Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΛΟΓΟΥ

 

ΜΑΝΤΖΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

25/03/2021

Στην πορεία μας ως Μαθητές του Λόγου και ενστερνιζόμενοι την Χριστική Διδασκαλία, αποκαλύπτουμε συνεχώς τον Θείο Εαυτό μας και τη Θεία Νομοτέλεια. Πολλές είναι οι αποκαλύψεις που βιωματικά συνειδητοποιούμε και οι αλήθειες που μας φανερώνονται εκ του Αγίου Πνεύματος και μας επιτρέπουν να εμβαθύνουμε και να επιγνώνουμε βαθύτερα την σχέση μας με τον Θεό, τον Πλησίον και τον Εαυτό. 

Κάθε μέρα στη Μαθητεία του Λόγου είναι μια Ευλογία διαχεόμενη στους Μαθητές αλλά και στην Ολότητα Άνθρωπος. Ο Πατέρας Δημιουργός είναι Πανταχού Παρών και τα Πάντα Πληρών, Άχωρος, Άχρονος και Άπειρος. Αυτό όμως, τι ακριβώς σημαίνει για τον Άνθρωπο που δέχεται το κατ΄ εικόνα και το καθ΄ ομοίωση στην ζωή του και στην Μαθητεία του, που αποδέχεται την Υιότητά του;

Όλα τα Μυστήρια αποσκοπούν στην αφύπνιση της Συλλογικής Συνείδησης του Ανθρώπου και ενεργούν μέσα από την ένωση με τον Πατέρα Δημιουργό για την αφύπνιση και εξέλιξη του ανθρώπου. Το επίπεδο του ύψους της Ένωσης των Μυσταγωγών καθορίζει και την διάχυση της Αγάπης και του Ελέους που μέσω της Περιδίνησης του Λόγου διαχέεται στον άνθρωπο. Ο ρόλος των φωτεινών απεσταλμένων και πνευμάτων ήταν και είναι η επενέργεια του Λόγου στη Συλλογική Συνειδητότητα του Ανθρώπου ώστε να αποδεσμευτεί από οτιδήποτε καθυστερεί την εξέλιξη και την επιστροφή της στον Πατέρα. Όλες αυτές οι ενέργειες θα λέγαμε ότι κοινωνούν την Συλλογική Συνείδηση του ανθρώπου, προετοιμάζοντάς την για την επιστροφή της στα Πεδία του Λόγου από όπου εξεπορεύθη.

Ποια είναι λοιπόν η διαφορά ενός Μαθητή του Λόγου από έναν άνθρωπο που δεν έχει εισέλθει συνειδητά σε Μαθητεία; Η ευλογία και η απονομή της Θείας Χάριτος που επιτρέπει την αφύπνιση της Πνευματικής συνειδητότητας και της βαθύτερης ένωσης με τον Θείο Εαυτό του μαθητή του Λόγου. Μα αφού ο Παράκλητος της Δευτέρας Παρουσίας ήδη υπάρχει και ενεργεί μέσα στον Άνθρωπο, όλοι οι άνθρωποι βρίσκονται σε Μαθητεία Λόγου, αλλά δεν το συνειδητοποιούν και δεν το αντιλαμβάνονται μέχρι να εδραιωθεί εντός τους η πίστη και η βεβαιότητα της Παρουσίας του Πνεύματος του Παρακλήτου. Έως ότου η εσωτερική τους αφύπνιση τους οδηγήσει στην έρευνα της αυτογνωσίας και της διάνοιξης του πνεύματος και της ψυχής του προς τον Θείο Εαυτό που φέρουν εντός τους.

 Έως ότου όλοι οι άνθρωποι συνειδητοποιήσουν ότι καθημερινά μετέχουν σε μια Θεία Κοινωνία και ότι στην ουσία κοινωνούν τον Πατέρα σε κάθε εκδήλωσή Του, στην Μορφή και στο Άμορφο, στο υλικό και στο άυλο, στο νερό που πίνουν, στον αέρα που αναπνέουν, στην τροφή που καταναλώνουν, στην ενέργεια που τους ζωογονεί, στην φύση, στους πλανήτες, στα Σύμπαντα όλα και ό,τι τα αποτελεί. Η Αλήθεια είναι ότι όλα εμπεριέχουν Θεό και η κοινωνία μας Μαζί Του είναι Αέναη και το μόνο εμπόδιο, η μόνη φραγή είναι το ύψος της συνειδητοποίησης της Ένωσής μας μαζί Του «τα πάντα εν πάσι Θεός».

Είναι αυτό το σημείο στη ζωή του ανθρώπου που σταματά να ψάχνει, αποδέχεται Μαθητεία Λόγου ακούει τον Λόγο της Θείας Παρουσίας εντός του και αρχίζει να Τον εκδηλώνει ως Υιός και Θυγατέρα στην καθημερινότητά του. Η Θεία Κοινωνία με τον Πατέρα Θεό ήδη συντελείται εντός μας και σε όλα τα μέλη της Ανθρωπότητας ως Ένα μαζί Του.

Σας ευχαριστώ για την Ευαγγελία της Κοινωνίας Αυτής.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: