Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Το Όραμα ενός Νέου Κόσμου και η Παράδοση της Εσωτερικής Φλόγας



Αφήνω τα φτερά της ψυχής μου να ανοίξουν και μέσα στο Φως της βλέπω, εκείνο που ο Πατρομήτωρ Θεός εναπόθεσε εντός του Ιερού Ναού προς ενθύμηση της Αλήθειας, άνευ αυτής ουδέν δύναται να οικοδομηθεί. Το Όραμα.
Το Όραμα είναι που έρχεται ως Θείο δώρο, αποκάλυψη Αλήθειας στους καθαρούς στην καρδιά και στο νου και υψώνει πέρα και έξω από κάθε σφαίρα ύπαρξης, εντός της Ζωής, τον άνθρωπο σε Άνθρωπο (με Α κεφαλαίο), για να καταστεί ο Υιός του ανθρώπου Υιός Θεού. Ο Θείος έρωτας η κινούσα αρχή και νους Χριστού μορφώνει.
Και όπως ακριβώς τον Έρωτα δεν προσπαθείς να τον ζήσεις μα απλά τον ζεις, έτσι συμβαίνει και με κάθε Αλήθεια που είναι γραμμένη μέσα μας και φανερώνεται με τρόπους κατανοητούς στη συνείδησή μας, με την προϋπόθεση της κάθαρσης και της αποδέσμευσης. Είναι το τμήμα εκείνο του Όλου Σχεδίου του Θεού που επιτρέπεται ανάλογα της εξέλιξης της συνείδησής μας να κοινωνήσει και που αποτελεί ουσιαστικά τη Θεία Εκδήλωση σε κάθε κύκλο εξέλιξης. Και η παρούσα φάση εξέλιξης ορίζει για τον άνθρωπο να τελειωθεί, να φανερωθεί ως Λόγος Χριστός Υιός-Μητέρα.
Εμείς ως εργάτες αυτής της άνωθεν οικοδόμησης εργαζόμαστε με υλικά Φωτός, μέσα στο κόσμο της ύλης των μορφών και των αποτελεσμάτων, το Έργο της αποκατάστασης, της αναγωγής, της αναγέννησης και επιστροφής μας ως τέκνα του ενός Θεού, ως Εν. Αυτή η εσωτερική Φλόγα ανταποκρίνεται σε κάθε τι που είναι εκ της ίδιας Ουσίας και μας ωθεί σε έργα Ενότητας και Συνεργασίας και στη δημιουργία των συνθηκών εκείνων και των καταστάσεων ζωής που επιτρέπουν την ανάπτυξη της Επιστήμης της Πνευματικότητας και για να γίνει αυτό οφείλουμε να ελευθερώσουμε πρώτα απ’ όλους τη Ψυχή του Ανθρώπου και αυτό σημαίνει Ελεύθερη Ελλάς.
Ελεύθερη από τους περιορισμούς και τις αλυσίδες των κατεστημένων που την δένουν εδώ και αιώνες και έχουν να κάνουν με το γεγονός πως στον τόπο αυτό οι άνθρωποι που τον κατοίκησαν, με επίγνωση του που βρίσκονται, το έχουν ζήσει και το έχουν καταδείξει διαχρονικά. Και αυτό, όπως γνωρίζουμε πια καλώς, είναι ένα πολύ επικίνδυνο πρότυπο. Ο ποιητής έγραψε πως κλείνοντας την Ελλάδα στη καρδιά σου θα βιώσεις κάθε είδους μεγαλείο.  Ποιά συνείδηση μπορεί να το κατανοήσει αυτό εάν δεν το έχει ζήσει;
Το να μιλάμε για Όραμα στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων είναι από μόνο του μια πράξη επαναστατική. Μήπως η αιτία όλων αυτών των δεινών που ζούμε βρίσκεται ακριβώς σ’ αυτήν έλλειψη οράματος πού, περιορίζοντας την οπτική των ανθρώπων και καταβιβάζοντας τα οράματα και τις αρετές σε προσωπικά όνειρα, φιλοδοξίες και ανηθικότητα, άνοιξαν την Κερκόπορτα των τειχών και αλωθήκαμε πρότερα εκ των έσω και ύστερα απ’ έξω; Είναι η επανάσταση και εν τέλει η νίκη του Πνεύματος επί της υλικής συνείδησης.
Είναι η επανάσταση στο κόσμο των ιδεών που οφείλουμε να πραγματώσουμε πριν μιλήσουμε για οτιδήποτε άλλο. Σχολεία παντού για να διδαχθεί ο άνθρωπος όσα του στέρησαν οδηγώντας τον να ζει απομίμηση ζωής και όχι αληθινή και μ’ αυτό τον τρόπο να μην μπορεί ποτέ να είναι υγιής, πλήρης και ευδαίμων. Σχολεία που θα εναρμονίζουν την Αλήθεια με την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη με την Ελευθερία ώστε να ταυτίζεται η Βούληση του ανθρώπου με τη Θεία Βουλή.
Σχολεία που θα ανδρώνουν ανθρώπους και πολίτες, αληθινούς επιστήμονες, καλλιτέχνες, κυβερνήτες και ηγέτες κραταιούς στο πνεύμα, ελεήμονες στη ψυχή, δίκαιους στη κρίση είναι η προδιαγραφή της Ελλάδας ως λίκνο του Νέου Πολιτισμού και είναι σε εξέλιξη. Και εκείνοι που επέλεξαν, επέλεξαν. Και όσοι δεν είναι μαζί Του είναι εναντίον Του. Εύχομαι από βάθους καρδίας να μην χαθεί κανείς και η Ευλογία του Λόγου Χριστού επί των κεφαλών ημών ίνα φωτίζονται και να λαμβάνουν τα νέα μηνύματα της Αγάπης του Πατέρα όλων μας.

Γιάννης Λέσσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: