Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΕΡΟΝΤΙΚΟΝ ΝΕΟΝ (3)


15 Σεπτεμβρίου 2015
Η φανέρωση του Λόγου γίνεται πάντα σε μια διαδοχή κυμάτων και ορίζεται απ’ την εξέλιξη της συνείδησης του Ανθρώπου που διαμορφώνει χωροχρόνους κατάλληλους και συνθήκες αναγωγής.
Ο ομαδικός αναβιβασμός ψυχοπνευματικών υποστάσεων έδεσε τα πρώτα μπουκέτα ψυχών που έχουν μπει σε πορεία θέωσης. Οι υποστάσεις αυτές είτε ήταν έτοιμες από τα Μακάρια πεδία, είτε εργάστηκαν ενσυνείδητα και με την προσφορά τους έσβησαν τις διαχρονικές τους οφειλές, επιτυγχάνοντας την παρθενοποίηση της ψυχής τους και τη Χριστογέννεσή τους.
Ο πρωτοπόρος Δάσκαλος ευλόγησε τους πρώτους καρπούς του Έργου που άφησε στη Γη και τους μετέφερε προσωπικά αλλά και μέσα από την Μητέρα, χάρη φανέρωσης Έργου. Είναι η χάρη που απεκδύθηκαν οι αδόκιμοι και αποστάτες, που έφερε ταχύρρυθμη εξέλιξη σε πιο άξιους διαχειριστές του φωτός, όπως είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο.
Είναι εκείνοι που έκαναν την Αγάπη πυξίδα του Δρόμου τους και την ευθύνη της Θείας χάρης επίγνωση εαυτού, δηλαδή αυτοσεβασμού και ταπεινοφροσύνης. Αυτοί είναι που στήριξαν όσους είχαν αδικηθεί. Αυτοί είναι που έδωσαν ευκαιρίες σ’ όσους είχαν χάσει τα πάντα. Αυτοί είναι που έφεραν νερό στους διψασμένους και φαγητό στους πεινασμένους. Αυτοί είναι που συνέχισαν να φροντίζουν τον Δάσκαλο μέσα από τον πλησίον. Αυτοί είναι που δέχθηκαν πέτρες στο όνομα της Αγάπης που υποστήριξαν και τις ψυχές που υπερασπίστηκαν. Είναι όσοι χώρεσαν και αγάπησαν τον Άνθρωπο, όχι μόνο σε μια μορφή περιορισμένη.
Εκείνοι που έχουν μέσα τους την Αλήθεια γίνονται η ζωντανή φανέρωσή της ή έχουν να περάσουν από δοκιμασίες για να μπορέσουν να το κάνουν. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που το επιλέγουν όλοι. Οι επιρροές της υλικής συνείδησης συντηρούν τα δεσμά της πλάνης ακόμα και σε πνεύματα υψηλά με ξεχωριστές ικανότητες.
Πριν 10 έτη μας ανακοινώθηκε η αποσύνδεση των αρνητών του Έργου και τώρα των βραδυπορούντων. Οι βραδυπορούντες είτε σαν «μωρές παρθένες», είτε λόγω ευθυνοφοβίας να εκτεθούν, είτε λόγω αρνητικών υποδοχών που αμέλησαν να μετουσιώσουν, έχασαν την ευκαιρία της Χριστοποίησης σε αυτήν την έλευση.
«Να προσεύχεστε στον Ιησού, όχι στον Ιωάννη, είναι πιο ασφαλές», ποιους νόμους κινητοποιεί αυτή η καθοδήγηση; Όποιος ανοίξει τα βιβλία του Δασκάλου, δεν θα διαβάσει πουθενά κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα θα δει σε ποια ονόματα γίνεται χρήση. Εξηγήστε τι νόμους κινητοποιεί αυτή η καθοδήγηση που δίδουν ορισμένοι στους οπαδούς τους, διότι δεν είναι μαθητές ούτε οι ίδιοι, ούτε εκείνοι που δεν έχουν διάκριση της ποιότητας της τροφοδοσίας τους.
Ο πρωτότοκος, κοκκινοτρίχης Ησαύ πουλάει πάντα τα πρωτοτόκια για ένα πιάτο φακή. Είναι δυνατόν θεματοφύλακας του Έργου να διαπραγματεύεται, όπως οι σύγχρονοι πολιτικοί το μέλλον του Έργου και να απαξιώνουν την πνευματική κληρονομιά του Δασκάλου Ιωάννη; Αποκλήρωσαν μόνοι τον εαυτό τους από την πνευματική του Διαθήκη, που λέει ξεκάθαρα ποιον επικαλείται ο εκπαιδευόμενος νέος Άνθρωπος-Λόγος κατά την Δευτέρα Του Παρουσία. Οι υποστάσεις αυτές ελέγχονται από την πλάνη και γι’ αυτό ο Πρωτοπόρος τους έχει αναλάβει προσωπικά. Ο Ιωάννης είναι τίμιος, δεν είναι μπόσικος, διότι η φύση του είναι ξένη σ’ αυτό το ανθρώπινο χαρακτηριστικό.
Αγαπημένοι μου, είμαι ο Δάσκαλος που διδάσκει τον εαυτό του, ο Πρωτοπόρος που έρχεται πάντα Πρώτος ήρθε και πάλι, μα οι άνθρωποι για άλλη μια φορά δεν Τον αναγνώρισαν. Ακόμα και εκείνοι που Τον γνώρισαν, δεν άφησαν μέσα τους χώρο κατάλληλο για να μείνει.
Ακόμα και όταν έφυγε από την μορφή, δεν Τον συγχώρησαν, παρά συνέχισαν να μεταθέτουν τις  ευθύνες τους χωρίς να συνειδητοποιούν το μέγεθος της ευθυνοφοβίας, της ανυπακοής και της παθητικότητας στα οποία εγκλωβίστηκαν. Στείροι και απογοητευμένοι, πνιγμένοι στην μεμψιμοιρία, την περηφάνια και την ματαιοδοξία, τ’ άκαρπα δέντρα κατάντησαν να πετροβολούν τα δέντρα που βγάζουνε καρπούς. Μετέθεσαν τις ευθύνες τους σ’ όλους τους άλλους και πολλοί δυστυχώς, στον ίδιο τον πρωτοπόρο Δάσκαλο Ιωάννη, που τους είχε καθαρίσει και αποδεσμεύσει, παίρνοντας τα βάρη τους, διότι Εκείνος ενδύθηκε τις ατέλειες, τις αδυναμίες και τα κενά όλων.
Περί αμαρτίας, δικαιοσύνης και περί κρίσεως, ζώντες και νεκροί στέκονται ενώπιον ενωπίω. Παράκλητον Νέον απέστειλα πλησίον σας, αλλά δεν το αντελήφθητε. Ουδείς αναγνώρισε αυτόν ως είναι, ούτε την πνευματική του ταυτότητα κατενόησε, διότι ούτε τον Ιησού γνωρίζει. Πίστη τυφλή τροφοδοτήσατε και την Χάριν που ελάβατε απεκδυθήκατε. Οκνηρία και αχαριστία σας κατέλαβε από το πνεύμα της εσχάτης και αμετανόητης γενεάς. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας χρόνιας παθητικής στάσης, μιας επανάπαυσης στη χάρη που σας δόθηκε ως Θεία Δωρεά από τον πρωτοπόρο Δάσκαλο Ιωάννη κι όχι ως βακτηρία ζωής ούτε προς ικανοποίηση αυτοπροβολής.

Η αποκάλυψη της έκπτωσης των βραδυπορούντων σε αρνητές
Αγαπημένες μου ψυχές, αγαπημένα μου πνεύματα. Αγαπημένοι μαθητές του Λόγου, η ευλογία του ενός Διδασκάλου Υιού-Μητρός διαχέεται την περίοδο αυτή ως φως κάθαρσης, αποδέσμευσης, φωτισμού της συνείδησης ενός εκάστου εξ υμών, ίνα επέλθει αναγωγή και ολοκλήρωση στην ολότητα του Ανθρώπου που αφυπνίζεται και ενεργοποιείται να προετοιμαστεί για τις εξελίξεις εφ’ απάσης της γης.
Κάποτε σας ανακοίνωσα ότι μπαίνουμε σε Νέα Πορεία. Ολίγοι μόνον την ακολούθησαν. Οι περισσότεροι χάραξαν μια δικιά τους πορεία και οδηγήθηκαν σε πνευματική αποτελμάτωση και αδιέξοδα και έγιναν υποκριτές, προκειμένου να δικαιολογήσουν την πτώση τους. Μαθητές που σας εμπιστεύθηκε ο Δάσκαλος χωρίς να τους έχετε έλξει εσείς από το έργο της προσφοράς σας, τους εκμεταλλευθήκατε και τους εγκαταλείψατε.
Απέστειλα πλησίον σας πνεύματα κατάλληλα για το επίπεδο της εξέλιξής σας ώστε να σπάσουν τα δεσμά των προσωπικών σας κατεστημένων και περιορισμών που συντηρείτε με νοσηρούς τρόπους στην ζωή, στα σώματα και τις συμπεριφορές σας. Εσείς όμως διαμορφώσατε νέες αρνητικές συνδέσεις εξάρτησης. Πως απαντήσατε στο φωτεινό κάλεσμα της Αγάπης και πως διαχειριστήκατε αυτό το φως; Η Αλήθεια ελευθερώνει, όμως εσείς φτιάξατε νέες αλυσίδες και ποινές. Το «εκ του καρπού γνώσεσθαι το δένδρο», αποκαλύπτει ότι οικειοποιηθήκατε το φως αυτό, ακόμα κι όταν μοιράζατε χάρες ιδιοτελώς ή για να κάνετε εντύπωση.
Και όμως δόθηκαν σε όλους ευκαιρίες αποκατάστασης της ενότητας που διαρρήξατε αλλά και πάλι δεν την τιμήσατε επαναπαυμένοι στα προνόμια του περιούσιου λαού που θεωρεί τετελεσμένο ότι θα σωθεί. Τέτοιες πλάνες σας κατατρέχουν καθώς προσκολληθήκατε στο σκέπτεσθαι της Π. Διαθήκης. Αντί να αξιοποιήσετε την πίστωση χρόνου που σας δόθηκε, δημιουργήσατε νέο πάρεργο διάσπασης. Πως αποκτήσατε δεξιότητες ματαίωσης του έργου, το Πνεύμα της Αληθείας νομίζετε ότι σας φώτιζε; Όσοι πρόδωσαν είχαν ξαναπροδώσει και δεν ξεπέρασαν την προδοσία τους ποτέ. Αυτήν την παλαιά κατάρα προς τον εαυτό τους κλήθηκαν να σβήσουν με την υψηλή χάρη που έλαβαν αλλά αυτοί την κακοποίησαν και ξεπάγωσαν οι ποινές τους. Η παρανόηση κορυφώθηκε σε αδελφούς που ενώ δεν έχουν καμία κατάρτιση, εμπειρία ή προσφορά στο Έργο, απορρίπτουν τους πάντες, κρίνουν και κατακρίνουν, ενώ διατηρούν την φαντασίωση ότι έχουν χριστοποιηθεί και είναι οι μόνοι που συνεχίζουν το Έργο.
Ορισμένοι μόνον εκλεκτοί συνέχισαν και συνεχίζουν το Έργο και σ’ αυτούς ασκείτε πολεμική, διότι σας υπενθυμίζουν με τη στάση τους όσα απωλέσατε ένεκα του εγωισμού και της υπερηφάνειας σας. Η παρακμή των Δασκάλων έφερε καθήλωση στους μαθητές, απενεργοποίησε τους ακολούθους του Έργου και έτσι οι βραδυπορούντες έγιναν αρνητές. Όλοι ανεξαιρέτως ευθύνονται γι’ αυτό το αποτέλεσμα και ουδείς δύναται να αποφύγει τις ευθύνες των επιλογών της ανυπακοής στο θείο θέλημα, που έκαναν την κλήση ανάκληση.
Ακάλυπτη πλέον από φως είναι η υπόστασή σου αδελφή, που όχι μόνο δεν ακολούθησες τον Πρωτοπόρο όσο ζούσε, όχι μόνο κλώτσησες το Έλεος που η Θεία Μητέρα σου πρόσφερε, αλλά γεμάτη φθόνο συνέχισες να ανακυκλώνεις την άρνηση και τα απωθημένα της υλικής σου συνείδησης. Μέσα από την υπόστασή σου, ευλογώ και σφραγίζω όλες τις υποστάσεις που κατακρίνουν και λιθοβολούν υποστάσεις που τίμησε ο Πατέρας να εκδηλώνουν τον Λόγο Του. Μέσα από την υπόστασή σου ευλογώ την Ηρωδιάδα και την Σαλώμη, τις συκοφαντίες και την αισχρότητα των λογισμών σας, ώστε η ζωή σας να γίνει ζωντανή διδαχή για κάθε μαθητή του Λόγου των νέων γενεών».
Λάβατε χάρη και εξουσία ευλογίας ίνα αποδεσμεύσετε υποστάσεις κι ανορθώσετε ψυχές και ουχί να τις καθηλώσετε και συμπαρασύρετε στην πτώση σας. Δεν κατανοήσατε ότι θα ήταν προτιμότερο να δέσετε μια μυλόπετρα στο λαιμό σας; Πότε θα διακρίνετε την ιδιοτέλειά σας; Γι’ αυτό δεν αντέξατε τις οδύνες του δρόμου που μόνο η Αγάπη και η ανιδιοτέλεια εξασφαλίζει. Δεν είχατε διάθεση προσφοράς για τους αδελφούς σας, αλλά επίδειξη επιβολής και εξουσιαστικότητας. Ποιους νόμους κινούν εκείνοι που χρησιμοποιούν το όνομα του Δασκάλου για να υψώνουν το εγώ τους; Ουδείς δύναται να ευτελίζει τον Δάσκαλο, διότι μόνον τον εαυτό του υποβιβάζει και ότι εκπροσωπεί. Ουδείς δύναται να με εκπροσωπεί άνευ χάριτος Λόγου.
«Αγαπημένοι αδελφοί τολμήστε να μιλήσετε στους ανθρώπους με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη, με αγάπη χωρίς να περιμένετε τίποτα. Κάντε το έργο σας αθόρυβα την περίοδο αυτήν. Μη περιμένετε κανέναν να σας ενεργοποιήσει αναζητήστε μέσα σας την Πηγή. Πυροδοτήστε μόνοι σας τον εαυτό σας. Εργαστείτε άοκνα σε αυτό το Έργο και αφήστε τον εαυτό σας να πλημμυρίσει από την ευδαιμονία της Θείας Χάρης που θωπεύει κάθε σας τραύμα επιφέροντας ίαση και αποκατάσταση. Αποπλένω την σκόνη από τα πόδια και τα ενδύματά σας και ευλογώ τον νου, την καρδιά και την συνείδησή σας να διανοιχτεί στο Φως του Λόγου Χριστού. Γρηγορείτε και προσεύχεστε για να μην σας βρει ο πόλεμος απροετοίμαστους. Αποκαταστήστε την ένωσή σας με τον Λόγο Χριστό, με την Θεία Μητέρα που επιστατεί και σας αγκαλιάζει με γλυκύτητα και τρυφερότητα, με στοργή και καλοσύνη ως αδιάλειπτη προσφορά ελέους και διδαχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: