Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

ΠΕΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ


20/04/2020
Οι πόλεμοι από αρχαιοτάτων χρόνων δεν βασίζονταν μόνο σε συμβατικά όπλα. Πολλά τα ιστορικά παραδείγματα ειδικά στον μεσαίωνα, που άρρωστα ζώα τεμαχίζονταν και πετάγονταν με καταπέλτες σε αντίπαλα φρούρια ή κάστρα σπέρνοντας τον θάνατο (βουβωνική πανώλη). Ακόμα, είχαμε και την χρησιμοποίηση των ίδιων των ανθρώπων, συνήθως νοσούντων ή νεκρών, για αποδεκατισμό πόλεων ή αντίπαλων στρατιών.
Η χρησιμοποίηση των βιολογικών όπλων στη σύγχρονη εποχή είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου όπου ολόκληρα χωριά και μικρές πόλεις γίνονταν πεδία δοκιμής για τα καινούργια βιολογικά όπλα. Αυτά τα όπλα κατατάσσονται σε αρκετές κατηγορίες (νευροπαραλυτικά, λοιμοξιογόνα, χημικά, ιογονικά κλπ.). Ας μιλήσουμε με πολύ απλή γλώσσα για την έξαρση της παραφροσύνης μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους που οδήγησε στην σημερινή εποχή όπου οι δοκιμές αυτές γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο και οι άνθρωποι πολυπληθείς ομάδες από πειραματόζωα.
Η κάθε καινούργια δοκιμή αποδίδει στοιχεία για την ανακάλυψη και κατασκευή ενός ακόμα δυνατότερου, εξυπνότερου και μεγαλύτερης εμβέλειας εξάπλωσης και θνησιμότητας όπλου. Τώρα ας επικεντρωθούμε στο σήμερα που ένα νέο βιολογικό όπλο κάνει το ντεπούτο του και σαρώνει παγκόσμια ομάδες πληθυσμών.
Ας πούμε λοιπόν για την κατασκευή ενός τέτοιου όπλου:
Βήμα 1ο: Παίρνοντας ένα τύπο αρχέγονου ιού, ο οποίος είναι πιο συμβατός και δεν αντιδρά πολύ έντονα με σύγχρονες μεθόδους (ακτινοβολία, ηχητικά κύματα στενού φάσματος, θερμοκρασία χαμηλή κλπ.) τον θέτουμε σε καταστολή.
Βήμα 2ο: Μετά από πολλές δοκιμές στη σύνθεση και το γονιδίωμα του ιού απομονώνουμε τις ρίζες (αλησίδες) προσάρτησης του νέου παθογόνου ιού που θέλουμε να προσαρτήσουμε.
Βήμα 3ο: Η ένωση του νέου στελέχους παθογόνου ιού με τον αρχέγονο ιό που έχουμε ακόμα σε καταστολή. Μετά από αρκετές δοκιμές δοκιμάζουμε κυρίως παράγοντες όπως αντίδραση μεταξύ τους (όσο χαμηλότερη τόσο πιο επιθυμητή) εξάπλωση σε κανονικές συνθήκες ή όπου χρειάζεται τις αλλάζουμε (υψηλότερη ή χαμηλότερη βαρομετρική πίεση, υγρασία κλπ.).
Βήμα 4ο: Μα τι άλλο, η χρησιμοποίηση του νέου βιολογικού όπλου σε μικρές ομάδες ή μεμονωμένα άτομα όπου παρατηρείται η συμπεριφορά του.
Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι οι προσπάθειες για Παρασκευή εμβολίου για ένα παθογόνο ιό είναι ουσιαστικά μάταιες και καταδικασμένες να αποτύχουν. Μιλάμε για δύο ιούς σε ένα και μάλιστα για έναν ιό ουσιαστικά υποζύγιο για όποιο άλλο παθογόνο ιό. Ο παράφρονας βιολόγος γενετιστής τον έχει προσαρτήσει στο εργαστήριό του, όπως προανέφερα (φυματίωσης, πνευμονιόκοκκους, έμπολα, τύφο, πανούκλα, πανώλη κλπ.) και φυσικά έχουν την ευχέρεια καθορισμού με τι στέλεχος θα χτυπήσουν ποια ομάδα πληθυσμού επακριβώς για καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Ας επικεντρωθούν λοιπόν επιτέλους όλοι οι πεφωτισμένοι στο πώς να δρουν στη διάσπαση των γενετικών συζεύξεων ανάμεσα στους δύο παθογόνους ιούς κάνοντας τους ανταγωνιστικούς  μεταξύ τους, το οποίο θα τους αδρανοποιήσει, παρά να εστιάζονται σε ένα μόνο ιό. Αυτά είναι χίμαιρες. Αυτός είναι ο λόγος των διαφορετικών κλινικών εικόνων που παρουσιάζονται στα διάφορα κράτη. Είναι χρέος του ανθρώπου παγκόσμια να απαιτήσει την καταστροφή των τραπεζών βιολογικών όπλων που ανήκουν σε κράτη και πολυεθνικών κατά το παράδειγμα της αποπυρηνικοποίησης.
Θα ήθελα να αναφέρω επίσης στους σκοπούς δημιουργίας των βιολογικών όπλων ότι ο πρώτος δρα αόρατα και αθόρυβα και δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά και ο δεύτερος τα αποτελέσματα που επιφέρει είναι τόσο τρομακτικά που δημιουργεί πολλαπλά ψυχικά τραύματα, δυσανάλογα με αυτά των συμβατικών όπλων. Από ένα άλλο σημείο, πρέπει να επισημάνω την προετοιμασία και αποκοίμηση των ανθρώπινων συνειδήσεων που επιχειρείται από το τελευταίο μισό του 20ου αιώνα και μετά, στα χρόνια του ψυχρού πολέμου έχουμε μια τροφοδοσία από ταινίες, παιχνίδια και τύπο για υστεροαποκαλυπτικές κοινωνίες μετά από πυρηνική καταστροφή. Όμως τα τελευταία 30 χρόνια μας έχουν κυριολεκτικά βομβαρδίσει με υστεροαποκαλυπτικές εκδοχές μετά από πόλεμο βιολογικών όπλων, για να βλέπουμε έτσι τη συνέχεια. Πολλές φορές βλέπουμε ταινίες και παιχνίδια που επαληθεύονται και στην πραγματικότητα, έτσι διαμορφώνονται συνειδήσεις και οι νόες των ανθρώπων κάτι που πριν από 40 χρόνια ήταν άκρως φρικιαστικό (ζόμπι) σήμερα το έχουμε δυστυχώς αποδεχθεί τόσο πολύ ώστε να τρώμε και σνακς βλέποντάς τα. Προσοχή λοιπόν για τα εγκλήματα αυτά είναι οργανωμένα πολύ καλά και μας επηρεάζουν άμεσα είτε το κατανοούμε είτε όχι.
Επίσης, είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια Ιστορία του ανθρώπου που γίνεται χρήση βιολογικού όπλου σε παγκόσμιο επίπεδο (COVID 19), ας αναρωτηθούμε λοιπόν εάν θα συνεχίσουμε να το επιτρέπουμε αυτό και ως πότε η ανθρωπότητα θα είναι παιχνίδι και σφάγιο στα χέρια κάποιων κύκλων.
ΜΑΝΤΖΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: