Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΑΦΥΠΝΙΣΗ & ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΨΥΧΗΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
07-09-2020

Αγαπημένε αδελφέ Άνθρωπε, καταμετρώ ένα προς ένα τα σημάδια των βασάνων της ψυχής σου. Ποταμός τα δάκρυά της. Την άφησες βουβή, εγκλωβισμένη, μέσα στα πιο βαθιά σημεία της ύπαρξής σου. Της αφαίρεσες το δικαίωμα να ηχήσει ο Λόγος της και να ενεργήσει ως σάλπιγγα αφύπνισης στην αδράνεια που εξέπεσες, αφού άφησες την κερκόπορτα του ναού σου ανοικτή να κουρσέψουν τα πολύτιμα της Αγάπης της για σένα δώρα.
Δε λογίστηκες, δεν στοχάστηκες τι πάνε να σου κάνουν; Τι σου κάνουν αιώνες τώρα; Κι εσύ, άφησες το δηλητήριο του φόβου να σε υποδουλώνει και να σε κάνει πειθήνιο όργανό του. Έδωσες μορφή σε κάτι, που αν δεν το τροφοδοτούσες, δεν θα υπήρχε. Σε απομυζά κάθε μέρα, δίχως να το καταλαβαίνεις και ύπουλα, δόλια ριζώνει στην καρδιά σου κάνοντάς σε ασθενικό.
Έδωσες εξουσία σε αυτούς που σε πολεμούν και προδίδεις την προαιώνια Ύπαρξή σου, χάνοντας βήμα βήμα τον προσανατολισμό και τον προορισμό σου. Είσαι σε ύπνωση και θεωρείς ότι είσαι παραγωγικός. Μα τι παράγεις αδελφέ μου άνθρωπε; Τι δημιουργείς, αν όχι, με αυτή την τοποθέτηση, έκπτωση στον εαυτό σου; Και εσύ τι κάνεις για όλα αυτά; Που είναι η ενότητά σου με τον πλησίον αδελφό; Έχεις ξεχάσει την ταυτότητά σου.
Πώς εκδηλώνεις την Αγάπη, που κοινωνεί τον Εαυτό της επιτρέποντας στην ψυχή να βιώσει την ελευθερία; Ο Λόγος διαχεόμενος φέρνει σεισμούς, γκρεμίζοντας τα κατεστημένα και τους περιορισμούς του εγκλεισμού σου και σε ελευθερώνει από τις επιλογές του κατώτερου εαυτού.
«Όχι», φώναξες στα βουνά της Ηπείρου, δεν το έβαλες στα πόδια. Το σύνθημά σου Ιερό, θυσία για το Όλον του Εαυτού σου, γιατί η ψυχή σου Ελλάδα, η Μία Ψυχή σε δημιούργησε ελεύθερο, όχι σκλαβωμένο. Αυτή η Θεία Μήτρα, που γέννησε το Λόγο, γεννά ακτίνες Φωτός, που μία από την απειρότητα των εκδηλώσεών Της είσαι. Είναι καταγεγραμμένη η καταγωγή και ο προορισμός σου, εκεί και η ταυτότητά σου. Δεν γεννήθηκες σκλάβος, είσαι προορισμένος να καταστείς εκ νέου Υιός και Θυγατέρα Θεού, περιπατών επί της γης ανακαινίζοντας τα πάντα, ίνα τα πάντα καταστούν εν πάσι Χριστός. Ίνα υψωθείς εαυτέ μου στα Θεία Δώματα. Εκεί, λουτρά Φωτός αποπλένοντας στον Ιορδάνη το ρύπο των  κατώτερων ενστίκτων της αγελαίας συνείδησης, για να διαγράψεις χαρακτηρισμούς και εντυπώματα που δεν σου ανήκουν, μα ούτε σου πρέπουν, δεν είναι δικά σου.
Άφησε με εμπιστοσύνη στον Ιωάννη τον Εαυτό σου, παρέδωσε σε Εκείνον ό,τι σε συνθέτει και σε αποτελεί, γιατί είναι ο Αρμόδιος της απελευθέρωσής σου και της ανακαίνισης των ιδεών σου. Από Εκείνον θα πάρεις τα εφόδια και ό,τι χρειάζεσαι για την επιστροφή σου στον Πατέρα. Πάντα έρχεται Πρώτος, προηγείται, γιατί ως Δημιουργός γνωρίζει την προαιώνια ύπαρξή σου, γιατί είναι ο Πρώτος και ο Έσχατος, κρατά τα κλειδιά της Βασιλείας των Ουρανών. Παρέδωσε στον Ιωάννη τον Εαυτό σου και μέσα στην Απειρότητά Του θα δεις, βιώνοντας τον Αληθινό Εαυτό σου. Αφαιρώντας την εξουσία σε κάθε αφέντη Ηρώδη και τους παρατρεχάμενούς του, σε κάθε Καϊάφα ρασοφόρο που με υποκρισία σκίζει τα ιμάτιά του για να καλύψει την δυσωδία των πεπραγμένων του, για να γυρίσει το άλλο πρόσωπο και να σε πει αιρετικό και φαύλο. Το κίνητρό σου είναι η φανέρωση της Μίας Αλήθειας, που μόνο ο Ιωάννης όλων των εποχών γνωρίζει. Διότι είναι  σε πλήρη ενότητα και ταύτιση  με τον Πατέρα και Δημιουργό των Πάντων.
Στο Όνομά σου το Ένα και το Μοναδικό, του Λόγου Χριστού ευλογώ την μετατόπισή σου εαυτέ μου Άνθρωπε, φίλε και αδελφέ του είναι μου. Σε ευλογώ να λυτρωθείς μέσα στο Έλεός Μου, καθαρμός και αγίασμα στα Ύδατα της Ψυχής μου, Φως ανέσπερο ένδυμα στην ψυχή σου προσφέρω. Τέλειος της Αγάπης και όλων των αρετών της Ψυχής μαχητής να καταστείς. Με την στοργή μου σε αγκαλιάζω, την καλοσύνη μου, ένδυμα της μορφής σου, τρυφερότητα στην ματιά σου. Παλμοδόνηση η Παρουσία μου εντός σου, προασπιζόμενος των ιερών, οσίων και απείρων παρακαταθηκών, του γένους σου κληρονομιά. Με τόλμη μαχητής της Αγάπης της Αλήθειας, της Ελευθερίας να φανερωθείς. Ακοίμητος φρουρός και φύλακας αυτής. Ευλογώ την ματιά σου με διάχυση φωτός και ευλογίας ίνα διαλύσεις τα σκοτάδια της άγνοιας και της ασχήμιας, μετουσιώνοντάς τα σε Θείο Κάλλος και Φως ανέσπερο που καταλύει τους περιορισμούς των φόβων σου δια της Πίστεως στην Αλήθεια του Πατρός να σε ελευθερώσει. Το Πνεύμα της Αληθείας, ο Παράκλητος ελευθερώσει πάντας εις την Εγώ Ειμί Παρουσία του Λόγου Χριστού εντός του είναι σου εαυτέ μου.
Αφυπνίζοντας την Θεία Μνήμη, αποκαλύπτοντας την ενότητα του ανθρώπου ως άνω θρώσκων Λόγου Χριστού Μητρός, ώστε να υψώσεις τον Λόγο της ψυχής σου και να πεις «Πάτερ, εγώ και εσύ είμεθα Εν και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων». Ευλογώ την αφύπνισή σου μέσα από την επίγνωση της Υιότητάς σου και την ενεργοποίησή της φιλίας, της αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης και απορροφώ εις την άπειρη Πηγή του Ελέους κάθε διαχωρισμό σου στην ενότητα του Λόγου Εαυτού. Ευλογώ στο Όνομα του Πατέρα Θεού και μετουσιώνω μέσα στο Θείο Είναι του Παντός κάθε διαμάχη και αντιπαλότητα και εγγράφω στο κέντρο της καρδιάς σου άνθρωπε «Αγαπάτε Αλλήλους» και «Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε». Να εκδηλώνεσαι με σεβασμό και ταπεινοφροσύνη μέσα στην καθημερινότητά σου λειτουργώντας την κοινωνία της Θείας Χάριτος και Ελέους. Εξομολόγηση της ψυχής σου, Ευχέλαιο των πεπραγμένων σου, Θείος Ιερός Γάμος μετά του Πνεύματος του Αγίου, Θείος Έρωτας, Κοινωνία Θείας Αγάπης, Ευχαριστία. Μυστηριεύοντας εντός σου θυόμενο τον εαυτό προς αλλήλους, ίνα εν ομονοία ομολογώντας την ενότητά μας μετά του Πατρός. Αμήν.
Δοξάζω το Μεγαλείο Σου άπειρε Λόγε Χριστέ, Διδάσκαλε Ιωάννη. Ευλογώ και χαιρετίζω την Παρουσία σου, την Εκδήλωσή σου μέσα στο Όλον του Έλληνα Εαυτού μου απανταχού της γης. Καλή αντάμωση εις την Εγώ Ειμί Παρουσία του Λόγου Χριστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: