Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
13/09/2015
Από το χρυσό φως, φάνηκε ένα Χέρι. Μπόρεσα να το δω γιατί τα μάτια μου κοίταξαν ψηλά και δυνατά καθώς με τράβηξε, σηκώθηκα. Με έβαλε μέσα στα χρυσά μόριά Του και όλο μου το είναι ένοιωσε να ζωντανεύει. Χάρηκα, επιτέλους η ζωή άρχισε να έχει αξία και νόημα. Και τώρα τι κάνουμε, λέω στον εαυτό μου, και αυτό το χέρι που βρέθηκε; Είναι το μόνο αληθινό βίωμα που με ωθεί να εργαστώ, να ανακαλύψω. Μάταια φάνταζαν μέχρι πριν όλα όσα μάθαινα, γιατί ούτε να μιλήσω γι’ αυτά ένοιωθα, ούτε και η εφαρμογή τους άλλαζε κάτι ουσιαστικά στη ζωή μου. Η αόρατη Παρουσία με οδήγησε στο προαύλιο ενός σχολείου, αλλά ευτυχώς συνέχισα να θέλω να δω τι θα ανακάλυπτα μέσα σ’ αυτό. Υπήρχε και άλλος κόσμος εκεί που προφανώς η ίδια Παρουσία είχε φέρει και αυτούς εκεί. Περίεργο, είχε μόνο μία αίθουσα που όλες οι ηλικίες βρίσκονταν εκεί. Για να δούμε και τι μαθήματα κάνουν και ποιος είναι αυτός που μπορεί να διδάσκει όλες τις ηλικίες μαζί.
Ήρθε, με φωνή καθαρή, γλυκιά και μελωδική και τι όμορφα πράγματα έλεγε! Αυτός μάλιστα, μιλάει σε όλο σου το είναι και νοιώθεις να ρουφάς κάθε Του λέξη και να διοχετεύεται παντού μέσα σου. Παναγιά μου, βοήθα με να Τον καταλάβω, να κατανοήσω όλα αυτά που με οδηγούν να νιώθω αγαλλίαση, αληθινό νόημα εφαρμογής. Ο υπέρτατος νόμος της Αγάπης ανακάλυψα ότι διδασκόταν και μάλιστα αυτό δεν ήταν ένα απλό σχολειό, αλλά πανεπιστήμιο! Πώς βρέθηκα εδώ εγώ; Θυμήθηκα! Στην προσευχή μου ζήτησα να γνωρίσω την αγάπη, να είμαι με αδελφούς και τον Χριστό! Αφού το ζήτησα και μου προσφέρθηκε, δεν είχα παρά να το πιστέψω και να αρχίσω να εργάζομαι γι’ αυτό. Και έτσι ξεκίνησα μαθητεία και ενώ ζούσα στη γη, αυτή ήταν ουράνια και συνεχώς βίωνα να γνωρίζω τι είχα να κάνω εγώ με όλα αυτά, καθώς μια νέα ζωή ανοιγόταν μπροστά μου!
Το ταξίδι στη χώρα του Ιωάννη, είναι η αληθινή Tαυτότητα και το Όραμα κάθε πνευματοψυχής, που τώρα στη Δευτέρα Παρουσία μέσα από την ύπαρξη του Θεού εντός του ανθρώπου αφυπνίζεται η συνείδησή του. Εκείνος, o Παράκλητος της Δευτέρας Παρουσίας, σε καλεί κοντά Του στο ταξίδι που επιστρέφεις εκεί απ’ όπου αρχικά διασπάστηκες και σου φανερώνει τον αληθινή ζωή της Αγάπης, την Βασιλεία, μέσα στην οποία τα πάντα λειτουργούν έννομα και σύμφωνα με το Θείο θέλημα. Το Έργο Του είναι δρόμος μαθητείας, που ωφελεί όλους και τον κάθε έναν ξεχωριστά, σεβόμενος την ιδιαιτερότητά του καθενός, ωθώντας να κάνεις το λάθος διδαχή, γινόμενος κύριος του εαυτού και τον επιλογών σου. Πάντα κοντά σου, γιατί ως ουσία Του σε αναγνωρίζει, χωρίς να κρίνει την ατέλεια που έχεις ενδυθεί, αγωνίζεται μαζί σου Φίλος και Αδελφός, φανερώνοντας την μετατόπιση, την μεταμόρφωση, την μετουσίωση, το βίωμα της κάθαρσης και της αποδέσμευσης. Βουτάει Πρώτος στο σκοτάδι της άρνησης και στο χάος των δημιουργημάτων της, σε απελευθερώνει από τα δεσμά για να γνωρίσεις τον  εξανθρωπισμό και την ανάταση στο πνεύμα και την ψυχή σου. Βήμα το βήμα, με υπομονή, αφοσίωση, σεβασμό και αμέριστη ταπεινοφροσύνη, θεμελιώνει τον ναό της ψυχής σου. Αχώριστος σύντροφος η Ψυχή Του, σε περιβάλλει με την αγκαλιά και το χάδι, τον λόγο τον γλυκό υπενθυμίζοντας τι αληθινά έχει αξία, ανατρέφοντάς σε με εφόδια άφθαρτα, στολίζοντας με αρετές και ιδέες πύρινες τον νου, την καρδιά και την συνείδησή σου  με τη δυνατότητα να τις μεταφέρεις στο εκπαιδευτήριο γη, ενώνοντας γη και ουρανό στην περιδίνηση του δημιουργικού Λόγου.
Κόσμοι άπειροι συγκεντρωμένοι όλοι σ’ έναν χώρο που δημιουργήθηκε για την εκκίνηση μιας νέας Γης και μιας νέας Φυλής, Ελλάδα. Όμορφη γαλανόλευκη Πατρίδα, χώρα Άπειρη και Θεία, ο ίδιος ο πυρήνας απ’ όπου όλα ξεπηδούν διαχέοντας συνείδηση μέσα από μια γλώσσα που είναι ο ίδιος ο Λόγος του Θεού! Τόσο τέλεια που στέκεις, βάλθηκε η πλάνη να σε  εξαγοράσει με κάθε τρόπο, να βεβηλώσει το κάλλος σου μήπως και γίνει δικό της. Εμείς οι ίδιοι που πρώτα απ’ όλα γεννηθήκαμε εδώ, αλλά και σε κάθε γωνιά της γης, κυοφορούμε το Πνεύμα Της, που είναι Ελεύθερο και δεν μπορείς να το βιώσεις με τα υλικά αισθητήρια, γιατί ενώ ζει μέσα στα πάντα ως Ουσία πύρινη, έχει προορισμό και στόχο να σε οδηγεί στην Τελειότητα.
Ελλάδα, κέντρο σοφίας και τέχνης, πολιτισμού και προόδου, ήδη αναγγελμένο από τον Λόγο Χριστό στην Πρώτη Παρουσία. Η πνευματική της υποδομή και συμβολή σε ολόκληρη την ανθρωπότητα ανά τους αιώνες την καθιστά θυσιαζόμενη συνεχώς για την ανάδειξη της ίδιας της Ουσίας από την οποία δημιουργήθηκε, το Πανανθρώπινο Πνεύμα του Θεού! Διαχέει την αποκάλυψη του Λόγου από σκηνώματα εντεταλμένα να φανερώσουν το εφικτό της Χριστοποίησης και Θέωσης του Ανθρώπου, καλλιεργώντας την Αρετή και το Άριστο. Κάτοικοί Της, Μητέρες και Δάσκαλοι, που μεταφέρουν και προτυπώνουν την ίδια την Αγάπη του Θεού διαμορφώνοντας και τροφοδοτώντας την Νέα εποχή με την ζωή και τα έργα τους.
Ζούμε συμπυκνωμένα όλες μαζί τις περιόδους που έζησε ο άνθρωπος από την αρχή της Δημιουργίας του. Εδώ, στον τόπο αυτό, μέσα από λαμπρά πνεύματα ανά τους αιώνες, ο Πατρομήτωρ Θεός αποκάλυψε τον προορισμό Της, το δρόμο της επιστροφής στην Εστία. Όλη η Ιστορία συντείνει και ενώνεται με αυτόν τον σκοπό, γιατί το Θείο Θέλημα όρισε αυτή η Άπειρη Ψυχή να γίνει Πατρίδα φιλοξενίας, θεραπείας, διδαχής και σπουδής μιας Κοινωνίας που θεμελιώνει και λειτουργεί Μυστήριο γάμου ένωσης ανθρώπου και Θεού σε κοινή και ταυτισμένη εκδήλωση υιού και θυγατέρας. Εδώ ξαναγυρίζουν όλοι οι κόσμοι για να λάβουν θέση στο Μυστήριο αυτό και να το μεταφέρουν όπου κι αν πάνε.
Επίκεντρο η Γυναίκα Ψυχή, που στην Δευτέρα Παρουσία ενεργοποιεί την θέση της φανερώνοντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που τόσους αιώνες ορίζουν και διαμορφώνουν την πορεία της Ανθρωπότητας εφαρμόζοντας τους Θείους Νόμους από τους οποίους τα πάντα διέπονται και η ανθρώπινη φύση υπακούει. Μέσα από Γυναίκες πρώτα, που εκδηλώνουν ένωση Λόγου Υιού Μητρός θα γίνει ορατή αυτή η Κοινωνία των ανθρώπων που ήδη υφίσταται και λειτουργεί, αλλά χρειάστηκε τόσους αιώνες για να τη συλλάβει και να την εφαρμόσει στην πράξη ο άνθρωπος μέσα από την Οικογένεια, την Παιδεία, την Επικοινωνία, την Τεχνογνωσία, την Επιμέλεια και την Διαχείρισή όλων αυτών των ενεργειών που διέπουν την ζωή του. Εσύ άνθρωπε εαυτέ μου όποια ηλικία, μορφή ή μόρφωση κι αν έχεις, μέσα από την ανθρωπιά, την υπευθυνότητα, την ζεστασιά, την καλοσύνη, την τόλμη και την γενναιότητα να ξεπερνάς δυσκολίες και προβληματισμούς, θα καταδεικνύεις την ομορφιά, το κάλλος της προόδου, της συνεργασίας, της ενότητας, το μεγαλείο της Θείας Χάρης που ρέει εντός σου και φανερώνει το Πρότυπο της Αγάπης που διέπει όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής και λειτουργίας. Η ευθύνη αυτή γίνεται ο καθημερινός σύντροφός σου.
Επομένως το Τέλειο Πρότυπο της Κοινωνίας όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι εφικτό, φανερώνεται και είναι αυτό που θα επικρατήσει στο μέλλον της Ανθρωπότητας. Υπάρχουν άπειροι τρόποι και δρόμοι, όλοι όμως συντείνουν στον δρόμο και τα βήματα της Κοινωνίας που διέπεται από τον Υπέρτατο Νόμο της Αγάπης και αφομοιώνει όλους τους υπόλοιπους. Ο άνθρωπος ευχαριστεί την Ουσία-Αγάπη απ’ όπου αναγεννιέται, τον κάθε άνθρωπο δηλαδή που κατέστησε τον εαυτό του προσφορά για το σύνολο και ο Θεός ευλογεί η προσφορά αυτή να Τελειοποιηθεί.

1 σχόλιο:

Pigi-Konstantara είπε...

Ευχαριστώ την αγαπημένη φίλη και αδελφή Θεοδώρα για το πρότυπο αγάπης και προσφοράς που είναι για όλους