Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΕΛΛΑΣ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ ΜΕΡΟΣ Δ"

 

Προβολή:    Δευτέρα 22 Απριλίου 2013
Θέμα:         
"ΕΛΛΑΣ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ (ΜΕΡΟΣ Δ)"

Το Ε.Λ.Α. (Έργο Λόγου Αγάπης) σας προσκαλεί κάθε Δευτέρα να παρακολουθήσετε μαζί μας επιμορφωτικές προβολές ταινιών αφύπνισης, ενημέρωσης και διαλόγου.
Μετά το πέρας της προβολής, ακολουθεί συζήτηση με την συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων θεατών.

"ΕΛΛΑΣ Ο ΚΟΚΚΟΣ ΤΟΥ ΣΙΤΟΥ ΜΕΡΟΣ Δ"

Το τέταρτο μέρος της ταινίας που θα παρακολουθήσουμε, ξεκινά με τη Δικτατορία, το Πολυτεχνείο για να καταλήξει μετά την Κύπρο στη μεταπολίτευση και τα πρώτα χρόνια της φανέρωσης του Νεοέλληνα.
Αυτός ο λαός δοκιμάστηκε σκληρά, πληρώνοντας έως σήμερα τα λάθη του, τις επιλογές και τα πάθη του και έχει αρχίσει να βλέπει πως τώρα έχει να κάνει κάτι πολύ πιο δύσκολο, να συγχωρέσει τον εαυτό του. Εκεί στην ψυχή του Έλληνα ξυπνά η Θεία κληρονομιά του, καταγωγή και προορισμός φωτός, Θυσίας και Ανάστασης, που μέσα από αυτήν μυείται η ψυχή του Ανθρώπου. Αυτός ο τόπος φτωχός σε υλικά αγαθά, μα πλούσιος στην ψυχή, είναι το περίσσευμα της καρδιάς αυτού του κόσμου. Οι αρετές του ήρθαν σαν αποτέλεσμα αγώνων μέσα από σκληρές δοκιμασίες, λάθη και γκρεμίσματα, ξεσηκωμούς και αναγεννήσεις, χωρισμούς και αγκαλιάσματα.
Η υλική, οικονομική εξαθλίωση, είναι μια πρωτογενής μορφή πνευματικής υποδούλωσης. Εκείνοι οι πρόσφυγες λοιπόν που ήρθαν γεμάτοι πληγές από τον ξεριζωμό, γυμνοί και πεινασμένοι και όχι μόνο πρόκοψαν, αλλά έφεραν και έδωσαν τέχνες και γράμματα, χορό και τραγούδι, χαμόγελο ελπίδας και ζωής σε όλους, είναι εκείνοι που κατά βάθος αρνήθηκαν την υποταγή σε αυτό που η μοίρα τους είχε φυλαγμένο, δίνοντας σε μας τους νεότερους το δικαίωμα του θαυμασμού και της υπερηφάνειας για τις ρίζες μας.
Ποια δύναμη ήταν αυτή που ανόρθωσε τόσες φορές ένα λαό τυραννισμένο, ταπεινωμένο, προδομένο από τον ίδιο του τον εαυτό; Ποια δύναμη έκανε τα κουρέλια να τραγουδούν ακόμα και μέσα στη λάσπη που τα σύρανε, αν όχι η αλήθεια που υπάρχει μέσα στην ψυχή του Ανθρώπου; Ουσία Θεία, φωτιά που τον κατατρώει καίγοντας κάθε κάλυμμα, αποφλοιώνοντας το σύμβολο που είναι ο ίδιος του ο εαυτός, μέχρι να τον αναγνωρίσει.
Η ταινία αυτή αφιερώνεται σε κάθε Έλληνα, δηλαδή σε κάθε άνθρωπο που αναγνωρίζει μέσα του Ουσία Θεού, χωρίς να βάζει όρια και αποστάσεις μεταξύ τους.  
Οι προβολές πραγματοποιούνται στο καφέ "Πατινάζ"
Μυκηνών & Εδέσσης, Άλσος Μπαρουτάδικο Αιγάλεω (δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο & το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω)
Τηλ. Επικ.: 6974058158
Έναρξη προβολών 21:00μ.μ.

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Εκδήλωση στο Facebook προς κοινοποίηση
Πως έρχεστε

Δεν υπάρχουν σχόλια: