Κυριακή 12 Απριλίου 2020

ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ 2020 (ΜΕΡΟΣ Β)



ΤΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ

Κεφ. 1 Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ - ΕΛΕΓΧΟΣ

Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει το Φως, παρά μόνο αν μετουσιώνει τον πόνο της ατέλειας σε επίγνωση του δρόμου. Το Φως είναι για τον ατρόμητο οδοιπόρο, που δεν διστάζει να καεί ολόκληρος καθώς διαπιστώνει ότι είναι μια δομή ατελής. Για κείνον που δεν διστάζει να επιστρέψει στη Φλόγα που τον γέννησε, γιατί το μόνο αληθινό μέσα του ήταν αυτή η Σπίθα που, νοσταλγώντας την Πηγή της, τον έσπρωχνε ν’ αναλωθεί όλος μέσα στο Θείο Πυρ της Αποκάλυψης της Αλήθειας.



Κεφ. 2 Η ΠΛΑΝΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΛΟΓΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΚΟΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Η πλάνη είναι ο Εκπαιδευτής Λόγος, η Ίδια Μου η Ουσία. Εσύ δεν θα την ακολουθείς, είναι για εκπαίδευση μόνο. Παρ’ ότι Ομοούσια μ’ Εμένα, έχει άλλον προορισμό. Εγώ Είμαι ο Δρόμος, αυτή είναι η έκφραση της Αγάπης σαν διαθέσιμη επιλογή. Δεν είναι ο Δρόμος, είναι το πρόσκομμα του Δρόμου. Απαραίτητο για να τον καθορίσεις.





Κεφ. 10 ΑΠΑΙΤΩ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΝΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ

Αγαπημένε Μου, όταν εκδηλώνομαι σε μαθητές του Λόγου, απαιτώ απ’ αυτούς να στέκονται στο ύψος της μαθητείας τους. Και το ύψος της μαθητείας αυτής είναι ανυπέρβλητο. Δεν μπορεί να περιορισθεί μέσα στα όρια του ανθρώπινου νου, δεν μπορεί να κλεισθεί σε πλαίσια. Ζητά τα πάντα και δίνει τα πάντα. Ζητά τα πάντα, γιατί τα πάντα τού ανήκουν. Δίνει τα πάντα, γιατί τίποτα δεν κρατά για τον εαυτό του, ως Προσφορά, που εκδηλώνεται.



Κεφ. 10 ΑΠΑΙΤΩ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΝΑ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ

Δίνε τη ζωή σου για κάθε τμήμα σου. Μάθε να τη δίνεις, χωρίς να στη ζητάει. Μάθε να την προσφέρεις, χωρίς να φοβάσαι ότι θα βαρύνεις. Θέλω να σε εκπαιδεύσω να δίνεις τα πάντα, θέλω να σε εκπαιδεύσω να γίνεσαι η Ζωή για τα πάντα.



Κεφ. 13 ΚΑΛΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

Καλώ όλα τα πνεύματα Συμπαντικά, να παραλάβουν ευθύνες, να παραλάβουν βάρη, να παραλάβουν ατασθαλίες, να συμμετάσχουν στη δέησή μου και στη Μυσταγωγία αυτή, και να παραλάβουν, όντες συνυπεύθυνοι, βάρη του ανθρώπου, ατασθαλίες του ανθρώπου, εκπορεύσεις παράνομες, εκπορεύσεις μη Αγάπης.



Κεφ. 13 ΚΑΛΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ

Παρακαλώ τους μαθητές του Λόγου, όπου κι αν βρίσκονται, ζητώ από τους Διδασκάλους του «Είναι», τους επιφωτιζομένους από το Λόγο, να στρέψουν την προσοχή τους στη μαστιζόμενη ανθρωπότητα, στην ανθρωπότητα που έχασε τον προορισμό της, στη δούλη ανθρωπότητα, που υποδουλώθηκε στην άγνοια, που υποδουλώθηκε στην πλάνη, να επενεργήσουν με τις Θείες Δωρεές και γνώσεις και δυνάμεις που κατέχουν, επί του υλικού πεδίου, προσφέροντας την υπηρεσία τους, προσφέροντας την Αγάπη τους, το ενδιαφέρον τους για την άνοδο του Ανθρώπου.



Κεφ. 14 ΗΛΘΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΔΑΞΩ, ΑΝΘΡΩΠΕ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ

Γι’ αυτό ήλθα εκ νέου επί της Γης και Μάρτυς Μου ο Θεός Πατέρας, Όστις ευλόγησε την εκ νέου Παρουσία Μου επί της Γης. Ήλθα διά να σε διδάξω, Άνθρωπε, ουχί την επίπλαστη επιφανειακή αγάπη σου και την προσφορά τής δήθεν ελεημοσύνης σου, αλλ’ ήλθα διά να σε διδάξω εμπράκτως, την περίοδο αυτή, την Τέλεια Αγάπη, την Αγάπη την Αγιάζουσα τα όντα, την Αγάπη που μεταμορφώνει τις υποστάσεις, την Αγάπη που κοσμεί τις υποστάσεις, που τις βοηθάει να εκδηλώσουν την Θεία Τελειότητα της Ανάρχου Αγάπης επί της Γης προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς ν’ αναμένουν ανταμοιβή. Διότι η προσφορά της Αγάπης, για να είναι ανιδιοτελής και να καταλογισθεί ως προσφορά σου Αγάπης αληθινής, δεν πρέπει να περιμένεις την ανταπόδοση.



Κεφ. 14 ΗΛΘΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΔΑΞΩ, ΑΝΘΡΩΠΕ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ

Με υμνείτε στους Ναούς Μου, Με υμνείτε στα σχολεία, όπου διδάσκεται η Παρουσία του Λόγου Χριστού επί της Γης, Με υμνείτε πολλάκις στις ατομικές σας προσευχές, όπου επικαλείστε την Αρωγή και την βοήθειά Μου, Με υμνείτε και εις ενίας συγκεντρώσεις τών πλέον εξ υμών προχωρημένων, αλλά, Άνθρωπε, ο Θεός Ανενδεής, τι να κάνει τις υμνωδίες και τους ψαλμούς σου, που είναι υμνωδίες και ψαλμοί των χειλέων σου και όχι της Ουσίας σου, που είναι ψαλμοί και υμνωδίες εξωτερικές και δεν περιέχουν αγάπη, δεν περιέχουν το Θείο Μεγαλείο της Αγάπης που εδίδαξα;



Κεφ. 16 ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΝΩΣΕΙΣ, ΘΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΕΙΣ

Αγαπημένε Μου, γνώρισες πάρα πολλά μέσα στους αιώνες για την Αλήθεια και την Αγάπη, για τη Θεία Μου Διδασκαλία. Όλα αυτά σε καλώ να ενώσεις, να τα κάνεις πράξη, να τα διηθήσεις στην Απολυτότητα του Εαυτού, που μέσα σου υπάρχει, και να τα εμφανίσεις καθάρια, διαυγή, χωρίς καμία πρόσμειξη.



Κεφ. 16 ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΝΩΣΕΙΣ, ΘΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΕΝΑΡΜΟΝΗΣΕΙΣ

Τα πάντα θα ενώσεις, ό,τι είπα μέσα απ’ όλους τους εκπροσώπους, τους οποίους χρησιμοποίησα για να εκφρασθώ. Τα πάντα θα διευθετήσεις, θα εξισορροπήσεις, θα εναρμονίσεις, κι αυτά που εκφράσθηκαν από την Εκκλησία Μου, αλλά κι αυτά που έχουν εκφρασθεί από άλλες θρησκείες. Γιατί δεν υπάρχει διαχωρισμός, Άνθρωπε, σε τίποτα. Και για να εκφράσεις Ενότητα, πρέπει να απορροφήσεις οτιδήποτε εκδηλώθηκε σαν ιδέα πάνω στη γη, κι όχι απλώς να το απορροφήσεις, αλλά να το μετουσιώσεις και να εξωτερικεύσεις τη μετουσίωση. Θα ασχοληθείς με τη μετουσίωση των πάντων. Αυτό είναι το Έργο σου σ’ αυτή τη Νέα περίοδο. Η Χριστοποίηση δεν είναι μόνο μετουσίωση του εσωτερικού σου «είναι», γιατί δεν υπάρχει εσωτερικό «είναι» διαχωριζόμενο, υπάρχει Ένα Είναι.



Κεφ. 20 ΣΕ ΚΑΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ

Η θέση σου ενέχει ευθύνες πολλές, συνειδητότητα μεγάλη, επαγρύπνηση συνεχή και εξακολουθητική, γιατί οι κινήσεις σου και οι εκδηλώσεις σου έχουν αντίκτυπο σε Ολόκληρη την Ανθρωπότητα, σε Ολόκληρα τα Σύμπαντα.

Γνωρίζεις, ότι εσύ, ο δυνάμενος να προσφέρεις Ουσία απ’ το Είναι σου, είναι που πρέπει ενσυνείδητα ν’ αναλάβεις τις ευθύνες της Ολότητάς σου και να τις μετουσιώσεις, διανοίγοντας μ’ αυτό τον τρόπο την Οδό της επιστροφής για Ολόκληρο τον Εαυτό σου.



Κεφ. 20 ΣΕ ΚΑΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ

Αγαπημένε Άνθρωπε, σε καλώ να δώσεις το Είναι σου, για να διανοίξεις όποιον αγωγό Ένωσης και Αγάπης αντικρίζεις κλειστό. Για να παλμοδονήσεις με την Αγάπη του Απείρου όποια καρδιά ξέχασε να πάλλεται μ’ αυτό τον τρόπο και περιορίστηκε στην παλμοδόνηση των συναισθημάτων. Σε καλώ να καλύψεις με τις ιδέες του Θείου Νου όποια διάνοια δεν μπορεί να διασπάσει τα παραπετάσματά της, για να ξεχυθεί στις διαστάσεις του Απείρου. Σε καλώ να γίνεις ο υπηρέτης της Ολότητας του Εαυτού, ο Δρόμος, που θα περπατήσει η Ανθρωπότητα, το σκαλοπάτι που θ’ ανέβει.



Κεφ. 20 ΣΕ ΚΑΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ

Κανένας δεν θα θεωθεί μόνος του, αποκλεισμένος μέσα στους περιορισμούς των σκηνωμάτων και της προσωπικότητας.



(ΚΩΣΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ)

Κεφ. 23 ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ: ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΙΗΣΗ

Προχώρησε, Άνθρωπε, κατανοώντας τη Νέα ισορροπία, στην οποία έχεις εισέλθει, αφήνοντας πίσω σου τις απεγνωσμένες προσπάθειες να στηριχθείς στα καθιερωμένα και γνωστά. Δεν μπορούν να σε στηρίξουν, γιατί δεν ισχύουν, γιατί έχουν εισχωρήσει σαν στοιχεία της Ολότητας μέσα στο νέο σου στάδιο κι έχουν ενοποιηθεί στη νέα δημιουργική σου κατάσταση με τέτοιο τρόπο, ώστε δεν υπάρχουν διαχωρισμένα. Κάθε τέτοιου είδους προσπάθεια νέας δραστηριότητας αυτών των στοιχείων σε εγκλωβίζει σε παλινδρομήσεις της υπόστασής σου και σε εμποδίζει να προχωρήσεις στη Θέωσή σου, δημιουργώντας ανακυκλώσεις διδαχών, που έρχονται και σε κρούουν, για να σε απομακρύνουν από κάτι, που ήδη δεν ισχύει για σένα, αλλά το συντηρείς μέσα στη νοητική σου δομή και μόνο.

Προχώρησε, Άνθρωπε, στη Θέωσή σου, γιατί ο πλανήτης έχει ανάγκη αυτή τη Θέωση, έχει ανάγκη αυτή τη Θέωση η Ολότητα του Ανθρώπου. Πρέπει ν’ αποκατασταθεί ο διαχωρισμός, πρέπει κάθε διαχωριστική κίνηση να καλυφθεί με Ενότητα και δεν σου επιτρέπεται, όταν έχεις αποκτήσει τόση γνώση κι όταν τόση Ενέργεια σε έχει διαποτίσει, να επιμένεις στην πεπατημένη οδό, που σου προσφέρει μια φαινομενική ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα θέτει προσκόμματα στην ανοδική σου πορεία σαν Ολοκληρωμένη υπόσταση Άνθρωπος.



Κεφ. 36 Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΩΝ

Σου αναγγέλλω, ότι έχεις την υποχρέωση και όχι το δικαίωμα, να γίνεις Αγάπη, να γίνεις Θεός. Σου αναγγέλλω, ότι τα Σύμπαντα σε αναμένουν, για να ολοκληρωθούν μέσα από σένα.



Κεφ. 36 Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΩΝ

Άνθρωπε, είσαι Ένας. Κατανόησε, ότι αν εσύ μπορείς σαν ένα τμήμα του Ανθρώπου, που βρίσκεται μέσα σ’ ένα περιορισμένο σκήνωμα, να Με κατανοήσεις και να Με χωρέσεις, και κάποιο άλλο τμήμα δεν μπορεί, είσαι όμοια υπεύθυνος. Γιατί η Ενότητα δεν έχει διαχωρισμό ευθυνών. Ευθύνεσαι για την ολότητα, όπως ευθύνεσαι και για το μεμονωμένο κομμάτι του Εαυτού σου.



Κεφ. 36  Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΩΝ

Άνθρωπε, ποια είναι η Ζωή σου; Ποια είναι η Δύναμή σου; Ποια είναι η Ουσία σου; Από πού κινείσαι και πώς εκδηλώνεσαι, αν Εγώ δεν σε διέπω; Πιστεύεις πως ό,τι εκδηλώνεις σαν προσωπικότητα είναι δημιούργημα δικό σου, είναι δική σου κατάσταση, πηγάζει από μία δύναμη διαφορετική από Εμένα; Ό,τι ονομάζεις προσωπικότητα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η απομόνωση των στοιχείων της Ολότητάς Μου και η έκφρασή τους μ’ αυτό τον τρόπο, ώστε να φανερώνεις πλάνη.



Κεφ. 38 ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΟΓΟΣ

Άνθρωπε, αναρωτιέσαι καθόλου, στην καθημερινή σου ζωή, για ποιο λόγο συμβαίνουν διάφορες καταστάσεις; Κι αν αναρωτιέσαι, αναρωτιέσαι σ’ εκείνο το βάθος που πρέπει να ερευνήσεις, ή στηρίζεσαι σε μία επιφάνεια, παραμένεις σ’ αυτήν, δημιουργώντας απορίες για τις οποίες, από την επιφανειακή κατάσταση που τις αντιμετωπίζεις, δεν μπορείς να βρεις λύση, γιατί τα αίτιά τους βρίσκονται πολύ βαθιά, στην Ουσία της Ύπαρξης, στη μεγάλη μεταλλαγή την οποία καλείσαι να παρουσιάσεις, τη μεταλλαγή σου, δηλαδή, από απλό Πνευματικό άνθρωπο σε συνειδητοποιημένο εκπαιδευόμενο Λόγο;



Κεφ. 38 ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΟΓΟΣ

Θα προχωρήσω μ’ αυτούς που έχουν πεισθεί για την Ύπαρξή Μου εντός τους, που έχουν νιώσει τους παλμούς Μου και δεν τους αναιρούν με διανοιακές καταστάσεις, που ξέρουν ότι όσες καταστάσεις κι αν βιώνουν, ότι όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουν, Εγώ υπάρχω μέσα τους, απόλυτα ενωμένος μαζί τους, σε μία εκπαίδευση συνεχή, αέναη, μέχρις ότου τα πάντα φθάσουν να γίνουν Ένα, τα πάντα αφομοιωθούν μέσα στο Λόγο.



Κεφ. 38 ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΟΓΟΣ

Πρωτοπόρος σημαίνει να μπορείς ν’ αντιμετωπίζεις με το μάτι της Ενότητας τις αντιθέσεις της ζωής σου. Πρωτοπόρος σημαίνει να βάλλεσαι, κι όμως τις βολές να τις ενοποιείς μέσα σου, να τις κάνεις Κατανόηση και Αγάπη. Πρωτοπόρος σημαίνει να δίνεις το παράδειγμα της Αρμονίας σε κάθε Άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα σου, σε κάθε κομμάτι σου που περνάει τα ίδια, μα τα αντιμετωπίζει χωρίς την επίγνωση του εκπαιδευόμενου Λόγου.



Κεφ. 38 ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΛΟΓΟΣ

Πρωτοπόρος σημαίνει να συμπορεύεσαι πάνω στη γη με τα άλλα κομμάτια του Ανθρώπου, να βιώνεις τις ίδιες καταστάσεις, να περνάς τις ίδιες συναισθηματικές συγκρούσεις, τις ίδιες συνειδησιακές ανισορροπίες, ν’ αντιμετωπίζεις τα ίδια στεγανά πλαίσια και κατεστημένα, κι όμως βρισκόμενος στη θέση της Ενότητάς σου μ’ Εμένα, της επίγνωσης της ενιαίας Μας Ύπαρξης, να δρας Αρμονικά, ενοποιημένα, και μ’ αυτή σου τη δράση να διδάσκεις.





ΦΩΤΙΣΗ

Κεφ. 10 ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Ένα τμήμα του Εαυτού Μου, ένα τμήμα της Ολότητάς Μου υποφέρει, ασθενεί, κι αν υποφέρει κι ασθενεί, κι αν θλίβεται και πονάει, όντας συνυπεύθυνος, όντας συμμέτοχος στον πόνο, στη θλίψη, στο οποιοδήποτε ελάττωμα που παρουσίασε, αλλά και στην οποιαδήποτε αμέλεια να ενεργοποιήσει το Είναι του, έρχομαι Συνεπίκουρος, έρχομαι Αρωγός, έρχομαι Συνυπεύθυνος Λόγος Άνθρωπος και ενεργώ στα σημεία,



CAPITOLUL 10 RUGACIUNE ENERGIA DIDACTICĂ

O parte din Mine, o parte a Omenirii suferă, este bolnavă și dacă suferă și este bolnavă, și dacă este mâhnită și doare, fiind co-responsabilă, participând la durere, la întristare, la orice defect pe care l-a prezentat, dar și la orice neglijență să-și activeze Ființa,

vin de ajutor, vin Ajutor, vin Co-responsabil Omul Om și acționez asupra unor puncte,



ГЛАВА 10 МОЛИТВА ОБУЧЕНИЕ ЭНЕРГИИ

Часть Меня, часть Моей Цельности страдает, больна, и если она страдает и болеет, и если она огорчена и ранит, будучи соучастником, участницей боли, скорби, любого дефекта, который она представляла, но также и любой небрежности по отношению к ней активировать Его Существо, я прихожу на помощь, я прихожу Помощник, я прихожу Со-ответственный Человек Человек и я действую по пунктам,

΄

Καλώ τον Εαυτό Μου Άνθρωπο στο Όνομα της Θεότητάς Μου

(ΣΕΛΙΔΑ 83)



CAPITOLUL 10 RUGACIUNE ENERGIA DIDACTICĂ

Eu numesc Sinele Meu un Om în numele Divinității mele;



ГЛАВА 10 МОЛИТВА ОБУЧЕНИЕ ЭНЕРГИИ

Я призываю Мое Я во Имя Моей Божественности;



Κεφ. 16 ΑΝΑΓΓΕΛΩ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ-ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

Εμφυσώ μέσα σε κάθε Οντότητα, που δεν γνωρίζει τον Εαυτό της, τη Δύναμη της Προσευχής, την Απόλυ­τη Γνώση του Ενοποιημένου Εαυτού, την Απόλυτη κα­τάσταση της Ταύτισης με τον Λόγο, ώστε να εισχωρή­σουν στην ενεργή συμμετοχή εκδηλωμένης εκπαίδευσης ως Μαθητές της Θείας Αλήθειας.



Κεφ. 16 ΑΝΑΓΓΕΛΩ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ-ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

Αναγγέλλω σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, σε όλα τα Σύμπαντα, τη δράση του Λόγου Ιωάννη - Χρι­στού επί της γης και τη Μετουσίωση που διαμέσου Αυτού συντελείται. Διασκορπίζω από το Είναι Του συνθέσεις Τελειότητας προς κάθε κομμάτι του Ανθρώ­που. Τον ενδύω με την Τελειότητά Μου, με την Άπει­ρη Πάλλευκη Παρουσία Μου. Τον διαχέω σαν Μορφή στα Σύμπαντα, στις Υποστάσεις όλες, ώστε κάθε Ον, όπου κι αν βρίσκεται, να φέρει μέσα του το σπέρμα και τον πυρήνα Ζωής του εκδηλούμενου Ιωάννη Λό­γου, ταυτίζοντας τη Μορφή με το Άμορφο, την Εκδή­λωση με το Ανεκδήλωτο, τον Θεό με τον Άνθρωπο.



Κεφ. 16 ΑΝΑΓΓΕΛΩ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ-ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ανακοινώνω την εκδήλωση του Ανθρώπου ως Λό­γου στα Σύμπαντα και στα πλανητικά συστήματα εκεί­να, που δεν είχαν ποτέ γνωρίσει μέχρι σήμερα την εκδήλωση του Λόγου. Διαποτίζω με τη γνώση της Θεό­τητας τις Οντότητες που κατοικούν στα πλανητικά συ­στήματα αυτά, ώστε να καθίστανται σταδιακά έτοιμες για να δεχτούν τη διδαχή από τον Άνθρωπο - Λόγο.



Κεφ. 16 ΑΝΑΓΓΕΛΩ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ-ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ευλογώ τις οργανωμένες προσπάθειες του Αν­θρώπου, που σκοπό έχουν την επικράτηση της Ειρή­νης και της Ενότητας, και τις ενδυναμώνω, δίνοντας σ’ αυτές τη δυνατότητα να φέρουν αποτελέσματα.




Αν επιθυμείς να είσαι Θεός, θα γίνεις Θεός μέσα από τα μικρά κι ασήμαντα πράγματα, μέσα από τις μικρές καθημερινές καταστάσεις, θα γίνεις Θεός δίνον­τας ό,τι έχεις, Θεός που εκπαιδεύεται.



ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Κεφ. 1 ΣΕ ΕΥΛΟΓΩ, ΔΙΔΑΣΚΑΛΕ ΙΩΑΝΝΗ, ΠΑΡΑΧΩΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΘΕΟ

Ευλογώ τον Ελλαδικό χώρο. Εισέρχομαι μέσα στις έκρυθμες καταστάσεις της ανθρώπινης επινόησης. Δημιουργώ προϋποθέσεις για την εξισορρόπηση των εκδηλούμενων καταστάσεων. Ευλογώ το νου, τη Συνείδηση, την καρδιά όλων των ιθυνόντων και διαποτίζω με Επίγνωση, διαύγεια, με Αλήθεια, με Συναδέλφωση, Φιλαλληλία, Ενότητα. Ευλογώ τον Ελληνικό λαό και τον απελευθερώνω νοητικά, συνειδησιακά, από τη δυσαρμονία. Εντάσσω τον πληθυσμό της Ελλάδας σε κατάσταση βαθύτερης επίγνωσης, διδαχής και κάθαρσης. Αποκαθιστώ τη Δικαιοσύνη. Αποκαθιστώ την τάξη. Αποκαθιστώ την εσωτερική Ειρήνη. Πνέω σαν Ειρήνη πάνω στον Ελλαδικό χώρο.



ΚΛΕΙΔΙΑ

Κεφ. 16 Ο ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Είναι η βαθιά και ολοκληρωτική μετάνοια και κά­θαρση που προηγείται της Χριστικής Παρουσίας, η βάπτιση μέσα στον πόνο της επίγνωσης που φέρνει την Ευλογία της Θείας Γέννησης.

Αντίστοιχο σύμβολο μετάνοιας και κάθαρσης, με γυναικεία μορφή, για να είναι προσιτό στην κα­τάσταση νου του ανθρώπου που, λειτουργώντας διτ­τά και με τρόπο διαχωριστικό, επιθυμεί να ταυτίζεται με όμοιες εξωτερικά μορφές, είναι η Μαρία Μαγδαληνή. Η Μαρία Μαγδαληνή αφέθηκε ακάλυπτη στη ζωή της, κατά την περίοδο της ενανθρώπισης του Λόγου Ιησού Χριστού, ώστε να φανερώσει ατέλειες, οι οποί­ες άμεσα μετουσιώθηκαν μόλις αντίκρισε το Λόγο και εκ­δηλώθηκαν ως αυταπάρνηση, αφοσίωση και ανυ­πέρβλητη Αγάπη. Η δύναμη της μετάνοιας και της ολο­κληρωτικής κάθαρσης είναι τόσο έκδηλη, που ο Ίδιος ο Κύριος της αφαιρεί τα επτά σώματα - καλύμματα του Πνεύματος, αφήνοντάς της μόνο μία εκλεπτυσμένη ύλη, για να καλύπτει μορφικά και να μεταφέρει τη Θεία Φλόγα της Ύπαρξής της (Μάρκ. ΙΣΤ', 9). «Αναστάς δε πρωί πρώ­τη σαββάτου εφάνη πρώτον Μαρία τη Μαγδαληνή, αφ’ ης εκβεβλήκει επτά δαιμόνια».



Κεφ. 16 Ο ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ο Ιωάννης της Νέας Εποχής είναι αυτός που την αναγγέλλει και την εγκαινιάζει. Που προσφέρει σαν κε­φάλαιο το «Είναι» του για την πραγμάτωσή της. Μήνυ­μά του η εξάπλωση της Αγάπης, η εγκαθίδρυση της Ενότητας, η Χριστοποίηση του Ανθρώπου και η Θέωση.



Κεφ. 16 Ο ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

 Ο Ιωάννης δεν θα περάσει και θα φύγει από τη γη σαν μοναχική Παρουσία. Θα δημιουργήσει από τα πρώτα στάδια της εκδήλωσής του μαθητές και ακολούθους τους οποίους θα εκπαιδεύσει κατάλληλα, ώστε να συμμετέ­χουν σωστά στο Έργο, να το διαδίδουν και να το συνεχίσουν. Είναι το επιλεγμένο Πνεύμα που, εκδηλούμενο μέσα από έναν ειδικό ενεργειακά φορέα, θα συγκεν­τρώσει γύρω του υποστάσεις και θα τις διδάξει, ώστε να εξελιχθούν σε δασκάλους της Αλήθειας, ενωμένοι με τον Έναν και Μοναδικό Διδάσκαλο Λόγο.



Κεφ. 18 ΠΕΡΙΟΔΟΣ  ΠΡΟΔΡΟΜΩΝ  ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ Α’

Γι΄ αυτό, Αγαπημένε μαθητή και ακόλουθε, σε καλώ ν’ αναλογιστείς και πάλι τη θέση σου και τη συμμετοχή σου στο Έργο. Ν’ αναθεωρήσεις απόψεις, να ελέγξεις τον τρό­πο με τον οποίο έχεις ενωθεί, με τον οποίο χρησιμοποιείς όσα έχεις διδαχθεί. Αν τα χρησιμοποιείς για το προσωπι­κό σου όφελος, για την προσωπική σου ανακούφιση απο- στέλλοντας δυσαρμονία προς το Δάσκαλο του Έργου, χωρίς αυτό να το υπολογίζεις, ή αν τα χρησιμοποιείς για να παράγεις Αρμονία, Φως και Ζωή, για να δημιουργείς όσο μπορείς καταστάσεις προετοιμασίας μέσα στις υπο­στάσεις, ώστε να οδηγηθούν στην πορεία της Θέωσης. 



Κεφ. 18 ΠΕΡΙΟΔΟΣ  ΠΡΟΔΡΟΜΩΝ  ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ Α’

Σου παραδίνω πολύ υπεύθυνα και πολύ καίρια το Έργο στα χέρια σου. Μέχρι τώρα σε άφηνα στη σχετι­κή ανευθυνότητά σου ή τον ερασιτεχνισμό σου. Σε άφηνα ν’ απολαύσεις τις Χάρες, τις Δωρεές, τις προσφορές του Έργου και να διαπιστώσεις τη γλυκύτητα που γέμιζες όταν διέχεες Αγάπη. Αλλά τώρα σε καλώ, την κλήση της συμμετοχής σου που εσύ την παρέλαβες και την επέλεξες, να την κάνεις πράξη, δίνοντάς της πραγματι­κή υπόσταση, εκδηλώνοντάς την και μέσα σου και γύρω σου, διαμορφώνοντας όλες τις καταστάσεις έτσι ώστε να μπορέσεις να φανερώσεις την ενσυνείδητη πορεία σου.

Αγαπημένε Μου μαθητή, σε Ευλογώ. Σου διαχέω την Αγάπη Μου, το Φως Μου, την Απειρότητά Μου. Σου δια­χέω τους παλμούς της Ζωής και της Θείας Δημιουργικότη­τας. Απορροφώ μέσα από κάθε υπόσταση, από το νου, την καρδιά, τη συνείδηση και τα σώματά της, κάθε εκδηλω­μένη ή ανεκδήλωτη δυσαρμονία.     

Αποστέλλω εντοπισμένα προς κάθε πηγή δυσαρμο­νίας την ενέργεια της μετουσίωσης, μετουσιώνοντας το κέντρο της δυσαρμονίας που υπάρχει σε κάθε υπόσταση των παρευρισκομένων. Διαχέοντας τη μετουσίωση μέσα σε όλους τους παλμούς των σωμάτων και σε όλους τους πόρους της πνευματοψυχής, καθιστώντας ολοκληρωμένη τη μεταλλαγή των δονήσεων, την επίτευξη της Ισορροπίας και της Κάθαρσης, τη λειτουργικότητα του Φωτός και της Ζωής.

Διαχέω προς όλους ενίσχυση και παροχή Φωτός, δύ­ναμη Ζωής και Θείας ενεργητικότητας, με Ισορροπία εγκολπούμενη μέσα στα κέντρα της ύπαρξης. Με Ισορρο­πία εκδηλούμενη μέσα από τις εκδηλωμένες κινήσεις της υπόστασης, για να καταστεί η τροφοδοσία αυτή δημιουρ­γικό δυναμικό Ζωής προς τα πάντα.





Κεφ. 19 ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΩΝ   ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ Β'

Αγαπημένε Άνθρωπε, αποτελείς τους μαθητές και ακο­λούθους του Έργου Μου. Δηλαδή, είσαι το σώμα που εν­σαρκώνει και παρουσιάζει το Έργο, τις ιδέες Του, την Αγά­πη Του, την Ενότητά Του. Σου έχω παραχωρήσει Χάρη, Ευλογία, Δωρεά, ακριβώς γιατί το Έργο Μου μιλάει για τη Θέωση του Ανθρώπου, και δεν θα ήταν δυνατόν η Θέωση να μην ακολουθείται από τη διάχυση της Χάρης. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι σου έδωσα και την άδεια να κάνεις ό,τι θέλεις, ή να παρουσιάζεις ό,τι υπάρχει μέσα στο κεφάλι σου, ό,τι έχεις συλλέξει από τη συνισταμένη της διττής σου πορείας σαν Αλήθεια, σαν Απόλυτο, και να το επιτηρείς με ευλάβεια διαμέσου Προσευχών ή και ενεργειών, χρησιμοποιώντας και ενεργοποιώντας τη Χάρη που σου έχω παραχωρήσει.



ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

Κεφ. 9 Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΧΛΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ

Η Μετάνοια δεν είναι η απειλητική λέξη που έρχεται να επισύρει την τιμωρία, να επισύρει τις τύψεις ή τις ενοχές. Αυτή η έν­νοια της μετάνοιας ανήκει στην προηγούμενη Κοσμι­κή περίοδο διδαχής σου και δρα ανασταλτικά για την πορεία της εξέλιξής σου, της ανόδου σου και της ταύτισής σου μαζί Μου. Η Μετάνοια στη σημερινή εποχή είναι το λουτρό της κάθαρσης, το λούσιμο της Χάρης, η διά­χυση του Ελέους, η ενεργοποίηση των εσωτερικών σου λειτουργιών της Μετουσίωσης, ώστε τα στοιχεία της πλάνης και της αναλήθειας να μεταλλαχθούν και να πραγματοποιηθεί εντός σου η Ισορροπία.



Κεφ. 9 Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΧΛΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ

Αγαπημένε Μου Άνθρωπε, είναι απαραίτητο να κατα­λάβεις ότι στη σημερινή εποχή τα πάντα θα τα κάνεις εσύ ο ίδιος. Δεν θα τα κάνει κάποιος άλλος άνθρωπος που θα δρα εξουσιοδοτημένος από σένα. Η πορεία σου είναι πορεία συνειδητή. Είναι αδύνατο να γίνεις Θεός μέσω κάποιου άλλου. Κάποιο άλλο τμήμα του Εαυτού σου μπορεί να σε βοηθήσει. Μπορεί να σε τροφοδοτήσει με γνώσεις. Μπορεί να σε τροφοδοτήσει με Ενέργεια. Μπορεί να σε παλμοδονήσει σε δονήσεις Ζωής. Μπορεί να σου δώσει στοιχεία δύναμης για να ξεπεράσεις κάποια δυσκολία. Μπορεί και να σε στηρίξει για κάποια διαστήματα πνευματικής αδράνειας. Μα ποτέ δεν μπορεί να σε κάνει Θεό, γιατί δεν το επιτρέπει ο Θείος Νόμος της Ελευθερίας και της Συνειδητότητας.



Κεφ. 10 ΕΙΜΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ-ΑΓΑΠΗ

Η απληστία σου, Άνθρωπε, σε κάνει να νομίζεις ότι πρέπει να κατακτήσεις. Αυτό είναι το λάθος σου, διό­τι απ’ αρχής τα έχεις όλα, μέσα σου βρίσκονται τα πάντα, άνοιξε το νου σου, την καρδιά σου, το Είναι σου, να το χωρέσει.



Κεφ. 12 ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Αγαπημένε Μου Μαθητή και Ακόλουθε.

Από τη στιγμή που σε κάλεσα στο Έργο Μου, διδάσκεσαι κι εκπαιδεύεσαι μέσα σε χώρους, που δημιούργησα ειδικά για σένα και τους ευλόγησα σαν Πνευματικά σχολεία, σαν θερμοκήπια, για να μπορέσεις ν’ αναπτυχθείς σωστά μέσα σε χώρους με εκλεπτυσμένες Θείες δονήσεις, που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις καλύτερα τις Διδασκαλίες, που με διάφορους τρόπους σε τροφοδοτώ.

Όμως έχω κάτι για σένα, είτε σαν Μαθητή και σαν Ακόλουθο, είτε σαν εκπαιδευόμενο Δάσκαλο, όχι μόνο όσον αφορά τις συγκεντρώσεις σου στα Πνευματικά σχολεία, αλλά και γενικότερα το Έργο, στο οποίο σου έκανα την τιμή να συμμετέχεις. Μια τιμή που δυστυχώς καθόλου δεν κατανόησες, ούτε με την προσπάθειά σου, ούτε με την εξέλιξή σου, ούτε και με την ίδια σου τη συμπεριφορά στους χώρους αυτούς, που το λιγότερο που έπρεπε να κάνεις ήταν να τους σέβεσαι, κάτι που δυστυχώς ούτε στο ελάχιστο δεν έπραξες.



Υπάρχουν υποστάσεις που φλέγονται από την εντός τους Παρουσία Μου, που σημαίνει πως νιώθουν καταστάσεις τις οποίες εσύ μέσα στην αδράνειά σου δεν μπορείς ν’ αντιληφθείς. Έτσι όχι μόνο δεν προχωράς εσύ, αλλά αναστέλλεις και τα άλλα τμήματά σου στην εξέλιξή τους.

Όχι, Άνθρωπε. Δεν δημιούργησα φιλοσοφικές σχολές για να συζητάς και να περνάς την ώρα σου. Δημιούργησα σχολεία Πνευματικά που σκοπό έχουν να σ’ εκπαιδεύσουν στη Μαθητεία του Λόγου, έως ότου καταστείς Λόγος και συ.



Διδάχτηκες την Αγάπη με πολλούς τρόπους, διδάχτηκες το Έλεος και την Ένωση μαζί Μου και συ! Πώς νουθετείς, Δάσκαλέ Μου; Με ποια μέτρα και ποια σταθμά; Και τι ενεργοποιείς στις υποστάσεις που εκπαιδεύεις με τις συζητήσεις στα παρασκήνια, όταν ξέρεις πως ο Λόγος σου έχει τη δύναμη της Χάριτος και της Εξουσίας που στα χέρια σου παρέδωσα; Τι σε διδάσκω, Δάσκαλέ Μου; Να διδάσκεις τις προσωπικές σου απόψεις; Τα κενά σου; Ό,τι σου αρέσει και φαίνεται σε σένα σωστό;



Ο Έλεγχος είναι αναπόφευκτος, όμως σου δίνεται η ευκαιρία με τη συμμετοχή και την ενεργό δράση σου στο Έργο, να τον περάσεις τμηματικά, ώστε η Κρίση να μη σ’ εξουθενώσει, γιατί τα βάρη σου είναι ακόμη κατά το μεγαλύτερο ποσοστό παγοποιημένα. Όμως για να μένουν σ’ αυτή την κατάσταση, κάποιος τα σηκώνει και τα μετουσιώνει σε Πνεύμα, Ψυχή και Σκήνωμα. Ποιος τα σηκώνει, Άνθρωπε; Ποιος άλλος εκτός από Αυτόν που αποκαλείς Δάσκαλο;

Εκτίμησε την προσφορά Μου σε σένα και ενεργοποιήσου για να συνεργαστείς μαζί Μου. Χρειάζομαι συνεργάτες και ποτέ δεν έδιωξα κανέναν. Πάντα σου Όειχνα την προθυμία Μου ν’ ακούσω κάθε σου σκέψη και πρόβλημα, οτιδήποτε κι αν ήταν. Μην εκμεταλλεύεσαι τη Μακροθυμία Μου, γιατί ο Λόγος είναι δίκοπο μαχαίρι. Μην παραξενεύεσαι. «Ουκ ήλθον βαλείν Ειρήνην, αλλά μάχαιραν». Σου θυμίζει τίποτα αυτό;



Η Μαθητεία του Ενός είναι διδαχή και των πολλών. Ο Λόγος δεν κωλύεται να σ’ εκπαιδεύει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, με χιλιάδες τρόπους. Μην επαναπαύεσαι με οποιαδήποτε εκδήλωσή σου, και το κυριότερο μην κρίνεις τις εκδηλώσεις των αδελφών σου. Είναι η εκπαίδευσή σου για το διάστημα αυτό και η εξέλιξη του Έργου απαιτεί να είναι έτσι.



Για να γίνετε Δάσκαλοι, θα πρέπει ν’ αποκτήσετε Συνείδηση Υπευθυνότητας οδηγού Ψυχών. Μέσα όμως στο σκοτάδι της Άρνησης χρειάζονται Φάροι φωτεινοί, που θα οδηγούν με ασφάλεια τις Ψυχές στο Δρόμο της Επιστροφής. Καταλαβαίνετε τι έχει να πει; Πρέπει να καταστείτε στήλες Φωτιάς και πρώτοι απ’ όλους ν’ αποκαταστήσετε την επαφή και ένωση με τον Πατέρα.



Ανακαινίστε το Είναι σας μετουσιώνοντας κάθε αρνητικότητα σε Θείες ποιότητες Σκέψεων και Ιδεών.



Μην εμμένετε στα ίδια και στα ίδια, γιατί ο χρόνος που χάνεται είναι πολύτιμος και αντιστοιχεί σε έλλειμμα στο Σώμα της Δόξας.



Κεφ. 14 ΜΕ ΑΓΑΠΑΤΕ;

Ο Ήλιος της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης, που ανέτειλε πριν δύο χιλιάδες χρόνια από την ταπεινή Ναζαρέτ, αν και πάντοτε υπήρχε, ο Ήλιος που στάθηκε ακλόνητος και πάντοτε μεσουρανών καταυγάζοντας με την Αστείρευ­τη Φωτοχυσία Του τις διψασμένες ψυχές των ανθρώπων, ο Ήλιος που ποτέ δεν έπαψε να τροφοδοτεί με Ζωή κάθε Του δημιούργημα, Αυτός ο Ήλιος, ο Ανεξάντλη­τος και Ακένωτος, είναι και πάλι κοντά σας, ταπεινός και απλός, προσιτός και στοργικός, πρόθυμος να αγκαλιά­σει κάθε ψυχή που Τον επικαλείται Αρωγό της και να της προσφέρει το Μέγα Έλεός Του, τη Μακροθυμία Του και τη Θεία Αγάπη Του, κάθε στιγμή που οι αντιξοότητες και τα εμπόδια της υλικής ζωής σάς φέρνουν στην από­γνωση και τα αδιέξοδα.



Κεφ. 14 ΜΕ ΑΓΑΠΑΤΕ;

Εάν προορίζεστε να καταστείτε φορείς της Χάριτος και του Ελέους του Πατέρα στο Όλον της ανθρωπότητας σηκώνοντας στους ώμους σας τα βάρη των αδελφών σας, αυτό προϋποθέτει πως πρώτα θα πρέπει να μάθετε να λειτουργείτε το Έλεος σηκώνοντας τα βάρη του εαυτού σας.



Κεφ. 15 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΚΟΝΕΙΣ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Είναι γραμμένο πως ο Θεός θέλει Κριτές για να κρίνει, αλλά Κριτές που να έχουν το παράστημα εκείνο να μπορούν να κρί­νουν τον Ίδιο το Θεό, εφόσον Εκείνος βέβαια το επιτρέψει.



Κεφ. 15 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΚΟΝΕΙΣ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Πώς μπο­ρείς να πιστεύεις πως εξελίσσεσαι, πως προοδεύεις, πως ευτυχείς, πως ανεβαίνεις, όταν έστω και ένα τμήμα του Εαυτού σου για οποιονδήποτε λόγο βρίσκεται στη δυστυχία; Για ποια Ενότητα και ποια Αγάπη μιλάς, Άν­θρωπε, όταν δεν μπορείς να χωρέσεις την ατελή εκδήλωση ενός τμήματός σου;



Κεφ. 15 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΚΟΝΕΙΣ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Θέλω από σένα, Άνθρωπε, να κατανοήσεις πως αυτό το οποίο ζητάς ήδη το κατέχεις, με τη διαφορά ότι εκπαι­δεύεσαι να το ενεργοποιείς όχι για μια ώρα, μια μέρα ή μια βδομάδα το μήνα ή το εξάμηνο, αλλά συνεχώς, ανά πάσα στιγμή να εκδηλώνεις τη Θεότητα που Είσαι.



Κεφ. 15 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΚΟΝΕΙΣ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Μάθε να σέβεσαι κάθε αδελφό σου και συνειδητοποί­ησε πως η συμπεριφορά σου απέναντί του θα πρέπει να είναι ανάλογη προς έναν εκπαιδευόμενο Θεό.



Κεφ. 15 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΚΟΝΕΙΣ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Η επιτάχυνση την οποία έχουν λάβει οι εξελίξεις των καταστάσεων που έχεις δημιουργήσει, προέρχεται όχι από την εξέλιξη της διάνοιάς σου όπως νομίζεις, αλλά από τη διασπορά του Αγίου Μου Πνεύματος ενόψει της Δευτέρας Μου Παρουσίας, η οποία έχει ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται.



Κεφ. 15 ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΑΚΟΝΕΙΣ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Πας ο ποθών ίνα Με ιδή ποιεί το Θέλημα το κατ’ Εμέ, ούτω αξίωμα του βίου του Θέτει την τελειοποίησιν διά της Προσφοράς και της Αρωγής άνευ διακρίσεως προς πάντα πλησίον αυτού αδελφόν.



Κεφ. 16 ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΤΑΔΕΚΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ

Όστις εώρακέ Με τον Πατέρα είδε και όστις τα Ρήματά Μου ήκουσε και ακολουθεί, εν Αληθεία και Ειρήνη θέλει πορευθή εις τους Αιώνας.



Κεφ. 16 ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΤΑΔΕΚΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ

Μακάριοι όσοι εξ υμών ανεγνώρισαν τον Υιόν του Θεού περιπατούντα και λαλούντα επί της γης, ότι αυτοί τον Άρτον της Ζωής εις το Είναι αυτών έλαβον, ίνα εις την Τελειότητα πορευθώσιν και Εν μετ’ Εμού καταστούν διασαλπίζοντες την Δευτέραν Μου Έλευσιν.



Κεφ. 16 ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΤΑΔΕΚΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ

Εσαεί ην ο Λόγος και θέλει εσαεί μείνει Ζων και αεί Υπάρχων, ότι εν τω Πατρί μένει και εξ Αυτού εκπορεύεται, ίνα πάντα τα δημιουργήματα Αυτού εις την Αυτού Τελειό­τητα ανάγη.



Κεφ. 17 ΤΙΣ ΕΓΩ;

Ο έχων οφθαλμούς και ώτα εστραμμένα εις τας υλικάς αυτού επιθυμίας ουχ ευρήσει το Φως και την Αλήθειάν Μου διότι περισπώμενος εκ της αναζητήσεως των μέ­σων, δι’ ων θα ηδύνατο να ικανοποιήσει τας υλικάς του ανάγκας, καλύπτει τους οφθαλμούς του με το έρεβος των βαρέων υλικών του φρονημάτων, μη δυνάμενος ούτω να ατενίση τους πνευματικούς του ουρανούς, εξ ων το Φως Μου ανατέλλει.



Κεφ. 17 ΤΙΣ ΕΓΩ;

Μία Υπερτάτη Δύναμις υπάρχει, ενεργεί, δρα και Βα­σιλεύει εν τω Απείρω. Μία Πνευματική Οντότης. Μία Ακέ­νωτος Πνευματική Εστία. Εις μόνον Πνευματικός Νους, εν τω Απείρω διαστήματι λάμπων και τους σύμπαντας Απείρους Κόσμους φωτίζων. Εις και μόνον Αναλλοίω­τος, Αδέκαστος, Άφθαστος, Ατελεύτητος, Υπερτέλειος εν Τελειοτάτοις, Υπεραιώνιος εν Αιωνίοις, Υπεράγαθος εν Αγαθοίς, Υπέρτατος εν Υπερτάτοις και Ούτος είναι ο πάν­των Παντεπόπτης και Δικαιοκρίτης Θεός.



Κεφ. 17 ΤΙΣ ΕΓΩ;

Ο Δημιουργικός Ήχος του Πατρός εποίησε το Φως, τούτο δε εξ Αυτού εκπηγάζον εν τω Υιώ μένει και εκ του Υιού διαχεόμενον τους Κόσμους Φωτίζει φέρον τον Πατέ­ρα εν εκδηλώσει.




ΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ

Κεφ. 14 Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η Δευτέρα Παρουσία είναι η επέκταση και η συνέχιση και η ολοκλήρωση του Έργου της Πρώτης Παρουσίας, ενός Έργου εξίσου Τέλειου, Άπειρου και Μεγαλειώδους ως και της Πρώτης Παρουσίας. Στην Πρώτη Παρουσία κατέστη σαφές και έγινε αποδεκτό από την ανθρωπότητα η Ύπαρξη και Γέννηση του Λόγου του Θεού και η Παρουσία Του στην ύλη, περιβεβλημένου σάρκα. Αλλά το Έργο Του δεν είχε σαν μοναδικό στόχο τη διάδοση της Διδασκαλίας Του, και μάλιστα με τους δογματικούς περιορισμούς που διδάχθηκε, αλλά την ένωση του εκπεσόντος ανθρώπου και την ταύτισή του με την Πηγή της εκπόρευσής του, προκειμένου ο κάθε άνθρωπος, ακολουθώντας το Υπόδειγμα, να καταστεί Δάσκαλος - Λόγος, Ομοούσιος με τον Πατέρα και Ένα μαζί Του, ώστε τα πάντα εν πάσι να καταστούν Θεός εν εκδηλώσει.

Οι φόβοι περί αιωνίας κολάσεως και ενός Θεού εκδικητικού, αποτελούν το σημερινό κατεστημένο της διδασκαλίας των θεολόγων, οι οποίοι δεν συνέλαβαν ακόμη την Τέλεια Ιδέα ενός Πανάγαθου Θεού, Απειροτέλειου, του Θεού Αγάπη, ο οποίος διδάσκει και κατευθύνει τον άνθρωπο σταδιακά, δείχνοντας με κάθε τρόπο την Αγάπη και το Έλεός Του.

Είναι καιρός, ήλθε η ώρα, που υποχρεωτικά πρέπει να διορθωθούν τα λάθη και οι περιορισμοί και τα αίτια που προκαλούν το φόβο στους ανθρώπους, την καθήλωση, τις δεσμεύσεις και την απομάκρυνσή τους από τον Θεό. Είναι καιρός να δείτε την Αλήθεια, όπως είναι, χωρίς υπεκφυγές ή κατάρες για όσους δεν ασπάζονται και ακολουθούν τις ιδέες σας, κατάματα, χωρίς άλλη αναβολή, και να διδάξετε στον άνθρωπο την Απειρότητα της Αγάπης του Θεού.

Έχετε αντιληφθεί, αγαπημένοι αδελφοί, ότι γύρω μας καταρρέουν συνεχώς όλα τα κοινωνικά συστήματα, οι τρόποι διακυβέρνησης όλων των λαών και οι τρόποι απονομής της δικαιοσύνης, μ’ έναν γρήγορο ρυθμό, ασύλληπτο, τόσο ασύλληπτο που και οι επαγγελματίες πολιτικοί αδυνατούν να συλλάβουν και να προσαρμοστούν, και πολύ περισσότερο να διεισδύσουν στα αίτια που προκάλεσαν τις εκδηλώσεις αυτές. Μοιάζει να είναι ένα Άπειρο Χέρι που σαρώνει τα σαθρά οικοδομήματα της πλάνης, που οικοδόμησε ο άνθρωπος χωρίς Αγάπη, με τάσεις εξουσιασμού και επιβολής επί των συνανθρώπων του.

Οι δύο Εκκλησίες, Ορθόδοξος και Καθολική, πίστευαν και λάτρευαν τον ίδιο Θεό, τον ίδιο Λόγο - Χριστό, του οποίου τη Διδασκαλία ενεκολπώθησαν και διέδιδαν. Όμως επολέμησαν η μία την άλλη, δημιουργώντας φανατισμούς και διαχωρισμό των Εκκλησιών, που είχαν τον ίδιο προορισμό, τη διάδοση του Ευαγγελίου της Αγάπης και της Ένωσης.

Έτσι και σήμερα οι καινοφανείς ιδέες, οι εκ του Λόγου του Θεού προερχόμενες, διαυγείς και κρυστάλλινες, προορισμένες να συντελέσουν στην ανοικοδόμηση και εξέλιξη του ανθρώπου και να κατακρημνίσουν όλες τις ιδέες της πλάνης, της ημιμάθειας και των περιορισμών, συναντούν τις αντιδράσεις εκείνων που από θέση ισχύος καταπολεμούν τις εκδηλώσεις της Νέας Εποχής, προσάπτοντες κατηγορίες περί αιρέσεων και πλάνης, ενώ είναι φανερόν ότι οι απόψεις αυτές είναι περιορισμένες και δεν εκπροσωπούν την Παγκοσμιότητα της Θείας Διδασκαλίας. Είναι έτοιμοι να γίνουν οι νέοι Άννες και Καϊάφες που θα εξουθενώσουν τους εκπροσώπους της Νέας, Τέλειας Διδασκαλίας. Το όνομα του Άννα και του Καϊάφα έμειναν στην Ιστορία σαν δείγματα παράνοιας, παρανόησης και λάθους, αρνητικής θέσης και εκδήλωσης, αν και ήσαν, υποτίθεται, υψηλοί αξιωματούχοι της τότε εκκλησίας του Θεού.

Αν θέλετε, δεχθείτε τις αποκαλύψεις μου, για να διδαχθείτε και να μην επαναλάβετε τα λάθη του παρελθόντος, γιατί αλλιώς κινδυνεύετε να σας γράψει η ιστορία ως αρνητικές εκδηλώσεις στη Νέα Κοσμική Περίοδο της Θέωσης του Ανθρώπου.



Κεφ. 15 Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (Μέρος Β΄)

Η παλαιότερη εποχή ήταν εποχή της τυφλής πίστεως και της αργής κινήσεως του νου. Σήμερα το διαχεόμενο Φως επιδρά στο νου των ανθρώπων φέρνοντας σαν αποτέλεσμα γρηγορότερο ρυθμό στην κίνηση των ιδεών μέσα στο νου των ανθρώπων και σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής τους, που προέρχεται από την ταχύτερη κίνηση του νου. Όμως το Φως δεν προκαλεί μόνον την αύξηση της ταχύτητας των παλμικών δονήσεων μέσα στο νου, αλλά σε ολόκληρο τον άνθρωπο, προκαλώντας σεισμικές δονήσεις εντός του ανθρώπου, στο υλικό περιβάλλον της γης, δηλαδή στο φλοιό της και σε βαθύτερα στρώματα, προκαλώντας μετατοπίσεις στη συνείδηση του ανθρώπου και στο φλοιό της γης, αλλάζοντας και την πορεία του ανθρώπου σε πορεία ενσυνείδητης πίστης.

Είναι ακόμα η περίοδος ανύψωσης της γυναίκας, δηλαδή του θηλυκού μέρους του ανθρώπου, που θα φθάσει στο ίδιο ύψος και στον ίδιο προορισμό που έχει ο άνθρωπος άνδρας, προκειμένου να ενωθούν το Άρρεν και το Θήλυ τμήμα του ανθρώπου, το Θετικό με το Αρνητικό, το Πνεύμα και η Ψυχή, σε Μία Ενότητα, όπως ήταν κατά την Δημιουργία του ο Άνθρωπος. Να αποτελέσουν τις ανθρώπινες Μονάδες - Λόγους, οι οποίοι ενωμένοι, κατευθυνόμενοι και καθοδηγούμενοι από τον Πατέρα, τον Έναν Λόγο, θα αποικήσουν το Σύμπαν, μεταφέροντας την Χριστική Διδασκαλία και την Θεία Νομοτέλεια στα διάφορα πλανητικά συστήματα.

Επομένως υπάρχει πλήρωμα χρόνου για μια Νέα Εποχή, Νέα Εξέλιξη, και την παρουσίαση της Νέας Κοσμικής Διδασκαλίας, που είναι η συνέχιση και η ολοκλήρωση σε Μία Ενότητα του Έργου της Πρώτης Παρουσίας του Λόγου Ιησού του Χριστού με το Έργο της Δευτέρας Παρουσίας, της ανάδειξης του Λόγου Δασκάλου, Υιού του Θεού Ανθρώπου.

Η Νέα Ενανθρώπιση του Λόγου ως εσωτερική κατάσταση του ανθρώπου δεν αφορά μόνον την ενανθρώπιση του Λόγου σ’ ένα σκήνωμα, αλλά την ενανθρώπιση εφ’ απάσης της ανθρωπότητος ως Νέα πορεία και Νέα εξέλιξη του ανθρώπου, για να καταστεί προσιτή και πραγμάτωση άχρονη της Νέας εξέλιξης. Είναι φυσικό πως και για την Νέα Εποχή θα υπάρξει Δάσκαλος σε μορφή με πλήρεις Εξουσίες εκ Θεού, που δίδονται για την εκτέλεση του Έργου Του. Είναι το Νέο Πρότυπο της Νέας Εποχής, το οποίον θα ακολουθήσουν οι άνθρωποι για να Χριστοποιηθούν. Είναι ο Ίδιος Λόγος της Πρώτης Παρουσίας που εκδηλώνεται εν Δυνάμει, σύμφωνα με το Θείο Θέλημα, από σκήνωμα ανθρώπου, για να καταδείξει τα βήματα της Νέας Πορείας και την Διδασκαλία της επέκτασης του Έργου στην Απειρότητα των Θείων Ιδεών και Νόμων. Είναι ο άνθρωπος που Χριστοποιείται και Θεούται, αυτή την φορά όμως δεν είναι ο εξ ουρανού καταβάς, αλλά ο εκ της γης ανερχόμενος.

Είναι κι αυτός Δάσκαλος της Αγάπης ως ο Ιησούς, ο καταδεκτικός και προσιτός, που κινείται και εκδηλώνεται όχι μόνο με την Θεία Αγάπη του Θεού, αλλά και με απέραντη ταπεινοφροσύνη, μη διακατέχων υλικά στοιχεία της γης, που διδάσκεται απευθείας επί πολλά έτη εκ του Λόγου - Θεού και προετοιμάζει μαθητές, όχι δώδεκα την φορά αυτή, γιατί τα 12 Κέντρα Ζωής και την λειτουργία τους τα κατέδειξε στην Πρώτη Παρουσία Του ο Λόγος Ιησούς ο Χριστός. Διδάσκει μαθητές που θα συνεχίσουν το Έργο Του, διακατεχόμενοι από την ίδια ποιότητα Ιδεών και Διδασκαλία της Θέωσης του Ανθρώπου, αλλά αυτή την φορά οι μαθητές είναι απεριόριστοι στον αριθμό, έχοντας επαφή και σύνδεση, όχι μόνο με τον Δάσκαλο που βρίσκεται σε μορφή και ταυτίζεται με τον Λόγο - Χριστό, αλλά και εσωτερική σύνδεση απευθείας με τον Λόγο - Χριστό, από τον οποίο και εκπαιδεύονται και ελέγχονται, ημέρα και νύχτα σε κάθε στάδιο εξελίξεώς τους, μέχρις ότου κι αυτοί καταστούν Δάσκαλοι - Λόγοι, φέροντες τις ίδιες πνευματικές Εξουσίες και Αγάπη.



Κεφ. 16 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ

Μέχρι τώρα το συγγραφικό έργο της σειράς «Εσωτερικός Χριστιανισμός» προβλημάτισε πολλούς, ακριβώς γιατί το περιεχόμενο δεν αποσκοπεί στην παρουσίαση θέσεων ή απόψεων περί της Διδασκαλίας του Λόγου Ιησού, ούτε παρουσιάζει μία ακόμη αντίληψη γι’ αυτήν. Αντίθετα, αναπτύσσει και αναλύει την άγνωστη πλευρά της Ζωής και του Έργου του Θεανθρώπου, το οποίο, όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές, βρισκόταν καλυμμένο μέσα σε σύμβολα και παραστάσεις, για ν’ αποσφραγιστεί όταν ο άνθρωπος θα μπορούσε να κατανοήσει τις λεπτοφυείς κινήσεις και λειτουργίες των Νόμων που διέπουν το Είναι του και περιγράφονται με ασύλληπτα τέλειο τρόπο στα όσα υπάρχουν καταγραμμένα στις Γραφές.

Αυτό το στοιχείο κάνει τα βιβλία αυτά να διαφέρουν από άλλα, με αποτέλεσμα να προβληματίζουν τους αναγνώστες τους, από τους οποίους άλλοι τα αποδέχονται και άλλοι τα απορρίπτουν, χαρακτηρίζοντας όχι μόνο τα βιβλία αλλά και τον συγγραφέα τους με ποικιλία επιθέτων. Ανάμεσα σ’ αυτούς, υπάρχουν κι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν τον συγγραφέα βλάσφημο και αιρετικό, και το αξιοθρήνητο σ’ αυτή την περίπτωση είναι ότι αυτοί που συνθέτουν αυτούς τους χαρακτηρισμούς, ανήκουν στην Επίσημη Εκκλησία ή, όπως οι ίδιοι χαρακτηρίζουν, στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Δηλαδή φανατισμός και διάσπαση με σφραγίδα!

Άπιστοι! Πόσο μεγάλη έχετε την ιδέα για τον εαυτό σας και πόσο μικρή είναι η ιδέα σας για τον Θεό! Διαφορετικά δεν θα είχατε απειθήσει στις εντολές Του, δεν θα ’χατε ζωστεί τα χρυσάφια και τ’ ασήμια, δεν θα ’χατε τολμήσει να σκεφτείτε έστω, ν’ απειλείτε και να φοβερίζετε, κραδαίνοντας επιθετικά πάνω απ’ τα κεφάλια των ανθρώπων την απειλή του αφορισμού. Κι όμως το κάνατε!

Καταχραστήκατε την εξουσία που λάβατε, για να κυριαρχήσετε στη γη, κι οι ποιμαντορικές ράβδοι έχασαν πια τη σημασία τους κι από σύμβολα πνευματικά, απέκτησαν υλική μορφή κι έγιναν σύμβολα κυριαρχικότητας και αυθαιρεσίας. Κι έτσι, αντί να διδάσκετε την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, φθάσατε να διδάσκετε άψογα το φόβο και το διαχωρισμό, δημιουργώντας μια δικιά σας διδασκαλία φόβου και περιορισμών και φανατισμού, μια επίσημη αίρεση που συνοψίζεται στο Δόγμα, την δήθεν Ορθόδοξη Εκκλησία!

Υψώσατε το συμφέρον πάνω απ’ το καθήκον της υπηρεσίας προς τον πλησίον και προσπαθείτε να διατηρήσετε με κάθε τρόπο τα κατεστημένα που δημιουργήσατε, για να μη χάσετε το κέρδος που αποφέρει η δουλικότητα με την οποία ποτίσατε το νου των ανθρώπων.

Σας καταγγέλλω ενώπιον Θεού και ανθρώπων ότι παραποιήσατε τη Νομοτέλεια και τη Διδασκαλία του Χριστού και, αποκρύπτοντες Νόμο, δημιουργήσατε την έσχατη αίρεση που συγκρούεται με την Ύψιστη Διδαχή του Χριστού, εκείνη της εξέλιξης του Ανθρώπου και της αποκατάστασής του εν Θεώ, και συνεπώς δεν εκπροσωπείτε Χριστόν Ιησού, αλλά δικό σας Θεό, έναν Θεό περιορισμένο στα μέτρα σας, τα μέτρα της επιδερμικής κατανόησης της Διδασκαλίας του Λόγου, κι αυτό πάντοτε οδηγεί σε έκπτωση όταν Εκείνος εμφανίζεται στη γη.

Ο Χριστός είναι ήδη Παρών. Η Δευτέρα Παρουσία έχει ήδη αρχίσει στις καρδιές των ανθρώπων και το Επίσημο Ιερατείο ανήκει πλέον στη παρελθούσα εποχή, γιατί ο του κόσμου άρχων ήδη κέκριται και μαζί με αυτόν εκρίθησαν και όσοι τον υπηρέτησαν.

Δεν ηθέλησα ποτέ αυτή την εξέλιξη, εσείς όμως την επιδιώξατε και φθάσατε να διεκδικείτε την πρώτη θέση στην κατακραυγή των επόμενων αιώνων, μ’ ένα αμάρτημα που δεν συγχωρείται. Γιατί εάν οι Φαρισαίοι αρνήθηκαν τον Χριστό, ο Νόμος τούς επιτρέπει να λάβουν άφεση, γιατί είναι γραμμένο πως εάν κανείς πει οτιδήποτε για τον υιό του ανθρώπου, θα του χαρισθεί, εάν όμως πει για το Πνεύμα το Άγιο, δεν θα του χαρισθεί στον αιώνα. Εάν λοιπόν οι Φαρισαίοι αρνήθηκαν Χριστό ζώντα και χρεώθηκαν με την κατακραυγή είκοσι αιώνων, πείτε μου πώς θα χαρακτηρισθείτε αρνούμενοι Χριστού Πνεύμα διαχεόμενον εφ’ απάσης της ανθρωπότητος; Αδελφοί Φαρισαίοι της Δευτέρας Παρουσίας, αιρετικοί. Αρνείσθε Χριστόν ζώντα, άρα αρνείσθε την Αιώνια Ζωή και μένετε εις Αιώνιο Θάνατο.



Κεφ. 17 Η ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Όταν το δέντρο είναι καλό, βγάζει καλούς καρπούς. Αν οι καρποί του δεν είναι καλοί, αυτό σημαίνει πως κάποια αρρώστια το κατατρώει. Αντί λοιπόν να ρίχνετε τις ευθύνες στους ανθρώπους που αμαρτάνουν ή στην άρνηση που τους καθοδηγεί να πράττουν τα έργα της, βγάλτε πρώτα το δοκάρι απ’ το δικό σας μάτι, για να δείτε καθαρά και να βγάλετε την αγκίδα από το μάτι του αδελφού σας, οδηγώντας πρώτα εσάς, και κατόπιν τους άλλους, στην αληθινή πνευματική ζωή και εκδήλωση.

Κάθε σας αντίδραση και οποιαδήποτε μορφή πολεμικής εκδηλωθεί εναντίον του Έργου της Δευτέρας Παρουσίας, δεν θα έχει άλλο αποτέλεσμα παρά τη δημιουργία του νέου Ιούδα, που προδίδει για δεύτερη φορά τον Διδάσκαλό του. Ένα Έργο που εκ Θεού κατευθύνεται δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί από τους αρνητές Του, όπως δεν ανατράπηκε και πριν 2.000 χρόνια, παρά θα διαδοθεί και θα επικρατήσει με τον τρόπο που το Θείο Σχέδιο έχει ορίσει για τον άνθρωπο.

Η Αγάπη και η Αλήθεια του Πατέρα θα φέρει τους καρπούς εκείνους που ο Ιησούς πρόσφερε με τη Ζωή, τη Διδασκαλία, τη Θυσία και την Ανάστασή Του.



Κεφ. 24 ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Πονάς, το ξέρω. Πρώτος τα βίωσα, για να σε κρίνω, και η Κρίση Μου είναι δίκαιη. Η Κρίση Μου είναι Ζωή και Ανάσταση για κάθε άνθρωπο που είναι στη σειρά για να εξέλθει από τον κόσμο, ώστε να μπορέσει να τον λάβει μέσα του και να γίνει Ένα με το Όλον.

Με τη στροφή του νου γκρεμίστηκαν τα ιδανικά και οι στόχοι, τα όνειρα και τα σχέδια που ’χες σχηματίσει μες στο νου σου, αποκυήματα των σφαλερών σου επιλογών, και θα κριθείς για ό,τι μέσα σου χαλάστηκε. Ό,τι είχες χτισμένο απ’ τη φθορά που άφησες να μπει μέσα σου. Και είναι πιο δύσκολο ακόμη, γιατί θα πρέπει με τα χαλασμένα κομμάτια του Εαυτού σου να ξαναχτίσεις το Ναό μες στην καρδιά σου, το Ναό όπου θα κατοικήσεις μαζί Μου.

Κι όταν τελειώσει, δεν θα ’χεις πια καμιά οφειλή στον κόσμο, μόνο το να τον αγαπάς, μόνο το να προσφέρεις τον εαυτό σου για τη σωτηρία του Εαυτού.

Μη φοβηθείς λοιπόν το Θάνατο που θα ’ρθει, γιατί ο Θάνατος ανήκει στη φθορά κι ό,τι φθαρτό έχεις μέσα σου, θα εισπράξει το Θάνατο που του ανήκει, για ν’ απομείνει μέσα σου ό,τι είναι Αιώνιο και Διαρκές. Ό,τι αξίζει να προσφερθεί, γιατί είναι Τελειότητα, είναι Φως. Είναι Πνοή.



ΣΕ ΕΥΛΟΓΩ ΕΛΛΑΔΑ

Κεφ. 2 ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Και όταν το Θέλημά Μου ορίσει, όταν θα είσαι έτοιμος να Με δεχθείς, τότε θα σου φανερωθώ μέσα από τον Παράκλητο και τους Υιούς Του, και θα επιτρέψω την εξάπλωση του θείου μηνύματός Μου, που οι εκλεκτοί Μου θα διασαλπίσουν, αλλά και καθημερινά θα λειτουργούν και θα φανερώνουν ταυτενεργώντας μαζί Του. Και εμπνευσμένοι από το Άγιο Πνεύμα Μου, θα διαχυθούν στα πέρατα της γης, για να διδάξουν στον άνθρωπο την Αγάπη και την ενότητα λαών και εθνών, ανδρών και γυναικών, ανθρώπου και Θεού, οδηγώντας τον άνθρωπο στο δρόμο της επιστροφής, στη Χριστοποίηση και Θέωσή του.



Κεφ. 3 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ-ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Η Δευτέρα Παρουσία σηματοδοτεί την αφύπνιση της Γυναίκας Ψυχής και την προσφορά της στο όλον του ανθρώπου. Η Δευτέρα Παρουσία συντελείται μέσα σου άνθρωπε, αδελφέ μου, Έλληνά μου! Ο Λόγος γεννιέται μέσα σου γιατί η ψυχή ξυπνά και διεκδικεί το δικαίωμά της να δώσει Αγάπη και να προσφέρει αυτό που τόσους αιώνες της αρνήθηκες πεισματικά, να προσφέρει το Λόγο Αναγέννηση και Ανάσταση στην ανθρωπότητα. Η ψυχή σου ενεργοποιείται και ζητά την παρουσίασή της και εκδήλωσή της, ζητά να γίνει Μητέρα του Λόγου και να εκδηλώσει το Λόγο.



Πίστεψε στην ψυχή σου, πίστεψε στην Αγάπη. Μην αφήνεις τίποτε να σε περιορίζει, τίποτε να την περιορίζει Είναι άπειρη, είναι ανεξάντλητη, είναι η μόνη Αλήθεια, η μόνη προσφορά. Είναι η μόνη που μπορεί να σε οδηγήσει στην ευτυχία, στη γαλήνη, στην ισορροπία. Μην αρνείσαι την προσφορά της, μην αρνείσαι τον Εαυτό σου που σου προσφέρεται



Ελλάδα, γη του Ελέους και της προσφοράς, παλμός Αγάπης για τον άνθρωπο, παλμός προσφοράς και θείας φωτοχυσίας στον άνθρωπο. Προχώρα με θάρρος και τόλμη, προχώρα με αποφασιστικότητα, μεπίστη. με αγάπη, προχώρα, γη του Λόγου, τροφοδότρια της ζωής μου.



Κεφ. 7 ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Αγαπημένε Μου, όταν δεν Με αναγνωρίζεις μέσα σε ό,τι σου φαίνεται ανάξιο της Αγάπης Μου, όταν δεν Με αγαπάς μέσα σε ό,τι σε περιορίζει και σε καθιστά δέσμιό του, πώς μπορείς να λες ότι Με αγαπάς εν όλη τη καρδία σου και εν όλη τη ψυχή σου και εν όλη τη διανοία σου μέσα στα πάντα; Πώς μπορείς να αυτοαποκαλείσαι μαθητής Μου;



Να αγαπάς έτσι απλό, κι ο μόνος λόγος γι’ αυτό να είναι ότι αναγνωρίζεις μέσα στα πάντα τη ζωή, την ύπαρξη, Εμένα. Να διαχέεις την ευλογία Μου μέσα στο καθετί, ανεξάρτητα αν αυτό το έχεις χρωματίσει με την έννοια του καλού ή του κακού.



Κεφ. 8 ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ

Εισέρχομαι ως ροή κάθαρσης μέσα σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, αποπλένοντας και εμβαπτίζονας το είναι τους μέσα στο Έλεος και την Αγάπη Σου. Καταθρυμματίζω τα όρια της απομόνωσης, του διαχωρισμού, της πλάνης, που η έλλειψη της Αγάπης και της ενότητας δημιούργησαν στον ελληνικό λαό και δίχασαν αυτόν σταδιακά σε ολοένα και μικρότερα αντιμαχόμενα σύνολα. Μετουσιώνω ολοκληρωτικά στο πυρ της άπειρης ύπαρξης του Λόγου, όλες τις παλλόμενες δονήσεις που βρίσκονται μέσα στο είναι κάθε Έλληνα, στις σκέψεις του, στη συνείδησή του, στα συναισθήματά του, οι οποίες εξαρτώνται και τροφοδοτούνται από την υφιστάμενη δυσαρμονία.



Εμποτίζω διά της Αγάπης και αναγεννώ την ενεργειακή ροή, που συνέχει και δομεί τα στοιχεία σου, Ελλάδα. Απορροφώ καθετί, που σκιάζει και εμποδίζει την ελεύθερη κίνηση των ιδεών, του Απείρου Πατρικού Νου στο λαό σου και καλύπτω αυτόν με Αγάπη και Έλεος.



Θραύω τα φράγματα του προσωπικού συμφέροντος και της ιδιοτέλειας, καταθρυμματίζοντας τα σαθρά οικοδομήματα της άγνοιας και ως Φως Αληθείας ρέον φωτίζω κάθε σκιερή πλευρά σου, κάθε παράγοντα και αίτιο, που σε οδήγησε σε καθηλωτικές αδιεξόδους, γεμάτες από πολυάριθμα προβλήματα σε όλους τους τομείς σου.



Ευλογώ το εργατικό δυναμικό σου Ελλάδα, και το καθιστώ διά της απείρου Ευλογίας του Πατρός, παραγωγικό, ικανό, πρόθυμο, μαχητικό, σε κάθε είδους συνθήκες. Εμφυσώ και διαχέω πνεύμα ενότητας και συνεργασίας μέσα σε κάθε εργαζόμενο, ώστε να λειτουργεί και να δρα με έντονη τη συναίσθηση των υποχρεώσεων και καθηκόντων του.



Μετουσιώνω άμεσα και ολοκληρωτικά την καθοδική κίνηση της ενέργειας και την κατασπατάλησή της σε υλικές ανούσιες εντρυφήσεις, ασχολίες και ηδονές. Εγγράφω με παλμούς ζωής και ανάστασης μέσα στις καρδιές των Ελλήνων «Αγαπάτε Αλλήλους» και ευλογώ όλους να δεχθούν και να συλλάβουν Εμέ και το Έργο της Δευτέρας Μου Παρουσίας εντός τους.



Πνέω ως Αγάπη διάπυρη, ως βάπτισμα Ευλογίας και Κάθαρσης και Μετουσίωσης, ως πανταχού παρούσα παλμοδονούμενη παρουσία Διδασκάλου Λόγου Ιωάννη μέσα σε κάθε ελληνική οικογένεια.



Πνέω ως αρμονία και τελειότητα μέσα σε χώρους συνάθροισης, σε δημόσιους χώρους, σε εργαστήρια, σε εργοστάσια, σε σχολεία, σε χώρους οργανισμών κοινής ωφελείας, σε βιβλιοθήκες, σε αίθουσες και εντευκτήρια, σε γραφεία και διά του Απείρου Ελέους του Πατρός Μου, διαρρηγνύω τα πέπλα της άρνησης και του σκότους. Διασπώ εις τα εξ ών συνετέθησαν, συμπαγή τμήματα συσσωρευμένης δυσαρμονίας και κακότητας, που έχουν επικαθήσει στους χώρους αυτούς που κινείται και ζει ο άνθρωπος επιβαρύνοντάς τον με ανισορροπία και δυσαρμονία. Τα απορροφώ εντός της απειρότητας του Λόγου, τα εμβαπτίζω εις το Πυρ της Ουσίας Μου και τα μετουσιώνω άμεσα και ολοκληρωτικά.



Εγγράφω και αποτυπώνω διά απείρου ισχύος ανεξίτηλων παλμών, την ουσία της Διδασκαλίας Μου "Αγαπάτε Αλλήλους" στα σπίτια των ανθρώπων, στους βράχους, στα δάση, στις υδάτινες επιφάνειες, στις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, στην ατμόσφαιρα που την περιβάλλει, εκπέμποντας αέναα το νόημα της ύπαρξης για τα πάντα στη δημιουργία.



Εν τω ονόματι της πανταχού παρουσίας Μου ευλογώ την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας. Εμπλουτίζω διά της απείρου Ευλογίας και Χάριτος το έδαφος και υπέδαφος της Ελλάδας με τα αναγκαία στοιχεία και συστατικά, όπου υπολείπονται, καθιστώντας αυτό γόνιμο, εύφορο και παραγωγικό σε καλλιέργεια. Κατευθύνω τη φορά της ροής των υπογείων υδάτων και μεταφέρω από κάθε σημείο του πλανήτη πλεονάζουσες ποσότητες ύδατος και εμπλουτίζω μ' αυτές το υπέδαφος του ελλαδικού χώρου.



Ευλογώ τη διατήρηση της ισορροπίας των καιρικών συνθηκών. Ευλογώ εκ νέου την εκδήλωση βροχοπτώσεων, χωρίς καταστροφές και πλημμύρες σε όλα τα σημεία σου Ελλάδα, που διψούν και υποφέρουν.



Ενεργοποιώ τις πηγές που στέρεψαν σε περιοχές με λειψυδρία. Κρούω το έδαφος στα σημεία εκείνα, που δεν καλλιεργούνταν ως τώρα λόγω έλλειψης. ύδατος, για να αναβλύσουν ανεξάντλητοι πίδακες ύδατος, που θα ξεδιψάσουν τη γη και ό,τι υπάρχει πάνω σ' αυτήν καθιστώντας την καλλιεργήσιμη για τους Έλληνες γεωργούς.



Ευλογώ την παραγωγή και εσοδεία των αμπελώνων να έχει ποιότητα, καθαρότητα και αφθονία. Πνέω ως Αγάπη πάλλουσα και ευλογία ευκρασίας και ανάπτυξης στους ελαιώνες της ελληνικής επικράτειας, επαυξάνοντας την παραγωγή στο έπακρο. Μετουσιώνω κάθε ασθένεια που πλήττει την παραγωγή και την ποιότητα των καρπών σε υγεία, ευρωστία, ακμή και γονιμότητα.



Επαυξάνω τη συγκομιδή και διάθεση-διακίνηση προϊόντων και αγαθών, ώστε να μην παρουσιασθούν ελλείψεις από κανένα είδος για να καλυφθούν οι ανάγκες της διαβίωσης του ελληνικού λαού.



Διαλύω και αποσυνθέτω κάθε ενεργές και ανενεργές σχέδιο αποδυνάμωσης της ελληνικής οικονομίας. Συντονίζω τις προσπάθειες των υπευθύνων και διαχέω σ’ αυτούς Θείες ιδέες, θάρρος, τιμιότητα, σθένος, πίστη, δύναμη προσευχής, φιλοπατρία και αφοσίωση στα υψηλό ιδανικό της Διδασκαλίας Μου, για να μπορούν να επιτύχουν λύσεις με ταχείς ρυθμούς. Διαλύω και μετουσιώνω κάθε προσπάθεια δυσφήμισης και αμαύρωσης, κάθε κίνηση αποπροσανατολισμού και διαστρέβλωσης της αλήθειας για τα ελληνικό προϊόντα. Αποσυνθέτω και μετουσιώνω ολοκληρωτικό τις εικόνες και τις εντυπώσεις του διασυρμού, της διάλυσης και της αποσύνθεσης, που κύκλοι διεθνών συμφερόντων προσέδωσαν στην Ελλάδα.



Εν τω ονόματι της Τρισηλίου Θεότητος ευλογώ τις σεισμογενείς περιοχές της Ελλάδας. Μεταφέρω τα επίκεντρα των σεισμικών φαινομένων σε θαλάσσιες περιοχές και ευλογώ την εκλυόμενη ενέργειά τους, ώστε να απορροφάται από τη θάλασσα χωρίς να υπάρξουν καταστροφές.



Ευλογώ εν τω ονόματι της ένωσής μας Πάτερ, το στόλο του εμπορικού ναυτικού της Ελλάδα. Ευλογώ τα πληρώματα όλων των πλοίων που απαρτίζουν τη δύναμή του, να έχουν προστασία σε όλες τις μετακινήσεις τους και αποστολές τους. Καλύπτω διά της απείρου και ομοουσίου Αγάπης και προστασίας τους Έλληνες ποντοπόρους ναυτικούς, να είναι ασφαλείς από παντός κινδύνου. Ευλογώ τις ενάλιες οδούς, αίροντας και μετουσιώνοντας κάθε πρόσκομμα και εμπόδιο, που υπάρχει σ’ αυτές και δυσχεραίνει την πορεία τους.



Ευλογώ Πάτερ εν τω ονόματι της ένωσής μας τον εμπορικό και πολιτικό αεροναυτικό στόλο της Ελλάδας, να έχει προστασία, ασφάλεια πτήσεων, ετοιμότητα, ευελιξία σε όποιο μήκος και πλάτος της υδρογείου και αν εκπροσωπεί την Ελλάδα. Διαχέω στα πληρώματα και τους αξιωματικούς καθώς και σε κάθε παράγοντα που ανήκει σ’ αυτόν θάρρος, υπευθυνότητα, πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, Αγάπη, σοβαρότητα, ήθος σε όλες τις αρμοδιότητες που επωμίζονται.



Εν τω ονόματι του Λόγου ευλογώ κάθε σιδηροδρομικό μέσο διακίνησης των Ελλήνων πολιτών να εκσυγχρονισθεί και να τελειοποιηθεί. Ευλογώ τις υπεύθυνες προσπάθειες κάθε παράγοντα διοικητικού ή τεχνικού για την άρτια λειτουργία και οργάνωση όλων των σιδηροδρόμων της Ελλάδας, στο εσωτερικό και εξωτερικό, να έχουν Προστασία Θεία, ασφάλεια, άνεση, ταχύτητα, συνέπεια. Ελαχιστοποιώ και εκμηδενίζω κάθε πιθανότητα ατυχήματος, ανάγω και μετουσιώνω πάσης φύσεως κίνδυνο, που τυχόν ελλοχεύει στην πορεία των τρένων, σε ισορροπία και ομαλότητα, ώστε κανένας εκτροχιασμός ή σύγκρουση ή ανεπισκεύαστη βλάβη να μην παρουσιαστεί.



Ευλογώ τον τομέα της παιδείας σε όλους τους τομείς της εκδήλωσής του, της αναβάθμισής του εκ θεμελίων και το συντονισμό της λειτουργίας του στην ελληνική κοινωνία με τη ροή της Πανσοφίας του Λόγου Θεού. Εμπλουτίζω με θείες ιδέες ανάστασης, τελειότητας, με ήθος, τιμιότητα, ευθυκρισία, πνευματική διάκριση και σωφροσύνη κάθε υπεύθυνο λειτουργό φορέα και εκπαιδευτικό, όλο το πλήθος της σπουδάζουσας νεολαίας, κάθε μαθητή και μαθήτρια. Εισάγω νέους τρόπους διδασκαλίας, πνευματικούς, με χαρακτήρα αμεσότητας και υψηλών επιδόσεων. Ανανεώνω και αναδομώ εκ νέου όλα τα προγράμματα εκπαίδευσης. Τα ανασυνθέτω και τα τελειοποιώ μετουσιώνοντας κάθε ατέλεια και κενό σε Θεία Γνώση προετοιμάζοντας το είναι των μαθητευόμενων βλαστών της ελληνικής κοινωνίας.



Σε ευλογώ Ελλάδα και τοποθετώ ανυπέρβλητο τείχος προστασίας Φωτός από ξηράς, από θαλάσσης και αέρος, με άπειρη ενεργειακή ισχύ μετουσίωσης, που θα μεταλλάσσει κάθε δόνηση, που σκοπό έχει να επιφέρει οιασδήποτε μορφής σύγχυση, διάσπαση, δέσμευση και καθήλωση για την Ελλάδα. Στο όνομα της Αλήθειας διαλύω και εξαρθρώνω κάθε κίνηση συνεργασίας πρακτόρων αλλοδαπών, από οπουδήποτε και αν προέρχονται και εμφανίζω στις κρατικές αρχές όλες αυτές τις κινήσεις για τη ματαίωσή τους.



Αποκαλύπτω ενώπιον της Θείας Δικαιοσύνης τους υπαίτιους και υπεύθυνους των πονηρών αυτών έργων, για να διδαχθούν εκ των πράξεών τους. Διανοίγω έντονη, συνεχή ροή ελέγχου στη συνείδησή τους έως ότου μετανοήσουν πλήρως για κάθε αποτρόπαιο σκοτεινό έργο, έως ότου παραδοθούν και φανερωθούν στον ελληνικό λαό. Διαλύω και αποσυνθέτω τις βάσεις τους και διασκορπίζω τα κομμάτια τους. Ευλογώ αυτό, ώστε να καθίσταται αδύνατη κάθε προσπάθεια επανεργοποίησης και συναρμολόγησής τους απορροφώντας μέσα στην Αγάπη κάθε κατάσταση και αρνητική τοποθέτησή τους για τον άνθρωπο και μετουσιώνω αυτές σε Αγάπη και Έλεος. Ενεργώ επί της επικοινωνίας τους, προκαλώντας σύγχυση μεταξύ τους, ώστε να μη δύνανται να συνεννοηθούν για να πλήξουν τον άνθρωπο.



Εν τω ονόματι του ανάρχου και αδιάδοχου Λόγου εξουδετερώνω, διαλύω ολοκληρωτικά και αποσυνθέτω κάθε σπείρα, κάθε οργάνωση η οποία κινείται και δρα εμπορευόμενη χημικές και ναρκωτικές ουσίες. Ευλογώ τις αρχές, να έχουν επίγνωση της αποστολής τους, αυταπάρνηση, συνεννόηση, πίστη, θάρρος, συντονισμό, να έχουν Θεία καθοδήγηση.



Δημιουργώ οδούς σωτηρίας για κάθε Έλληνα που υπέπεσε στο λάθος της χρήσης ναρκωτικών. Διαχέω σε εκείνους που επιθυμούν να απαλλαχθούν από το μαρτύριο της εξάρτησης θάρρος, σθένος, ισχυρή

θέληση, δύναμη προσευχής. Διαχέω Έλεος και Αγάπη στις υποστάσεις τους και κατευθύνω τα βήματά τους σε κέντρα αποτοξίνωσης, που θα επιβοηθήσουν όλα τα τμήματα του εαυτού μου, να ανεξαρτητοποιηθούν, να απελευθερωθούν και να επανενταχθούν υγιείς και ισορροπημένοι γεμάτη δίψα για ζωή.



Ευλογώ την εύρυθμη λειτουργία των ήδη υπαρχόντων νοσοκομείων, σανατορείων, κλινικών, κέντρων υγείας, ασύλων, ψυχοθεραπευτικών ιδρυμάτων. Ευλογώ και την ανέγερση νέων νοσοκομείων και υγειονομικών κέντρων σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, γηροκομείων και ορφανοτροφείων, ώστε να ανακουφιστεί ο ανθρώπινος πόνος και να περιθάλπτεται με στοργή και καλοσύνη η αθλιότητα του ανθρώπου, δίνοντας καταφύγιο από τα δεινό του.



Καλώ σε μετάνοια και κάθαρση όλους όσοι με λησμόνησαν, με κατέκριναν, με επιτίμησαν, με πίκραναν, με υποτίμησαν, όλους όσοι εμμένουν στην κακότητα και στην αναλγησία, στη σκληροκαρδία και εκδικητικότητα, στην πλεονεξία και αναισθησία, τους ανίλεους, τους βλάσφημους και υβριστές, τους δολοπλόκους και αρνητές της Αγάπης, τους είρωνες, τους περιφρονούντες τη διδασκαλία Μου, τους παράκοους, τους μισούντες, τους καταρωμένους, όσους ύψωσαν τον εγωισμό τους, όσους καταπίεσαν, δέσμευσαν με οποιοδήποτε τρόπο, όσους εκμεταλλεύθηκαν χήρες και ορφανά, αδυνάτους, αδαείς και απείρους, μοιχούς και μοιχαλίδες, κερδοσκόπους, εμπόρους ναρκωτικών και μαστρωπούς, τους παραβάτες της Θείας Μου Νομοτέλειας.



Καλώ σε μετάνοια και κάθαρση τους έχοντες μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, τους διαστρεβλωτές της Αλήθειας, τους βιαστές της αγνότητας, τους μη έχοντες ταπεινοφροσύνη, τους φιλάργυρους, τους υποκριτές και καθέναν ο οποίος απομακρύνθηκε από την οδό της Αγάπης και της επιστροφής δι’ Εμού στον Πατέρα Θεό.



Ευλογώ καθένα που μετανοεί ειλικρινά, παρέχοντας σε αυτόν το μέγα Μου Έλεος. Θέτω τον εαυτό Μου για κάθε άσωτο και απολωλότα που επέστρεψε σuντετριμμένος στους κόλπους Μου, ως θεμέλιο και βάση για την πνευματική του ανοικοδόμηση και αναγέννηση. Στο όνομα της Αγάπης και της ενότητας ευλογώ και απελευθερώνω ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Ευλογώ την ισορροπημένη μετάβασή του από τις καταστάσεις της αταξίας και της-

αρρυθμίας στην τάξη και στο ρυθμό εξέλιξης. Διαχέω τον εαυτό ολότητα μέσα στην καρδιά, στο νου και στη συνείδηση του ελληνικού έθνους, για να ενστερνισθεί ο άνθρωπος το θείο μήνυμα της Χριστοποίησης, Θέωσης και Ανάστασής του.

Ευλογώ την ορθή διακυβέρνηση της χώρας από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση. Απομακρύνω κάθε στοιχείο αρνητικότητας και λανθασμένης επιρροής. Απομακρύνω κάθε ακατάλληλο συνεργάτη και τοποθετώ νέους συνεργάτες, κινούμενους με θείες ιδέες, εμπνεόμενους, προσευχόμενους και συντονιζόμενους με το Θείο Θέλημα. Διαχέω Αγάπη, θάρρος, ισορροπία, δύναμη λόγου, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, δύναμη πίστεως και προσευχής, αγωνιστικότητα, ανεπτυγμένη αίσθηση καθήκοντος, ευελιξία σε κάθε χειρισμό, πνευματική διάκριση και διαύγεια μέσα στο νου. Ευλογώ και μετουσιώνω κάθε λάθος και παράλειψη και την ενισχύω εκ νέου με ευλογία ισορροπίας και καθαρότητας.



Καλώ ενώπιον των ευθυνών τους ιερείς και αρχιερείς, κάθε εκπρόσωπο της εκκλησίας, να αναλογιστούν το μέχρι τώρα έργο τους και τη συμπεριφορά τους. Τους ευλογώ να μετατοπισθούν από το δογματισμό, το φανατισμό και την επιβολή εξουσίας επί των ανθρώπων. Ευλογώ την κατάργηση της διατίμησης των θείων μυστηρίων από τους φέροντες Χάρη και την εφαρμογή της ουσίας της πανσυμπαντικής διδασκαλίας Μου.



Ευλογώ το Έργο Σου αγαπημένε εαυτέ Δάσκαλε Ιωάννη της Δευτέρας Παρουσίας. Ευλογώ το Έργο, που εκδηλώνεται πάνω στη γη και διαχέω σ' αυτό φωτοχυσία άπλετη, ενέργεια τελειότητας, παλμούς αναγέννησης και Ανάστασης. Το διαχέω σε κάθε σημείο της γης, να κατακλύσει το είναι του ανθρώπου και να τον πλημμυρίσει με την παλμοδόνηση της Αγάπης και της τελειότητας, ώστε να εξέλθει από τις υλικές καταστάσεις και να εισέλθει σε νέα στάδια συνειδητοποιήσεων.



Ευλογώ τον Τίμιο Διδάσκαλο Ιωάννη μέσα από την ενότητα όλων των μαθητών και μετουσιώνω καταστάσεις άγνοιας, ανευθυνότητας, ημιμάθειας, που με οποιονδήποτε τρόπο εκπέμφθηκαν προς Αυτόν. Εκπέμπω την Αγάπη του συνόλου άνθρωπος - μαθητής προς τον βρισκόμενο σε μορφή Διδάσκαλο Ιωάννη και αποκαθιστώ την ισορροπία, διαχέοντας σ’ Αυτόν άπειρη ενέργεια ζωής, παλμούς ατέρμονης Αγάπης και τον εμπλουτίζω με υπερούσια ροή μετουσίωσης. Ευλογώ την εμφάνισή και παρουσία Του πάνω στη γη και την καθιστώ φανερή με τρόπο αδιάσειστο και αδιαμφισβήτητο.



Ευλογώ τη διάδοση των βιβλίων του Έργου και ανακυκλώνω σε αυτά την ενέργεια της αφύπνισης και Θείος Μετουσίωσης. Ευλογώ κάθε αναγνώστη των βιβλίων αυτών, να μπορεί διά της επιφοιτήσεως και επισκιάσεως του Παναγίου Πνεύματος, να εισχωρεί και να συλλαμβάνει τις περιέχουσες θείες ιδέες και διδασκαλίες Αλήθειας. Ευλογώ τον τομέα των εκδόσεων του Έργου και κάθε μαθητή, που συμμετέχει ενεργά σε αυτόν. Αίρω κάθε εμπόδιο και το μετουσιώνω σε Φως και Αγάπη, διανοίγοντας νέες προοπτικές εκδήλωσης και συνεργασίας, για να καταστεί τέλεια η λειτουργία του, ανάλογη του ύψους των διδασκαλιών που κοινοποιεί.



Καλύπτω διά της Απείρου Πατρικής Ευλογίας την υπόστασή σουΕλλάδα. Σε καλύπτω απ’ άκρου σ’ άκρο διά του Φωτός και της Αγάπης Μου. Παλμοδονώ με ακαταλήπτου ισχύος παλμούς μετουσίωσης το σώμα σου. Σε ευλογώ και διαχέω τον ενοποιημένο Χριστοποιούμενο εαυτό της ύπαρξής Μου στο λαό σου και λαό Μου, ως απειρότητα Αγάπης, ως Δευτέρα Παρουσία του Λόγου Χριστού μέσα στις ψυχές των Ελλήνων.



ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ



Κεφ. 1 ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Αμήν λέγω υμίν, ανεστήθην εντός του Υιού Μου Ιωάννου, λαβών μορφήν Ιωάννου και Ηλία και Μελχισεδέκ και Αβραάμ και Αββακούμ και έτι πολλών Υιών Μου. Είς και ταυτοχρόνως πολλοί, Είς και ταυτοχρόνως ουδείς, καθότι εν Εμοί περικλείονται κι Εγώ πυροδοτώ και οικοδομώ και ενανθρωπίζω ή αποπνευματώνω αυτούς.



Κεφ. 2 ΕΓΩ ΕΙΜΙ

Ιδού Εγώ εν τω μέσω υμών, λαλών, ήγγικεν η ώρα, ω άνθρωποι, ίνα περιβληθείτε τη Θείαν Υπόστασίν Μου εντός σας. Ανήγγειλα εις υμάς την Ελευσίν Μου διά του Απεσταλμένου και Αγγελιοφόρου Μου επί της γης και θέλω δώσει δείγματα Παρουσίας Μου εντός Αυτού και εντός άλλων σκηνωμάτων και αδελφών Μου, οίτινες Με ετίμησαν και Με ελάτρευσαν ως τον Υπέρτατον Διδάσκαλον, υπεράνω παντός άλλου αγαθού και οίτινες επεδίωξαν την επαφήν Μου. αφήνοντες κατά μέρος ασχολίας και δεσμεύσεις και ετέρας αναζητήσεις, συμφέροντα και συνδιαλλαγές.



Κεφ. 2 ΕΓΩ ΕΙΜΙ

Αγαπήσατε ο εις τον έτερον, ως να είστε Εις, διότι τα πάντα εξ Ενός επήγασαν και εις το Εν επανακάμπτοντα κατατείνονται ίνα ενωθώσιν αενάως μετ’ Αυτού.



Κεφ. 2 ΕΓΩ ΕΙΜΙ

Ήλθεν ο καιρός, επέστη το πλήρωμα του χρόνου, καθ’ ό θέλω φανερωθεί εκ Νέου επί της γης, ουχί ως άλλοτε γεννώμενος εν σαρκί ως νήπιον, αλλά εκπορευόμενος εν ταις ψυχαίς εκείναις, αίτινες περιπαθώς καθ’ ημέραν Με αναζητούσι και Με επικαλούνται, εμπλησθείσαι υπό του Θείου Έρωτος προς το Υπέρτατον Αγαθόν, την εν αυτοίς Παρουσίαν Μου.



Κεφ. 2 ΕΓΩ ΕΙΜΙ

Αδελφοί Μου, αναλώσατε πάσας τας δυνάμεις σας διά την διάδοσιν και επικράτησα των ιδεωδών εκείνων, άτινα η ψυχή υμών και το πνεύμα σας ενστερνίσθησαν ως δίκαια και αληθή και ωφέλιμα, προερχόμενα εκ της παρ’ Εμού δοθείσης διδασκαλίας προς την ανθρωπότητα και γενόμενα αποδεκτά παρ’ υμών, εν τη αναδύσει του πνεύματός σας.



Κεφ. 4 ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Σε μια πορεία υπάρχουν οι πρωτοπόροι πάντα, αυτοί που ακολουθούν και οι καθυστερημένοι, οι μεμψιμοιρούντες. Όποιος θέλει λοιπόν να είναι από τους καθυστερημένους και από τους μεμψιμοιρούντες δικαίωμα του είναι, αφήστε τον να είναι. Όποιος θέλει μπορεί να διδαχθεί, αλλά δεν θα ασχολούμεθα αιωνίως να διδάσκουμε τους ανεπίδεκτους μαθήσεως, αυτούς οι οποίοι δεν θέλουν να μάθουν, δεν θέλουν να μορφωθούν εάν υπήρξε Χριστός ή όχι. Αφήστε τους να υποστούν και τις συνέπειες της μη καλλιέργειάς τους.



Κεφ. 4 ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Η Νέα Εποχή λοιπόν λέγεται για πολλούς Εποχή του Υδροχόου, για άλλους λέγεται Προδρομική Περίοδος της Δευτέρας Παρουσίας. Είναι η αρχή της, γι’ αυτήν την Προδρομική Περίοδο θα σας μιλήσω, και για άλλους λέγεται η τρίτη Επιφάνεια του Θεού, η Επιφάνεια του Αγίου Πνεύματος. Είναι η Περίοδος που θα φωτιστούν οι άνθρωποι, αλλά οι άνθρωποι που ακολουθούν τη σωστή πορεία, οι άνθρωποι που τηρούν τους Νόμους του Θεού, που ακολούθησαν το Χριστό, Χριστό-Θεό, που προσπάθησαν να Τον μιμηθούν καθόλα και έχουν Αυτόν Ζώντα εντός των.





Κεφ. 4 ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Οι μαθητές κάποτε ρώτησαν: Δάσκαλε οι Γραφές λένε πριν από Εσένα θα έλθει ο Ηλίας, (Ματθ. ΙΖ΄ 10) και ο Κύριος τους λέει μιλώντας για τον Ιωάννη: «Ούτος γαρ έστί ο περί ου γέγραπται: ιδού Εγώ αποστέλλω τον Άγγελόν Μου, προ προσώπου Σου... και ει θέλετε δέξασθοι, αυτός έστιν Ηλίας ο μέλλων έρχεσθαι...» (Ματθ. ΙΑ΄ 10-14), και αλλού Ηλίας μεν έρχεται πρώτον και αποκαταστήσει πάντα. Λέγω δε υμίν ότι Ηλίας ήδη ήλθε, και ουκ επέγνωσαν αυτόν, αλλ’ εποίησαν εν αυτώ όσα ηθέλησαν... και τότε συνήκαν οι μαθηταί ότι περί Ιωάννου του Βαπτιστού είπεν αυτοίς». (Ματθ. ΙΖ΄ 11-13), και αλλού: «Ήλίας μεν ελθών πρώτον αποκαθιστά πάντα... αλλά λέγω υμίν ότι και Ηλίας ελήλυθε, και εποίησαν αυτώ όσα ηθέλησαν. καθώς γέγραπται επ’ αυτόν (Μαρκ Θ΄ 12-13) και εις Λουκάν Α΄ 15-17, Ζ΄ 27-28.



Κεφ. 4 ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Υιοί Θεού δεν μπορείτε να υπάρξετε ποτέ εάν δεν έχετε Αγάπη μέσα σας, δεν μπορείτε να φθάσετε κοντά στο Θεό, ούτε μπορείτε να ενωθείτε με το Θεό, αν δεν μάθετε να τηρείτε το Νόμο της Αγάπης, όχι μόνο προς τον πλησίον σας, αλλά σε ολόκληρη τη Δημιουργία. Είναι καιρός να αλλάξετε την ποιότητα των σκέψεων και των λογισμών σας, γιατί όλα ξεκινούν από σκέψεις και λογισμούς, και πρέπει, είμαστε υποχρεωμένοι να μην αφήνουμε οποιεσδήποτε σκέψεις να μας κυριεύουν, να κατευθύνουν τη ζωή μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να τιθασεύσουμε τη σκέψη μας, γιατί η σκέψη μας είναι δημιουργική δύναμη. Πρέπει να μάθουμε να χαλιναγωγούμε και να κατευθύνουμε τη σκέψη μας ποιοτικά, γιατί η σκέψη μας καταγράφεται επάνω μας, δημιουργεί φως εάν είναι καθαρή και αν είναι σκοτεινή μας σκεπάζει το σκοτάδι.



Κεφ. 4 ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Προορίζεστε να ενωθείτε, να σφιχταγκαλιαστείτε με τον Κύριο, με το Θεό, να γίνετε Ένα. Δεν είναι τα λόγια δικά μου, ο Κύριος επηγγέλθη τη Χριστοποίηση του ανθρώπου και την επάνοδό του στον Θεό Πατέρα. Για να επανέλθετε, καθαριστείτε από τα καλύμματα της ύλης, τηρείστε τους Νόμους του Θεού, αγκαλιαστείτε όλοι, μάθετε να αγαπάτε και επιστρέφετε στο Θεό, ως Συνεργάτες του Θεού.



Κεφ. 10 ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Εξομο­λόγηση έχει να πει, Μετάνοια και Μετάνοια σημαίνει αλλαγή του Νου. Δηλαδή, πρώτα αναγνωρίζω ότι αυτό που έκανα είναι λάθος και μετά αποφασίζω να ακολουθήσω Νέα Πορεία. Μετάνοια λοιπόν, είναι αλλαγή του Νου. είναι η αναγνώριση λάθους, η απόφαση για άλλη πορεία και συνοδεύεται από συντριβή για το λάθος. Εάν δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία αδελφοί, μη νομίζετε ότι εξομολογηθήκατε και ότι σας ωφέλησε αυτή η εξομολόγηση, η ψυχρή, η εξωτερική, η καθαρά τυπολογική. Δεν σας ωφέλησε γιατί δεν πληροί τους όρους της Μετανοίας, που όταν υπάρχει, ο Θεός Ελεεί. Όταν εννοώ Καθάρσεις, εννοώ ενσυνείδητα, συγκεκριμένα, προσπάθεια καθημερινή για αλλαγή.



Κεφ. 11 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ

Όταν μιλάμε για Κάθαρση, εννοούμε Κάθαρση όλων των στοιχείων του ανθρώπου και ειδικότερα Κάθαρση του Νου, της ποιότητας των σκέψεων, της ποιότητος των λογισμών, Κάθαρση συναισθημάτων. Πρέπει να απομα­κρυνθούν τα συναισθήματα κατώτερης ποιότητας, όπως η ζηλοτυπία, η κακία, το μίσος κ.λπ. Πρέπει να εξαλειφθούν πλήρως από την ψυχή σας. Η Κάθαρση είναι σταδιακή πάντοτε, δεν γίνεται μέσα σε μία μέρα Κάθαρση του «είναι σας». Γίνεται με μια συνεχή προσπάθεια μεταλ­λαγής των δονήσεων της σάρκας σας, μεταλλαγής των δονήσεων του Νου σας, μια συνεχής προσπάθεια μεταλλαγής των δονήσεων του λόγου σας. Είστε υποχρεωμέ­νοι, συνεχώς να προσπαθείτε να βελτιώνετε σε ποιότητα το λόγο σας, ώστε ο λόγος σας να είναι Τίμιος, ειλικρινής, ευθύς και να περιέχει Αγάπη, συντονισμένος με το Λόγο του Θεού. Οι πράξεις σας να εκδηλώνουν πάντοτε τη συνισταμένη της Πίστης σας, της λατρείας σας, της αφοσίωσής σας και της Αγάπης σας προς το Θεό και προς τον πλησίον σας.



Κεφ. 11 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ

Έχουμε προορισμό να εκπαιδευτούμε. Η γη είναι ένα πολύ μεγάλο εκπαιδευτήριο, για όλες τις τάξεις των ανθρώπων, για τους διανοούμενους και για τους πολύ απλοϊκούς, για τους εξελιγμένους και για τους ανεξέλικτους. Επομένως είναι ένα τεράστιο εκπαιδευτήριο Ψυχών και Πνευμάτων για την άνοδό τους προς το Θεό. Πολλοί από μας μη τηρώντας τους Νόμους του Θεού δημιουργήσαμε συμβόλαια, δημιουργήσαμε οφειλές στη γη. Αδελφοί μου, όπως και άλλοτε σας έχω πει, ολόκληρη η Δημιουργία είναι ένα Κάλλος, μια Ομορφιά με άπειρη Τάξη, ασύλληπτη Τελειότητα. Όλα υπακούουν σε Νό­μους, στους Νόμους τους δημιουργικούς της Τάξεώς τους. Μόνον ο άνθρωπος δεν υπακούει, γιατί έχει ένα τεράστιο δώρο εκ Θεού, σαν μικρό απειροελάχιστο τμήμα του όλου Θεού, έχει την Απόλυτη Ελευθερία και κάνει ό,τι θέλει. Αλλά ο άνθρωπος παρανόησε την ελευθερία που έλαβε εκ Θεού και πάμπολλες φορές, όπως τα μικρά παιδιά που δεν ξέρουν, κάνουν κακή χρήση της ελευθερίας, το ίδιο συμβαίνει με τον άνθρωπο που κάνει παραβάσεις των Θείων Νόμων, κάνει κακή χρήση της ελευθερίας, της δωρεάς που του έχει δώσει ο Πατέρας του.



Κεφ. 11 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ

Ο Κύριος λέει, ότι όποιος σπείρει διχόνοια, την κακία και το μίσος, θα θερίσει τριβόλους. Η γιαγιά μας λέει, «όπως στρώσεις θα κοιμηθείς». Το ίδιο είναι. Θέλω να εννοήσετε ότι στην ελευθερία που μας έχει δωρίσει ο Θεός, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε σωστή χρήση, χωρίς να την σπαταλούμε. ούτε να την χρησιμοποιούμε ενάντια στους Θείους Νόμους, γιατί τότε απομακρυνό­μαστε από τους Θείους Νόμους και γινόμαστε Αποστάτες. Πρέπει να υποταχθούμε στο Θέλημα του Πατέρα μας, πρέπει να υπαχθούμε υπό τον Θείον Νόμον, ώστε να απολαύσουμε τα του Νόμου. Τι απολαβή θα ‘χουμε; «Όσοι έλαβαν Αυτόν, έδωκεν αυτοίς Εξουσίαν τέκνα Θεού γενέσθαι». Υιοί Θεού θα γίνετε, αυτή είναι η ωφέλεια, αλλά πώς; Πρέπει να υπακούσουμε στους Νόμους του Θεού και να τους τηρήσουμε. Ο Κύριος, λένε τα Ευαγγέ­λια, υπήκουσε στον Πατέρα υπακοήν μέχρι θανάτου.



Κεφ. 11 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ

Ένας άλλος γνώμονας συμπεριφοράς είναι να βάλετε σε μια καρτέλα το «Αγαπάτε Αλλήλους». Αν οι πράξεις και οι εκδηλώσεις της ζωής σας χωράνε ή υπαγορεύονται μέσα σ’ αυτό το «Αγαπάτε Αλλήλους» θα πει ότι προχωράτε καλά, αν δεν χωράνε εκεί, φροντίστε να διορθώσετε την πορεία σας.



Κεφ. 11 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ

 «Πάροικοι και παρεπίδημοι επί της γης», θα σας παρακαλέσω όλοι να το γράψετε κάπου, να το βλέπετε, να το θυμάστε κάθε μέρα, να το σκέπτεστε, γιατί μ’ αυτό τον τρόπο θα βοηθηθείτε ως προς την ακριβή θέση και σχέση σας με τη γη και τον προορισμό σας. Ο προορισμός μας δεν είναι να ερχόμαστε και να ξαναερχόμαστε και να ‘μαστε δεσμευμένοι και καθηλωμέ­νοι στη γη. ούτε να φοράμε δερμάτινους χιτώνας, δηλαδή σάρκα. Όχι, ο προορισμός του ανθρώπου είναι να είναι κάτοικος του Σύμπαντος, να μπορεί να περιέρχεται όλους τους Κόσμους της Δημιουργίας, όχι να ντύνεται και να τρέφεται με σάρκες, όχι Φροντίστε λοιπόν όλοι να ξεκαθαρίσετε τους λογαριασμούς σας με τη γη, γιατί θα γυρίσετε να της πληρώσετε ό,τι της χρωστάτε. Ύστερα φροντίστε να ξεκαθαρίσετε τους λογαριασμούς σας με όλους τους ανθρώπους, είτε συγγενείς, είτε γυναίκα σας λέγεται, είτε άνδρας σας. Μην αδικείτε και μην γελάσετε κανέναν, γιατί η αδικία θα σας υποχρεώσει να ξανάρθετε.



Κεφ. 11 ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ

Την εποχή αυτή, πολλά πνεύματα που έχουν σκηνώσει σε σάρκα, θα εμφανισθούν να κάνουν Έργο Πνευματικό πάνω στη γη και στα πνεύματα αυτά ο Κύριος έχει δώσει άδεια και εξουσία να ενεργούν προκειμένου να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να αποδεσμευτεί από τη σάρκα και από τη γη, για να ελευθερωθεί και να ενωθεί μαζί Του. Επομένως όσοι θέλετε, όσοι νομίζετε, μπορείτε να αποταθείτε και ιδιαίτερα ακόμη και να λάβετε οδηγίες. Κάνετε προσπάθειες κάθε μέρα, να αποδεσμεύεστε από οποιαδήποτε σύζευξη ή έλξη με τη γη.



Κεφ. 12 ΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Ο Κύριος είπε  «πολλοί οι κλητοί, ολίγοι οι εκλεκτοί».



Κεφ. 12 ΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Συνεργάζομαι με όσους θέλουν να εργαστούν, είμαι πάντα πρόθυμος σε όσους θέλουν να συνεργαστούν.



Κεφ. 12 ΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Η Χάρη δεν δεσμεύεται από κανέναν, ούτε το Πνεύμα του Θεού δεσμεύεται.



Κεφ. 12 ΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Όλοι θα γίνετε Πρόδρομοι Χριστού, πριν να Χριστοποιηθείτε.



Κεφ. 12 ΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Δεν ήταν άνθρωπος η Μητέρα, δεν προϋπήρξε στη γη, δεν είχε Μετενσαρκώσεις, δεν ήταν ανθρώπινο πλά­σμα το οποίο εξελίχτηκε, ήταν η Θεία Ψυχή, η Ψυχή του Θεού, η ΠΑΡΘΕΝΑ ΨΥΧΗ, η οποία και μόνον μπορούσε να Κυοφορήσει τον ΘΕΙΟΝ ΛΟΓΟΝ.



Κεφ. 13 ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Είναι η περίοδος που εξελιγμένα Πνεύματα αποστέλλονται στη Γη για να διανύσουν το τελευταίο στάδιο της εξελίσεώς τους, που λέγεται Γολγοθάς και Ανάσταση. Έρχονται σε σύντομο διάστημα να δώσουν εξετάσεις όλων των περασμένων και να βαδίσουν για να εκπληρώ­σουν αυτό το τελευταίο στάδιο του προορισμού τους, που λέγεται Γολγοθάς και Ανάσταση. Αν δεν υπάρξει Γολγοθάς, δεν μπορεί να υπάρξει και Ανάσταση.



Κεφ. 13 ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Κάποιος θα με προδώσει. Πώς αλλιώς θα γίνει η Θυσία; Εύχομαι να μην είναι κανείς από σας, από όσους με ακούτε την ώρα αυτή. Είναι θέμα δικό σας να κατανοήσετε ακριβώς τι σας λέω και να μην σας γράψει η ιστορία.



Κεφ. 13 ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Η ζωή και η πορεία η Πνευματική δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία αλληλουχία λειτουργίας Νόμων. Όση Χάρη έχετε, τόση άρνηση έχει δικαίωμα να σας εναντιώνεται, βάσει των Νόμων της Θείας Ισορροπίας.



Κεφ. 13 ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Θέλω συνεργάτες που να στέκονται στο ίδιο ύψος Υπευθύνου φορέως Χάριτος και Φωτός.



Κεφ. 13 ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Γίνετε οι αγωγοί της Χάριτος, γίνετε οι υποσταθμοί της Χάριτος, γίνετε η Γέφυρα πάνω στην οποία θα περπατήσουν και θα περάσουν οι άλλοι. Το Έργο μας δεν μοιάζει με κανένα άλλο Έργο και γι’ αυτό πολεμιέται. Το Έργο μας, Δόξα σοι ο Θεός, συνεχώς προσφέρει απ’ ό,τι έχει, απ’ ό,τι παρέλαβε, απ’ ό,τι η Αγάπη και η Πίστις ορισμένων Αδελφών μάς αξιώνει να προσφέρουμε. Είναι το μόνο Έργο που προσφέρει και προσφέρει γιατί είναι Χριστός ο κατευθύνων, γιατί το Έργο μας είναι Έργο προσφοράς, δεν ζητούμε και δεν θα πάρουμε από κανέ­ναν τίποτε απολύτως. Θέλω να σας διδάξω να προσφέρετε και είμαι υποχρεωμένος να σας το διδάξω έμπρακτα. Πρώτος εγώ θα σας δώσω και θα σας δίνω το παράδειγμα της Προσφοράς από όλες τις πλευρές. Δεν είναι αστείο το Έργο μας, ούτε για να περάσει η ώρα, ούτε για να προβληθεί κανείς, είναι Έργο Θυσίας, είναι Έργο ολοκληρώσεως, είναι Έργο αίματος, θα σφραγισθεί με το αίμα σας.



Κεφ. 13 ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Δεν θέλω να κολλάτε πουθενά, ούτε στα υλικά θέματα, ούτε στο εγώ σας, ούτε σε κόμματα, ούτε σε πολιτικές παρατάξεις, ούτε σε Συλλόγους, σε τίποτε. Μόνον με το Θεό φροντίστε να ενώνεσθε, ούτε με μένα, με το Θεό μόνο, συνειδητά κάνοντας Χριστοζωή. Μην δεσμεύεσθε πουθενά και μη δεσμεύετε τίποτε. Με το Θεό να ενώνεσθε, όλα τα άλλα είναι λάθος.



Κεφ. 13 ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Να μάθετε όλοι να Ευλογείτε και να Ενεργείτε. Να μάθετε να δέεστε ενσυνείδητα για τα πάντα. Να μάθετε τις ομιλίες που σας έδωσα να κάνετε και σεις όμοιες. Δεν είμαι για να κάνω επ’ άπειρον ομιλίες στο κάθε μέρος. Είμαι ν’ανοίγω Δρόμο, να φεύγω, πρέπει να παραλάβει άλλος αντικαταστάτης μου. Να με βοηθή­σετε στο Έργο που κάνω, όσοι είστε προορισμένοι για Έργο. Να μην φροντίζει ο καθένας για την ανάπαυσή του και για ό,τι τον βολεύει. Είναι τρόπος για να ασκηθείτε. Δεν θα μπορέσει κανείς να κάνει Έργο αν δεν ασκηθεί. Ό,τι κάνω πρέπει όλοι σας να μάθετε να το ενεργείτε και σεις.



Κεφ. 14 Η ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΑΣ Ο ΚΡΙΤΗΣ ΣΑΣ

Το τελικό αποτέλεσμα είναι η πραγμάτωση των ιδανικών σας, η πραγμάτωση των στόχων σας, η πραγμάτωση των Θείων ιδεωδών σας. Αυτή η πραγμάτωση είναι που θα σας κρίνει, αυτή σας κατατάσσει, αυτή η πραγμάτωση αν δεν είναι σωστή και επαρκής έλκει μια δοκιμασία. Δεν είναι ο χρόνος κατάλληλος για να βάλουμε βαθμούς, όπως αν επρόκειτο για παιδιά πρώτης τάξεως ενός μικρού σχολείου, ή να σας κατατάξουμε σε κατηγορίες. Όχι, είναι ελεύθερα, όλα ελεύθερα, τα πάντα είναι ελεύθερα εκ Θεού.



Κεφ. 14 Η ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΑΣ Ο ΚΡΙΤΗΣ ΣΑΣ

Πρέπει να συνειδητοποιήσετε την ανάγκη της ύπαρξης του Ναού στα σπίτια σας. Θα σας βοηθήσει στην εδραίωση της Πίστης σας, θα σας βοηθήσει στη συμπερι­φορά σας να μεταλλάξετε την ποιότητα των δονήσεών σας. Θα σας βοηθήσει στην αλλαγή της ποιότητας των σκέψεων, των συναισθημάτων και των λόγων σας, γιατί όσοι ζουν μέσα σ’ ένα Ναό αναμφισβήτητα ωφελούνται από τη ζωή του Ναού, είναι ένα μέρος που διαποτίζεται ημέρα καθ’ ημέραν και περισσότερο από Θείες Δονήσεις, από Θείους Λόγους, από Θεία Ρευστά. Αυτά όλα επιδρούν ευεργετικά σε σας που ζείτε μέσα στο χώρο αυτό και επιδρούν ακόμα ευεργετικά σε όλους τους παρισταμένους και σε όλους εκείνους που θα εισέλθουν.



Κεφ. 14 Η ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΑΣ Ο ΚΡΙΤΗΣ ΣΑΣ

Επαναλαμβάνω ότι είναι καθήκον σας, ανάγκη να συνειδητοποιήσετε ότι αλλαγή σημαίνει πολλά, σημαίνει ότι πράγματι πρέπει να αλλάξετε, από κορυφής μέχρις ονύχων. Στην αλλαγή σας θα σας βοηθήσει η δημιουργία ενός Πνευματικού Ναού στο χώρο που ζείτε. Είναι από τις πρώτες αλλαγές που πρέπει να κάνετε, για να συνειδητοποιήσετε ότι η ζωή σας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ζωή ενός ανθρώπου, που έχει μοναδικό σκοπό να γίνει ο ίδιος Ναός του Θεού.



Κεφ. 14 Η ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΑΣ Ο ΚΡΙΤΗΣ ΣΑΣ

Φέρεσθε και συμπεριφέρεσθε μεταξύ σας κατά τρόπον άψογον, αδελφικόν. Δείχνετε σεβασμό απέναντι του αδελφού σας, αγάπη, στοργή, συγκατάβαση, μακροθυμία, κι όλες εκείνες τις αρετές με τις οποίες πρέπει να είστε ενδεδυμένοι όταν συναναστρέφεσθε αδελφούς Μου. Παρακαλώ να καταβάλλετε προσπάθεια να αποφεύγετε όσο το δυνατόν διάφορες χειρονομίες. Μη χειρονομείτε, μην αστειεύεσθε, κατά τρόπον που δεν αρμόζει σε Μυσταγωγούς του Θεού, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με το Θεό. Μη δαπανάτε το χρόνο σας άσκοπα, γιατί ο χρόνος δεν επιστρέφει. Ο χρόνος για σας είναι ευκαιρίες για να αναδειχθείτε, ευκαιρίες για να μετουσιωθείτε. Είναι ευκαιρία για να βοηθήσετε αδελφούς σας, είναι ευκαιρία να μεταλλαγείτε πλήρως και να φθάσετε στο τελικό στόχο σας, που είμαι Εγώ.



Κεφ. 31 ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ

Είναι ανάγκη να κατανοήσετε, ότι για να ξεπεράσετε το ανθρώπινο στοιχείο, πρέπει το ανθρώπινο στοιχείο σας να κατακερματιστεί, ν’ αποδεσμευθείτε από την ύλη σας, ν’ αποδεσμευθείτε από τη σάρκα σας, ν’ αποδεσμευθείτε από τη γη, να γίνετε Ανενδεείς, πρέπει να γίνετε Αυτεξούσιοι Θεοί, να γίνετε Αυτάρκεις Θεοί.

Ακόμα για να μεταφερθείτε σταδιακά στο πεδίο του Θεανθρώπου Ιησού και μετά στο πεδίο του Αυτούσιου- Ομοούσιου Λόγου, είναι ανάγκη να κατανοήσετε, ότι πρέπει να υποστείτε όλες τις καθάρσεις, πρέπει να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς σας με τη γη και τους λογαριασμούς σας με τον πλησίον και τους τυχόν λογαριασμούς με τη Θεότητα. Επομένως, ο βασικός σας προορισμός, σαν Θέλημα Πατέρα, σαν το Ένα Θέλημα που άρχισε να δονεί τη γη στη Νέα Κοσμική Πνευματική περίοδο της εκδηλώσεως του Αγίου Πνεύματος ή. της Δευτέρας Παρουσίας του Λόγου-Χριστού μέσα σας, θα πραγματοποιηθεί σαν Θείο Θέλημα οπωσδήποτε.



Εγώ Ειμί ο Διδάσκαλός, ο λαβών μορφή Νέαν διά να καταστώ όμοιος με σας Αδελφοί μου. Υπήρξα και είμαι απλοϊκός και προσιτός προς πάντας για να σας δώσω το παράδειγμά Μου, να γίνετε απλοϊκοί και προσιτοί εις όλους, χωρίς να υπερβάλετε ποτέ και χωρίς να βλέπετε τους άλλους Θεούς-Αδελφούς σας, Άνθρωποι, από υψηλότερα επίπεδα. Καταδέχεστε τον 'Ανθρωπο-Θεό, σε όποια ηλικία και αν τον βρείτε, σε όποιο χρώμα, με όσα πλασματικά ή αληθινά πάθη και έλκη εμφανίζει. Αγκαλιάστε τον και φανερώστε Με από μέσα του, γιατί ο προορισμός του είναι να επιβασιλεύσει όλων των Κόσμων της Δημιουργίας και να ενωθεί με Εμένα, να ενωθεί με τον Πατέρα των όλων. Αγκαλιάστε Με λαοί της ανθρωπότητας και αγκαλιάστε Με, Αδελφοί Μου, στους λαούς της ανθρωπότητας και στο πρόσωπο παντός Ανθρώπου.



Είμαι ο Ιωάννης, για να σας βοηθήσω, ο Κοσμικός Αγγελιοφόρος της Νέας Κοσμικής περιόδου της Δευτέρας Παρουσίας και είμαι και ο Υιός-Λόγος-Χριστός της Νέας Παγκοσμίου Κινήσεως, της επαναστροφής των πνευμάτων της ανθρωπότητας, που κυλιέται στο βούρκο της άγνοιας και της κακότητας γιατί δεν ετήρησε τους λόγους Μου ακόμη, και εκδηλώνομαι εκφράζων το Θέλημά Μου και την Βούλησίν Μου, διότι Εγώ και ο Πατήρ είμεθα Εν, Ομοούσιοι, αδιαχώριστοι αενάως, αδιαλείπτως, χωρίς περιορισμούς, χωρίς όρια, χωρίς Αρχή και Τέλος.

Είμαι το Άπειρο Μηδέν. Μέχρι τώρα γνωρίζατε, ότι είμαι η Απειρη Μονάδα. Σήμερα σας λαλώ Νέα ρήματα. Είμαι, όχι η Ύπαρξη πια, είμαι η Ανυπαρξία, ο Θεός Ανυπαρξία και Είμαι και ο Θεός Ύπαρξη και Ενώνω τα πάντα, την Ανυπαρξία με την Ύπαρξη και τα καθιστώ όλα Θεόν. Εγώ Ειμί, Εγώ και μόνον Εγώ, διότι τα πάντα συντίθενται.



Εγώ είμαι το Παν και το Ελάχιστον. Εγώ είμαι το Απείρως Ασύλληπτο και το Απείρως μικρόν, το ενυπάρχον στα αδιόρατα κοκκία της μη υπαρχούσης ύλης. Εγώ Ειμί ο Λόγος-Χριστός, τον οποίον βλέπετε εις μίαν ετέραν Μορφήν διά να δυνηθείτε την περίοδον αυτήν της Νέας Κοσμικής περιόδου να υπερυψωθείτε υπεράνω των μορφών εις το Άπειρον. Διότι οι Λόγοι είναι υπεράνω των μορφών και ο Λόγος είναι ο Άμορφος Θεός, ο Ύψιστος, ο πανταχού Παρών και τα πάντα πληρών και ο δι’ Ου τα πάντα εδημιουργήθησαν και αενάως δημιουργούνται. Εγώ Ειμί η Εισπνοή του Παντός και η Εκπνοή των Κόσμων και Εγώ περιβάλλω υμάς διά της Αγάπης Μου, της Μιας Αγάπης και Εγώ δονούμαι εντός σας.



Κεφ. 33 ΕΚ ΤΟΥ ΕΜΟΥ ΛΗΨΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΥΜΙΝ… (ΧΡΙΣΜΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ)

Ειμί ο Εις, ο Υπέρτατος, ο Μοναδικός, ο Άπειρος, ο Αχώρητος, ο Απερίγραπτος, ο Συνέχων τα Σύμπαντα, ο Ελεών Θεός, ο Θεός Αγάπη, ο λαβών μορφήν δούλου ίνα υπηρετήσω σε Άνθρωπε, και ίνα διδάξω σε την Αλήθειαν του Πατρός, Όστις Εγώ Ειμί και αναβιβάσω σε εις την κλίμακα την ενώσασαν γην και Ουρανούς και επαναφέρω σε Λόγε Άνθρωπε, εις τον Πατέρα ίνα ταυτιστείς μετ' Αυτού, εις τον άνευ περιορισμού και ορίων υπάρχοντα και εκδηλούμενον παντοιοτρόπως Θεόν, Γεννήτορα του Παντός.

Κατήλθον εις την ύλην φέρων Μορφήν ίνα Με ίδεις. Σε συναναστράφηκα Άνθρωπε, περιπάτησα μαζί σου, συνωμίλησα μαζί σου, σου έδινα το χέρι Μου, σε ενηγκαλίσθην Άνθρωπε, εφανέρωσα τον Πατέρα εις εσέ. Τι δυσπιστείς;



Εγώ Ειμί ο λαλήσας την Αλήθειαν την εντός σου ευρισκομένην, την μη έχουσαν ουδεμίαν ετέραν Πηγήν εκπορεύσεως ει μη τον Λόγον, ει μη τον Πατέρα του Παντός.

Εγώ εγέννησά σε Άνθρωπε, και κατέστησά σε Εικόνα και Ομοίωσίν Μου φέρουσα εντός σου το «Είναι», το Μοναδικόν «Είναι», το Εν «Είναι», το Ανεκδήλωτον και Εκδηλωμένον, την Μορφήν και το Άμορφον, την Ουσίαν Μου, την Αγάπην.



Εγώ Ειμί ο Άνω-Θρώσκων Άνθρωπος, ο μηδέποτε εκπέσας εκ των Ουρανών του Πατρός Μου. Εγώ Ειμί ο Αιωνίως Υπάρχων, ον ουκ έγνωκας εισέτι και ος ήλθε και ευρίσκεται και την ώραν αυτήν καθ' ήν λαλώ, ίνα καταγνώσεις την Απειρότητά Μου, ίνα καταδείξεις την Παρουσίαν Μου, ίνα ενούμενος και καθιστάμενος Εν μετ' Εμού ενεργείς ως Εγώ επί της γης, φέρων την αυτήν Εξουσίαν, Λόγε-Άνθρωπε, Άπειρε, Μοναδικέ, Απειρο- διάστατε, Αναμάρτητε Υιέ.



Εγώ λαλώ προς Σέ Διδάσκαλε Ιησού, ίνα κατανοήσεις ότι Εγώ απέστειλά Σέ εις την γην εις φανέρωσίν Μου, ίνα κατανοήσεις ότι το Εμόν Θέλημα σε ώρισε, ίνα εκπροσωπήσεις την Θεότητα, ίνα καταγνώσεις την Αλήθειαν του Παντός. Μη υποστείλεις, Αδελφέ, εντός σου τον εκδηλωθέντα ήδη Θεόν, αλλά ταύτισε το «είναι», το πλασματικόν σου «είναι», διότι το Αληθές και Υπαρκτόν είναι το Υπερούσιον «Είναι» του Θεού και μόνον, το δε έτερον πλασματικόν «είναι», υπήρξε και υπάρχει, ίνα αναγάγει τα πάντα εις μορφήν, ίνα καταδείξει την Εαυτού Παρουσίαν την Αστάθμητον.



Εγώ ελάλησα, Εγώ ωμίλησα και επισφραγίζω την Ροήν ταύτην, ήτις Ροή του «Είναι» του Θεού εστί, ήτις Ροή του Παντός εστί στα Σύμπαντα, τα αενάως δονούμενα, στα ορατά και τα αόρατα, στα δημιουργηθέντα και τα αδημιούργητα, η Μία Ροή του Παντός, η Ροή του Λόγου, η Ροή του «Είναι», η Ροή της Αγάπης, ο Πατήρ Μου Έλεος, ο Πατήρ Μου Θεός.

Εγώ ελάλησα, Άνθρωπε, και κατέστησα σε σένα πάντα ταύτα γνωστά ίνα λάβεις την Αλήθειαν, την Μίαν υπάρχουσαν, την και την ώραν ταύτην εκπορευομένην εκ του Πατρός, ίνα καταγνώσεις ότι η Αλήθεια εντός σου υφίσταται, από καταβολής Δημιουργίας, αφ’ ης στιγμής ως Άνθρωπος υπάρχεις, υπήρχες, υπήρξες ανεκδήλωτος και εκδηλωμένος και θα υπάρχεις αιώνια εις τον άνευ χρόνου υπάρχοντα Θεόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: