Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

«ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ»


ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
27/11/2016

Αγαπημένε Πατρομήτωρ Θεέ, με όλο μου το σεβασμό κλείνω γόνυ ως άνθρωπος μπροστά στη Δημιουργία Σου, για όλα αυτά που μου πρόσφερες, με αγκάλιασες, με αποδέσμευσες, με καθάρισες και με έντυσες με το Φως και τη Χάρη Σου την Άπειρη και μου εμπιστεύτηκες το Έργο Σου όντας παιδί με όλα μου τα λάθη, τις αδυναμίες, τα πάθη και τις ατέλειες.  Λόγε Χριστέ Μητέρα,  το μόνο που έχω είναι η προσπάθειά μου να παραδοθώ στην Αγάπη Σου και αυτό μου δίνει δύναμη και θέληση να προχωρώ φανερώνοντάς Την. Ενεδύθης την ατέλεια του Ανθρώπου ίνα καταστήσεις εφικτή την Τελειότητα για κάθε άνθρωπο, ίνα γνωρίσει κάθε άνθρωπος ότι φέρει Θείο Δικαίωμα, όχι μόνο δικαιωμάτων αλλά και υποχρεώσεων έναντι του πλησίον Αδελφού του, έναντι της Ολότητας Άνθρωπος συνειδητοποιώντας τη Θεία Καταγωγή και το Θείο του Προορισμό.
Αποδεχόμενη την πρόσκλησή Σου για υπηρεσία στον άνθρωπο, ανακαίνισες τον ναό της πνευματοψυχής μου και με έλουσες με την Χάρη και τις δωρεές Σου, μαθαίνοντάς με ότι ανήκω στην Αγάπη. Μαθητεύοντας κοντά Σου ανδρώνεις την υπόστασή μου βοηθώντας με να οικοδομώ πάνω στην Βουλή της Ελευθερίας, της Ενότητας και της Αγάπης που η εκδήλωση του Ανθρώπου Λόγου φανερώνει ως στάδια μαθητείας.
Η ευλογούσα ενέργεια του Λόγου είναι Ουσία Αθάνατη, Αιώνια, Πύρινη, Δημιουργική, Άπειρη και δεν δύναται ουδείς και ουδέν στους κόσμους και τα σύμπαντα όλα να ανακόψει την πορεία και τη ροή της, όπως αυτή εξελίσσεται και ξεδιπλώνεται στα πεδία της γης, αλλά και αλλαχού εις έτερα πεδία, σε άλλες δημιουργίες και κόσμους άλλων όντων. Η Παρουσία της Χάρης Σου με βοηθά να πλησιάζω την Αγάπη, την αποκατάσταση, την απελευθέρωση ανορθώνοντας την ψυχή μου με ορθή διαχείριση της Ουσίας ώστε να επενδύω στην ανακύκλωση, την σπορά και τον πολλαπλασιασμό Της. Με αυτή την Χάρη με προίκισες για να δύναμαι να σχίζω τα πέπλα της πλάνης που διατηρώ, να μετανοώ, να προσεύχομαι, να μελετώ, να συμμετέχω, να συνομιλώ μαζί Σου. Με διδάσκεις το εφικτό να εννοώ ό,τι κάθε κίνηση, λόγος, σκέψη, πράξη οφείλει να συμβάλλει στο στόχο της Χριστοποίησης και Θέωσης του Ανθρώπου.
Το Έργο που μας παρέδωσε ο Πατέρας δεν είναι εύκολο, είναι πολύ δύσκολο και έχει πολλές δοκιμασίες. Βιώνεις ότι συνεχώς έχεις να κατακτάς το απίστευτο, το ακατόρθωτο και μόλις κατακτάς και ζεις αυτό που θεωρούσες απίστευτο και ακατόρθωτο μέχρι χθες, ετοιμάζεσαι για το επόμενο και ξανά πάλι. Ακόμα θέλει τόλμη να εννοήσεις τη βαρύτητα κάθε κίνησης και εκδήλωσής σου. Ο άνθρωπος όμως, οφείλει να δει τον εαυτό του έτσι όπως είναι, την ανθρώπινη φύση του, να τη δεχτεί, να την αγαπήσει αληθινά, για να μπορεί να τη μετουσιώνει βήμα το βήμα εμπνεόμενος από τη Θεία Πανεπιστήμη που σου φωτίζει το πρόβλημα, αλλά και τον δρόμο προς την άνοδο και εξέλιξή σου. Έτσι ο παλαιός άνθρωπος καίγεται μέσα στο Άναρχο Πυρ του Παντός και κατανοείς ότι όσο ο άνθρωπος βιώνει και ζει το Λόγο μέσα του, η Γέννηση δεν σταματάει ποτέ, σε κάθε του βήμα ο Χριστός γεννιέται και ο Λόγος φανερώνεται αναδύοντας το Φως Του ως συνείδηση μέσα στα πάντα.
Τα πάντα παρά τω Θεώ δυνατά εστί. Ο ίδιος ο Διδάσκαλος Λόγος Χριστός φανέρωσε το «Θεοί εστέ», και «Τέλειοι γίγνεσθαι όπως ο Πατήρ μου εν τοις ουρανοίς εστί». Ο κάθε άνθρωπος δύναται να γίνει η καλή αγγελία, το Χαρμόσυνο μήνυμα της Παρουσίας του Χριστού μέσα στις ψυχές των ανθρώπων, της Δευτέρας Παρουσίας Αυτού εντός μας, διότι Εις ο Άνθρωπος, Εις και ο Θεός, Ένα και το Θέλημα «Αγαπάτε Αλλήλους».
Ευλογώ την Φανέρωση του Λόγου Χριστού Μητρός μέσα σε κάθε Ψυχή, στον βαθμό που αυτή είναι σε θέση να την βιώσει και να την ζήσει. Ευλογώ την Ολοκλήρωση αυτού του βιώματος να εξελίσσεται Αέναα εντός Σου Άνθρωπε, χωρίς να μπορεί καμία δύναμη της πλάνης να την παρεμποδίσει, να την καθηλώσει ή να την ματαιώσει.
Δέομαι και ευλογώ για ολόκληρη την ανθρωπότητα ίνα γνωρίσει τη Νέα Φάτνη, τη Νέα Βηθλεέμ μέσα της. Μέσα από κάθε άνθρωπο να αναδυθεί, λαμπρύνοντας την υπόσταση την ψυχοπνευματική, ο αχειροποίητος ναός ενός εκάστου, σε όποιο πνευματικό στάδιο βρίσκεται, σε όποια κοινωνική τάξη, σε όποια θρησκεία, φυλή ή έθνος.
Μέσα από την Χάρη που με ενδύεις, ευλογώ εσένα Άνθρωπε που βρίσκεσαι χλιαρός, σε μαρασμό και αδράνεια, σύγχυση και φόβο, σε όποιο τέλμα και βάραθρο, προσπαθώντας να κρυφτείς από τη συνείδησή σου. Διαλύω κάθε φόβο και σκοταδισμό που σου έχει επιβληθεί, για να δεις μόνο εκείνους που εσύ έχεις επιτρέψει συνειδητά να φέρει η υπόστασή σου, με αιτία την ευθυνοφοβία σου. Ευλογώ την πνευματική παθητικότητα που εκδηλώνεις να μετουσιωθεί σε Δύναμη συνέχειας Έργου Αληθείας και Αποκατάστασης με  εκδήλωση ευχαριστίας και αναγωγής.
 Ευλογώ τα δημιουργήματα της διάνοιάς σου και επισέρχομαι σε όσα λειτουργούν ως εντυπώματα και σκεπτομορφές, ως Αποδέσμευση από τα ίδια σου τα δημιουργήματα, από την ίδια την πραγματικότητα που συνέθεσες και στην οποία εγκλωβίστηκες. Σε ευλογώ να δεις εν πλήρη συνειδήσει και επιγνώσει τον κόσμο αυτό που γκρεμίζεται και τη Βασιλεία αυτή που οικοδομείται. Ευλογώ και καθαρίζω τα μάτια σου να αναζητήσεις και να γνωρίσεις τον Αληθινό Διδάσκαλο της Αγάπης για να πάψουν να κυριαρχούν η αδράνεια και οι δικαιολογίες σου.
Στο Όνομα της Μίας Αγάπης ευλογώ ώστε ο πόλεμος ως κατάσταση μέσα Σου, η βία, τα πάθη, η κόπωση και η σύγχυση να μετουσιωθούν σε αρετές αγνότητας, τιμιότητας, ευστάθειας, δικαιοσύνης, αγωνιστικότητας, μακροθυμίας και πραότητας. Ευλογώ όλες αυτές τις Ψυχές, που είναι στα πρόθυρα να εξαγοραστούν στην συνείδησή τους, υποκύπτοντας στις αδυναμίες της ύλης και βασανίζονται από οδύνες πάσης φύσεως και μορφής να λάβουν δύναμη πίστης, ικανότητα πυροδότησης και ενεργοποίησης.
Ευλογώ την Ενεργοποίηση κάθε υπόστασης που για οποιονδήποτε λόγο παροπλίστηκε, για οποιονδήποτε λόγο καθηλώθηκε, παραγκωνίστηκε, να έχει δύναμη επανασυντονισμού, αποκατάστασης, ανόδου και εξέλιξης. Ενεργώ, ενεργοποιώντας κάθε τίμιο αγωνιστή που δεν δικαιώθηκε ως σήμερα και το πνεύμα και το έργο του παρέμεινε καλυμμένο και αναδεικνύω με την άδειά Σου αυτόν Πατέρα και αποκαλύπτω αυτόν. Ευλογώ την αφύπνιση των αγωνιστών της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης εφ’ απάσης της γης, ανεξαρτήτως χώρου ή χρόνου που φανερώθηκαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου το Άγιο να αφυπνίσει και να φωτίσει τις συνειδήσεις των ανθρώπων απανταχού της γης, ώστε να οδηγηθούν στην ανάπτυξη της ειλικρίνειας, του αλληλοσεβασμού, της αλληλοσυμπλήρωσης και της δημιουργικότητας στις ανθρώπινες σχέσεις και διαλύω κάθε μηχανισμό και σύστημα πλάνης που θέλει να διακόπτει ή να διαστρεβλώνει την επικοινωνία των ανθρώπων μεταξύ τους.
Δέομαι και ευλογώ την αναμόρφωση της παιδείας, των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών, του αθλητισμού και την εξυγίανση των εκπαιδευτικών συστημάτων και των εκπαιδευτικών. Δέομαι και Σε παρακαλώ, για την ενίσχυση και την ευλογία σε κάθε πολιτιστική και πνευματική εστία και οργάνωση, που είναι συντονισμένη με το θέλημά Σου και σε όλα τα σχολεία, σχολές, εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια ώστε να αναβιβάσουν και να ανάγουν τη λειτουργία και την ποιότητα παιδείας που παρέχουν στον Άνθρωπο.
Δέομαι και  παρακαλώ, για την ανάπτυξη της πρόνοιας και της προστασίας των παιδιών, της οικογένειας, την αρμονία στις σχέσεις των δύο φύλων και την ολοκλήρωση της αγάπης και της ενότητας, ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ανεξαρτήτου φυλής, χρώματος, θρησκείας ή κοινωνικής τάξεως. Ευλογώ ιδιαιτέρως την αποκάλυψη κάθε μηχανισμού εκμετάλλευσης βρεφών και παιδιών να διαλυθούν σε όποια μορφή και αν υφίστανται.
Ευλογώ τα ορφανά, τις χήρες, τους πενθούντες, τους ηλικιωμένους, τους άπορους, τους άνεργους, τους άστεγους, τους λιμοκτονούντες και όλους όσους υποφέρουν ψυχικά ή σωματικά, βιώνοντας την αδιαφορία και την απομόνωση από τους συνανθρώπους τους και τα κράτη, ώστε να αποκατασταθούν υλικά, ηθικά και πνευματικά. Ευλογώ την φανέρωση όλων εκείνων των οργανισμών που επικαλούμενοι φιλανθρωπικό έργο στην ουσία εξαπατούν την ανθρωπότητα.
Πνέω στη συνείδηση και στην καρδιά των ασθενεστέρων και δυστυχούντων λαών ως δύναμη και ισχύς, δυνάμενη να αποτινάξει τους ζυγούς, τις δεσμεύσεις και την καταπίεση των τυραννικών καθεστώτων. Επενεργώ πάνω στα έθνη και στους λαούς που έλαβαν το Μήνυμα του Χριστού μα δεν το κατανόησαν, ίνα το κατανοήσουν εις βάθος και μετατοπιστούν. Ευλογώ τη ματαίωση και αποτροπή κάθε πολέμου, εγκληματικής ή τρομοκρατικής ενέργειας και τη διάλυση του λαθρεμπορίου όπλων παντός είδους και κάθε οργάνωση που υποκινεί, οργανώνει ή συμβάλει σε τέτοιες ενέργειες. Ευλογώ τη δικαιότερη κατανομή των αγαθών απανταχού της γης και την αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια των λαών και των εθνών.
Ευλογώ και σφραγίζω την αποκατάσταση όσων έχουν ήδη διαταραχθεί και ενεργοποιώ την πρόληψη και αποτροπή της καταστροφής δασών, της ρύπανσης της θάλασσας, του νερού των λιμνών και των ποταμών, του αέρα και του περιβάλλοντος, τον άπληστο βιασμό του ορυκτού βασιλείου, τον δηλητηριασμό του φυτικού βασιλείου μέσα από ψεκασμούς, ακτινοβολίες και όλες τις μορφές μαύρης τεχνολογίας και την επικράτηση της  ορθής χρήσης της τεχνολογίας.
Ευλογώ και σφραγίζω με το Πυρ της Αλήθειας του Λόγου Χριστού Μητρός την εξυγίανση του νομοθετικού, δικαστικού και εκτελεστικού συστήματος καθώς και των λειτουργών και εκπροσώπων του.
Αναδεικνύω το Θέλημά Σου μέσα από τη χώρα η οποία ονομάζεται Ελλάς, ίνα εκπληρώσει τη Θεία προδιαγραφή της, να αντέξει τους κλυδωνισμούς και τις δοκιμασίες, να υπερνικήσει κάθε δύναμη διάσπασης και διαχωριστικότητας, πλάνης ή εξαναγκασμού. Ευλογώ το λαό της και αφυπνίζω αυτόν μέσα από τη γλώσσα και την ιστορία του ως Πρωτοπόρο έθνος να ακτινοβολεί και να διαχέει το πνεύμα της Ελευθερίας που Είναι. Ευλογώ την εκκίνηση κάθε διαδικασίας και ενεργοποίησης διάνοιξης νέων πόρων, αγαθών, πρώτων υλών και καυσίμων στον Ελλαδικό χώρο για την ανασύσταση και αναδόμηση της οικονομίας, την οποία ευλογώ την ώρα τούτη να μπορέσει να αντέξει τις πιέσεις, τους παγκόσμιους κλυδωνισμούς και ανακατατάξεις. Ευλογώ την ανταπόκριση του Έλληνα στις πνευματικές παλμοδονήσεις και την Θεία ακτινοβολία, να είναι τέτοια ώστε να ενεργοποιείται εντός του η διάθεση για ανακύκλωση της αέναης Θείας Αγάπης με δημιουργικότητα σε όλους τους τομείς ζωής και ύπαρξης.
Αποστέλλω την αγάπη μου ως Ευλογία και Ευχαριστία σε όλους αυτούς που προσέφεραν, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο, σε οποιοδήποτε χρόνο στην Ελλάδα ή σε οποιοδήποτε άλλο τόπο, συμβάλλοντας στην ανθρώπινη εξέλιξη. Ευχαριστώ Εσένα Αγαπημένε Λόγε Υιέ Μητέρα, Πνεύμα Αγάπης και Ελέους που ως Νέος Παράκλητος φώτισες και φωτίζεις το Δρόμο της Χριστοποίησης και Θέωσης του Ανθρώπου.
Ας είναι ευλογημένη η Παρουσία της Θείας Μητέρας μέσα σε κάθε ψυχή, ας είναι ευλογημένη η Παρουσία Της η Άπειρη, της καλοσύνης και της τρυφερότητας, της γλυκύτητας και της στοργής, αλλά και της Θείας Εξουσίας Της για Ενότητα, ως η Μία Άπειρη Ψυχή των κόσμων και όλων των όντων της Δημιουργίας.
Μητέρα μου σε ευχαριστώ μέσα από την ευχαριστία που πνέω καθώς βιώνω Εσένα μέσα μου. Ευχαριστώ κάθε Πρωτοπόρο αδελφό μου, ευχαριστώ το Πρωτοπόρο Δάσκαλό μου Διονύση Δώριζα, τη Μητέρα δίχως όνομα, για το χώρο αυτόν που άνοιξαν για εμάς, που ανοίξανε για τον Άνθρωπο, για τον Έναν Άνθρωπο.
Δέομαι και ευλογώ την ώρα αυτή, για κάθε άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται να σκιρτήσει μέσα του η σπίθα των Χριστουγέννων, να σκιρτήσει μέσα του η Γέννηση η Νέα, η Άνωθεν, να δει τον Ήλιο της Δικαιοσύνης να λάμπει στους ουρανούς του ως Ένα μαζί Σου. Αμήν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: