Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ "ΕΛΛΑΔΑ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ ΜΕΡΟΣ Ε"




Προβολή:    Δευτέρα 29 Απριλίου 2013
Θέμα:         
"ΕΛΛΑΣ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ (ΜΕΡΟΣ Ε)"

Το Ε.Λ.Α. (Έργο Λόγου Αγάπης) σας προσκαλεί κάθε Δευτέρα να παρακολουθήσετε μαζί μας επιμορφωτικές προβολές ταινιών αφύπνισης, ενημέρωσης και διαλόγου.
Μετά το πέρας της προβολής, ακολουθεί συζήτηση με την συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων θεατών.

"ΕΛΛΑΣ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ ΜΕΡΟΣ Ε"


Σας καλωσορίζουμε όλους στην προβολή του τελευταίου μέρους του αφιερώματος για την Ελλάδα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα μέρη του αφιερωματος αυτού που καλυπταν μια πολύ μεγάλη χρονική περίοδο της ιστορίας της Ελλάδος, από την Αρχαία Ελλάδα έως και την πρόσφατη ιστορία της, ο επίλογος ειναι δομημένος υπό τη μορφή ζάπινγκ και μουσικού βιντεοκλίπ και θα καλύψει μόλις μια επταετία, από το 1994 μέχρι το 2001.
Στο μέρος που θα παρακολουθήσετε απόψε, ο ρυθμός επιταχύνεται, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην πραγματικότητα μετά το ’80 και το ’90. Κάθε τραγούδι, κάθε στίχος, κάθε εικόνα και ντοκουμέντο συναρμολογήθηκε για να σας δοθεί η δυνατότητα να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
Κάποτε μας έδωσαν ένα όνομα και μια ταυτότητα, το πρώτο χωρίς να μας ρωτήσουν και το άλλο αναγκαστικά. Η αληθινή βάπτιση όμως, το αληθινό όνομα και την αληθινή του ταυτότητα την ανακαλύπτει κανείς μέσα  του, ανάλογα με τις επιλογές του.
Όπως είχαμε αναφέρει και στην πρώτη παρουσίαση, πρωταγωνιστής της ταινίας, πίσω από κάθε σύμβολο, είναι η ελληνική ψυχή και κατ’ επέκταση η ψυχή του ανθρώπου, της οποίας η διαδρομή στο χρόνο παραλληλίζεται με το Θείο Δράμα.
Στον επίλογο αυτό θα παρουσιαστεί η Σύλληψη, η Δίκη, ο Χλευασμός, η Σταύρωση και η Ανάσταση. Στις μέρες μας, με τα κυρίαρχα προβλήματα των εθνικιστικών και θρησκευτικών φανατισμών, της οικονομικής κρίσης, της μόλυνσης και των οικολογικών κινδύνων, όπου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παίζουν έναν κύριο ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής, κοινωνικής  και ιδιωτικής ζωής, θα ήταν κρίμα να μη δούμε βαθύτερα στη ρίζα των προβλημάτων: την Παιδεία και την Εκπαίδευση.
                                                       


Οι προβολές πραγματοποιούνται στο καφέ "Πατινάζ"
Μυκηνών & Εδέσσης, Άλσος Μπαρουτάδικο Αιγάλεω (δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο & το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω)
Τηλ. Επικ.: 6974058158
Έναρξη προβολών 21:00μ.μ.

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Εκδήλωση στο Facebook προς κοινοποίηση
Πως έρχεστε

Δεν υπάρχουν σχόλια: