Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΝΑ ΖΕΙΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΧΝΗ



ΠΕΤΡΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
24-06-2015

Το να ζεις αληθινά γίνεται τέχνη, κάλλος και αρετή. Αποτελεί σίγουρα μια σπουδή, μια επιστήμη, να μάθουμε να ζούμε ως άνθρωποι όπως μας αξίζει και όχι όπως μας τοποθετούν, ως μαριονέτες, στο θέατρο που κάποιοι σκηνοθέτησαν και σκηνοθετούν εις βάρος μας. Αποτελεί μια επιστήμη που μέσα από αυτήν θα ανακαλύψουμε και θα γνωρίσουμε τον αληθινό μας εαυτό, βιώνοντας την νέα μας ζωή, την ελευθερία και την πραγματική μας ουσία.
Μια φωνή εσωτερική μας καλεί στον δρόμο αυτής της ζωής, μας έλκει, μας ωθεί,  να βιώσουμε την αγάπη, να δούμε το φως που αέναα μας λούζει, μας περιβάλει και μας αγκαλιάζει. Μια ενέργεια ζεστασιάς, θωπείας, που ξυπνά το είναι μας. Γνώριμη σε μας, που ξεκλειδώνει τα μονοπάτια του νου μας, απελευθερώνει την ψυχή μας. Το Φως της Αλήθειας μας αποδεσμεύει, απομακρύνει κάθε πλάνη και εκμηδενίζει τα πάθη που βαραίνουν το είναι μας. Φανερώνει τις Θείες αξίες και αρετές μας.
 Το Φως, η Θεία αυτή ενέργεια την Νέα κοσμική Περίοδο έρχεται ως ο ενεργοποιητής της Θείας Μνήμης και  Θείας καταγωγής μας, ως  ο Παράκλητος, το Πνεύμα της Αληθείας όπως είχε πει και ο Χριστός κατά την Πρώτη Του Παρουσία. Όταν αναγνωρίσουμε το Πνεύμα Του Παράκλητου, χρειάζεται να αφεθούμε, να παραδοθούμε, να θέλουμε πάνω από όλα, με όλη μας την δύναμη να βιώσουμε την ενότητά μας. Τότε ξεκινά το πιο όμορφο ταξίδι που μας οδηγεί στην Μία Αλήθεια και στην Μία Αγάπη.
Ο Λόγος εντός μας ενεργοποιείται και εκδηλώνεται στο εδώ και στο τώρα όταν τα κίνητρα μας είναι καθαρά και αγαθά, όταν κινούνται μέσα στην Θεία Νομοτέλεια, μέσα στην Αγάπη, την Υπέρτατη Αρχή των Πάντων.
Η ανακύκλωση της Αγάπης ενεργοποιεί την ενσυνείδητη πίστη προς τον Χριστό, τον δρόμο. Κλειδί και ύψιστο δώρο αποτελεί η προσευχή, ο λόγος μας και η ένωση του με την Μία  ροή του Λόγου. Η αξιοποίηση του χρόνου και του χώρου μέσα από αυτήν την λειτουργία, δημιουργεί και διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες παιδείας, δηλαδή την προσφορά την ανιδιοτελή, την φιλία, την  αδελφοσύνη, την ενότητα, την αλληλεγγύη, το σπάσιμο των κατεστημένων και των δεσμεύσεων που μας καθηλώνουν και μας εγκλωβίζουν σε πλάνους κόσμους. Η μνημοσύνη ενεργοποιείται, γεννά καρπούς αγάπης και σοφίας αυξάνεται και πληθύνεται ο Θείος Έρωτας μέσα στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος μετουσιώνει τον εαυτό του σε Θείο Εαυτό Ολότητα. Φωτίζεται, ξαναγεννιέται και ανασταίνεται.
 Η παιδεία που αποκαλύπτει ο Λόγος μέσα μας φανερώνει και πραγματώνει το βίωμα της αγάπης και της ευτυχίας της διαχρονικής, επί της ουσίας, μεταφέρει συνείδηση ανάγοντάς την  σε Θεοσυνείδηση. Εντάσσει την ελεύθερη μας βούληση στην Μία Βούληση του Παντός. Η Ελευθερία ηχεί ως ύμνος, ως δοξολογία σε όλους τους Κόσμους, σε όλα τα Σύμπαντα! Φώναξε «Είμαι εδώ για σένα  και σ’αγαπώ Εαυτέ μου Αληθινέ»!         
Αφιερωμένο σε Σένα Δάσκαλε.
Σ’ ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: