Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (Μέρος Β΄)

(Βιβλίο: ΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ Κεφ. 15)

Όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, ο Θεός εξαπέστειλε τον Υιόν Αυτού, «και τόσον ο Θεός ηγάπησε τον άνθρωπον, ώστε τον Υιόν Αυτού εξαπέστειλεν εις την γην, ίνα θυσιαστεί διά την σωτηρίαν του ανθρώπου».

Αυτά, αγαπημένοι αδελφοί, ιερείς και θεολόγοι, που σπουδάσατε τις Γραφές, τα γνωρίζετε, θεωρητικά βέβαια, αλλά τα διδάσκετε πλημμελώς μεν, διαστρεβλώνοντας δε τις έννοιες και την Διδασκαλία αυτή, παρουσιάζοντας έναν Θεό που τιμωρεί στην Άπειρη αιωνιότητα την ψυχή που αμάρτησε, χωρίς να υπάρχει έλεος γι’ αυτήν. Και ακόμα είστε έτοιμοι, αγαπημένοι συνταγολόγοι των αιρέσεων, να προσάψετε την μομφή του αιρετικού σε καθέναν που δεν συμφωνεί με τις περιορισμένες ιδέες σας, αλλά παρουσιάζει την διαυγή Αλήθεια του Λόγου του Θεού, αμαυρώνοντας και σπιλώνοντας την τιμή του, υποβιβάζοντες την Διδασκαλία Του, την Διδασκαλία Εκείνη που προορισμό έχει να ανυψώσει και να ενώσει τον άνθρωπο διδάσκοντάς του τον Απειροτέλειο Πανάγαθο Θεό της Αγάπης και του Ελέους.

Δεν γνωρίζετε τον Νόμο ο οποίος υπαγορεύει το «μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε, γιατί με όποιο μέτρο κρίνετε με το ίδιο θα κριθείτε»;

Και σας λέγω, ποιος είναι ο αιρετικός; Εγώ που διδάσκω την Αγάπη και την Απόλυτη Ελευθερία του Ανθρώπου, την ελευθερία της σκέψης του, την ελευθερία του λόγου του και της έκφρασης της ελευθέρας βουλήσεώς του, ή εσείς που περιορίζετε τα πάντα στα δικά σας μέτρα και από θέσεως ισχύος εξαναγκάζετε τον άνθρωπο να υποκύψει και να αποδεχθεί τις περιορισμένες και λανθασμένες σε πολλά διδασκαλίες σας, ενσπείροντας τον φόβο, που πάντοτε δρα ανασταλτικά, φρενάροντας τους ανθρώπους στην εξέλιξή τους και στην ένωσή τους με την Πηγή της εκπόρευσής τους;

Αγαπημένοι αδελφοί, αιρετικοί, σας αποκαλώ έτσι με το ίδιο δικαίωμα που έχω κι Εγώ, όχι μόνον προσάπτετε την μομφήν αυτή σε κάθε εμπνεόμενο και καθοδηγούμενο εκ Πνεύματος Θεού κήρυκα της Αληθείας του Λόγου, αλλά διαστρεβλώνετε και την εκπορευόμενη Διδασκαλία Του, συκοφαντούντες τον εκπορευόμενο Λόγο, εάν και εφόσον δεν είναι στα ήδη γνωστά μέτρα σας.

Πιστεύετε ότι με την τακτική αυτή εκπληρώνετε το καθήκον σας και τον προορισμό σας ελευθερώνοντας τον άνθρωπο, ή τον καταπιέζετε και τον καθηλώνετε, ασκούντες την γοητεία της εμφανίσεώς σας και τον φόβο της πνευματικής σας εξουσίας; Αλλά, αδελφοί μου, κάθε πνευματική εξουσία που φέρετε σας δόθηκε για να ελευθερώνετε, ν’ ανυψώνετε και να ενώνετε, συντελούντες στην απελευθέρωση από τα πάσης φύσεως δεσμά του ανθρώπου.

Και σας ερωτώ: Πώς θα ελευθερωθεί ο άνθρωπος από τις άδικες μομφές σας, από τους φόβους, τα δεσμά και την αδικαιολόγητη κατακραυγή σας, εάν δεν δημιουργηθεί επανάσταση και καταθρυμματισμός του κατεστημένου των ιδεών σας; Και ποιος μπορεί να αντιταχθεί στους φέροντες πνευματικές εξουσίες, εάν ο ίδιος δεν φέρει Εξουσίαν Πατρός να καταθρυμματίσει τα κακώς κείμενα και τις εκπορεύσεις της ημιμάθειας που διαστρεβλώνουν την Άπειρη, Τέλεια Διδασκαλία του Λόγου Χριστού; Ποιος είναι δυνατόν να κατέχει την ορθή ερμηνεία των Γραφών, χωρίς να είναι θεολόγος ή ιερωμένος, παρά μόνον Εκείνος που διακατέχεται, καθοδηγείται, κατευθύνεται και φλέγεται από το Πυρ του Πνεύματος του Θεού, εντεταλμένος για το Έργο αυτό, χωρίς να φοβάται, έτοιμος να θυσιαστεί για την επικράτηση της Αληθείας και της Αγάπης, την οποίαν εκπροσωπεί, διακατέχει και φανερώνει, υπακούοντας στο Ένα Θέλημα του Ζωοδότου Λόγου;

Είναι δυνατόν ο Κήρυκας Αυτός να είναι ένα τυχαίο πνεύμα, που να μπορεί να παρασυρθεί από το φύσημα του ανέμου, ή είναι εκπαιδευμένος και άξιος αγωνιστής και μαχητής για να παρουσιάσει κατά Νόμον το Έργο της Νέας Εποχής;

Κάθε δράση, είναι γνωστόν ότι δημιουργεί αντίδραση. Μήπως νομίζετε, ότι στις τυχόν αντιδράσεις σας θα το βάλει στα πόδια, εκλιπαρώντας την ευλογία σας; Ή μήπως είναι προορισμένος να θυσιαστεί εκουσίως, ως ο Λόγος Ιησούς ο Χριστός, μετά του οποίου συνδέεται αρρήκτως, για την εδραίωση της Νέας Κοσμικής Διδασκαλίας και Φανέρωση του Πατέρα Θεού επί της γης, ως Νέα Παρουσία, επισφραγίζων πάντα ταύτα διά του αίματος της Θυσίας Του, για τον εξαγορασμό και την μετουσίωση της πλάνης, των δεσμεύσεων, των καθηλώσεων και της ημιμάθειας;

Ποιος μπορούσε να αντιταχθεί στα ήδη κρατούντα, επισημαίνοντας τα λάθη, εάν δεν είχε το θάρρος και την δύναμη της εξωτερίκευσης του Λόγου, εάν δεν ήταν Πρωτοπόρο Πνεύμα και Γενάρχης της Ανθρωπότητας;

Τον γνωρίζετε; Τον πλησίασε κανείς από εσάς, ή μήπως φοβάστε μη μολυνθείτε;

Είπα στην αρχή ότι «ήλθε το πλήρωμα του χρόνου», αλλά είναι γνωστόν ότι πλήρωμα του χρόνου για τον Θεό δεν υπάρχει, καθόσον ο Άπειρος Θεός δεν υπόκειται στην διάρθρωση του χρόνου, αλλά είναι υπεράνω αυτού, Άχρονος.

Άρα το πλήρωμα του χρόνου υπάρχει και ισχύει για τον άνθρωπο, για την εξέλιξη του πνεύματος του ανθρώπου, γι’ αυτό υπήρχαν οι θρησκείες προετοιμασίας που καλλιέργησαν τον άνθρωπο, για να δεχθεί εν καιρώ την Τέλεια Διδασκαλία του Λόγου.

Και ο Λόγος Σαρξ εγένετο και κατέστη ορατός μεταξύ των ανθρώπων, τους οποίους συνανεστράφη και εδίδαξε ποικιλοτρόπως, αφήνοντας ως παρακαταθήκη την Χριστοζωή Του και την Διδασκαλία Του, με τα οποία εγαλουχήθησαν και ανετράφησαν οι επόμενες γενεές επί 20 αιώνες.

Άρα υπήρχε πλήρωμα χρόνου για τον άνθρωπο, και στο πλήρωμα του χρόνου η Νέα Τέλεια Διδασκαλία του Λόγου εκοινοποιήθη στη γη, για να καταστήσει κοινωνούς τους ανθρώπους.

Όλοι γνωρίζετε την αλλαγή της Κοσμικής Περιόδου, της επιφανείας του Λόγου επί της γης. Ήταν το μέγα γεγονός που κατέγραψαν οι αιώνες στην ιστορία της ανθρωπότητας, καταγράφοντας την νέα εξέλιξή της, την Εποχή της Χάριτος, του Ελέους και της Διδασκαλίας της Αγάπης.

Και σας ερωτώ, αγαπημένοι αδελφοί θεολόγοι και ιερωμένοι αντιδραστικοί, νομίζετε ότι δεν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για μια Νέα Εξέλιξη, για διόρθωση των κακώς κειμένων;

Κι αν εσείς εθελοτυφλούντες νομίζετε, ότι το Θείο Θέλημα που περιέχει την Θεία Νομοτέλεια, δεν θα φανερωθεί και δεν θα κοινοποιηθεί επί της γης, είναι δυνατόν η άγνοιά σας και η άρνησή σας να εμποδίσουν την εκδήλωση του Θείου Θελήματος και την λειτουργία των Θείων Νόμων; Όχι, βέβαια.

Ο Νικόδημος, κρυφός μαθητής του Ιησού, είπε στους τότε Φαρισαίους, μιλώντας για την Διδασκαλία του Ιησού, ότι «αν όλα αυτά προέρχονται εξ ανθρώπων θα εξανεμισθούν, αν όμως προέρχονται εκ Θεού, προσέχετε μην καταστείτε Θεομάχοι». Απλώς σας τα θυμίζω για να φρεσκάρω την μνήμη σας και να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα και προσοχή στις αποκαλύψεις μου. Γιατί ένα είναι βέβαιο, απόλυτα βέβαιο και γνωστό στους ασχολούμενους με τις πνευματικές εξελίξεις χωρίς περιορισμούς, ότι υπάρχει αναμφισβήτητα Νέα Εποχή, Νέα Κοσμική Περίοδος, Νέα Εξέλιξη για την ανθρωπότητα.

Γύρω μας, και είναι ορατό και γνωστό στους πάντες, γκρεμίζονται τα σαθρά οικοδομήματα της πλάνης, της ημιμάθειας, της καταπίεσης, της κακής διοίκησης και απονομής δικαιοσύνης, τα οποία εδημιούργησαν οι άνθρωποι ενεργοποιούντες ιδέες και τρόπους διοίκησης χαμηλής ποιότητας κραδασμών, τα οποία οδήγησαν λανθασμένα την ανθρωπότητα, χωρίς να φέρουν την αναζητούμενη ευτυχία και πληρότητα στους ανθρώπους.

Μα αυτό που παρατηρούμε γύρω μας, δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή της αλλαγής που θα επακολουθήσει, για να καταδείξει την Νέα Εποχή, και το γκρέμισμα αυτό έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό παντού: το ταχύρρυθμο. Αυτό το ταχύρρυθμο είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Νέας Εποχής, η οποία κινείται με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς από την παλαιότερη εποχή.

Η παλαιότερη εποχή ήταν εποχή της τυφλής πίστεως και της αργής κινήσεως του νου. Σήμερα το διαχεόμενο Φως επιδρά στο νου των ανθρώπων φέρνοντας σαν αποτέλεσμα γρηγορότερο ρυθμό στην κίνηση των ιδεών μέσα στο νου των ανθρώπων και σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής τους, που προέρχεται από την ταχύτερη κίνηση του νου. Όμως το Φως δεν προκαλεί μόνον την αύξηση της ταχύτητας των παλμικών δονήσεων μέσα στο νου, αλλά σε ολόκληρο τον άνθρωπο, προκαλώντας σεισμικές δονήσεις εντός του ανθρώπου, στο υλικό περιβάλλον της γης, δηλαδή στο φλοιό της και σε βαθύτερα στρώματα, προκαλώντας μετατοπίσεις στη συνείδηση του ανθρώπου και στο φλοιό της γης, αλλάζοντας και την πορεία του ανθρώπου σε πορεία ενσυνείδητης πίστης.

Είναι ακόμα η περίοδος ανύψωσης της γυναίκας, δηλαδή του θηλυκού μέρους του ανθρώπου, που θα φθάσει στο ίδιο ύψος και στον ίδιο προορισμό που έχει ο άνθρωπος άνδρας, προκειμένου να ενωθούν το Άρρεν και το Θήλυ τμήμα του ανθρώπου, το Θετικό με το Αρνητικό, το Πνεύμα και η Ψυχή, σε Μία Ενότητα, όπως ήταν κατά την Δημιουργία του ο Άνθρωπος. Να αποτελέσουν τις ανθρώπινες Μονάδες - Λόγους, οι οποίοι ενωμένοι, κατευθυνόμενοι και καθοδηγούμενοι από τον Πατέρα, τον Έναν Λόγο, θα αποικήσουν το Σύμπαν, μεταφέροντας την Χριστική Διδασκαλία και την Θεία Νομοτέλεια στα διάφορα πλανητικά συστήματα.

Επομένως υπάρχει πλήρωμα χρόνου για μια Νέα Εποχή, Νέα Εξέλιξη, και την παρουσίαση της Νέας Κοσμικής Διδασκαλίας, που είναι η συνέχιση και η ολοκλήρωση σε Μία Ενότητα του Έργου της Πρώτης Παρουσίας του Λόγου Ιησού του Χριστού με το Έργο της Δευτέρας Παρουσίας, της ανάδειξης του Λόγου Δασκάλου, Υιού του Θεού Ανθρώπου.

Η Νέα Ενανθρώπιση του Λόγου ως εσωτερική κατάσταση του ανθρώπου δεν αφορά μόνον την ενανθρώπιση του Λόγου σ’ ένα σκήνωμα, αλλά την ενανθρώπιση εφ’ απάσης της ανθρωπότητος ως Νέα πορεία και Νέα εξέλιξη του ανθρώπου, για να καταστεί προσιτή και πραγμάτωση άχρονη της Νέας εξέλιξης. Είναι φυσικό πως και για την Νέα Εποχή θα υπάρξει Δάσκαλος σε μορφή με πλήρεις Εξουσίες εκ Θεού, που δίδονται για την εκτέλεση του Έργου Του. Είναι το Νέο Πρότυπο της Νέας Εποχής, το οποίον θα ακολουθήσουν οι άνθρωποι για να Χριστοποιηθούν. Είναι ο Ίδιος Λόγος της Πρώτης Παρουσίας που εκδηλώνεται εν Δυνάμει, σύμφωνα με το Θείο Θέλημα, από σκήνωμα ανθρώπου, για να καταδείξει τα βήματα της Νέας Πορείας και την Διδασκαλία της επέκτασης του Έργου στην Απειρότητα των Θείων Ιδεών και Νόμων. Είναι ο άνθρωπος που Χριστοποιείται και Θεούται, αυτή την φορά όμως δεν είναι ο εξ ουρανού καταβάς, αλλά ο εκ της γης ανερχόμενος. Είναι κι αυτός Δάσκαλος της Αγάπης ως ο Ιησούς, ο καταδεκτικός και προσιτός, που κινείται και εκδηλώνεται όχι μόνο με την Θεία Αγάπη του Θεού, αλλά και με απέραντη ταπεινοφροσύνη, μη διακατέχων υλικά στοιχεία της γης, που διδάσκεται απευθείας επί πολλά έτη εκ του Λόγου - Θεού και προετοιμάζει μαθητές, όχι δώδεκα την φορά αυτή, γιατί τα 12 Κέντρα Ζωής και την λειτουργία τους τα κατέδειξε στην Πρώτη Παρουσία Του ο Λόγος Ιησούς ο Χριστός. Διδάσκει μαθητές που θα συνεχίσουν το Έργο Του, διακατεχόμενοι από την ίδια ποιότητα Ιδεών και Διδασκαλία της Θέωσης του Ανθρώπου, αλλά αυτή την φορά οι μαθητές είναι απεριόριστοι στον αριθμό, έχοντας επαφή και σύνδεση, όχι μόνο με τον Δάσκαλο που βρίσκεται σε μορφή και ταυτίζεται με τον Λόγο - Χριστό, αλλά και εσωτερική σύνδεση απευθείας με τον Λόγο - Χριστό, από τον οποίο και εκπαιδεύονται και ελέγχονται, ημέρα και νύχτα σε κάθε στάδιο εξελίξεώς τους, μέχρις ότου κι αυτοί καταστούν Δάσκαλοι - Λόγοι, φέροντες τις ίδιες πνευματικές Εξουσίες και Αγάπη.

Άρα, όπως ανέφερα στην αρχή της ομιλίας μου, υπάρχει πλήρωμα του χρόνου, για τον άνθρωπο βέβαια, για μια Νέα Εποχή, για μια Νέα Εξέλιξη. Η αντίδραση που δημιουργείται, είναι φανερό πλέον ότι προέρχεται από εκείνους τους αδελφούς που είναι περιορισμένοι στο νου τους και δεν μπορούν να χωρέσουν ότι θα υπάρξουν επιβεβλημένες αλλαγές και ότι νέοι ηγέτες θα αναφανούν, που κι αυτή την φορά, όπως και στην Πρώτη Παρουσία, δεν προέρχονται από το περιορισμένο δογματικώς ιερατείο, αλλά είναι ελεύθερα πνεύματα, εξελιγμένα και προορισμένα να ηγηθούν και να προετοιμάσουν τον άνθρωπο στην είσοδό του ομαλά στη Νέα Εξέλιξη. Τώρα εάν εσείς αντιδράτε, η αντίδρασή σας αυτή δεν θα ανακόψει την ροή των γεγονότων και την πορεία για την εξέλιξη του ανθρώπου και την επικράτηση των Νέων Ιδεών που διδάσκουν την Χριστοποίηση και Θέωση. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο ταχύρρυθμα πρέπει να είναι πλήρως επαρκή, για να κατανοήσετε τις σαρωτικές αλλαγές που πραγματοποιούνται σε όλους τους τομείς εκδήλωσης του ανθρώπου. Δεν είναι σποραδικά γεγονότα που σημειώθηκαν σ’ ένα μόνο μέρος ή σ’ έναν τομέα δραστηριότητας της ζωής του ανθρώπου, αλλά γεγονότα που δημιούργησαν σεισμούς σε όλα τα κράτη και τις επιβεβλημένες αλλαγές, στην αρχή των οποίων βρισκόμαστε.

Πιστεύετε ότι όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα και ο τρόπος διοίκησης πολλών κρατών που γκρεμίστηκαν, φανερά ήδη και γνωστά σ’ όλο τον κόσμο, έγιναν χωρίς να σημειωθεί αντίδραση, και μάλιστα από κυβερνήσεις που ασκούσαν καταπιεστικά την εξουσία τους επί των λαών; Οι αντιδράσεις που πολλές φορές ήσαν αιματηρές και κόστισαν την ζωή πολλών αντιφρονούντων, οι οποίοι πλήρωσαν με το αίμα τους το τίμημα της ελευθερίας, δεν ανέστειλαν την πορεία προς την Νέα Εξέλιξη της Νέας Εποχής, αλλά επέφεραν αλλαγές συνεχείς, που ήδη φανερώνουν την αρχή των μεταβολών που θα σημειωθούν πάνω στη γη. Κι έτσι, βλέπουμε ηγέτες των παλαιών καταστάσεων και καθεστώτων που ήλεγχαν τα πάντα δυναμικά και ασκούσαν την καταπιεστική εξουσία τους επί των λαών τους, ονόματα γνωστά και επιφανή κατ’ αυτούς, να είναι σήμερα κατάπτυστοι και έντρομοι να αντιμετωπίζουν εκείνους τους οποίους μέχρι τώρα καταπίεζαν, προβάλλοντας την ανύπαρκτη καλοσύνη τους και το δήθεν ενδιαφέρον τους για την ευημερία των λαών τους, κάτι που κανείς πλέον δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του ως ελαφρυντικό.

Αγαπημένοι αδελφοί ιερωμένοι και θεολόγοι, οι κατευθύνοντες πνευματικώς τους λαούς, δεν διδάσκεστε επαρκώς από την ροή αυτή των γεγονότων; Ό,τι συμβαίνει γύρω μας δεν είναι αρκετό για να μας πείσει ότι θα συμβούν κι άλλες αλλαγές στον πνευματικό τομέα; Μα εσείς δεν γνωρίζετε, δεν διδαχθήκατε ότι τα γεγονότα της υλικής ζωής έχουν πάντοτε πνευματικά αίτια, κι όπως είναι φυσικό γκρεμίζονται πρώτα οι υλικές εκδηλώσεις που είναι απτές και χειροπιαστές για τον λαό, για να επακολουθήσουν τα πνευματικά αίτια, τα οποία οδήγησαν στην εξαθλίωση, τις καταπιέσεις και την ανελευθερία, όσο βαθιά κι αν βρίσκονται, γιατί ακριβώς είναι αυτά που προκάλεσαν και διατήρησαν τον προηγούμενο τρόπο διοίκησης των εθνών, την προηγούμενη ποιότητα ζωής, την προηγούμενη και απορριπτέα ποιότητα ιδεών;

Πιστεύετε ότι όσα υπάρχουν σήμερα στον πνευματικό τομέα της ζωής του ανθρώπου, στην πνευματική πορεία του, είναι τέλεια, είναι σωστά, σύμφωνα με την Θεία Νομοτέλεια, σύμφωνα με τις επιταγές του Θείου Λόγου, μη επιδεχόμενα αλλαγές και βελτίωση, γιατί εσείς τα φανερώνετε τέλεια αλλά οι άνθρωποι δεν τα τηρούν, ή μήπως παραποιήσατε την Τέλεια Διδασκαλία του Θείου Λόγου και λησμονήσατε την Διδασκαλία της Αγάπης Του, παρεμβάλλοντας μέσα στην Τέλεια Διδασκαλία του Θείου Λόγου τις δικές σας περιορισμένες αντιλήψεις και ιδέες, τις δικές σας ερμηνείες και τοποθετήσεις, που δεν προέρχονται από Θεία Καθοδήγηση, αλλά από τις δογματικές, διανοιακές σας υποδείξεις; Και τι νομίζετε, ότι τα λάθη αυτά πρέπει να παραμείνουν χωρίς διόρθωση, χωρίς βελτίωση, χωρίς να φτάσουν στην Τελειότητα και το ύψος της Θείας Διδασκαλίας, ή μήπως φοβάστε ότι θα απωλέσετε τον έλεγχο της εξουσίας επί του ανθρώπου, προβάλλοντας και ασκούντες τις πνευματικές σας εξουσίες τις οποίες κακώς χειρίζεστε, διώκοντας τους Κήρυκες της Νέας Εποχής που σας φανερώνουν τα λάθη σας και τις Νέες Τέλειες Διδασκαλίες του Θείου Λόγου, χαρακτηρίζοντας αυτούς αιρετικούς και επικίνδυνους για την ζωή του ανθρώπου και την υγιή πνευματική του πορεία;

Περιοριστήκατε στην τέλεση εξωτερικών τύπων λατρείας, επιδεικνύοντες τις χρυσοστόλιστες στολές σας, βλέποντας τον άνθρωπο αφ’ υψηλού και αναζητούντες τις γονυκλισίες ενώπιόν σας και τα χειροφιλήματα των χειρών σας σαν δείγματα αναγνώρισης της εξουσίας σας, σεβασμού και υποταγής των ανθρώπων, κυκλοφορούντες με πολυτελή αυτοκίνητα και διαθέτοντες πολυτελείς επαύλεις και υπηρετικό προσωπικό εκ του κατωτέρου κλήρου για τις προσωπικές σας ανάγκες, απομακρυσμένοι πολλοί από σας από το ποίμνιό σας, το οποίον εγκαταλείψατε στον κατώτερο κλήρο και το Έλεος του Θεού. Αρέσκεστε σε πομπώδεις τίτλους και προσφωνήσεις και ξεχάσατε τα γεγραμμένα και την Διδασκαλία του Θείου Λόγου ότι: «ο μείζων εξ ημών ας καταστεί διάκονος των αδελφών του».

Διατιμήσατε τα Μυστήρια του Θεού και κατατάξατε σε κατηγορίες την Ευλογία Του Πατέρα και πιστεύετε ότι οι εκδηλώσεις σας αυτές θα παραμείνουν στη σαθρότητά τους ως εκδηλώσεις της Τέλειας Θείας Διδασκαλίας του Λόγου - Χριστού, χωρίς να βελτιωθούν, χωρίς να περάσουν από την κάμινο του Θείου Πυρός, για να καθαρθούν;

Ο Παντεπόπτης Θεός, ο Ετάζων νεφρούς και καρδίας, ως γνωρίζετε, αποδέχεται τα έργα σας αυτά ως ευάρεστα ενώπιόν Του, ή έδωκε Εντολές και εξουσία στους νέους απεσταλμένους Του να αποκαλύψουν τα κακώς κείμενα; Κι εσείς τι θα πράξετε; Θα δεχθείτε τα λάθη σας και θα προβείτε στις δέουσες αλλαγές, στις επιβαλλόμενες, ή θα κηρύξετε διωγμούς κατά των νέων απεσταλμένων, πιστεύοντες τελικά ότι θα επικρατήσετε, μη διδασκόμενοι εκ της ιστορίας του παρελθόντος και παρασύροντες τον λαό ως οι άλλοτε Φαρισαίοι, οι οποίοι υποκίνησαν το «άρον άρον, σταύρωσον Αυτόν» και «το αίμα Αυτού εφ’ ημάς και επί τα τέκνα ημών»;

Ασχολείστε με την δημιουργία καλλιμάρμαρων ναών και φροντίζετε διά την προμήθεια χρυσοποίκιλτων σκευών και εικόνων και πολυελαίων, ενώ η Διδασκαλία του Λόγου - Χριστού αποκάλυψε και δίδαξε έμπρακτα και αναγράφεται στις Γραφές ότι: Ναός του Θεού είναι ο Άνθρωπος και το Πνεύμα του Θεού κατοικεί εντός του ανθρώπου. Κλείνω την ομιλία μου με τα Ρήματα του Ιησού: «Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: