόπιση του νου του από τα υλικά στα Θεία Ιδεώδη; Διότι εάν εσείς βαδίζατε στο Δρόμο που ο Ιησούς δημιούργησε και εχάραξε, δεν θα παρέμενε ο άνθρωπος προσκολλημένος στα πάθη και τις αδυναμίες της ύλης του, δεν θα καθηλωνόταν διαρκώς σε αντιθεϊστικές διδασκαλίες.

Όταν το δέντρο είναι καλό, βγάζει καλούς καρπούς. Αν οι καρποί του δεν είναι καλοί, αυτό σημαίνει πως κάποια αρρώστια το κατατρώει. Αντί λοιπόν να ρίχνετε τις ευθύνες στους ανθρώπους που αμαρτάνουν ή στην άρνηση που τους καθοδηγεί να πράττουν τα έργα της, βγάλτε πρώτα το δοκάρι απ’ το δικό σας μάτι, για να δείτε καθαρά και να βγάλετε την αγκίδα από το μάτι του αδελφού σας, οδηγώντας πρώτα εσάς, και κατόπιν τους άλλους, στην αληθινή πνευματική ζωή και εκδήλωση.

Γνωρίζετε τον Ιησού, αδελφοί μου; Γνωρίζετε γιατί ντύθηκε την ύλη σας και περπάτησε πάνω στη γη; Γνωρίζετε τι σας δίδαξε, τι σας πρόσφερε, τι σας ζήτησε να κάνετε, για να ’στε πραγματικά και ουσιαστικά υπό την Καθοδήγησή Του, υπό την Προστασία Του, για να ’στε μέσα στην Αγάπη Του κι η Αγάπη Του να ’ναι μέσα σε σας;

Σας λέω, πως δεν γνωρίζετε τίποτα περισσότερο απ’ όσα γνώριζε και το ιερατείο τής τότε εποχής, που πίστευε ότι αγαπούσε τον Θεό και τηρούσε τις Εντολές Του, τη στιγμή που χλεύαζε τον Μοναδικό Υιό Του. Οι διδασκαλίες σας είναι γεμάτες από διανοιακά κατασκευάσματα που ο υλικός σας νους δημιούργησε και μ’ αυτά τρέφετε τους ανθρώπους που σας πλησιάζουν, μιλώντας τους συνεχώς για την αμαρτία τους και την τιμωρία που ο Θεός, διά της Κρίσεως Του, αναμένεται να εκπορεύσει κατά του ανθρώπου, ξεχνώντας πως ο Ιησούς Χριστός, σε μια εποχή που χαρακτηρίστηκε από το σπάσιμο κάθε φραγμού απέναντι στους ανθρώπινους Νόμους, που το μίσος και η εκδικητικότητα ύψωνε το χέρι του αδελφού εναντίον του αδελφού, Εμφανίστηκε ανάμεσά τους και τους μίλησε για αγάπη, για ενότητα, για έλεος και προσφορά, για μετάνοια και κάθαρση, για προσευχή και συνεχή επαγρύπνηση απέναντι σε κάθε τρόπο που η άρνηση χρησιμοποιεί, για να κυοφορήσει τη διασπορά, για να επιφέρει το ράκος της ψυχής, για να δρέψει τους καρπούς της ανελευθερίας του πνεύματος, της διχόνοιας και της καταστροφής.

Ποιον έκρινε, αδελφοί μου, ο Λόγος - Χριστός όταν είπε στη μοιχαλίδα: «ουδέ εγώ σε κατακρίνω»; Σε ποιον επέβαλε ποινές όταν τον αρνήθηκε, όταν τον υποτίμησε, όταν του απέστειλε τις κάθε είδους αρνητικές εκπομπές του; Από ποιον στέρησε το Άπειρο Έλεός Του όταν, την ύστατη στιγμή της Θυσίας Του, άπλετα διεχύθη με το «Πάτερ, άφες αυτοίς· ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»; Ποιους συναναστράφηκε, αδελφοί μου, Εκείνος, η Τέλεια Εκδήλωση της Αγάπης, παρά αυτούς που απομακρύνατε σαν κουρέλια από το δρόμο σας;

Αλίμονο σε σας, ιερείς, που κλείσατε τα μάτια σας και τ’ αφτιά σας στην Αλήθεια του Θεού και διδάσκετε στον άνθρωπο τον θεό της πλάνης που τα υλικά σας χέρια δημιούργησαν. Αλίμονο σε σας, ιερείς, που πρωτοστατήσατε σε εκστρατείες εναντίον του αδελφού σας ανθρώπου και προκαλέσατε αιματοχυσίες, που δεσμεύσατε την ψυχή του με αφορισμούς και κατάρες, με φόβους και ποινές. Αλίμονο σε σας, ιερείς, που περιορίσατε την Ευλογία και το Έλεος του Θεού στους λίγους και εκλεκτούς που εσείς επιλέξατε, που με κάθε τρόπο εμπορεύεστε τη Χάρη Του, επιδεικνύοντας τη γοητεία των μεγαλόπρεπων ιερατικών σας ενδυμάτων που, όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, σας κάνουν να μοιάζετε με ωραίους τάφους που κρύβουν σκουλήκια και σάπιες σάρκες. Αλίμονο σε σας, ιερείς, που κηρύττετε τη μετάνοια με την απειλή της τιμωρίας και την υποβολή ενοχών, που γεμίζουν την ψυχή του ανθρώπου με φόβους και αναστολές και εμποδίζουν τη λύτρωση και απελευθέρωσή της. Αλίμονο σε σας, ιερείς, που με τις κάθε λογής εκπομπές σας διαιωνίζετε αυτή την πορεία που έργο Θεού ονομάσατε, μα σας λέω πως στις μέρες που έρχονται ως έργο της άρνησης θα φανερωθεί στα μάτια των ανθρώπων και θα ζητάτε πλέον το δικό τους έλεος, για να γλιτώσετε τη μίζερη ζωή σας. Αλίμονο σε σας, ιερείς, γιατί ο ορίζοντας τ’ ουρανού σας γέμισε απ’ τα σύννεφα της παραδοχής του εαυτού σας σε οάσεις της ερήμου που εξακολουθητικά διανύετε, οι οποίες αντικατοπτρίζουν τα πάθη και τις αδυναμίες που η ύλη σάς επέβαλε. Αλίμονο σε σας, ιερείς, γιατί η επαφή σας με τον Θεό δέχτηκε τα παράσιτα της γοητείας από το τραγούδι των σειρήνων που σας πλάνεψαν με τις υποσχέσεις της βασιλείας της γης έναντι της Βασιλείας των Ουρανών, που την πόρτα της κρατάτε κλειστή όχι μόνο για σας, μα και για όλους αυτούς που στον δικό σας δρόμο παρασύρετε. Η ματαιότητα έγινε πια ο μόνος σας σύντροφος στο ταξίδι της ανακύκλωσης, μέσα στην δίχως ίαση αρρώστια της μοναξιάς σας. Γίνατε οδοιπόροι της θλίψης μέσα στην απέραντη έρημο της ζωής σας και τα υλικά σας μάτια δεν αντικρίζουν άλλο από την αμμοθύελλα της ασταμάτητης περιπλάνησής σας.

Αλίμονο σε σας, ιερείς, που μετατρέψατε τον Οίκο του Θεού σε οίκο εμπορίου και πράττετε εκείνα που προσποιείστε πως σας σκανδαλίζουν, όταν ανάμεσα στους ανθρώπους που δεν ανήκουν στον δικό σας κύκλο εκδηλώνονται. Αλίμονο σε σας, ιερείς, γιατί όταν την πόρτα του Νυμφίου χτυπήσετε, Εκείνος θα σας πει: «Αλήθεια σας λέω, δεν σας ξέρω». Γιατί είστε έξω από τ’ αμπέλι και τίποτα απ’ ό,τι σπείρατε δεν μπορεί να καρπίσει, παρά θα ριχτείτε στη φωτιά και θα καείτε, διότι μεγάλη η αμαρτία σας και καμία πρόφαση δεν μπορείτε να βρείτε για τα έργα σας, καθότι Εκείνος ήλθε και σας μίλησε, θυσιάστηκε και αναστήθηκε, και έρχεται τώρα στην Δευτέρα Του Παρουσία να ελέγξει τον κόσμο ως προς την αμαρτία, την Δικαιοσύνη και την Κρίση.

Αν τα μάτια σας δεν μπορούν πια ν’ αντικρίσουν παρά μόνον τα τείχη που υψώσατε ανάμεσα σε σας και τον άνθρωπο, αν τ’ αφτιά σας δεν μπορούν πια ν’ ακούσουν παρά μόνον ό,τι ο αμετατόπιστος νους σας χωράει, αν η καρδιά σας δεν μπορεί πια να χτυπήσει στους παλμούς της Αγάπης, δεν θα ανακόψετε την πορεία του ανθρώπου. Το Θείο Σχέδιο εκτυλίσσεται πάνω στη γη με τρόπους ασύλληπτους για τους περιορισμούς και τη στενότητα των αντιλήψεών σας, με τρόπους που θα επιφέρουν σεισμούς μέσα στον άνθρωπο, που θα καταθρυμματίσουν ό,τι σαθρό οικοδόμησε και θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, για να καρποφορήσει η Αγάπη σε κάθε ψυχή, για να μην υπάρχουν άνθρωποι πλέον που θα βαδίζουν μέσα στο χάος της ημιμάθειας και της πλάνης, για να ’ναι το έργο τού κάθε ανθρώπου η ένωσή του με τον Θεό - Πατέρα Δημιουργό του, για να ’ναι τα πάντα εν πάσι Θεός εν Θεώ.

Η Διδασκαλία που ο Ιησούς Χριστός παρουσίασε πριν 2.000 χρόνια, έφερε Επανάσταση σ’ όλα τα μέχρι τότε κρατούντα που δέσμευαν και καθήλωναν τον άνθρωπο σε τοποθετήσεις, που υποβίβαζαν την ποιότητα της ζωής και εκδήλωσής του και περιόριζαν στο ελάχιστο την εκδήλωση της ψυχής και του πνεύματός του. Το «Αγαπάτε Αλλήλους» επέφερε μεγάλους σεισμούς στη δομή τής τότε κοινωνίας, που ύψιστος Νόμος της ήταν η ανταπόδοση.

Πού βρίσκεστε σήμερα, αδελφοί μου; Σε ποια εποχή ο νους σας παρέμεινε προσκολλημένος; Κι αφού εσείς δεν μπορείτε ν’ αφομοιώσετε τα Θεία Ρήματα Εκείνου που για την ανάσταση του ανθρώπου κατήλθε στην ύλη, πιστεύετε πως θα παραμείνετε στη θέση αυτή που παράνομα διατηρείτε; Πιστεύετε πως θα εξακολουθήσετε να διαχειρίζεστε τη Χάρη του Θεού σύμφωνα με τους Νόμους που η άρνηση σας ενέπνευσε να θεσπίσετε;

Τα θεμέλια της εκκλησίας που εσείς, κι όχι ο Χριστός, δημιουργήσατε, έχουν ήδη αρχίσει να κλονίζονται και σε λίγο θα σας σκεπάσουν τα ερείπια των ειδώλων που λατρεύετε.

Ήδη τα κοσμικά γεγονότα που συντελούνται την περίοδο αυτή, εγκαινιάζουν ένα νέο στάδιο εξέλιξης, στο οποίο εισέρχεται ολόκληρη η ανθρωπότητα, μια Νέα Εποχή, που η ανατολή της θα οδηγήσει τον άνθρωπο στη συνειδητοποίηση της Διδασκαλίας που πριν 2.000 χρόνια έλαβε. Την περίοδο αυτή η Δευτέρα Παρουσία του Λόγου πραγματώνεται στην Ένωση του ανθρώπου με τον Θεό. Ο Ένας Διδάσκαλος της Αγάπης οδηγεί πρωτοπόρα πνεύματα στην Παρουσίαση ενός Έργου που έχει ως σκοπό την επικράτηση της Αλήθειας του Πατέρα. Το Φως Του θα διεισδύσει παντού, θα φανερώσει και θα μεταλλάξει ό,τι η έλλειψη της Αγάπης δημιούργησε και θα αφυπνίσει καρδιές και συνειδήσεις, ώστε να συντονιστούν με την Αγάπη του Λόγου - Δημιουργού. Ο άνθρωπος θα συλλέξει τις εμπειρίες της γνώσης που ζήτησε να λάβει περί της Θεότητάς του, θα συνειδητοποιήσει την όλη πορεία του μέσα στο χωρόχρονο του πεδίου της ύλης, θα απελευθερωθεί η θύμηση της Εδεμικής κατάστασης που ως παθητικός Θεός ζούσε πριν την πτώση του και θα ενωθεί τέλεια και άρρηκτα με τον Πατέρα ως Θεός εν εκδηλώσει, ως Συνεργάτης και Συγκυβερνήτης Του στους άπειρους κόσμους και τα σύμπαντα.

Η ενσάρκωση του Λόγου - Χριστού τού έδειξε τα βήματα της εξέλιξής του. Σήμερα θα γνωρίσει τις λειτουργίες που συντελούνται μέσα του, θα πορευθεί το δρόμο που Εκείνος πορεύθηκε, θα βιώσει την υιότητά του και μ’ αυτή τη συνείδηση θα εκδηλωθεί, ενοποιώντας τις δύο φύσεις του στην τελειότητα του Λόγου, καταδεικνύοντας στην πράξη ό,τι ο Διδάσκαλος της Αγάπης φανέρωσε, και θα παρουσιάσει τη Χριστοποίηση και Θέωσή του μέσα απ’ όλα τα στάδια που συντελείται, ακολουθώντας την εντολή «έσεσθε ουν υμείς τέλειοι, ώσπερ ο πατήρ υμών ο εν τοις ουρανοίς τέλειος εστίν».

Οι νέες ιδέες που πηγάζουν από την ενεργειακή ροή της αγάπης του Ενός Άπειρου Λόγου του Θεού, έρχονται να αντικαταστήσουν το στείρο έδαφος του παλαιού τρόπου σκέψης και εκδήλωσης που οδήγησε τον άνθρωπο στην ανάπτυξη και στη διαιώνιση μιας βούλησης ανεξάρτητης από τη Βούληση του Δημιουργού του και σκέπασε μέσα στο νου του την ανάμνηση της Θείας Καταγωγής του. Ο νους του θα ανακαινισθεί με την επενέργεια του Αγίου Πνεύματος, που θα επιφέρει συνειδησιακούς σεισμούς και μετατοπίσεις οι οποίες θα εγκαινιάσουν μια Νέα Κίνηση Ιδεών που θα τον οδηγήσουν στην Τελείωσή του.

Κάθε σας αντίδραση και οποιαδήποτε μορφή πολεμικής εκδηλωθεί εναντίον του Έργου της Δευτέρας Παρουσίας, δεν θα έχει άλλο αποτέλεσμα παρά τη δημιουργία του νέου Ιούδα, που προδίδει για δεύτερη φορά τον Διδάσκαλό του. Ένα Έργο που εκ Θεού κατευθύνεται δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί από τους αρνητές Του, όπως δεν ανατράπηκε και πριν 2.000 χρόνια, παρά θα διαδοθεί και θα επικρατήσει με τον τρόπο που το Θείο Σχέδιο έχει ορίσει για τον άνθρωπο.

Η Αγάπη και η Αλήθεια του Πατέρα θα φέρει τους καρπούς εκείνους που ο Ιησούς πρόσφερε με τη Ζωή, τη Διδασκαλία, τη Θυσία και την Ανάστασή Του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: