Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΕΛΛΑΣ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ ΜΕΡΟΣ Β"

 

Προβολή:    Δευτέρα 8 Απριλίου 2013
Θέμα:         
"ΕΛΛΑΣ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ (ΜΕΡΟΣ Β)"

Το Ε.Λ.Α. (Έργο Λόγου Αγάπης) σας προσκαλεί κάθε Δευτέρα να παρακολουθήσετε μαζί μας επιμορφωτικές προβολές ταινιών αφύπνισης, ενημέρωσης και διαλόγου.
Μετά το πέρας της προβολής, ακολουθεί συζήτηση με την συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων θεατών.


"ΕΛΛΑΣ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ ΜΕΡΟΣ Β"
Ελλάς σημαίνει Φως και ό,τι έχει βαθιές ρίζες, δεν έχει λόγο να ανησυχεί για τίποτα εκτός από ένα πράγμα: να μην τις ξεχάσει. Η Ελλάδα δεν είναι η πατρίδα μόνο των Ελλήνων, αλλά πατρίδα της ψυχής του Ανθρώπου. Εκείνοι που αγάπησαν αληθινά τον ήλιο του ουρανού της, είναι εκείνοι που αγάπησαν τη φλόγα του πνεύματός της. Όσοι αγάπησαν αληθινά τις πλούσιες θάλασσές της, είναι τα πλούτη της ψυχής της που αγάπησαν. Στα βουνά και στους βράχους της, ένιωσαν το μεγαλείο μιας πίστης πέρα από καθετί ανθρώπινο και στα αγριολούλουδα και τους καρπούς της γης της γευτήκανε τις αρετές των έργων των ηρώων και των φωτεινών πνευμάτων που γέννησε. Το επόμενο μέρος αυτής της ταινίας, παρουσιάζει τους Βυζαντινούς χρόνους, αλλά και τα λάθη του Μεσαίωνα, την Άλωση και την Τουρκοκρατία, το ηρωικό ’21, αλλά και τις πίκρες του, και τέλος τα Μακεδονικά και το Κιλελέρ.
Εχθροί και φίλοι θα αναγνωρίσει κάποιος ότι υπάρχουν μέσα μας και ο καθένας θα αποφασίσει στην καρδιά του αν ο Λεωνίδας θα ελεήσει τον Εφιάλτη και οι βασανισμένοι τους βασανιστές τους. Πάντως ό,τι και αν συμβεί, στο τέλος όλοι θα θυμηθούν ένα λόγο που είναι τόσο παλιός, αλλά και τόσο νέος: Ο Θεός έχει βάλει την υπογραφή Του για την Ελλάδα και δεν την παίρνει πίσω.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο καφέ "Πατινάζ"
Μυκηνών & Εδέσσης, Άλσος Μπαρουτάδικο Αιγάλεω (δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο & το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω)
Τηλ. Επικ.: 6974058158
Έναρξη προβολών 21:00μ.μ.

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Εκδήλωση στο Facebook προς κοινοποίηση
Πως έρχεστε

Δεν υπάρχουν σχόλια: