Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΑΔΕΛΦΩΝ


Αγαπημένε φίλε και αδελφέ Φώτη,

έχεις την αγάπη μου και την ευλογία όλων μας για το έργο σου –την γνωρίζεις και την αισθάνεσαι.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Έργου καταγράφτηκε το γεγονός της συνεργασίας αδελφών σε δημόσιο μέσο ενημέρωσης, και μάλιστα απ’ το κανάλι της Βουλής.

Το πρότυπο της φιλίας που παρουσίασες, καταγράφηκε στις ψυχές των αδελφών και το σώμα του Έργου. Το πρότυπο της ενεργής δράσης για τα κοινά από πνευματικούς ανθρώπους, είναι παράδειγμα για όσους μένουν στη θεωρία και τις προσευχές από το σαλόνι και τον καναπέ τους.

Μολονότι ο Χριστός είπε «αφήστε τους νεκρούς να φροντίσουν για τους νεκρούς»και παρ’ όλο το θρησκευτικό και κοινωνικό στίγμα της αυτοκτονίας, η ευαισθητοποίησή μας για αυτό το θέμα, αποτελεί υγιή εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τον άνθρωπο.

Οφείλουμε όμως να συμφωνήσουμε ότι αποτελούν προτεραιότητα οι υποψήφιοι αυτόχειρες, που είναι χιλιάδες και ακόμα ζουν.

Σου αποστέλνω μία επιστολή που έστειλα προ ετών σ’έναν Δάσκαλο, που είχε αποφασίσει πλέον να αυτοκτονήσει. Υπάρχει κενό παιδείας και πρόνοιας, που πρέπει να καλυφθεί –δεν αρκούν οι καταμετρήσεις και οι στατιστικές, που είναι απλώς τα εργαλεία για την πολιτική αξιολόγηση του φαινομένου.

2 Σεπτεμβρίου 2012
Αγαπημένε φίλε και αδελφέ,

Στο κράτος του θανάτου όποιος μπει, τίθεται άμεσα σε νόμους περιορισμών. Γι αυτό γράφτηκε «Έλεος ζητώ και όχι θυσία», προς αποφυγή κάθε παρανόησης και για την υποκρισία των «χριστιανών», που είπαν «σφάξε με πασά μου ν’ αγιάσω». Όλα τα ουράνια πνεύματα γνωρίζουν ότι το βέτο το έχει η γη και ότι το κλειδί της εξέλιξης κινείται μέσα από την ζωντανή παρουσία μας.

Μια λεπτή γραμμή χωρίζει το μάγο από τον άνθρωπο Λόγο, αν και ζούνε σε τελείως διαφορετικούς κόσμους. Ο πρώτος εκβιάζει τους νόμους με τη δύναμη της θέλησης και της γνώσης, εγωκεντρικά κατά βάθος. Ο δεύτερος, παραδίδει τη προσωπική του βούληση στη Βουλή του Θείου Λόγου και καθώς γίνεται αγωγός Θείας Χάριτος, ο ίδιος ο Λόγος Αγάπης και Σοφίας τον διδάσκει πώς να κινεί με ενσυνείδητη πίστη τους Θείους νόμους του Φωτός. Διότι ο Νόμος που γράφτηκε δεν δύναται να παρέλθει εις τον αιώνα τον άπαντα.

Μόνον όποιος κινείται από αγάπη καταλήγει στην αγάπη. Όχι τα εξωτερικά αλλά τα βαθύτερα κίνητρα μας αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της δράσης μας∙ διότι είναι ύβρις η παραβίαση του νόμου της ζωής.

Θεωρητικά, αγαπητέ φίλε, έχει δικαίωμα να αυτοκτονήσει μόνον όποιος έχει αναστήσει νεκρό. Ένας τέτοιος άνθρωπος όμως, για να είναι σε θέση να το κάνει, θα έχει αφαιρέσει αυτή την πιθανότητα από τη ζωή του. Επομένως είναι αδίκημα να διαπράττεις κάτι για το οποίο δεν έχεις δικαίωμα, θεωρώντας τη ζωή σου ιδιοκτησία σου, ενώ δεν είναι. Είμαι το κομμάτι του εαυτού σου που αρνείται το αίτημα σου για αυτοχειρία, θεωρώντας το περισσότερο ως αφορμή αποκατάστασης.

Σε αγαπούμε όλοι και ευχόμαστε να αποδεσμεύσεις τον εαυτό σου και όσους έλαβαν γνώση της επιστολής σου με μια νέα ειλικρινή απογύμνωσης του εγώ που θέλησε να χρησιμοποιήσει το τελευταίο του χαρτί.

Αν πάλι νομίζεις ότι μπορείς να αφαιρέσεις κάτι το οποίο δεν μπορείς να προσθέσεις θα σου έλεγα με πολύ σεβασμό να το ξανασκεφτείς.

Με αγάπη

Ο φίλος σου Γιώργος

----------------------------

Αγαπημένε αδελφέ Δάσκαλε και Φίλε.

Αγαπημένοι αδελφοί, Μητέρες και Δάσκαλοι, ένα Πνεύμα ανθρώπινο, ένας Ιωάννης Χριστός.

Είναι αλήθεια πως για πρώτη φορά σε ένα τηλεοπτικό μέσο πανελλαδικής εμβέλειας καταγράφεται συνεργασία αδελφών η οποία μάλιστα αφορά πνευματική παρέμβαση, εστιασμένη στην αίθουσα της Γερουσίας της Ελληνικής Βουλής σε μια χρονική περίοδο δύσκολη για τον ελληνικό λαό.

Μια παρέμβαση Ελέους για τους πιο αδύναμους των αδύναμων τμημάτων του Εαυτού Ανθρώπου η οποία ολοκληρώνει σε πρώτο στάδιο την επικύρωση της κίνησης νόμου Αυτενεργούς Ελέους τον οποίο τμήματα της Ουσίας Ιωάννη ενεργοποίησαν!

Η ισχύς και η σημασία αυτής της λειτουργίας Νόμου θα φανεί σύντομα στο υλικό πεδίο και στις ανθρώπινες κοινωνίες, καταδεικνύοντας τη δυνατότητα της άσκησης βέτο στην πνευματική Νομοτέλεια από το πεδίο της Γης: Με λίγα λόγια, θα γίνει κατανοητή η λειτουργία του Νόμου ότι, εκεί που ο Άνθρωπος συγχωρεί τον άνθρωπο, δεν γίνεται, δεν μπορεί, είναι αδιανόητο να μη συγχωρεί ο Θεός!

Καμία αμφισβήτηση από μέρους μου των λειτουργιών Νόμων που παραθέτονται με τα αποσπάσματα των βιβλίων του Έργου και ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για την ευκαιρία εμβάθυνσης όλων μας στις έννοιες της Αγάπης, Συγχώρεσης, Κρίσης, Δικαιοσύνης, Διάκρισης και Αυτενεργούς Ελέους!

Συχνό φαινόμενο της μαθητείας του Έργου, ειδικά ανάμεσα στους Εκπαιδευόμενους Δασκάλους Λόγους ήταν η συχνή έλλειψη συνεργασίας και η ασυμφωνία στην εφαρμογή του Έργου στη πράξη. Γεγονός που αποδεικνύει τη μερικότητα όλων μας στη εκδήλωση του Ενός Λόγου. Από τη στιγμή που υπάρχει, έστω η ελάχιστη διαφωνία, υπάρχει και η απόκλιση από την μια Αλήθεια.

Κι αυτό το επισημαίνω όχι για να δικαιώσω τα λόγια μου, αλλά για να υπερβώ τη «δική μου Αλήθεια» καθώς Βλασφημία προς το Πνεύμα το Άγιο είναι και η εμμονή του «Αλάθητου» για τις σκέψεις, τους λόγους και τις επιλογές μας ως προερχόμενες εκ του Απολύτου Λόγου!

Περί Κρίσης, θα ήθελα να μεταφέρω τα λόγια του Δασκάλου Ιωάννη σε μια στιγμή εκδήλωσης από μεριάς μου (πριν 21 χρόνια) στοιχείων άρνησης:

«Δεν σε κρίνω! Μην το ξεχάσεις ποτέ: Δεν έκρινα κανέναν! Μόνο Αγάπη και Έλεος εκδήλωσα και διαρκώς εκδηλώνω! Αυτά είναι τα στοιχεία της Θεότητάς Μου!»

Οι Λόγοι Εκείνου, σφράγισαν τότε ολοκληρωτικά και τα στοιχεία της δικής μου Θεότητας! Κι αυτό ήταν επιλογή, λειτουργία της «Ελεύθερης Βούλησης» του ανθρώπου που Χριστοποιείται, πέρα από τις απόψεις και γνώμες περί αγάπης και ελέους, πέρα από τα συναισθήματα που κινεί η ανθρώπινη αδικία, αχαριστία και προδοσία. Επιλογή σύνθεσης και όχι διαχωρισμού.

Όπου, τα τελευταία χρόνια αδελφοί Δάσκαλοι συνεργάστηκαν ανά δύο, ανά τρεις ή περισσότεροι, κινήθηκε Νόμος. Ξεκάθαρα δείγματα στις ζυμώσεις του ελληνικού λαού στις πλατείες και τη μετατόπιση της συνείδησής του σε στάδια Μετανοίας. Ισχυρά δείγματα συνεργασίας έχουν καταδειχθεί επίσης σε συνλειτουργίες Μυστηρίων.

Ναι, ένα ζήτημα είναι η λειτουργία του Νόμου για προσωρινή διακοπή της παροχής Φωτός για προστασία των ανθρώπων και εντελώς άλλο είναι το πάγωμα της δυνατότητας Χριστοποίησής τους μέχρι το τέλος της ζωής τους! Γιατί εάν η Μετάνοια είναι ο μοχλός ενεργοποίησης του Ελέους, είναι η Αγάπη ή και η Θυσία που ενεργοποιούν το Αυτενεργές Έλεος στη Δευτέρα Παρουσία του Λόγου, καθώς είναι Νόμος Νέος!

Κι αν το Έλεος εκχύνεται από τη Μητέρα και τον Πατέρα, καθώς το έλκει ο μετανοών, Διαχειριστής στο Αυτενεργές Έλεος είναι ο Χριστοποιούμενος Άνθρωπος. Στην Πρώτη Παρουσία το Νόμο του Ελέους τον σφράγισε με τη Θυσία Του ο ίδιος ο Λόγος. Στην Δεύτερη Παρουσία Του σφράγισε και πάλι με τη Θυσία Του την έναρξη της Περιόδου της πνευματικής Ενηλικίωσης του Ανθρώπου, ως Διαχειριστή του Αυτενεργούς Ελέους στη Γη!

Και είναι άλλα τα στάδια της Πρώτης Παρουσίας και η νομοτέλεια που αφορά την Άρνηση του ανθρώπου προς το Θείο και συμβολίζεται με την κατάσταση Ιούδα, και άλλα τα στάδια της Δευτέρας Παρουσίας όπου ο Δάσκαλος Ιούδας Χριστοποιείται και Θεώνεται μέσω του Λόγου Ιωάννη. Στάδιο νέο, που δεν νοείται «Προδοσία του Θείου», άρνηση του ανθρώπου προς τον Πατέρα Θεό, αλλά τέτοιες εκδηλώσεις τμημάτων υπερκαλύπτονται στην Ολότητα του Ανθρώπου από τα Χριστοποιούμενα τμήματα, ζεύγη ή πνευματικά μπουκέτα, πληρώνοντας τον Νόμο και επιταχύνοντας την ανοδική πορεία του Ανθρώπου.

Όλα αυτά μας είναι νέα! Τα ζούμε, τα βιώνουμε, τα επιλέγουμε και κινούμε Νόμους. Αγάπη και Έλεος, είναι μια καλή πυξίδα για τις επιλογές μας!

Με αγάπη, ο αδελφός σας Φώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: