Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Επικοινωνία Κοινωνία Αγάπης



Αγγελική Κοντζιά
                                                                                                                                                 12-7-2015
                                                                                  
       Αγαπημένε, μαθητή και μαθήτρια του Έργου της Δευτέρας Παρουσίας, στο Έργο που Φανέρωσε στον  άνθρωπο ο Δάσκαλος Διονύσης Δώριζας, ο Δάσκαλος Ιωάννης, στη Μαθητεία σου αυτή, βιώνεις την ψυχή σου και κοινωνείς την ενότητα του πνεύματός σου με το πνεύμα το Άγιο της ολότητας του Θεού, της ολότητας του ανθρώπου, μα καλείσαι να επικοινωνήσεις με τον άνθρωπο και να κοινωνήσεις αυτόν, ξεκινώντας πρώτα από εσένα, με τον άνθρωπο που είσαι και με τους αδελφούς σου ανθρώπους εν Χριστώ.
      Μέσα στην κοινωνία Αγάπης που βιώνεις και ζεις με την δική σου θέληση κι’ επιλογή, δεν νοείται εαυτέ μου να μην εργάζεσαι, να παραμένεις αδρανής και απαθής. Έχεις προχωρήσει στην μαθητεία σου και δεν γίνεται να επιβαρύνεις άλλο τον Δάσκαλό σου επειδή ακόμα δεν κατανοείς τις Βασικές Αρχές του Έργου και τις λειτουργίες τις δικές σου, τις ανθρώπινες.
      Το Έργο της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού είναι έργο Ενότητας, είναι έργο Αγάπης μέσα στον άνθρωπο. Ενώνει ο άνθρωπος με την Θεία Χάρη της Αγάπης και την Αγάπη την δική του, το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα του. Ενώνεται με τον Πατέρα Θεό δια μέσω του Υιού, της Μητρός, του Διδασκάλου Ιωάννη, με την θέληση του για Αγάπη και την πίστη του σ’ αυτήν.     
      Εφιστώ την προσοχή σου στον εαυτό σου και στον τρόπο που εσύ επικοινωνείς με τους αδελφούς σου. Σε καλώ να δεις μέσα σου το Έργο και τα έργα σου. Γνωρίζεις ότι κάθε σου λειτουργία, πρωτίστως η νοητική λειτουργία σου αλλά και όλες οι άλλες, εξαπολύουν και διαχέουν ενέργεια.
      Ο Δάσκαλος Ιωάννης είναι ο οδηγός Σου, Εκείνος που σου έχει αφήσει παρακαταθήκες και διασαφηνίσεις για το Έργο στο οποίο συμμετέχεις και κοινωνείς μέσα από την Θεία Χάρη, Αγάπη και Φως. Δεν υπάρχει κάτι που δεν στο έχει δώσει, δεν υπάρχει κενό και έλλειψη καμία στην Θεία Διδασκαλία, στην Αγάπη Του για όλους.
       Εσύ εαυτέ μου έχεις κενά, παρουσιάζεις ελλείψεις και σε καλώ εκ νέου με Αγάπη να εργαστείς για την Αγάπη αυτή μέσα σου, όχι έξω από εσένα. Μέσα σου.
       Οι αδελφοί σου δεν έχουν ανάγκη το νεκρό γράμμα του νόμου της Διδασκαλίας, ποθούν την Αγάπη και όταν επικοινωνείς μαζί τους μην πιστεύεις ότι δεν μπορούν να το νοιώσουν αυτό. Σε βλέπουν εαυτέ μου. Όσο καλά κι’ αν είσαι καταρτισμένος, όση πείρα κι’ αν έχεις, αν η Αγάπη σου δεν εκλύεται και δεν διαχέεται από το σκήνωμα σου, από το βλέμμα σου, την στάση του σώματος σου, την χροιά της φωνής σου και την δόνηση σου, το νοιώθουν, το βιώνουν. Κανείς εαυτέ μου δεν μπορεί να κρυφτεί και να κρύψει τον εγωισμό του. Οι αδελφοί σου ούτε κουφοί είναι, ούτε τυφλοί.
       Εάν μαθητεύεις στο Χριστό κάνε πράξη τους λόγους Του. Έτσι θα καταστείς άξιος φορέας Χάριτος περιπατών επί της γης, Λόγος Χριστός Μητέρα.
       Παρανοείς εαυτέ μου, ακόμα προσπαθείς να διακρίνεις μέσα από τις δικές σου τοποθετήσεις, τα δικά σου μέτρα και σταθμά. Η δική σου οπτική είναι μέρος της αλήθειας, όχι η Αλήθεια. Έχεις δυσκολία να μετατοπιστείς, επιτρέπεις ακόμα στον εγωισμό σου να βάζει εμπόδια και με προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες, φόβο, στεγανά, απωθημένα και ιδέες περιορισμένες και κατεστημένα πώς θα προχωρήσεις; Ακόμη λειτουργείς δεσμευτικά και δεσμεύεσαι.
       Η Χάρη σε καλύπτει, η Αγάπη του Πατέρα σε τροφοδοτεί. Προχώρησε σε βαθιές καθάρσεις, άσκησε ενδελεχή αυτοέλεγχο, μην βολεύεσαι, μην επαναπαύεσαι, προχώρα τον δρόμο σου, την μαθητεία σου και πάψε, σταμάτα να προσπαθείς να ελέγχεις τους αδελφούς σου. Δες τα λάθη σου και τα κενά σου με εντιμότητα και ειλικρίνεια. Ανέλαβε με υπευθυνότητα τον άνθρωπο που είσαι. Αξιοποίησε την Χάρη που σε έχει ενδύσει ο Δάσκαλος. Πρώτα στον εαυτό σου. Τότε θα σταματήσεις να επιρρίπτεις την ευθύνη την δική σου, των δικών σου κενών, των ατελειών και των παθών σου, στους αδελφούς σου.

       Συνεχείς καθάρσεις και συνεχείς μετατοπίσεις γιατί κάνεις ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Έτσι δεν προχωράς. Εάν επικαλείσαι τον νόμο γνωρίζεις ότι με όποιο μέτρο κρίνεις, θα κριθείς. Όπως στρώνεις κοιμάσαι. Γι’ αυτό σταμάτα να επιβαρύνεις τους αδελφούς σου, επειδή εσύ νομίζεις ότι είσαι ανώτερος πνευματικά. Σταμάτα να δεσμεύεις τον άνθρωπο. Ελευθέρωσε τον άνθρωπο που είσαι, αποδέσμευσέ τον, θεράπευσέ τον όπου έχει πληγές, όπου νοσεί για να ελευθερώσεις και τους αδελφούς σου, τον άνθρωπο.
Μην γελιέσαι εαυτέ μου αν δεν αγαπάς τον Πατέρα σου, Εκείνον που σε γέννησε, δεν αγαπάς τον εαυτό σου, τον άνθρωπο που είσαι, έτσι δεν μπορείς να αγαπήσεις κανέναν.
Μην προσπαθείς να κρύβεσαι πλέον. Φανερώσου όπως είσαι. Ο Πατέρας γνωρίζει «νεφρούς και καρδίαις». Η Άπειρη Αγάπη Του είναι η φροντίδα Του και η μέριμνα Του για τον άνθρωπο.
       Άνοιξε την καρδιά σου στην Αγάπη την Θεία να λάβεις ενίσχυση και ενδυνάμωση. Βούτα με τόλμη και παρρησία τον νου σου στην καρδιά σου άνθρωπε.
       Μετανόησε γι’ αυτόν τον διαχωρισμό, τον υπερφίαλο εγωισμό σου, την φιλαυτία σου. Μετατοπίσου από αυτήν την πλάνη που εσύ δημιούργησες και προχώρησε στην Αλήθεια της ουσίας σου. Της συνεκτικής ουσίας της Αγάπης. Κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο.
       Ο Πατέρας είναι Δίκαιος, είναι Αγαθός. Ο Δάσκαλος σε μαθαίνει να αγαπάς. Μα όταν στο νου σου ακόμη διαχωρίζεις τους αδελφούς σου σύμφωνα με κοινωνικά κριτήρια και την μόρφωση τους, σύμφωνα με τις προσωπικότητες τους και την εξωτερική τους μορφή και σύμφωνα με την πρόοδο τους στο Έργο, αυτή την οποίαν εσύ νομίζεις ότι μπορείς να δεις και να διακρίνεις, μέσα από την δική σου προσωπικότητα, τα δικά σου μέτρα και σταθμά, τα κατεστημένα και τους περιορισμούς σου και σύμφωνα με την πνευματική εξέλιξη την οποία πιστεύεις ότι έχεις, την οποίαν κατά Χάριν λαμβάνεις μέσα από τον αγωγό του Ενός Δασκάλου, αυτό δεν είναι Μαθητεία Αγάπης, αυτό είναι διπλωματία. Πώς θα επικοινωνήσεις με τον άνθρωπο όταν τον υποτιμάς; Πώς θα κοινωνήσεις τον άνθρωπο;
       Πότε σε δίδαξε ο Δάσκαλος σου να είσαι διαφορετικός και να διαχωρίζεις τους ανθρώπους, σύμφωνα με αυτόν που επικοινωνείς κάθε φορά, σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια και σε ποια θέση τον έχεις τοποθετήσει στο νου σου και του φέρεσαι ανάλογα όπως εσύ νομίζεις; Οι μαθητές του Χριστού δεν μορφοποιούνται σύμφωνα με το περιβάλλον όπως κάνουν οι χαμαιλέοντες, φανερώνονται όπως είναι, μαθαίνουν να πετούν ψηλά με τα φτερά της Αγάπης, γίνονται αετοί και τα ενδύματα τους γίνονται ορατά στον άνθρωπο και μπορεί όλοι οι άνθρωποι να μην μπορούν να τους δουν, αλλά βλέπουν το πέταγμα τους.          
       Όσο τοποθετείς στο νου σου τον εαυτό σου σε υψηλότερη θέση πνευματική, αυτόματα διαχωρίζεις και ανοίγεις χώρο στην διάνοιά σου για όλα τα υπόλοιπα, η οποία σε οδηγεί στα σκοτεινά μονοπάτια της υπερηφάνειας και της αλαζονείας, της φιλαυτίας σου. Όχι, η Αγάπη δεν κάνει επιλογές προσωπικές γιατί δεν φοβάται, δεν έχει ανασφάλειες και δεν έχει προσωπικότητα φορτωμένη με πλάνη και εγωισμό, ακάθαρτη. Όχι. Η Αγάπη είναι Καθαρή Ουσία, Αληθινή, Άχωρη και Άχρονη, Χιλιοπρόσωπη και Χιλιοεκδήλωτη.   
       Η Αγάπη είναι Θεία Ενέργεια που διαχέεται μέσα από εσένα όταν έχεις υπερβεί την διάνοιά σου. Τότε έχεις διάκριση Αγάπης και δεν διαχωρίζεις, μα λειτουργείς ενωτικά. Η στάση σου, η τοποθέτηση σου είναι η Αγάπη σου για τον άνθρωπο εαυτό σου, τον αδελφό σου και την αδελφή σου και δεν επιτρέπει στην διάνοιά σου να σε οδηγεί στον διαχωρισμό εκείνο των εκλεκτών και των κλητών.
Οι εκλεκτοί είναι εκείνοι που μαθητεύουν και έχουν επίγνωση και συνείδηση ότι μέσα από την Χάρη του Δασκάλου Χριστού τροφοδοτούνται και γίνονται Κοινωνοί Αγάπης, Λειτουργοί Αγάπης.
       Εάν δεν εργαστείς, δεν ρωτήσεις, δεν ψάξεις, πώς θα προχωρήσεις; Πώς θα καθαρίσεις τον άνθρωπο; Πώς θα τον ευλογήσεις; Εάν έχεις άγνοια του τι συντελείται μέσα σου; Τι κινείται μέσα από τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου, περισσότερο δε, όταν αυτά γίνονται λόγοι και πράξεις. Έχεις κατανοήσει την λειτουργία της πλάνης; Εκπαιδεύεσαι εαυτέ μου, αλλά χρειάζεται να εργαστείς με τον εαυτό σου συνειδητά.
       Όσο εργάζεσαι και εισχωρείς βαθιά στο ένδον σου, καθαρίζεσαι, φωτίζεσαι και ελευθερώνεσαι. Μπορείς τότε να επικοινωνείς με όλους τους αδελφούς σου, με απλότητα και αμεσότητα. Κάνεις στον άλλον αυτό που θα ήθελες να κάνει για σένα και τον τροφοδοτείς και προσφέρεις απ’ την ουσία σου, κοινωνείς Αγάπη γιατί αυτό είσαι άνθρωπε.          
       Όσο αφήνεις τον εγωισμό σου αχαλίνωτο, μέσα σου, ό,τι υπάρχει που θα ήθελες να το πεις, να το μοιραστείς, να το καταθέσεις, να το εξομολογηθείς, ό,τι και αν είναι αυτό κατά την κρίση σου καλό ή κακό, αρνητικό ή θετικό, ο εγωισμός σου δεν στο επιτρέπει και αυτό ψυχή μου διογκώνεται και όταν πλέον η πίεση φτάσει στο ζενίθ, τότε γίνεται η σύγκρουση και η έκρηξη μέσα σου μα και εξωτερικά. Φοβάσαι να εκτεθείς. Πώς το σκέφτηκα εγώ αυτό το πράγμα ή πώς ένοιωσα αυτά τα άσχημα συναισθήματα; Νομίζεις πως κρύβεσαι πίσω από την διανοιακή σου λειτουργία ή ακόμα ότι εργάζεσαι, όμως ο εγωισμός σου δεν μπορεί να κρυφτεί.
       Εκπαιδεύεσαι φυσικά, αλλά και η εκπαίδευση, φυσικά προχωράει και καλείσαι να προχωράς και εσύ. Καλείται ο άνθρωπος, ο άνδρας και η γυναίκα που είσαι να προχωρά και να το καταδεικνύει.
       Δεν έχεις καταλάβει καθόλου καλά.
       Ό,τι στέκεται ως εμπόδιο, ως αναστολή στην εργασία σου με τον εαυτό σου, καλείσαι να το ψάξεις. Όπου υπάρχει ακόμα μέσα σου ανισορροπία και φανερώνεται κρίση και κατάκριση, διαχωρισμός, υποτίμηση και προκατάληψη, εφόσον είσαι μαθητής του Έργου είσαι υποχρεωμένος να ψάξεις βαθιά, να αγωνιστείς, να δώσεις μάχες μέσα σου μα και εξωτερικά όποτε χρειάζεται. Μάθε να λες τα πράγματα με το όνομα τους, μην τα ωραιοποιείς.                                            
       Πώς γίνεται να νοιώθεις αναξιότητα και ανικανότητα να βοηθήσεις τον εαυτό σου και παράλληλα να πιστεύεις ότι είσαι άξιος να ταξινομείς και να βοηθάς με αυτόν τον τρόπο τους αδελφούς σου; Αυτές είναι οι ψευδαισθήσεις σου. Πώς γίνεται να δείχνεις ενδιαφέρον για τους άλλους ενώ αδιαφορείς για τον εαυτό σου;
       Ναι, στον άλλον βλέπεις τα κενά και τις ατέλειες του, ακόμα και τα πάθη του. Ναι, βλέπεις εκδηλώσεις ζήλειας, επιθετικότητας, κακότητας, θυμού και ασέβειας. Εσύ τι κάνεις; Τον εαυτό σου τον βλέπεις; Δεν είσαι υπεράνω υποψίας. Δεν είσαι υπεράνω κανενός. Ξεγυμνώσου και δες τι φέρεις, έχοντας ενδυθεί ύλη, ζώντας στην γη και αξιοποίησε την Χάρη σου. Η αδιαφορία που δείχνεις προς τον εαυτό σου, προς την ψυχή σου είναι η σκληρότητα του εγωισμού σου, το σκληρό κομμάτι της υποτιθέμενης ανωτερότητας σου, της θωρακισμένης προσωπικότητας σου, της περιορισμένης που ακόμα δεν έχεις δει όλο του το μέγεθος και το εύρος. Μην αφήνεσαι έρμαιο στα πλοκάμια της διάνοιας και κοιμάσαι μέσα στη θάλασσα του εγωισμού. Γίνεται να κοιμάσαι μέσα στην θάλασσα; Ξανασκέψου το και βγες από την λήθη.
       Βγες από την φυλακή που αιώνες, αιώνων, σφυρηλατείς και χτίζεις γιατί έχεις προσωπικότητα εύθικτη, προσβάλλεσαι, ντρέπεσαι και ασχημονείς γιατί είσαι ανώτερος. Στην πραγματικότητα φοβάσαι το δημιούργημα σου, φοβάσαι να δεις τον εαυτό σου όπως είναι και κρύβεσαι μέσα στην τρύπα της φυλακής σου. Φοβάσαι και την Αγάπη γιατί νοιώθεις και ξέρεις ότι απειλεί την φυλακή σου, την πλάνη σου, την οποία θα την γκρεμίσει όλη για να σε απελευθερώσει γιατί αυτή είναι η λειτουργία της. Είναι Ελευθερία, Ζωή Αληθινή.         
       Εκλεκτοί καθίστανται οι μαχητές, οι αγωνιστές, αυτοί που εκτείθονται και βγαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης γιατί δεν φοβούνται να χάσουν κάτι το οποίο γνωρίζουν ότι δεν τους ανήκει. Εκλεκτοί είναι οι ήρωες, οι άγιοι, οι μάρτυρες, οι όσιοι, οι μαθητές του Λόγου που στο όνομα της Ελευθερίας του ανθρώπου από τον ζυγό της δουλείας, στο όνομα της Αγάπης, της ζωής της Αληθινής έδωσαν ότι είχαν, τα πάντα, τον εαυτό τους, την ζωή τους όλη έως τέλους. Οι Εκλεκτοί έχουν αξίες και ιδανικά και πιστεύουν στον άνθρωπο. Είναι εκείνοι που θυσιάστηκαν και θυσιάζονται διαχρονικά είναι εκείνοι που εργάζονται και έρχονται σε ρήξη με τα κατεστημένα και το ψέμα, είναι εκείνοι που υπέστησαν πλείστα δεινά σε όλους τους τομείς της ζωής, είναι εκείνοι που σηκώνουν το βάρος του ανθρώπου για να είναι σήμερα ο άνθρωπος σε αυτό το εξελικτικό στάδιο. Υπηρετούν το δίκαιο για όλους τους ανθρώπους και δεν κινούνται επιλεκτικά.    
       Παρανοείς εαυτέ μου, επιμένεις και εμμένεις. Μπορείς να υπερβείς τον υλικό άνθρωπο που είσαι και να μετουσιώσεις την πλάνη σου. Ο Λόγος είναι Ζων και Ενεργών. Αν έχεις πίστη ξεβολέψου, πάρε θέση μαχητή και προχώρησε. Η επιλογή είναι δική σου. Όχι με λόγια «των χειλέων», με συνειδητή προσπάθεια, Αγάπη και Έλεος για τον άνθρωπο.
       Και γνωρίζεις πολύ καλά μέσα από τα βιώματα της Μαθητείας σου ότι στην Αγάπη κανείς δεν αντιστέκεται, κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί, κανείς δεν μπορεί να ψεύδεται.
       Εκείνος που σε Λύτρωσε δεν κρύφτηκε, παραδόθηκε στον άνθρωπο από Αγάπη. Όχι γιατί χρωστούσε κάτι στον άνθρωπο. Σε Ελέησε πάνω από το Σταυρό της Θυσίας Του. Από Αγάπη. Για όλους, την ολότητα Άνθρωπος. Αυτός είναι ο Πατέρας, Αγάπη Άπειρη για κάθε άνθρωπο απανταχού της γης.
       Όσο εξελιγμένο κι’ αν είναι ένα πνεύμα όταν ενδύεται ύλη ξαναρχίζει από την αρχή να εργάζεται για τον άνθρωπο. Γι’ αυτό κατεβαίνει στην ύλη και σύμφωνα με την προδιαγραφή του και σύμφωνα με την προσπάθεια, τον αγώνα, την θυσία του, την Πίστη και την Αγάπη του, κάνει το Έργο του.
       Μόνο με την Αγάπη Εαυτέ μου προχωράς και με την Θεία Χάρη, λαμβάνοντας Ενίσχυση, Ενδυνάμωση, Κάλυψη και Προστασία, Ίαση και Θεραπεία για κάθε σου εργασία μέσα στον εαυτό σου για να μπορέσεις να δεις την πλάνη σου, την άγνοιά σου και ότι έως σήμερα ακόμα δεν έχεις δει.
       Βάλε τάξη στις σκέψεις σου, σε κάθε εσωτερική ώθηση που έχεις για να μπορείς να εκδηλώνεσαι με σαφήνεια, ορθά και να είσαι κατανοητός που σημαίνει προσιτός. Ότι κι’ αν έχεις να φανερώσεις, κινήσου με την αμεσότητα της Αγάπης. Αυτός είναι ο Εσωτερικός Χριστιανισμός. Αν δεν καθαρίσω και τακτοποιήσω τον εσωτερικό μου χώρο πώς αυτός θα φανερωθεί στον «εξωτερικό»; Αν δεν δω κάτω από την επιφάνεια και μέσα σ’ αυτήν πώς θα γνωρίσω ποιος πραγματικά είμαι;
       Η Ενεργοποίηση της Αλήθειας του Εαυτού σου από εντός Σου. Ο Σεβασμός προς τον Εαυτό μας Αγάπη και η Φανέρωσή Του.
      «Ήρθε ο καιρός να κατανοήσεις, ότι εσύ ο βωμός, εσύ η θυσία, εσύ και το θυμίαμα που ανεβαίνει προς Εμέ. Βωμός η εσωτερική σου υπόσταση, θυσία το ανθρώπινο «εγώ» σου. Θυμίαμα η Αγάπη σου και οι εκδηλώσεις σου επί γης». (Δ. Γ.Κλειδαράς. Περί Έρωτος).  «Η αλληλότητα της Αγάπης. Είναι τριαδική, ομοούσια και τρισυπόστατη. Απαιτεί από εμάς να αγαπάμε και με το σώμα και με την ψυχή και με το πνεύμα μας, ολόκληροι κι όχι τμηματικά, όχι μίζερα, όχι φοβισμένα. Το θέμα είναι ποιος τολμάει να το ζήσει, ποιος τολμάει να ριχτεί σε αυτό το χάος, ποιος τολμάει να δει με ειλικρίνεια τον εαυτό του και να βρει τις αντιφάσεις του. Αντιφάσεις καθημερινές. Όταν ο Νόμος της Αγάπης λέει συμπληρώνω και όχι καταστρέφω, δεν εννοεί καμία απόρριψη και τα χωράει και τα αγκαλιάζει όλα και πρώτα απ’ όλα τη σκιά του ανθρώπου. Όλο αυτό το δυναμικό το οποίο αγνοεί. Είναι ο Ιούδας που χρειάζεται να αποκατασταθεί και να μετουσιωθεί μέσα μας. Είναι εκείνο το κομμάτι που έχουμε κατακρίνει και το έχουμε αποκρύψει, το οποίο χρειάζεται να αποκατασταθεί. Αυτό το κομμάτι σχετίζεται με την ψυχή μας. Σχετίζεται με την θηλυκή αρχή μέσα μας».(Δ.Γ. Κλειδαράς. Περί Έρωτος).           
       «Σαν Αγάπη λοιπόν δεν μπορεί να είναι ψυχρή και απόμακρη. Αγκαλιάζει τον άνθρωπο σαν σύνολο, αλλά και τον συντρέχει στις ατομικές του προσπάθειες. Γνωρίζει τη λαχτάρα του, την καθαρότητα του, την πίστη του. Δεν παίρνει ψυχρά την εκάστοτε πνευματική του ενέργεια για να του αποδώσει το νενομισμένο αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει εδώ το απρόσωπο «αίτιο και αιτιατό», που λειτουργεί στον φυσικό χώρο. Η Ουσία της Αγάπης δεν είναι δυνατόν να κρίνει «αφ’ υψηλού» αφού δεν είναι έξω αλλά μέσα στα πράγματα. Η Ουσία της Αγάπης είναι εκείνη που βοηθάει τα υλικά εκδηλωμένα όντα να φτάσουν στην Ουσιαστική τους Πραγματικότητα. Στην Πραγματική τους Αλήθεια! Στη Θεία τους Υπόσταση!  Στο Θείο!». (Δ. Διονύσης Δώριζας. Περί Θείων Νόμων, Ν. κ΄ Λειτουργίες).      
       Έτσι κοινωνείς τον άνθρωπο που είσαι με Αγάπη και επικοινωνείς με τον άνθρωπο με λόγο Αλήθειας. Έτσι μαθαίνεις να συγχωρείς, να μετανοείς και να ελεείς. Έτσι καταδεικνύεις Ταπεινοφροσύνη. Έτσι μετουσιώνεις την πλάνη σου άνθρωπε και αναδύεται από εντός σου ο Θείος Εαυτός σου.  
       Σε Ευλογώ άνθρωπε Εαυτέ μου να εργαστείς μέσα σου πάνω στις Βασικές Αρχές του Έργου της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού μέσα στον άνθρωπο. Ευλογώ κάθε τι σαθρό εκ της πλάνης να το γκρεμίσεις, να το καθαρίσεις, να το μετουσιώσεις και να Οικοδομήσεις το θεμέλιο του Έργου της Πίστης σου, της Αγάπης σου για την Θεία καταγωγή σου και τον Θείο προορισμό σου.
       Σε Ευλογώ να Ανοικοδομήσεις και να Μεταμορφώσεις τον άνθρωπο της γης, τον εκπεσόντα, φανερώνοντας τον Χριστοποιούμενο Άνθρωπο, τον Άνθρωπο Λόγο. Τον Λόγο Χριστό Μητέρα Ιωάννη. Λάβε Εαυτέ μου Εμένα τον Διδάσκαλο σου Χριστό. Λάβε και Φάγε. Πιες από το νερό της Ζωής της Αληθινής. Λάβε Εαυτέ μου ασταμάτητα, συνεχόμενα, αέναα. Εμπιστεύσου την Αγάπη με πλήρη Παραδοχή και Αποδοχή. Φανέρωσε την Πίστη σου στην Αγάπη που σε δίδαξα και σε διδάσκω Αέναα, όχι κάπου μακριά σου, όχι έξω από εσένα, μα μέσα σου. Αγάπησε τον εαυτό σου, αγάπησε τον αγώνα σου, αγάπησε τον αγώνα των αδελφών σου όλων, αγάπησε τον αγώνα του ανθρώπου της γης και η Αγάπη που σε Δίδαξα και σε Διδάσκω, θέλει Μετουσιώσει και Ενώσει ότι υπάρχει ανάμεσα σας ως εμπόδιο και αδιέξοδο, μεταξύ των Αγαπημένων μου Φίλων και Αδελφών.
                                                           
                                                             Δάσκαλος Λόγος Χριστός.                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: