Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η ΑΠΕΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΙΤΟΤΗΤΑ

Προς τους Μαθητές του Λόγου από τη Μητέρα


14/03/2013
Άνθρωπε, σε προετοιμάζω και σε εκπαιδεύω να διαχέεσαι και να προσφέρεσαι ως Αγάπη και Ευλογία μέσα στα πάντα. Δίχως σκέψη και δίχως προσπάθεια. Άμεσα να γίνεσαι διάχυση προσφοράς προς τα πάντα, προσφέροντας τον εαυτό σου ανιδιοτελώς. Για να γίνει αυτό όμως, χρειάζεσαι εκπαίδευση εσωτερική και εξωτερική, την οποία σου παρέχω αέναα και αδιάκοπα.
Την περίοδο αυτή ο σαρκικός σου φορέας ζυμώνεται μέσα στο Φως, με αποτέλεσμα να βιώνεις διάφορες καταστάσεις στο σώμα σου, που τις περισσότερες φορές τις μεταφράζεις ως ασθένειες. Όμως η ύλη είναι σκληρή και άκαμπτη τις περισσότερες φορές και αντιδρά έντονα στις Θείες Παρεμβολές και Επεμβάσεις και έχει ξεσπάσματα που μόνο ως ασθένειες υλικές μπορούν να αποκαλεστούν.
Η ύλη σου αγαπημένε μου εκλεπτύνεται και αυτό γίνεται αργά και σταθερά, χρόνια τώρα. Ιδιαίτερα όμως την περίοδο αυτή, ολοκληρώνεται ένα στάδιο εκλέπτυνσης για να μεταβείς στο επόμενο και η ολοκλήρωσή του σου δημιουργεί υλικό πόνο, αναταραχή ακόμα και σωματική διάλυση. Χρειάζεται να αφεθείς σε αυτό που συμβαίνει, να αγκαλιάσεις τον πόνο και να αφεθείς στις ζυμώσεις που τελούνται μέσα σου για να επέλθει η ολοκλήρωση. Πολλές φορές σου έχω μιλήσει για την εκλέπτυνση της ύλης σου και ίσως να σου φαινόταν πολύ μακρινό για να συμβεί σε σένα, όμως σου λέω αγαπημένε μου πως τόσο το Έργο Μου όσο και εσύ μπαίνεις σε μία νέα περίοδο εκπαίδευσης μα και εκδήλωσης, τα αποτελέσματα των οποίων βλέπεις και βιώνεις κάθε μέρα. Άφησε την καρδιά και το νου σου ανοιχτό για να δεχθεί τις αλλαγές και να περάσεις στο στάδιο εκείνο που δύναται να σε απελευθερώσει από κατεστημένα της διάνοιας και περιορισμούς του νου.
Έρχομαι εκ νέου αγαπημένε μου και σου διευρύνω στο άπειρο τα όρια του νου σου, εμβαπτίζοντάς τον μέσα στην Αγάπη και ενώνοντάς τον με τον Άπειρο δικό Μου Θείο Νου, ώστε να μην δύνασαι πλέον να θέτεις φραγμούς και όρια στις εκδηλώσεις σου και στις εκδηλώσεις του ανθρώπου. Έρχομαι αγαπημένε μου και σε θέτω ενώπιόν Μου, έως ότου βιώσεις ότι δεν υπάρχει απόσταση ανάμεσά μας, αλλά είμαστε Ένα. Σου υπενθυμίζω το εφικτό της Χριστοποίησης, Θέωσης και Ανάστασής σου σε αυτή σου την έλευση, θέτοντας ενώπιόν σου το πρότυπο του Πρωτοπόρου Δασκάλου Ιωάννη Διονύση Δώριζα μα και του Λόγου Ιησού Χριστού. Εντυπώνω στη συνείδησή σου πως η λειτουργία και η δράση σου από τούδε και στο εξής φέρει την ευθύνη του Πρωτοπόρου Μαθητή Δασκάλου, που προετοιμάζει την Ανθρωπότητα για την Ανάστασή της.
Απελευθερώνω το νου σου από καθετί που σε περιορίζει στην καθημερινότητά σου και στην πνευματική σου εξέλιξη. Σε καθιστώ εκ νέου ελεύθερο στο νου, την καρδιά και τη συνείδησή σου, καταθρυμματίζοντας κάθε φραγμό και όριο που έχεις θέσει στη ζωή σου. Σε απελευθερώνω από καθετί που ο οποιοσδήποτε σου έχει προσδώσει και σε περιορίζει. Απελευθερώνω και καθετί που εσύ ο ίδιος με οποιονδήποτε τρόπο έχεις περιορίσει, ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό. Και μέσα από αυτήν την πλήρη απελευθέρωση και αποδέσμευση, σε καλώ να δεις την Αλήθεια και την Αγάπη όπως Εκείνη φανερώνεται μέσα από τον Άνθρωπο Μητέρα Δάσκαλο που βρίσκεται πλησίον σου και σε πλησιάζει με τρόπους απλούς και σου καταδεικνύει την Απειρότητα μέσα από την προσιτότητα.
Σε καλώ αγαπημένε μου, να δεις με τα μάτια του Θεού που είσαι, τον άνθρωπο πάνω στη γη, πώς εκδηλώνεται, πώς φέρεται και πώς αντιδρά σε αυτά που ζει. Και με τον ίδιο τρόπο να δεις το Μαθητή του Λόγου και τις δικές του αντιδράσεις και κινήσεις στη ζωή του. Παρατηρώντας αυτούς τους ανθρώπους, θα δεις πολλές και διαφορετικές ποιότητες, επιλογές, παλμούς, δονήσεις και τρόπους εκδήλωσης και θα διακρίνεις εμφανώς την προσπάθεια του συνειδητού Μαθητή που αγωνίζεται για τη διάχυση της Αγάπης και της ευλογίας σε όλον τον άνθρωπο. Θα διακρίνεις όμως και υποκρισία, πνευματικοποίηση υλικών καταστάσεων με σκοπό την δικαιολόγηση λαθών, προσπάθεια επιβολής του σωστού, εκείνου που ο καθένας θεωρεί σωστό, και άλλα πολλά. Σε παραξενεύουν αυτές οι εκδηλώσεις που γίνονται από Μαθητές του Λόγου; Και αν ναι, γιατί; Όταν σου μιλώ για εκπαίδευση με στόχο την Τελείωση, δεν σημαίνει ότι δεν θα περάσεις και δεν θα εκδηλώσεις όλες εκείνες τις ποιότητες που εκδηλώνει ο άνθρωπος. Μα πώς αλλιώς αγαπημένε μου, θα μετουσιώσεις αυτές τις καταστάσεις μέσα σου, εάν πρώτα δεν τις βιώσεις. Πώς θα βοηθήσεις την εξέλιξη του ανθρώπου, εάν πρώτα δεν βιώσεις τον περιορισμό και τον εγκλωβισμό του στην ύλη;
Τα πάντα, ως ποιότητες, θα περάσουν από μέσα σου, προκειμένου συνειδητά και υπεύθυνα να εργαστείς για τη μετουσίωση, την αναγωγή και την εξέλιξη όλων μέσα στην Πανταχού Παρουσία Μου. Και αυτή ακριβώς είναι η διαφορά της ευθύνης που φέρεις απέναντι στον εαυτό σου και τον άνθρωπο αδελφό σου. Εσύ εκπαιδεύεσαι για να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις εκδήλωσης της ύλης, με μετουσίωση, αναγωγή, μετατόπιση και μετάνοια. Εσύ εκπαιδεύεσαι πως με την προσευχή, έχεις τη δυνατότητα να παρέμβεις και να αλλάξεις τις καταστάσεις μέσα σου και γύρω σου. Εσύ εκπαιδεύεσαι πως με τη Χάρη Ευλογίας που σου ενεργοποιήθηκε από Εμένα, σε θέτει σε εκείνη την κατάσταση υπευθυνότητας προς κάθε άνθρωπο πάνω στη Γη. Εσύ λοιπόν γνωρίζεις και εκπαιδεύεσαι πώς να διαχειρίζεσαι τη Θεία Χάρη που σου παρεδόθη. Αυτή και μόνο είναι η διαφορά σου από τους ανθρώπους που δεν έχουν αποδεχθεί ακόμα την Κλήση: Η ευθύνη που φέρεις.
Η ευθύνη αγαπημένε μου και η υπευθυνότητα που φέρεις δεν είναι βάρος, είναι εξέλιξη. Διότι μόνο μέσα από την ανάληψη των ευθυνών του εαυτού σου πρώτα απ’ όλα και την υπευθυνότητα που καλείσαι να καταδείξεις ως συνειδητός Μαθητής του Έργου της Δευτέρας Παρουσίας προχωράς και εξελίσσεσαι και μπορώ να σου εμπιστευτώ ψυχές και πνεύματα να εκπαιδευτούν κοντά σου.
Ο Μαθητής του Λόγου οφείλει να μην έχει μέτρο στην υπευθυνότητα που φέρει. Δεν μπορείς να είσαι λίγο υπεύθυνος για κάτι και περισσότερο για κάτι άλλο που σου ταιριάζει περισσότερο. Δεν μπορείς να επιλέγεις πού θα είσαι υπεύθυνος και πού όχι. Μόνο όταν είσαι συντονισμένος με τον Λόγο άρρηκτα, συνειδητοποιείς την ολότητα αυτού που σου παρουσιάζω. Διότι η διττότητα ή η επιλογή είναι κίνηση του διαχωρισμένου νου σου που σου θέτει διλήμματα. Όταν όμως εκδηλώνεσαι ως Άνθρωπος Λόγος, τότε Είσαι και εκδηλώνεσαι όντας ως Απόλυτη Ουδετερότητα. Και τότε δεν υπάρχουν επιλογές παρά μόνο η Αλήθεια, δεν υπάρχουν ανευθυνότητες παρά μόνο η απόλυτη Αποδοχή και Διάχυση της Αγάπης στα πάντα, δεν υπάρχει απόσταση παρά μόνο η ενότητα των πάντων μέσα σου. Τότε δεν υπάρχεις, Είσαι! Και Είσαι τα πάντα!
Προς τούτοις ευλογώ την παρουσία σου και την εκδήλωσή σου ως Ένα με Εμένα. Ευλογώ την διάχυσή σου ως Αγάπη και Ευλογία στον Άνθρωπο και τον πλανήτη σου. Ευλογώ την εκλέπτυνση του σαρκικού σου φορέα, την Χριστοποίηση και Θέωσή σου σε αυτήν σου την έλευση. Σε ευλογώ ίνα καταστείς το Πρότυπο του Εργάτη στον Άπειρο Αμπελώνα Μου.
Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: