Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ

(Βιβλίο: ΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ Κεφ. 16)

Μέχρι τώρα το συγγραφικό έργο της σειράς «Εσωτερικός Χριστιανισμός» προβλημάτισε πολλούς, ακριβώς γιατί το περιεχόμενο δεν αποσκοπεί στην παρουσίαση θέσεων ή απόψεων περί της Διδασκαλίας του Λόγου Ιησού, ούτε παρουσιάζει μία ακόμη αντίληψη γι’ αυτήν. Αντίθετα, αναπτύσσει και αναλύει την άγνωστη πλευρά της Ζωής και του Έργου του Θεανθρώπου, το οποίο, όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές, βρισκόταν καλυμμένο μέσα σε σύμβολα και παραστάσεις, για ν’ αποσφραγιστεί όταν ο άνθρωπος θα μπορούσε να κατανοήσει τις λεπτοφυείς κινήσεις και λειτουργίες των Νόμων που διέπουν το Είναι του και περιγράφονται με ασύλληπτα τέλειο τρόπο στα όσα υπάρχουν καταγραμμένα στις Γραφές.

Αυτό το στοιχείο κάνει τα βιβλία αυτά να διαφέρουν από άλλα, με αποτέλεσμα να προβληματίζουν τους αναγνώστες τους, από τους οποίους άλλοι τα αποδέχονται και άλλοι τα απορρίπτουν, χαρακτηρίζοντας όχι μόνο τα βιβλία αλλά και τον συγγραφέα τους με ποικιλία επιθέτων. Ανάμεσα σ’ αυτούς, υπάρχουν κι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν τον συγγραφέα βλάσφημο και αιρετικό, και το αξιοθρήνητο σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι αυτοί που συνθέτουν αυτούς τους χαρακτηρισμούς, ανήκουν στην Επίσημη Εκκλησία ή, όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν, στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Δηλαδή φανατισμός και διάσπαση με σφραγίδα!

Έσπευσαν λοιπόν οι υποτιθέμενες αυθεντίες του Δόγματος ν’ αποφανθούν περί αιρέσεως και να οργανώσουν κινήσεις για να προστατέψουν το ποίμνιο από την πλάνη και τους «ψευτοπροφήτες». Κινητοποίησαν κάθε δυνατό μέσον για να περιορίσουν τη διάδοση της Διδασκαλίας της Δευτέρας Παρουσίας, κι όμως ακόμη δεν έχουν μπει στον κόπο να διευκρινίσουν με σοβαρότητα και την ανάλογη των θεολόγων υπευθυνότητα, σε ποια σημεία οι διδασκαλίες που παρουσιάστηκαν συγκρούονται με τη Διδασκαλία του Λόγου Ιησού.

Αντίθετα, ενεργοποίησαν τα κατάλοιπα της Τουρκοκρατίας και εξέδωσαν «φιρμάνια» αυθαιρεσίας και μεσαιωνικού παραλογισμού, χωρίς να αισθάνονται έστω και στο ελάχιστο ότι είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν την αντίδρασή τους, γιατί πιστεύουν πως είναι απόλυτοι κάτοχοι της Διδασκαλίας του Χριστού, κι εξάλλου υποτίθεται ότι το έργο που έκαναν μέχρι σήμερα ήταν τέλειο. Υποτίθεται πως διέδωσαν άψογα την Αγάπη και ανέλυσαν τόσο βαθιά τις διδαχές και τα έργα του Χριστού, ώστε σήμερα πλέον κανείς να μην έχει απορίες, σημεία σκοτεινά ή ακόμη και άγνοια για τις διδασκαλίες, τις παραβολές, τα θαύματα και αυτόν ακόμη τον Χριστό! Υποτίθεται πως το έργο που έκαναν τους αξιώνει να τοποθετούν τη σφραγίδα τους στο χαρακτηρισμό «αιρετικός», γιατί όλοι αυτοί εφάρμοσαν κατά πάντα το «Αγαπάτε Αλλήλους» , κι έτσι, ως «δίκαιοι» που είναι, μπορούν να λιθοβολήσουν οποιονδήποτε δεν βαδίζει στα μέτρα του δόγματος. Και ξέχασαν πως ακόμη κι αν ήταν αναμάρτητοι, όχι μόνο δεν θα ’χαν το δικαίωμα να υψώσουν πρώτοι τον λίθο, αλλά θα ’χαν ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη να διδάξουν στο ποίμνιο την Αλήθεια που επιμελώς αποκρύπτουν.

Άπιστοι! Πόσο μεγάλη έχετε την ιδέα για τον εαυτό σας και πόσο μικρή είναι η ιδέα σας για τον Θεό! Διαφορετικά δεν θα είχατε απειθήσει στις εντολές Του, δεν θα ’χατε ζωστεί τα χρυσάφια και τ’ ασήμια, δεν θα ’χατε τολμήσει να σκεφτείτε έστω, ν’ απειλείτε και να φοβερίζετε, κραδαίνοντας επιθετικά πάνω απ’ τα κεφάλια των ανθρώπων την απειλή του αφορισμού. Κι όμως το κάνατε!

Καταχραστήκατε την εξουσία που λάβατε, για να κυριαρχήσετε στη γη, κι οι ποιμαντορικές ράβδοι έχασαν πια τη σημασία τους κι από σύμβολα πνευματικά, απέκτησαν υλική μορφή κι έγιναν σύμβολα κυριαρχικότητας και αυθαιρεσίας. Κι έτσι, αντί να διδάσκετε την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, φθάσατε να διδάσκετε άψογα το φόβο και το διαχωρισμό, δημιουργώντας μια δικιά σας διδασκαλία φόβου και περιορισμών και φανατισμού, μια επίσημη αίρεση που συνοψίζεται στο Δόγμα, την δήθεν Ορθόδοξη Εκκλησία!

Διαστρεβλωτές της Χάριτος του Πατέρα! Ο Ιησούς δίδαξε, «ο δε μείζων υμών έσται υμών διάκονος». Είπε, «αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς...». Είπε ακόμη, «καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς και προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων υμάς και διωκόντων υμάς, όπως γένησθε υιοί του Πατρός υμών του εν τοις ουρανοίς» (Ματθ. Ε΄, 44-45) και πείτε μου τι απ’ όλα αυτά πράξατε; Τι απ’ όλα αυτά εφαρμόσατε; Τίποτε απολύτως.

Αλλά έρχεστε τώρα, υποτιθέμενοι εκπρόσωποι της Διδασκαλίας της Αγάπης, να ρίξετε λάσπη στην Ιδέα της Θέωσης του Ανθρώπου, νομίζοντας ότι μ’ αυτό τον τρόπο θα υπεραμυνθείτε του Χριστού, λες κι Εκείνος δεν γνωρίζει πώς να προστατέψει το Έργο Του, δεν γνωρίζει τις ατασθαλίες και τις παραβάσεις όλων, και πρώτα απ’ όλες τις δικές σας! Ή νομίζετε ότι δεν γνωρίζει πως πατήσατε τις εντολές Του και πρώτα απ’ όλα το «δωρεάν ελάβατε, δωρεάν δότε»; Ή μήπως νομίζετε ότι φέρετε επαξίως την Χάρη;

Πήρατε «χάριν αντί χάριτος», κι όμως δεν κάνετε χάρη σε κανέναν. Διατιμήσατε τα Μυστήρια του Θεού, τόσα η Βάπτιση, τόσα ο Γάμος, τόσα για έναν πολυέλαιο, άλλες τιμές για δύο ή τρεις παπάδες, τόσα για το ευχέλαιο, το μνημόσυνο... Κάνατε τον οίκο του Πατέρα, οίκο εμπορίου και μισθώνετε τα πόστα γύρω απ’ τους ναούς στα πανηγύρια! Ρουφάτε αχόρταγα τον κόσμο και μαλώνετε μεταξύ σας ποιος θα πάρει την πιο «καλή» ενορία ή την πιο προσοδοφόρα Μητρόπολη!

Υψώσατε το συμφέρον πάνω απ’ το καθήκον της υπηρεσίας προς τον πλησίον και προσπαθείτε να διατηρήσετε με κάθε τρόπο τα κατεστημένα που δημιουργήσατε, για να μη χάσετε το κέρδος που αποφέρει η δουλικότητα με την οποία ποτίσατε το νου των ανθρώπων. Και παρ’ όλα αυτά εξακολουθείτε με το άφθαστο υποκριτικό ταλέντο που αναπτύξατε, σαν απαραίτητη προϋπόθεση της κερδοσκοπίας σας, να διατείνεστε πως η Εκκλησία υπήρξε πάντοτε ο προμαχώνας του Ελληνισμού, τιμή που δεν ανήκει μόνο στην Εκκλησία, αλλά σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν για να κρατήσουν ζωντανό το Ελληνικό πνεύμα. Κι όμως, με το θράσος που συνοδεύει πάντοτε την απληστία, διατυμπανίζετε τις χρηματικές δωρεές που ο τάδε Μητροπολίτης έλαβε από τους πιστούς και τις διέθεσε σε άπορες οικογένειες, χωρίς ποτέ να έχετε πει πού πάνε, τόσα χρόνια, τα χρυσά και τ’ ασήμια που μαζεύονται απ’ τα τάματα!

Αλίμονο, θεολόγοι και ρασοφόροι υποκριτές! Γυρίσατε την πλάτη στον Χριστό και τις εντολές Του και κρύψατε πίσω απ’ το ράσο το Φως της Αλήθειας, διδάσκοντας τη φοβέρα και την απειλή.

Σκιές Θανάτου! Χαρακτηρίζετε την επιχείρησή σας Εκκλησία Αναστάσεως, αλλ’ εξακολουθείτε να διδάσκετε την Αιώνια Κόλαση, και θεωρείτε σεβασμό, να εμπνέετε το φόβο της τιμωρίας στους πιστούς! Αλίμονό σας, διαχειριστές του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, που αρνηθήκατε την Δωρεά του Χριστού στους πιστούς. Όσες φορές αρνηθήκατε το Αίμα Του στους ανθρώπους, τόσες φορές θα βιώσετε το θάνατο την ώρα της Τελικής Κρίσης, και αλήθεια σας λέω, δεν είναι μακριά η ώρα που θα ζητήσετε λάκκο να κρυφτείτε για να γλιτώσετε από τη φωνή του Κριτή.

Ποιος σας υπέδειξε ν’ αποφύγετε τις ευθύνες της υπηρεσίας του ανθρώπου; Ποιος σας υπέδειξε να συγκεντρώσετε περιουσιακά στοιχεία στα χέρια σας; Γιατί εάν αυτή τη στιγμή θησαυρίζετε σε βάρος των πεινώντων και διψώντων την Δικαιοσύνη, ο Πατέρας δεν το επέτρεψε ποτέ, αλλά θα ’ναι Εκείνος που θα σας τ’ αφαιρέσει για να χορτασθούν οι τάλανες και οι δυστυχείς!

Άπληστοι ραγιάδες της πλάνης! Εγκαθιδρύσατε ένα απολυταρχικό δογματικό καθεστώς και περιορίσατε τον Θεό σε ελάχιστες, περιορισμένου βεληνεκούς ερμηνείες, νομίζοντας πως φθάσατε να κατανοήσετε τόσο εύκολα, τόσο απλά την ασύλληπτα Τέλεια Διδασκαλία τού απ’ Αρχής Τέλειου, για να οδηγηθείτε στο κορύφωμα της παραποίησης, αποκρύπτοντας το Νόμο της επανακύκλισης του πνεύματος.

Και ερωτώ: Πώς εσείς ερμηνεύσατε στην αναγγελία της Γέννησης του Ιωάννου του Βαπτιστού, ότι ο Ιωάννης θα είχε πνεύμα σαν του Ηλία; Πείτε μου, πού λέει «ώσπερ»; Ή μήπως λέει, «εν πνεύματι και δυνάμει Ηλιού», που σημαίνει «με το πνεύμα και τη δύναμη του Ηλία» και αποδεικνύει τη δυνατότητα επανακύκλισης του πνεύματος σε νέο σκήνωμα;

Σας καταγγέλλω ενώπιον Θεού και ανθρώπων ότι παραποιήσατε τη Νομοτέλεια και τη Διδασκαλία του Χριστού και, αποκρύπτοντες Νόμο, δημιουργήσατε την έσχατη αίρεση που συγκρούεται με την Ύψιστη Διδαχή του Χριστού, εκείνη της εξέλιξης του Ανθρώπου και της αποκατάστασής του εν Θεώ, και συνεπώς δεν εκπροσωπείτε Χριστόν Ιησού, αλλά δικό σας Θεό, έναν Θεό περιορισμένο στα μέτρα σας, τα μέτρα της επιδερμικής κατανόησης της Διδασκαλίας του Λόγου, κι αυτό πάντοτε οδηγεί σε έκπτωση όταν Εκείνος εμφανίζεται στη γη.

Ο Χριστός είναι ήδη Παρών. Η Δευτέρα Παρουσία έχει ήδη αρχίσει στις καρδιές των ανθρώπων και το Επίσημο Ιερατείο ανήκει πλέον στη παρελθούσα εποχή, γιατί ο του κόσμου άρχων ήδη κέκριται και μαζί με αυτόν εκρίθησαν και όσοι τον υπηρέτησαν.

Στους υπηρέτες του άρχοντος του κόσμου τούτου συμπεριλαμβάνεστε κι εσείς, κατέχοντας μία απ’ τις πρώτες θέσεις. Τυφλοί οδηγοί τυφλών, υπηρετήσατε άψογα το κοσμικό φρόνημα, για να φθάσετε πλέον στο βυθό της πτώσης σας να γίνετε Θεομάχοι, αρνητές της Δευτέρας Παρουσίας του Λόγου Χριστού στη Γη.

Δεν ηθέλησα ποτέ αυτή την εξέλιξη, εσείς όμως την επιδιώξατε και φθάσατε να διεκδικείτε την πρώτη θέση στην κατακραυγή των επόμενων αιώνων, μ’ ένα αμάρτημα που δεν συγχωρείται. Γιατί εάν οι Φαρισαίοι αρνήθηκαν τον Χριστό, ο Νόμος τούς επιτρέπει να λάβουν άφεση, γιατί είναι γραμμένο πως εάν κανείς πει οτιδήποτε για τον υιό του ανθρώπου, θα του χαρισθεί, εάν όμως πει για το Πνεύμα το Άγιο, δεν θα του χαρισθεί στον αιώνα. Εάν λοιπόν οι Φαρισαίοι αρνήθηκαν Χριστό ζώντα και χρεώθηκαν με την κατακραυγή είκοσι αιώνων, πείτε μου πώς θα χαρακτηρισθείτε αρνούμενοι Χριστού Πνεύμα διαχεόμενον εφ’ απάσης της ανθρωπότητος; Αδελφοί Φαρισαίοι της Δευτέρας Παρουσίας, αιρετικοί. Αρνείσθε Χριστόν ζώντα, άρα αρνείσθε την Αιώνια Ζωή και μένετε εις Αιώνιο Θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: