Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΕΛΛΑΣ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ ΜΕΡΟΣ Γ"




Προβολή:    Δευτέρα 15 Απριλίου 2013
Θέμα:         
"ΕΛΛΑΣ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ (ΜΕΡΟΣ Γ)"

Το Ε.Λ.Α. (Έργο Λόγου Αγάπης) σας προσκαλεί κάθε Δευτέρα να παρακολουθήσετε μαζί μας επιμορφωτικές προβολές ταινιών αφύπνισης, ενημέρωσης και διαλόγου.
Μετά το πέρας της προβολής, ακολουθεί συζήτηση με την συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων θεατών.


"ΕΛΛΑΣ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ ΜΕΡΟΣ Γ"


Το τρίτο μέρος της ταινίας που θα παρακολουθήσουμε, ξεκινά με τα Βενιζελικά, την Μικρασιατική καταστροφή, πάει στο ’36 στο Μεταξά, το ηρωικό ’40, τη Γερμανική κατοχή και φτάνει έως και τον Εμφύλιο. 


Το αποψινό μας ταξίδι, αγαπημένοι φίλοι και αδελφοί, θα είναι μέσα από βιώματα νωπά ακόμα στη μνήμη, την καρδιά και τη συνείδησή μας. Γι’ αυτό μη γελαστείτε και ξύσετε παλιές πληγές. Ψάξτε στην καρδιά σας για να βρείτε το βάλσαμο της συμφιλίωσης και της αληθινής ενότητας. Είμαστε ο λαός που πάει πίσω, μόνο για να πάρει φόρα. Πίσω από κάθε αγώνα, την πιο σκληρή μάχη, τη δίνει κανείς με τον ίδιο του τον εαυτό, μόνος του, Διγενής Ακρίτας στο αλώνι της ψυχής του, πρόσφυγας αλλά και αντάρτης που αντιστέκεται σε κάθε τυραννία, σκλαβιά και υποδούλωση.


Υπάρχουν κάποιοι πρωτοπόροι που ανοίγουν δρόμο πνευματικό και που αγωνίζονται για την Ανάσταση όχι μόνο αυτού του λαού, αλλά και της ίδιας της ψυχής του ανθρώπου. Η Ψυχή του Ελληνισμού είναι το διαχρονικό σύμβολο της ψυχής του Ανθρώπου, που πέφτει αλλά ξαναγεννιέται, που διώκεται από τους φαρισαίους των εποχών και τους εξουσιαστές αυτού του κόσμου, μέχρι να φανερώσει τη Θεία Καταγωγή και τον Προορισμό της. Τους φαρισαίους της σκηνής και των παρασκηνίων, μην μπείτε στον κόπο να τους κρίνετε, έχουν οι ίδιοι ήδη κριθεί από τα έργα τους. Κρατείστε ακέραιο το δικό σας αγώνα, να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. 
 
Οι προβολές πραγματοποιούνται στο καφέ "Πατινάζ"
Μυκηνών & Εδέσσης, Άλσος Μπαρουτάδικο Αιγάλεω (δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο & το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω)
Τηλ. Επικ.: 6974058158
Έναρξη προβολών 21:00μ.μ.

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Εκδήλωση στο Facebook προς κοινοποίηση
Πως έρχεστε

Δεν υπάρχουν σχόλια: