Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Ο άνθρωπος ονειρεύτηκε κάποτε τα πάντα μέσα από σύμβολα, μέσα από τον ερπετοειδή του εγκέφαλο. Κι έτσι η πρώτη του γραφή ήταν εικονογραφική και μόνο όταν κατέκτησε το λόγο και τη γραφή, ενεργοποιώντας τον πρόσθιο εγκέφαλό του άρθρωσε λόγο ικανό να κινεί τους Θείους Νόμους, όπως προορίστηκε. Στις μέρες μας ζούμε την κατάπτωση και παρακμή του γραπτού και ζωντανού λόγου ενώ παραμένουν αναλφάβητοι οι μισοί άνθρωποι του πλανήτη. Κυριαρχεί το «μια εικόνα χίλιες λέξεις». Ο Ιωάννης εγκαινιάζει τη Νέα Κοσμική Περίοδο, μια ιδέα χίλιες εικόνες. Η ταχύρρυθμη εκπαίδευση του νου επιτυγχάνεται με την διάχυση της συνείδησής του σε συμπύκνωση χρόνου που ορίζεται ως μη χρόνος. Η κάθαρση στον κόσμο των ιδεών που είναι το πρωταρχικό έργο του Ιωάννη συμβολίστηκε με το μυστήριο του εξαγνισμού και της βάπτισης. Αρχικά με ύδωρ, που με το Χριστό έγινε Θείο Πυρ απ’ το Πνεύμα το Άγιο. Κάθε φωτεινή ιδέα θα ενεργοποιήσει συναισθήματα φωτός, σκέψης, λόγου και πράξης, θα επιφέρουν αποτελέσματα και αντιδράσεις ενός νέου κύκλου ζυμώσεων μετουσίωσης και τελειοποίησης.
Το 2001, ο Πρωτοπόρος Διονύσης Δώριζας είχε αποκαλύψει πως θα συνέβαινε μια μαζική αφύπνιση του Ανθρώπου Λόγου σε όλο τον κόσμο, ενώ το 2010 θα σήμαινε η ώρα για την φανέρωση αυτών των Πνευμάτων δημόσια. Ο Ιωάννης καλεί τον Εαυτό Του σε επίγνωση ετοιμότητας για άμεση δράση εδώ και τώρα σε ένα πολυεπίπεδο παρεμβατικό Έργο μετουσίωσης, αναγωγής και αποκατάστασης. Κάθε λάθος, και όσα ο άνθρωπος ονόμασε αμάρτημα, κάθε αδικία, είναι το πεδίο συνειδησιακής κρίσης πάνω στο οποίο ο Ιωάννης εργάζεται σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής του ανθρώπου κι αν υπηρετεί. Αν είναι γιατρός, θα τον δείτε να μιλάει για τα καρτέλ των φαρμάκων και τα εγκλήματα των γιατρών στα νοσοκομεία, αν είναι δικηγόρος μπορεί να μάχεται για την ολιστική δικηγορία και την αποκατάσταση του δικαίου στην οικονομία. Αν είναι ιερωμένος, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο, θα έχει τα χαρακτηριστικά του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου της Αλβανίας και ορισμένων άσημων ακόμα κληρικών που κάνουν με δικές τους πρωτοβουλίες κοινωφελές, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο που θα’ πρεπε να κάνουν οι υπόλοιποι μαζί με την Πολιτεία. Αν είναι πολιτικός, θα διακρίνεται από την έμπνευση και την διορατικότητα της πρωτοβουλίας στη διαμόρφωση συνθηκών ανάπτυξης και προόδου σε όλους σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής. Το Πνεύμα του Ιωάννη που βλέπετε μέσα σε έναν επιχειρηματία, είναι σε θέση να επιφέρει μια εμπορική αναδιοργάνωση ή μια καθοριστική αλλαγή στο οικονομικό σύστημα φέρνοντας ευημερία και ανθρώπινες συνθήκες ζωής σε εκατομμύρια και δισεκατομμύρια πληθυσμούς. Ο δημοσιογράφος και ο καλλιτέχνης που εμπνέεται από τον Ιωάννη, ζει αληθινά το νόημα της υπηρεσίας στην αλήθεια και την ομορφιά, αρνούμενος να υποτάξει την συνείδησή του στα συμφέροντα της διαφθοράς.
Ο Ιωάννης μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. Τα Πνεύματα αυτά έχουν ήδη προϋπηρεσία συνεργασίας και καλούνται σήμερα σε πλήρη συντονισμό, πράγμα που θα επιφέρει στην Ελλάδα ραγδαίες και ταχύρυθμες εξελίξεις, ανάκαμψη, αναδιοργάνωση και ταχύρυθμη πρόοδο σε όλους τους τομείς. Οι άνθρωποι θα ζουν το ίδιο το νόημα της ζωής. Οι επιστήμονες που κρύβουν μέσα στους τη φωνή του Ιωάννη, θα καταγγέλλουν το επιστημονικό κατεστημένο, όπως κάποτε έγινε με το Βατικανό για τον Γαλιλαίο. Τι συνέβη στον Τέσλα; Γιατί κυνηγήθηκε με τόση μανία ο Βίλχεμ Ράιχ; Γιατί δε θεραπεύουν τον καρκίνο, ποιοι πήραν στη θέση μας την απόφαση να τρεφόμαστε με μεταλλαγμένα αναγκαστικά; Κι όταν προσφερθεί η ελεύθερη ενέργεια, η ζωή δε θα μοιάζει ποια με δουλεία και μια νέα Παιδεία θα παράγει πολίτες συνειδητούς και όχι υπηκόους. Θα αφυπνίζει την πνευματική συνείδηση αντί να την υποστέλλει και δεν θα αξιολογείται θετικά η ανάπτυξη του αριστερού λοβού, αλλά η ικανότητα συγχρονισμού των δύο λοβών. Είναι ένας νέος πολιτισμός που παράγει νέα σκέψη ή το Θείο δικαίωμα που μπορεί να πραγματωθεί;
Αλλά όλα αυτά θα πει κανείς αποτελούν πιστοποίηση Παρουσίας Ιωάννη; Εκεί όπου δύο ή τρεις Ιωάννηδες θα μαρτυρούν περί αυτού, οι λόγοι και τα έργα Του ότι φανερώνουν συμφωνία με την παρακαταθήκη του Πρωτοπόρου Δασκάλου Ιωάννη και η οποία μας παραδόθηκε υπό μορφή Εγκυκλίων τα τελευταία χρόνια της ζωής Του στη Γη και που ακολουθεί παρακάτω.
Αγαπημένοι Αδελφοί Δάσκαλοι,
Είναι απαραίτητο να κατανοήσετε το μέγεθος της Χάρης από την οποία διαποτίζεστε και καθοδηγείστε και να εκδηλώσετε την συμμετοχή σας στο Έργο της Δευτέρας Παρουσίας με νέους τρόπους, δυναμικούς, ολοκληρωμένους και υπεύθυνους. Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται να μετατοπιστείτε. Να αξιολογήσετε διαφορετικά τις αναγκαιότητες της ύπαρξης σας, θέτοντας ως πρώτιστη ανάγκη και υποχρέωση σας, τη συμμετοχή σας στο Έργο. Να αντιληφθείτε ότι δεν αρκεί πλέον η επισήμανση των λαθών και η διόρθωση τους, αλλά απαιτείται η πρόληψη αυτών. Γι' αυτό, περιορίστε τις εκτενείς συζητήσεις από τις οποίες άλλωστε έχετε πάρει πολλές πείρες μέχρι σήμερα και προχωρήστε σε πράξεις, που αδιάσειστα θα καταδείξουν τη νέα σας τοποθέτηση. Μην επιτρέπετε πλέον στον εαυτό σας να εφησυχάζεται από δικαιολογίες ανακούφισης. Εργαστείτε και δημιουργήστε μια ροή πράξεων αλληλένδετων με τους λόγους σας, που θα καταδεικνύει την υπευθυνότητα, τη σύνεση και την προσπάθεια σας και θα χαράξει τα βήματα της πορείας σας προς τη Θέωση με τους καρπούς της συνειδητής προσφοράς σας.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στο θέμα της τέλεσης ενεργειών. Επεκτείνετε τις δομές των ιδεών, οι οποίες υποκινούν και διέπουν τις ενέργειες σας. Δεχθείτε να αναλάβετε ευθύνες. Συλλάβετε την ευθύνη που πρέπει να αναλάβετε μέσα από την άπειρη διάσταση της Χάρης, που ήδη έχετε παραλάβει. Προσφερθείτε, θυσιαστείτε για την πραγματοποίηση όσων τελείτε, έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας και της ιερότητας της Προσφοράς-Θυσίας σας, καθώς και των ευθυνών που δι' αυτής αναλαμβάνετε και των λειτουργιών που υποκινείτε εντός σας και στους Κόσμους.
Μην περιορίζεστε από τίποτα. Επεμβαίνετε παντού. Τα πάντα ανήκουν στη δικαιοδοσία του Ανθρώπου. Τα πάντα επιβάλλεται να μεταλλαχθούν από τον Άνθρωπο που θεώνεται, τον εκφράζοντα την επίγνωση της Ένωσης του με το Λόγο και την παντοδυναμία της Αγάπης, που απ' αυτήν αναβλύζει. Ασχοληθείτε με καθετί που αντιλαμβάνεσθε και μάθετε να λειτουργείτε τη Χάρη σας με σκοπό την απελευθέρωση, άνοδο και εξέλιξη του Ανθρώπου και των πάσης φύσεως θεσμών και αντιλήψεων.
Μην δεσμεύεστε από κανέναν και από τίποτα όταν συντελείτε διεργασίες μετουσίωσης, μεταλλαγής, αναγωγής και εξέλιξης, αλλά φροντίστε η λειτουργία σας να είναι ολοκληρωμένη, ώστε να μη δεσμεύει καμία υπόσταση στερώντας της τη δυνατότητα εξέλιξης και να μην πλαισιώνει με καθηλωτικά δεσμά καμία κατάσταση, που στη γη εκδηλώνεται, ώστε τα πάντα να μπορούν να εισδεχθούν το Φως και να μεταλλαχθούν απ' αυτό.
Φανερώστε τη δράση της Θείας Αγάπης σας, της ενσυνείδητης πίστης σας, της Ενότητας σας με το Λόγο. Με παρρησία, τόλμη, σύνεση, ορθοφροσύνη και υπευθυνότητα, επεμβείτε στον τρόπο λειτουργίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Διαμορφώστε συνθήκες για να μεταλλαγεί ο τρόπος λειτουργίας τους και οι ιδέες που παρουσιάζουν, ώστε να συντελέσουν στην πραγματική, αντικειμενική ενημέρωση του λαού, την επιμόρφωση και την αφύπνιση του. Επεμβείτε στα έντυπα, στα περιοδικά και στις εφημερίδες, καταλύστε τα όρια μέσα στα οποία κινούνται, εμφανίστε τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Δώστε νέους στόχους, εκπηγάζοντες από τη Θεία Αλήθεια, στους δημοσιογράφους, αρχισυντάκτες και υπεύθυνους έγγραφου υλικού και άρθρων, διευθυντές εφημερίδων, περιοδικών, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, ώστε να ανυψωθεί η ποιότητα των ιδεών που καθημερινά διαποτίζει τον Άνθρωπο και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ενσυνείδητη, ενωτική και υπεύθυνη συμμετοχή του στα κοινά, καθώς και για την αποδοχή και κατανόηση της Θείας Αλήθειας.
Επεμβείτε στους περιορισμούς της εκκλησίας. Θέσατε τους ηγέτες της εκκλησίας ενώπιον των ευθυνών τους, ώστε να μην παρανοούν τη θέση τους και τις υποχρεώσεις τους αφήνοντας το λαό αμόρφωτο και αδρανή. Καταργείστε τη διατίμηση των Μυστηρίων από την εκκλησία. Διαμορφώστε συνθήκες, ώστε να επιτελεσθεί ο διαμοιρασμός της εκκλησιαστικής περιουσίας στους ακτήμονες και στους πένητες, καθόσον ουδέποτε ο ενανθρωπισθείς Λόγος έδωσε οδηγίες για την απόκτηση περιουσίας.
Διαλύστε οποιαδήποτε σκέψη περί διώξεως των ηγετών της Νέας Εποχής, των κηρύκων της Νέας Κοσμικής περιόδου για να μην πραγματοποιηθεί, ώστε να μη φανεί εκ νέου η αχαριστία και να μην επαναληφθεί από το σύνολο των ανθρώπων η λανθασμένη τοποθέτηση που το «άρον άρον σταύρωσον αυτόν» εκφράζει. Προστατέψτε τα βιβλία του Έργου.
Φροντίστε να αναβιβάσετε το επίπεδο μόρφωσης του λαού, αλλά και των παιδιών, που αποτελούν την αυριανή κοινωνία. Λειτουργήστε στη συλλογική αναγκαιότητα, που ο λαός παρουσιάζει, αλλά και στα επιμέρους θέματα επιμόρφωσης και αναγωγής του. Επεμβείτε στην παιδεία, αλλά και στο σύστημα εκπαίδευσης δασκάλων και καθηγητών. Σταματήστε καθετί, που αναστέλλει τη μάθηση και οδηγεί στην αδιαφορία και την αδράνεια, αλλά και καθετί που μονομερώς οδηγεί στον άκρατο επαγγελματισμό. Διαμορφώστε συνθήκες πολυδιάστατης επιμόρφωσης και εκπαίδευσης, που θα συντελεί στη διαμόρφωση ατόμων ικανών να εισδεχθούν και να ακολουθήσουν τις πνευματικές ιδέες και να εφαρμόσουν τις αρχές και τα ιδεώδη της πνευματικής πορείας στην καθημερινή τους ζωή, οδηγούμενα στον προορισμό της Θέωσης του Ανθρώπου.
Επεμβείτε στην έλλειψη καθοδήγησης της νεολαίας. Καταλύστε τα επιφανειακά της ενδιαφέροντα, γκρεμίστε είδωλα, που την αποπροσανατολίζουν. Φανερώστε ενδιαφέροντα, που θα συντονίσουν την ενεργητικότητα που παρουσιάζει, καθώς και την αντίδραση της στο κατεστημένο σε δραστηριότητες αναγωγής της, που θα της προσδώσουν υπευθυνότητα, αγωνιστικότητα, αντοχή, διαύγεια, καθαρότητα και θα της διδάξουν τη συνεργασία, την ενότητα, την προσφορά.
Επεμβείτε στο ποδόσφαιρο, στα στημένα παιχνίδια, στις εγκληματικές ενέργειες της αγοραπωλησίας παικτών. Αποδεσμεύστε τον Άνθρωπο από καθετί που τον οδηγεί σε ενστικτώδεις εκδηλώσεις, εξάρει τη βιαιότητα, την αντιπαράθεση, το διαχωρισμό. Καθοδηγήστε τα δυσαρμονικά ενεργειακά του αποθέματα όχι σε εκτόνωση μέσα από τρόπους ανάλογης δυσαρμονίας, αλλά σε μετουσίωση και εκδήλωση τους ως ευγενή άμιλλα και συνεχή προσπάθεια για την επίτευξη υψηλών στόχων.
Αποκαλύψτε τα κυκλώματα ναρκωτικών, τα κυκλώματα εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων και βρεφών. Επεμβείτε στο σύστημα της δημόσιας υγείας και πρόνοιας. Θέσατε σε έλεγχο συνείδησης, όλους όσους αμέλησαν να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους ή παρέλειψαν να καταδείξουν αγάπη και σεβασμό, εκθέτοντας τον Άνθρωπο σε κινδύνους και καθηλώσεις.
Επεμβείτε στο εμπόριο, στην οικονομία, στην πολιτική. Απομακρύνετε τους δήθεν εργατοπατέρες από κάθε άσκηση εξουσίας προς ίδιον όφελος. Αποκαλύψτε τους εκμεταλ-λευτές των φτωχών και των αδυνάτων σ’ όλους τους τομείς της δραστηριότητας του Ανθρώπου.
Αποκαλύψτε τα προσωπεία όλων των δήθεν αποκρυφιστικών ταγμάτων και ιδρύστε αντ’ αυτών σχολεία πνευματικής επιμόρφωσης του λαού, για να καταρτισθεί πάνω στις αρχές της Αγάπης και της Ενότητας και στις ιδέες της Άπειρης Αλήθειας, εισχωρώντας στην πορεία της Θέωσης.
Ενισχύστε τα ήδη υπάρχοντα πνευματικά κέντρα για να λειτουργούν αναβιβάζοντας το πνευματικό επίπεδο του Ανθρώπου, δίνοντας του ερεθίσματα για να αναζητήσει και να αποδεχθεί το Θείο Προορισμό του. Φροντίστε και ενισχύστε τις βιβλιοθήκες, ώστε να διακινούνται από αυτές βιβλία αξιόλογα, ικανά να βοηθήσουν τον Άνθρωπο στην αφύπνιση του. Τροφοδοτείστε τις με τα βιβλία του Έργου.
Αγαπημένοι Αδελφοί Δάσκαλοι αντιληφθήκατε, ότι αποκαλύπτουμε την Ουσία της Διδασκαλίας του Λόγου διαλύοντας την ημιμάθεια καθώς και τις δογματικές, περιοριστικές τοποθετήσεις και διδαχές, που ο Άνθρωπος ανά τους αιώνες έχει εκφράσει; Όλες οι οδηγίες και οι ιδέες που σας εξέθεσα για ενεργοποίηση και εφαρμογή, δεν είναι παρά η αρχή μιας διάνοιξης, την οποία ήδη έχω επιτελέσει εντός σας και αναμένω να δω τα αποτελέσματα και τους καρπούς της. Εργασθείτε άοκνα με αφετηρία και πυξίδα τις οδηγίες μου και ενεργείστε με τη Χάρη που σας έχω διοχετεύσει, για καθετί, ώστε τα πάντα να συντονισθούν με την πορεία της Θέωσης και τη Διδασκαλία της Άπειρης Αλήθειας.

Έχετε την Ευλογία μου και την Αγάπη μου
ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Όσοι έκαναν ή κάνουν πράξη τα παραπάνω μπορούν τουλάχιστον να θεωρούν τον εαυτό τους συντονισμένο με το Πνεύμα της Αλήθειας που απελευθερώνει.
Εάν το είναι σας συμφωνεί και υπάρχει εσωτερική κατάφαση για την αλήθεια αυτών των λόγων, τους οποίους μεταφέρω ως αγγελιαφόρος, τότε γνωρίζετε αρκετά για τι συμβαίνει εδώ και τώρα, καθώς και για το τι πρέπει να γίνει. Ο εσωτερικός συντονισμός αρχίζει να εξωτερικεύεται. Η φωνή του Ιωάννη είναι ένας χώρος που διατίθεται στο blog του Ε.Λ.Α. ώστε κάθε Άνθρωπος Λόγος που τιμά το λόγο του με τα έργα του και την ζωή με τον λόγο του να έχει την ευκαιρία να μιλήσει από το ίδιο βήμα που μοιράζονται τα αδέλφια μου. Το ταξίδι της φωνής του Ιωάννη, έχει ήδη αρχίσει.
Ποιο είναι το σκέπτεσθαι των ομοίων; Όλοι είναι Ένας και κάθε ένας είναι Όλοι. Κάθε ένας εκπληρώνει αυτό για το οποίο είναι προορισμένος να κάνει. Κανείς δεν εγκαταλείπει την θέση που του όρισε ο Θεός. Η άρνηση της άρνησης δίχως φόβο, τους καθιστά ζωντανούς μεταλλάκτες, ώστε από την μεγαλύτερη αρνητικότητα να παράγεται το μεγαλύτερο Έργο.
Αδελφοί μου είναι εκείνοι οι οποίοι απαρνήθηκαν τις επιλογές, εκείνοι που δεν κάνουν ποτέ πίσω, οι πρωτοπόροι που φροντίζουν να μην τους δεσμεύει τίποτα και να μην φοβούνται να χάσουν τίποτα. Εκείνοι που αποφασίζουν να σύρουν το αλέτρι να σηκώσουν το σταυρό.
Όλα συμβαίνουν εδώ και τώρα. Το Έργο της Δευτέρας Παρουσίας αποκαλύπτεται τώρα στους έσχατους χρόνους γιατί ήρθε ο καιρός. Τα πνεύματα που είναι έτοιμα σ’ όλη τη Γη, ανταποκρίνονται στη Θεία Κλήση και πραγματοποιούν συνεργασία σε όλα τα πεδία.
Έργο του Παρακλήτου είναι η Αποκάλυψη της Αλήθειας και η Απελευθέρωση του Ανθρώπου από την μάταιη ανακύκλωσή του στην ύλη και την πλάνη, η αποκατάστασή του στην Ουράνια θέση Του.
Ο Ιωάννης δεν είναι υπόσχεση, αλλά η βεβαιότητα του εφικτού. Ο Νοητός Ήλιος της Δικαιοσύνης που έρχεται να αποκαταστήσει τους πάντες και τα πάντα: «Ίνα ώσι Εν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: