Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΟΔΟΧΗ, ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ, ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΤΖΑΚΟΣ

15/01/2023

Το θέμα μετατόπισης μετάνοιας είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με την ειλικρινή αποδοχή και θέληση, να αποδεσμεύσουμε και να αποδεσμευτούμε, από τα λάθη που κάναμε, και οπουδήποτε αυτά και οποιονδήποτε επηρέασαν αρνητικά και προκάλεσαν ανισορροπία στην ζωή του. Η στάση ειλικρίνειας είναι ο πιο ευθύς δρόμος μετάνοιας, που ανοίγει τις πύλες για φώτιση και φανέρωση και άλλων στοιχείων, που δεν εντοπίσαμε και παραβλέψαμε.

Η αυτογνωσία μας λοιπόν είναι εξαρτημένη από την ειλικρίνεια που αντιμετωπίζουμε κάθε φορά τα λάθη μας και τα αποδεχόμαστε. Κάθε φορά αναδύονται καινούργια τμήματα της προσωπικότητάς μας που έχουν βασιστεί σε ψεύτικες ιδέες για τον εαυτό μας, αυτά τα κατεστημένα πλάνης που οι ίδιοι δημιουργήσαμε και θέσαμε τροχοπέδη στην εξέλιξή μας. Κάθε τέτοιο εντύπωμα πλάνης, που ουσιαστικά μας παγιδεύει να ζούμε μια ψεύτικη πραγματικότητα, στην σκιά της αληθινής επίγνωσης και συνειδητοποίησης του εαυτού μας.

Η συσσώρευση των συνειδητοποιήσεων κάθε λάθος τοποθέτησης, κάθε κατεστημένου πλάνης που αναγνωρίζουμε ότι διαπράξαμε, αυξάνει το βαθμό της αυτογνωσίας μας και επιτρέπει το φωτισμό μας, το φωτισμό κάθε τμήματος που έχει σκιάσει, που έχει θαφτεί από τα ψέματα προς τον εαυτό μας. Η αρχή της αλήθειας είναι η αποδοχή του ψέματος, οπουδήποτε κι αν το τοποθετήσαμε, όπως και αν το αποκρύψαμε εντός μας.

Η αποκάλυψη κάθε λάθους και κάθε φόβου και ανασφάλειας, κάθε ψέματος, μας οδηγεί σε μία πιο ολοκληρωμένη επίγνωση του εαυτού μας και θέτει τις υποστάσεις μας σε κατάσταση αποδοχής της ευθύνης να τα αποκαταστήσουμε μετουσιώνοντάς τα μέσα από την Ένωσή μας με το Λόγο Χριστό, Διδάσκαλο Ιωάννη. Αυτές οι αποκαλύψεις διευρύνουν τις συνειδήσεις μας υπό το Φως της Αληθείας, διανοίγουν το χώρο εντός μας, για τον καινούργιο εαυτό που αναμένεται, τον Θείο Εαυτό Αλήθεια, μια πιο ολοκληρωμένη, πιο εδραιωμένη εικόνα του.

Κατά αυτόν τον τρόπο μετατοπίζουμε συνεχώς το νου, την καρδιά και τη συνείδησή μας και ταξινομώντας τα, βρίσκουμε τον αληθινό Θείο εαυτό μας, τον Ένα Εαυτό Αλήθεια. Επιγνώνουμε τον εαυτό μας, τον ανακαλύπτουμε διδασκόμενοι μέσα από την Ένωσή μας, από τον Ένα Διδάσκαλο Ιωάννη Λόγο Χριστό, αλλάζοντας συνεχώς την στάση νου, καρδιάς και συνείδησης, στάση ζωής.

Αυτές οι αλλαγές οι εσωτερικές είναι που μας μεταμορφώνουν, αλλάζοντας την ζωή μας, προβάλλοντας την εσωτερική μας αλήθεια στην σύνθεση μιας νέας πραγματικότητας, απαλλαγμένης από πλάνες, κατεστημένα και ψευδαισθήσεις, αναδημιουργούμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας. Η νομοτέλεια του εαυτού μας, γίνεται η νομοτέλεια που διέπει τις πράξεις μας και τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: