Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΛΛΑΣ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ (ΜΕΡΟΣ Α)



Προβολή:    Δευτέρα 1 Απριλίου 2013
Θέμα:         
"ΕΛΛΑΣ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ (ΜΕΡΟΣ Α)"

Το Ε.Λ.Α. (Έργο Λόγου Αγάπης) σας προσκαλεί κάθε Δευτέρα να παρακολουθήσετε μαζί μας επιμορφωτικές προβολές ταινιών αφύπνισης, ενημέρωσης και διαλόγου.
Μετά το πέρας της προβολής, ακολουθεί συζήτηση με την συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων θεατών.

"ΕΛΛΑΣ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ"
Η ταινία που θα παρακολουθήσετε, δεν είναι ένα μάθημα ιστορίας, ούτε μια τιμής ένεκεν περιήγηση στα μουσεία της μνήμης του νου μας, αλλά ένα ταξίδι μέσα στην ψυχή μας. Εκεί δηλαδή όπου οι αριθμοί, τα ονόματα, οι τόποι και οι χρόνοι, στοιχεία που μπορεί και να έχουν λησμονηθεί, αποκτούν δευτερεύουσα σημασία μια και δίνουν τη θέση τους σε κάτι βαθύτερο, την Αλήθεια, αυτό που κανείς δε μπορεί να ξεχάσει. Γι’ αυτή θα ψάξει κανείς μέσα του.
Αυτό το ταξίδι που θα παρακολουθήσετε, διασχίζει τα σύμβολα που ενυπάρχουν στη συνείδηση αυτού του λαού, ώστε να αποκαλύψει μέσα στον καθένα, ότι ο πρωταγωνιστής, ο ήρωας αν θέλετε αυτής της ταινίας, είναι η ίδια η Ελλάδα, και ό,τι θα δείτε είναι εκείνα που βίωσε και ζει. Αυτή η ταινία δεν είναι ένα έργο τέχνης, όπως ένας όμορφος πίνακας ζωγραφικής που σας προσφέρουν, αλλά τα χρώματα, τα πινέλα και ο καμβάς, για να φτιάξετε το δικό σας πίνακα.
Έργο μοναδικό που θα πραγματωθεί μέσα στον καθένα, αν καταφέρει να αφεθεί μέχρι το τέλος του ταξιδιού. Οι μνηστήρες της μασημένης τροφής δε γνωρίζουν την Ιθάκη που αναζητά ο Οδυσσέας. Είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, όπου οι εικόνες, η μουσική και τα τραγούδια, ο αληθινός λόγος, που αναβλύζει από μέσα τους, ενώνει δημιουργό και δημιούργημα. Όλη η πορεία της Ελληνικής Ψυχής μέσα στο χρόνο, παραλληλίζεται με το Θείο Δράμα. Από τη Γέννηση έως τη Βάπτιση και το Γολγοθά, γίνεται κατανοητό ότι δε μπορεί να υπάρξει Ανάσταση δίχως θυσία.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο καφέ "Πατινάζ"
Μυκηνών & Εδέσσης, Άλσος Μπαρουτάδικο Αιγάλεω (δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο & το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω)
Τηλ. Επικ.: 6974058158
Έναρξη προβολών 21:00μ.μ.

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Εκδήλωση στο Facebook προς κοινοποίηση
Πως έρχεστε

Δεν υπάρχουν σχόλια: