Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ (ΜΕΡΟΣ Γ')

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ


Άνθρωποι από όλον τον κόσμο διαπνέονται από κοινές ιδέες, διαθέτουν εσωτερική καθοδήγηση και αναγνωρίζονται μεταξύ τους από έναν εσωτερικό κώδικα, που διακρίνεται από τη δόνηση του λόγου τους. Σήμερα βιώνουν την Ουράνια Βασιλεία μέσα τους και την εσωτερική ώθηση να συμβάλλουν στο συντονισμό των δυνάμεων του Φωτός. Οι εθνοφυλετικές, θρησκευτικές, ιδεολογικές και πολιτιστικές διαφορές δεν είναι πια εμπόδιο γι’ αυτούς, γιατί τα εσωτερικά τους βιώματα υπερισχύουν σαν συνδετικός κρίκος.
Πέντε Άγγελοι από όλον τον κόσμο παρουσιάζουν μια σελίδα από το προσωπικό τους ημερολόγιο, γνωρίζοντας ότι το τελικό αποτέλεσμα θα επιφέρει παγκόσμια αφύπνιση και θα επιδράσει στο ρου της ιστορίας σαν απρόβλεπτος παράγοντας. Κάθε ένας εκπροσωπεί μια βασική συνιστώσα και προσφέρει το δικό του κομμάτι για να συναρμολογηθεί σαν παζλ ο σπασμένος καθρέπτης της αλήθειας. 

 
Γ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΕΠΤΟΜΟΡΦΕΣ (ΔΥΣΗ)


Η Βασιλεία των Ουρανών παραμένει πάντα κλειστή για αυτούς οι οποίοι διαθέτουν μόνον τυφλή πίστη και ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που έκανε ο χριστιανισμός των εκκλησιών ήταν ότι μόλυνε με πολύ βέβηλες ιδέες μία Άπειρης Τελειότητας Διδασκαλία, όπως αυτή του Χριστού. Και μία από αυτές τις λανθασμένες ιδέες ήταν το «σφάξε με πασά μου να αγιάσω», ήταν η ιδέα της σωτηρίας με τυφλή πίστη. Το «πίστευε και μη ερεύνα» δεν είναι κάτι που γράφτηκε στα Ευαγγέλια ποτέ αλλά είναι προϊόν της Αλεξανδρινής σχολής την εποχή που κυριαρχούσε ο σχολαστικισμός και η εβραϊκή σκέψη στη χριστιανική κοσμοθεωρία. Αντίθετα το ελληνικό σκέπτεσθαι που χαρακτηρίζεται από την συνεχή έρευνα παρουσιάζεται στη Καινή Διαθήκη ξεκάθαρα με την επιταγή «Ερευνάτε τας γραφάς». Είμαστε υποχρεωμένοι να μάθουμε να στηρίζουμε αυτά που πιστεύουμε και αυτό θα συμβεί μόνο εφόσον εμβαθύνουμε στις νομοτέλειες που τα διέπουν. Δεν έχει σημασία ότι ξέρεις κάτι, αλλά να το γνωρίζεις επειδή το έχεις ζήσει, το έχεις βιώσει.

Φως Αληθείας Ροή Απείρου Ων αποκαλύπτεται όχι από το περιορισμένο ον που υποδηλώνεται από το ο που είναι βραχύ φωνήεν, αλλά από το Ων την Θεία Απειρότητα που υποδηλώνεται από το ω που είναι μακρό φωνήεν. Το κλειδί δίνεται αποκλειστικά από την Θεία Γνώση της ελληνικής Γλώσσας. Είναι το βίωμα της ψυχής που συνειδητοποιείται από το πνεύμα, διότι πρώτα έρχεται το βίωμα και έπειτα η επίγνωση. Ο αληθινός Έλληνας όπως και ο αληθινός Χριστιανός ζει την επίγνωση της Αλήθειας. Ο Πατέρας Θεός που αποκαλύπτεται λέγοντας «Εγώ Ειμί ο Ων» και αλλού «Εγώ Ειμί ο Α και ο Ω» ή αλλού «Εγώ Ειμί το Φως και η Αλήθεια και η Ζωή», αποκαλύπτει ταυτόχρονα τη Θεία Νομοτέλεια της φανέρωσης του Θείου. Πατήρ - Φως, Υιός - Αλήθεια και Άγιο Πνεύμα - Ζωή, αποτελούν το Μέγα Μυστήριο της ομοούσιας και τρισυπόστατης Αγίας Τριάδας. Το ελληνικό πνεύμα και η χριστιανική ψυχή ή διαφορετικά το χριστιανικό πνεύμα και η ελληνική ψυχή αποτελούν τους δύο αγωγούς φωτός της Αλήθειας όχι μόνο στη γη, αλλά και πέρα από αυτήν. Αυτό είναι ένα επτασφράγιστο μυστικό που το έκρυψαν από τον άνθρωπο μέσα στους αιώνες.

Η ονομασία Έλληνας δεν περιορίζεται στους κατοίκους ενός κράτους, αλλά αφορά κάθε θεία ψυχή σε όλο τον κόσμο, όπως ισχύει και για κάθε αληθινό Χριστοφόρο πνεύμα. Το Φως εκ της Ελλάδος διαχύθηκε στον κόσμο και γι’ αυτό ο Χριστός φανερώνοντας την Αλήθεια για τους Έλληνες είπε: «και εδόξασα και πάλιν δοξάσω». Όμως είναι η συνείδηση του ελληνικού πνεύματος που εξηγεί το χριστιανικό βίωμα της ψυχής ή μήπως είναι το βίωμα της ελληνικής ψυχής που συνειδητοποιείται μέσω του πνεύματος του Χριστού; Η απάντηση εδώ και το κλειδί μας δίνονται από τον Παύλο όταν αποκαλύπτει «πρώτα το ψυχικόν και μετά το πνευματικόν», είναι η νομοτέλεια της εξέλιξης. Υπάρχει ένα κοινό βίωμα σήμερα που ενώνει τις πνευματοψυχές, εκείνο που επισφραγίστηκε μέσα μας από την παρουσία του Λόγου Θεού. Είναι ένας Θείος Γάμος, ένα Θείο Μυστήριο που όποιος το έχει ζήσει είναι Έλληνας, όπου και αν βρίσκεται και ο Χριστός ζει μέσα του όποιο θρήσκευμα και αν γράφει η ταυτότητά του.

Ο Διγενής Ακρίτας του θρύλου ή ο Διογένης υποδηλώνει ότι προέρχεται από δύο γένη, όπως και ο Διόνυσος ο γήινος και ο Απόλλων ο Ουράνιος, όπως και ο Δημήτριος, είναι από δύο μήτρες, είναι από δύο μητέρες και συμβολίζουν το ανδρόγυνο ον. Τη θηλυκή και αρσενική αρχή ενοποιημένα. Είναι το ον στο οποίο έχει συντελεστεί ο Θείος Γάμος. Ο Διγενής Ακρίτας είναι ο φύλακας για να μπεις εκεί. Ο φύλακας που σου θυμίζει ότι για να περάσεις σ’ αυτήν την κατάσταση της ενοποίησης μέσα σου, πρέπει να περάσεις από τον θάνατο. Θα αντιμετωπίσεις τον Θάνατο στο αλώνι και θα ξαναγεννηθείς. Το κλειδί είναι να ενώσεις τις δύο φύσεις, τη Θεία και την ανθρώπινη. Αυτό η αρχαία ελληνική θρησκεία το γνώριζε, αλλά τα πράγματα ήταν ανάλογα μ’ αυτά που ζούμε και εμείς σήμερα. Δεν είχαν όλοι οι Έλληνες της εποχής εκείνης την συνείδηση των τελετουργιών ή των παραδόσεων ή των εορτών, πολύ περισσότερο απ’ ότι εμείς φυσικά, διότι εκείνοι λαμβάνανε μέσα από τα δράματα και τους σοφούς της εποχής πολύ περισσότερα. Η Ελληνική παιδεία προήγαγε τον εξανθρωπισμό του ανθρώπου, ο χειρότερος γινόταν καλύτερος, οι δάσκαλοι τότε δίδασκαν το ευ ζην. Με την παιδεία που έχει διαμορφωθεί σήμερα, κινδυνεύει ο καλύτερος να γίνει ο χειρότερος.

Αυτό το οποίο έγινε κάποτε αντικείμενο εκμετάλλευσης, ήταν η μετάβαση του ανθρώπου από επίπεδο συλλογικής οντότητας Ψυχής σε επίπεδο του να έχει ατομική συνείδηση. Όσο οι άνθρωποι, οι πρώτοι άνθρωποι διακατέχονταν, καθοδηγούνταν από το πνεύμα της φυλής τους, δηλαδή ζούσαν αγελαία όπως τα ζώα σε πολύ αρχαίες περιόδους, ελάμβανε τη γνώση στη κυριολεξία τηλεπαθητικά όταν ήταν ξύπνιος ο άνθρωπος και στον ύπνο μέσα από όνειρα και υποβολές από ειδικά πνεύματα τα οποία είχαν αναλάβει την εκπαίδευσή του. Αυτά τα πνεύματα αργότερα ενσαρκώθηκαν στη γη, όταν ο άνθρωπος πήρε τη μορφή που έχει σήμερα, τότε ενσαρκώθηκαν αυτά τα πνεύματα. Δάσκαλοι εκείνων των εποχών, αρχιερείς των πρώτων ιερατείων, πριν ακόμα την Ατλαντίδα.

Η γη έχει γνωρίσει πάρα πολλές καταστροφές και έχει ξανασχηματιστεί, όπως γνωρίζετε. Με λίγα λόγια τι συνέβη. Κατάχρηση εξουσίας. Αυτοί οι οποίοι είχαν κληθεί σαν Δάσκαλοι να υπηρετήσουν τον άνθρωπο, τους καλάρεσε καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να τους λατρεύουν σαν Θεούς και για να συντηρήσουν αυτό το δυναμικό, αυτό το πεδίο ενέργειας, σήμερα η επιστήμη το ονομάζει βιομαγνητικό ή ηλεκτρομαγνητικό, καθιέρωσαν τελετές και θυσίες αίματος. Οπουδήποτε έγιναν αιματοχυσίες σχηματίστηκαν οι πιο τερατώδεις μορφές θεοτήτων σε αυτούς τους χώρους, που στην κυριολεξία διψούσαν για αίμα. Διότι αυτή η αναπαραγωγή των τελετών στήριζε την συντήρησή τους. Όσο οι άνθρωποι θυσίαζαν σε αυτούς, τόσο αυτοί ενισχύονταν. Το αποτέλεσμα μοιάζει με αυτήν την ταινία, την πολύ συμβολική και παρεξηγήσιμη Matrix, με την διαφορά ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα κατεστημένο ηλεκτρονικών υπολογιστών, μηχανών, αλλά με ένα μηχανικό κατεστημένο ας πούμε άσαρκων ανόργανων οντοτήτων. Αυτές όμως οικειοποιήθηκαν τις ίδιες τις δυνάμεις του ανθρώπου και όπως θα ακούσετε παρακάτω μοιάζουν, δηλαδή είναι σαν να τις έθεσε ο Θεός, το ίδιο το θείο σχέδιο δίπλα στον άνθρωπο όσο ο άνθρωπος ήταν σε νηπιακή κατάσταση πνευματική, έβαλε κάποιους αρχαγγέλους ας το πούμε, μια ομάδα αγγέλων να τον βοηθάνε, να τον καθοδηγούν μέχρι να εξελιχθεί. Όπως ακριβώς βάζουμε ένα σκυλί κοντά σε ένα μικρό παιδί να το προσέχει. Όσο το παιδί είναι μικρό αισθάνεται και υποστέλλεται μπροστά στη δύναμη του σκυλιού. Όταν όμως το παιδί μεγαλώσει, τότε ανακαλύπτει ότι είναι κάτι παραπάνω από το σκυλί. Οι περισσότεροι άνθρωποι λοιπόν τους ωθούν και τους κατευθύνουν να παραμένουν σε νηπιακή πνευματική κατάσταση ώστε να είναι υπό. Αυτές οι δυνάμεις, αυτά τα ζώα, τα αγγελικά ζώα δεν είναι τίποτα άλλο παρά το σύνολο των ζωδιακών επηρεασμών, των ζωδιακών δυνάμεων. Αυτά είναι τα ζώα που αναφέρονται στη Γένεση, στο πρώτο κεφαλαίο ότι δημιούργησε ο Θεός και μετά ξαναναφέρεται ότι έφτιαξε τα ζώα. Είναι άλλα τα πρώτα ζώα και άλλα τα δεύτερα. Τα πρώτα ζώα αφορούν τις δυνάμεις του ζωδιακού. Δώδεκα τον αριθμό, όπως ακριβώς και οι άγγελοι του Σατάν, όπως ακριβώς και οι άγγελοι του Κρόνου, οι δώδεκα Τιτάνες. Όπως ακριβώς οι δώδεκα μήνες του χρόνου. Γιατί έχουμε να κάνουμε με το ίδιο ακριβώς σύμβολο.

Έχουμε να κάνουμε με νόμους. Η υποτέλεια του ανθρώπου στο χρόνο και τις δυνάμεις του, έχουν να κάνουν με την υποτέλειά τους στο νόμο του θανάτου και του χρόνου, στο νόμο της γένεσης και της φθοράς. Όλα αυτά τα κρυμμένα πίσω από μυθολογίες όλων των λαών έφταναν πάντα σε πολύ λίγους ανθρώπους, σε ελάχιστους, διότι η Μία Αλήθεια διατηρήθηκε καλυμμένη από σύμβολα σε διάφορες θρησκείες ή πνευματικά ρεύματα μέχρι σήμερα και για αυτό σας λέω πολύ συχνά ότι έχουμε αδελφούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ανεξαρτήτου θρησκείας, ανεξαρτήτου φυλής, ράτσας, χρώματος κλπ. Υπάρχουν λοιπόν συμφέροντα να διατηρείται η ανθρωπότητα σε κατάσταση ζώου, με υλική συνείδηση δηλαδή, να νοιάζεται μόνο για το τι θα φάει και τι θα πιει, να πεθαίνει και να ξαναγεννιέται και να ξαναπεθαίνει δίχως νόημα, δίχως καμία άλλη λειτουργία, παρά να χρησιμοποιείται όπως ακριβώς σήμερα ο άνθρωπος χρησιμοποιεί τα βόδια και τις αγελάδες και τα πρόβατα. Να γίνεται δηλαδή τροφή σε κάποιους “Θεούς” (σε εισαγωγικά). Θεούς που ο άνθρωπος επέτρεψε να γίνουν οι θεοί του, λησμονώντας την ίδια τη θεία ουσία που υπήρχε μέσα του.

Ο άνθρωπος τρέφεται με τέσσερα βασικά στοιχεία. Ας τα ονομάσουμε τέσσερις βασικές τροφές. Ταυτόχρονα αυτά τα τέσσερα βασικά στοιχεία με τα οποία τρέφεται αντιστοιχούν στους τέσσερις αιθέρες. Τεσσάρων ποιοτήτων ενέργειες δηλαδή, διαφορετικές διαβαθμίσεις. Μία από αυτές την ξέρετε όλοι. Είναι η πράνα που λένε οι Ινδοί ή το τσι που λένε οι Κινέζοι. Εμείς αυτό το λέμε φως. Όμως οι αιθέρες είναι διαφορετικών ποιοτήτων όπως είπαμε. Οι οντότητες αυτές τρέφονται με τις υψηλότερης ποιότητας αιθέρες. Αυτές πότε ενεργοποιούνται; Κάτω από καταστάσεις θρησκευτικής ευλάβειας και για αυτό το λόγο ωθούν τον άνθρωπο σε θρησκευτικότητα, ωθούν τον άνθρωπο σε αυτού του είδους θρησκευτικότητα που έχουν οι περισσότεροι θρησκευόμενοι άνθρωποι όμως, την προβατοποιημένη δηλαδή. Κάποια στιγμή ακούσατε κάτι για την στρατόσφαιρα. Για όσους δεν γνωρίζουν, στρατόσφαιρα, γνωστή στους επιστήμονες φυσικά, ταυτόχρονα όμως είναι ο χώρος, πεδίο, όπου αιωρούνται τα αστρικά σώματα των ανθρώπων που έχουν πεθάνει.

Γίνεται μία τρομαχτικού ύψους καταδυνάστευση και εκμετάλλευση των ανθρωπίνων ψυχών που έχουν αποβιώσει. Καθώς μαντρωμένους στην κυριολεξία τους αγκιστρώνουν οι διάφορες ομάδες που παρασιτούν εκεί, τους εντάσσουν στην ομάδα τους και φροντίζουν να ενσαρκωθούν σε κατάλληλο τόπο και χρόνο ώστε να γίνουν οπαδοί τους. Ουαί και αλίμονο στα ελεύθερα εκείνα πνεύματα τα οποία τόλμησαν να σηκώσουν τη φωνή τους, το ανάστημά τους. Σε όλη την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας θα το δούμε αυτό. Άνθρωποι που ξαφνικά τρελάθηκαν, άνθρωποι που έπαθαν ένα ατύχημα, άνθρωποι που εξαφανίστηκαν, άνθρωποι που δεν ξέρουμε γιατί ξαφνικά τους την βάρεσε και έπεσαν και σκοτώθηκαν και αυτοκτόνησαν, τους έστρεψαν, τους οδήγησαν στην αυτοκτονία. Ελεύθερα πνεύματα που δεν ανέχθηκαν την ιδέα ενός τέτοιου Θεού και αντέδρασαν, αλλά επειδή ήταν ακάλυπτοι, επειδή δεν ήταν ενωμένοι με Λόγο έγιναν στόχος. Αργά και σταθερά η ζωή γύρω τους σκηνοθετήθηκε με τέτοιο τρόπο από αυτές τις δυνάμεις, οντότητες, ώστε να τις εξωθήσουν σε τέτοιες ακραίες αντιδράσεις με αποτέλεσμα να δεσμευτούν. Κάποιος ο οποίος αυτοκτόνησε, τον ελέγχουν αυτές οι δυνάμεις κυριολεκτικά, γιατί ελέγχουν το νόμο του κάρμα, το νόμο της ανταπόδοσης. Με αυτούς συνδέεται ο Κρόνος, ο μέγας δικαστής, με το νόμο του κάρμα και οι τέσσερις αρχάγγελοι του συμβολίζουν τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Στην πραγματικότητα τις τέσσερις βασικές αρχέτυπες δομητικές ενέργειες, οι οποίοι καταγράφουν τα δρώμενα στη γη.

Με λίγα λόγια θυμηθείτε εκείνη την εικόνα στο Matrix, όπου οι άνθρωποι είναι όλοι μέσα σε ένα κουκούλι σαν έμβρυα, συνδεδεμένοι με καλώδια, που τους χρησιμοποιούν σαν μπαταρίες μέχρι να αδειάσουν. Αυτοί εν τω μεταξύ ζουν μία πραγματικότητα δημιουργημένη, σκηνοθετημένη από αυτούς. Και κατανοήστε επιτέλους ότι αυτό συμβαίνει στην πραγματικότητα των ανθρώπων. Αυτή είναι η πραγματικότητά τους. Εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι έχουμε κληθεί να μετουσιώσουμε στην κυριολεξία, σε αυτό το κατεστημένο. Κάποτε ήρθε κάποιος στη ζωή μας, μας αποσύνδεσε, μας συνέδεσε κατευθείαν με το Λόγο, χωρίς μεσάζοντα, μας έμαθε να στεκόμαστε στα πόδια μας, μας άλλαξε την διατροφή μας την πνευματική και ο καθένας από εμάς έχει μάθει πλέον σήμερα να τρέφεται μόνος του, να είναι αυτόνομος, να μην γίνεται υποχείριο, να μην ελέγχεται, αλλά να έχει αναπτύξει τέτοιου είδους μηχανισμούς αντίστασης, ώστε να μην μπορεί κανείς να του κάνει υποβολή ούτε κατά τον ύπνο του.

Άνθρωποι οι οποίοι κάνουν κάποια άσκηση ή εφαρμόζουν κάποια τεχνική ή κάποια μύηση, μπορούν να αναπτύξουν κάποιες ικανότητες. Είναι παγιδευμένοι, να το ξέρετε. Έχουμε κάνει μαθήματα στο παρελθόν γύρω από αυτό, αλλά για όσους δεν το έχουν παρακολουθήσει, κάνω μια μικρή συνοπτική αναφορά. Ο άνθρωπος με τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του, εκπέμπει ενέργεια. Η επιστήμη σήμερα γνωρίζει πλέον ότι η ανθρώπινη σκέψη είναι ενέργεια. Μεταφέρεται, ταξιδεύει ταχύτερα από όσο ο άνθρωπος γνωρίζει και επίσης παράγει μορφή. Η ανθρώπινη σκέψη δημιουργεί τις λεγόμενες σκεπτομορφές. Εάν μια ομάδα ανθρώπων εστιαστεί στο ίδιο αντικείμενο, δύναται να παράγει μία ισχυροποιημένη σκεπτομορφή, η οποία μπορεί να αποκτήσει δική της οντότητα. Σε αυτό ακριβώς το πράγμα οφείλονται όλα τα παρατράγουδα τα οποία συμβαίνουν σε διάφορες πνευματικές ομάδες και όχι μόνο. Από την στιγμή που ενεργοποιείται προσωπολατρία, από την στιγμή που ενεργοποιείται κατάχρηση εξουσίας στο συντονιστή μιας ομάδας, ενεργοποιείται απευθείας μια σκεπτομορφή, η οποία δρα και επιδρά τυραννικά στα μέλη της ομάδας. Εάν αυτή δε είναι μεγάλη, μπορεί να παράγει ακόμα και θαύματα. Μπορεί να παράγει αυτά ακριβώς που θέλει κάποιος οπαδός. Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με μία δωροδοκία. Εάν κάποιος θέλει να καλυφθεί συναισθηματικά βλέποντας το όραμα της Παναγίας, μπορεί να του το παρέχουν. Μπορούν ακόμα να επέμβουν πάνω στην υγεία του. Έχει κάποιο πρόβλημα, μπορούν ακόμα να τον βοηθήσουν να αποκατασταθεί το πρόβλημά του. Με αποτέλεσμα, τι πιο εύκολο, να πειστεί ότι είναι στο σωστό δρόμο. Προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό το φαινόμενο συμβαίνει μαζικά εδώ και αιώνες.

Το μεγαλύτερο αντικείμενο εκμετάλλευσης στον πλανήτη, που έχει συμβεί έως τώρα, είναι στο πρόσωπο Χριστός. Κάθε δόγμα από τετρακόσιες χιλιάδες παρακλάδια των εκκλησιών, μιλάμε για τετρακόσιες χιλιάδες διαφορετικές εκκλησίες χριστιανικές σήμερα, εάν δεν το ξέρετε. Φυσικά όλες θεωρούνται αιρέσεις, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το αυτό, υπάρχουν, ισχύουν, ζουν ανά τον κόσμο. Κάθε μια έχει τον δικό της Χριστό. Υπάρχει ο Χριστός των Εσσαίων, υπάρχει ο Χριστός των Παλαιοημερολογιτών, υπάρχει ο Χριστός των Ορθοδόξων, των Καθολικών, των Διαμαρτυρομένων κοκ. Σας θυμίζει τίποτα αυτό; Λάβετε υπόψιν σας ότι έχουν δημιουργήσει τους αντίστοιχους Χριστούς. Φανταστείτε πόσο δύσκολο, πόσο απίθανο φαίνεται σε έναν καθημερινό άνθρωπο να συνειδητοποιήσει σε τι παγίδα βρίσκεται. Να παραδεχθεί ή να δει, να κατανοήσει, να αισθανθεί ότι έχει πιαστεί κορόιδο. Ακόμα και αν αισθάνεσαι ότι κάπου έχεις πιαστεί κορόιδο, αυτό δεν φτάνει για να μπορέσει κανείς να μπει στο βάθος και να δει τι πραγματικά συμβαίνει και φυσικά τι να κάνει για αυτό. Γιατί το σοβαρότερο πράγμα από όλα αυτά που συζητάμε είναι ότι καθημερινά μειώνονται οι δυνατότητες του ανθρώπου για αντίδραση, μειώνονται οι αντιστάσεις του. Κάμπτουν την αντίστασή του, τον κάνουν ακόμα πιο υπόδουλο, ακόμα πιο πειθήνιο, ακόμα πιο υποτακτικό.

Φροντίστε εσείς να γίνετε συνεχιστές και σπορείς συνεχιστών. Αυτή είναι η αποστολή σας. Δεν έχω δικαίωμα να απαιτήσω από κανέναν σας να κάνει αυτό το οποίο έχω αποφασίσει να κάνω εγώ.

Είναι απαραίτητο, αγαπημένε εαυτέ άνθρωπε, να συνειδητοποιήσεις τι δημιούργησαν οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι λόγοι και οι πράξεις που μέχρι σήμερα εκδήλωσες σε αυτόν τον πλανήτη. Μέσα σε όλες τις εκδηλώσεις σου, οι πιο ισχυρές εκπορεύσεις σου ήταν οι πιο θετικές, αλλά και οι πιο αρνητικές και που πήγαζαν από τις πιο υψηλές συλλήψεις, ιδέες και αντιλήψεις σου. Όλες οι εκπορεύσεις του νου και της καρδιάς σου, όλες οι ψυχικές και νοητικές ενέργειες που εκπόρευσες, αποτεινόμενος στο Θεό σου μέσω προσευχών, επικλήσεων, τελετών και ενεργειών ήταν οι πιο ισχυρές. Όμως αγαπημένε μου άνθρωπε, η ιδέα που ακόμα και σήμερα διαμορφώνεται μέσα σου για το Θεό, είναι ανολοκλήρωτη και παρουσιάζει κενά και ατέλειες. Αυτή την κοσμική περίοδο το Πνεύμα της Αληθείας σου αποκαλύπτει όλη την Αλήθεια, ώστε εισαγόμενος σε Θείες Τέλειες Ιδέες να οδηγηθείς στην Τελειότητα. Το νέο αυτό οικοδόμημα που είσαι εσύ ο αναγεννούμενος νέος άνθρωπος, δεν μπορεί να οικοδομηθεί επάνω σε σαθρά θεμέλια ατελειών του παλαιού ανθρώπου και γι’ αυτό βιώνεις μια συνεχή μετατόπιση στο νου σου, μέχρι να καταθρυμματιστούν όλα τα κατεστημένα και οι περιορισμοί σου. Η ανοικοδόμηση του αχειροποίητου ναού της ψυχής σου, ολόκληρου του εαυτού σου, γίνεται μόνο με συνείδηση και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να προχωράς συνειδητά σε κάθε σου βήμα, επιζητώντας την επίγνωση. Όσο συνειδητά βιώνεις το γκρέμισμα των σαθρών στοιχείων μέσα σου, τόσο συνειδητά μπορείς να βιώνεις και την αναγέννησή σου.

Επομένως είναι απαραίτητο να κατανοήσεις τι εκδήλωνες μέχρι σήμερα, πώς ενεργούσες, με ποιο τρόπο αποτεινόσουν και τι τροφοδοτούσες με τις εκπορεύσεις σου. Διότι εάν ο Θεός στον οποίον αποτεινόσουν δεν ήταν ο Θεός Έλεος και Αγάπη, ο Άπειρος, ο Υπερτέλειος, τότε οι σκέψεις σου, τα συναισθήματά σου στις ανώτερες ποιότητες που εξέφρασες, πού κατέληξαν; Όλες αυτές οι ενέργειες που κατεύθυνες προς έναν ατελή Θεό που είχες φανταστεί, που σαν ιδέα είχες συλλάβει, όσο χωρούσες κάθε εποχή, πώς επενέργησαν;

Όπως γνωρίζεις ο νους σου έχει τη δυνατότητα να μορφοποιεί, αντλώντας από την ψυχική σου δύναμη, ώστε να δημιουργεί σκεπτομορφές. Σου είναι δύσκολο να το χωρέσεις, αλλά ήδη έχεις αρχίσει να αντιλαμβάνεσαι ότι ακόμη και ό,τι έχεις φανταστεί, το έχεις δημιουργήσει. Αναλογίσου επομένως τι έχεις δημιουργήσει έως τώρα και κινήσου με αποκατάσταση, κατανοώντας τα αίτια και τα αποτελέσματα της λανθασμένης χρήσης της δημιουργικής σου ικανότητας. Γι’ αυτό εκπαιδεύεσαι να χειρίζεσαι τη Χάρη και το Φως του Πατέρα και μαθαίνεις να μετουσιώνεις διαχρονικά. Εάν μπορούσες να αντιληφθείς το μέγεθος της δυσαρμονίας που έχεις επιφέρει και πόσο έχεις δεσμεύσει τον εαυτό σου με τα δημιουργήματα της πλάνης σου, τότε θα συνειδητοποιούσες ότι είσαι υπεύθυνος για τα πάντα και ότι ο Θεός, είναι Θεός Αγάπη και Έλεος.

Προσευχόμενος και επικαλούμενος Θεούς περιορισμένους, Θεούς τιμωρούς, Θεούς καταστροφής, εκδικητικούς, μορφοποίησες Θεούς πλάνης, τους οποίους τροφοδοτείς συλλογικά επί γενεές γενεών. Δημιούργησες είδωλα και τους έδωσες ζωή και δύναμη, τροφοδοτώντας τα με τις ενέργειές σου, με τις τελετές και τις θυσίες στο όνομά τους. Αυτές οι σκεπτομορφές ισχυροποιήθηκαν με την πάροδο των αιώνων και χρησιμοποίησαν τη θέλησή σου, διότι μεταξύ σας σφυρηλατήθηκε σχέση εξάρτησης. Αυτές οι σκεπτομορφές των Θεών της πλάνης σου, οικειοποιήθηκαν τη δημιουργική ικανότητά σου και τη Θεία Πνοή που εμφύσησε ο Πατέρας μέσα σου. Κατέστησες αυτές τις γιγάντιες σκεπτομορφές ζωντανούς Θεούς με εξουσίες και δυνάμεις που εσύ τους προσέδωσες. Δημιούργησες συλλογικά Θεούς πλάνης, καλυμμένους με προσωπεία παθητικότητας ή εξουσιαστικότητας, με προσωπεία δικαιοσύνης συμφερόντων, με προσωπεία πλαστής ειρήνης, αγάπης και γνώσης.

Η τυφλή πίστη σου σε κατέστησε υπόδουλο στα δημιουργήματά σου, τα οποία διατηρούν κατά νόμον τους δεσμούς με το δημιουργό τους. Έχοντας ανάγκη τροφοδοσίας αυτά τα κατεστημένα της πλάνης σε ωθούν να τα συντηρείς με την ενέργειά σου, ώστε να ανακυκλώνουν την ύπαρξή τους. Διαθέτουν σε ενεργοποίηση μνήμες, γνώσεις και δυνάμεις αιώνων που έλαβαν μέσα από σένα και που υπάρχουν και μέσα σου σε υπολανθάνουσα κατάσταση. Έχεις γίνει το πιόνι των Θεών που δημιούργησες. Οι γνώσεις το ψυχικό δυναμικό που τους έδωσες σε έχουν καταστήσει υποχείριό τους. Αυτές οι συλλογικές σκεπτομορφές επηρεάζουν σταθερά τη θέλησή σου και τις επιθυμίες σου σε μια συνεχή ανακύκλωση, διότι η συντήρηση της ύπαρξής τους βασίζεται στις γήινες προσκολλήσεις σου. Επομένως σε ωθούν σαν ένας αθέατος μηχανισμός κατεστημένου πλάνης να λειτουργείς με τέτοιο τρόπο, ώστε να παράγεις ποιότητες δονήσεων που τις τροφοδοτεί. Αυτές οι ωθήσεις μπορούν να είναι μορφές έμπνευσης, συλλήψεων ή καθοδηγήσεων και ο άνθρωπος να πιστεύει ότι εμπνέεται εκ Θεού.

Η αισθησιακή και η υλική σου συνείδηση σε ώθησε, άνθρωπε, να δημιουργήσεις Θεούς πλάνης για να καλύψεις την αναγκαιότητα του είναι σου, την αναγκαιότητα της ύπαρξής σου να βιώσει την ενότητα με το Θεό. Επειδή όμως δεν είχες αποκαταστήσει τον αρχικό σου διαχωρισμό από το Θεό, κινήθηκες διαχωριστικά και έτσι εκείνο που δημιούργησες, ήταν υποκατάστατα Θεού, Θεούς διαχωρισμού. Κάθε φορά που προσπαθείς να ελευθερωθείς, έρχονται για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα που εσύ τους έδωσες. Λειτουργούν με λειτουργίες οικειοποίησης και γι’ αυτό η παθητικότητά σου δημιουργεί υποδοχές, όχι μόνο άρνησης στην αλήθεια, αλλά και τάσεις οικειοποίησης του Φωτός που ο Πατέρας αποστέλλει για να σε απελευθερώσει. Είναι ο νους σου που δρα με οικειοποίηση και ιδιοτέλεια, είναι ο νους σου που ελέγχεται από τα δημιουργήματά του και γι’ αυτό είναι απαραίτητη η θυσία της διάνοιας.

Θα αναρωτηθείς πώς μπορείς να αποδεσμευτείς, πώς μπορείς να ξεφύγεις από αυτήν την ανακύκλωση, πώς μπορείς να πάψεις να τροφοδοτείς την πλάνη και να αναγνωρίζεις τον αληθινό Θεό και να προσευχηθείς σε Αυτόν. Χρειάζεται να μάθεις να προσεύχεσαι, είναι απαραίτητο να μάθεις η προσευχή σου να φτάνει στον προορισμό της, που Είμαι Εγώ, η Πηγή όπου εξεπορεύθηκες και στην οποία επιστρέφεις μέσα από το δρόμο της προσευχής, που αποτελεί το δρόμο της πυροδότησης της Ουσίας μας, της ανακύκλωσης του Φωτός και της Αγάπης που δεν έχει όρια, γιατί είναι απεριόριστη. Εάν όμως η προσευχή σου δεν πάλλεται από τον παλμό της ψυχής σου, εάν δεν έχει τη δόνηση από το πνεύμα σου ενωμένα με πίστη, με τόλμη, αμεσότητα και παρρησία, με τοποθέτηση και επίγνωση ένωσης, εάν η προσευχή σου δεν είναι νόμιμη απέναντι στη Θεία Νομοτέλεια, δεν ωφελεί και αν δε ωφελεί, βλάπτει.

Η προσευχή σου είναι νόμιμη, όταν δεν έχει κανένα στοιχείο ιδιοτέλειας ή διαχωριστικότητας, όταν η προσευχή σου πραγματικά διασπά τα περιορισμένα όρια που έχεις θέσει ως τμήμα του Ανθρώπου, ενωμένος με το καθολικό πνεύμα του Ανθρώπου, ενωμένος με τον Ένα Άνθρωπο, τον οποίο δημιούργησα. Όταν προσεύχεσαι ως Άνθρωπος Λόγος, τότε όχι μόνο εισακούεσαι, όχι μόνο η προσευχή σου φτάνει στον προορισμό της, αλλά έχεις και τη δυνατότητα να μετουσιώσεις, να μεταλλάξεις όλα αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν και ανακυκλώνουν την πλάνη αυτή.

Την περίοδο αυτή, αγαπημένε μου, σου παρέχεται απεριόριστο Έλεος και Χάρη για να αποδεσμευτείς. Σου παρέχεται μια τέλεια μαθητεία, μια τέλεια εκπαίδευση, η αποκάλυψη όλης της Αλήθειας και επομένως η δυνατότητα να διαλύσεις τους Θεούς της πλάνης και της αναλήθειας. Την περίοδο αυτή που κρούω τη συνείδησή σου έντονα, οι Θεοί της πλάνης σου, οι πυρήνες των περιορισμών και των κατεστημένων σου, αντιδρούν σαν συσσωρευμένη αδράνεια ύλης, ενεργοποιούνται με ιδιαίτερη ισχύ, ανάλογη με το Φως που σου παρέχω και έτσι βιώνεις μια ασυνήθιστη κατάσταση κατά την οποία ενώ διψάς για πνευματική άνοδο και εξέλιξη, βλέπεις τον εαυτό σου να αντιστέκεται ταυτόχρονα, κάθε φορά που κάνεις ένα βήμα μπροστά.

Την περίοδο αυτή που αφυπνίζεται ολόκληρη η ανθρωπότητα με έντονη Φωτοχυσία, οι Θεοί της πλάνης ενεργοποιούνται σε όλη τους την ισχύ. Σου παρουσιάζουν δρόμους πεπερασμένους, σου αποκαλύπτουν γνώσεις και σου προσφέρουν τεχνικές και μυήσεις μέσα από δασκάλους πλάνης και υποστάσεις που ελέγχουν και καθοδηγούν. Μην πιστέψεις ότι όλοι όσοι λένε ότι καθοδηγούνται και εμπνέονται εκ Θεού, έχουν επίγνωση της Αλήθειας. Ο αληθινός Δάσκαλος φαίνεται από τα έργα του και θυσιάζεται για τους μαθητές του πρώτα από όλα, όπως κατέδειξε ο Δάσκαλος της Αγάπης και στην Πρώτη Του Παρουσία, όπως καταδεικνύει και στη Δεύτερη ο Δάσκαλος Ιωάννης, ο απλός και προσιτός Δάσκαλος, ο ανενδεής και ταπεινός που δεν σου προσφέρει έναν δρόμο βελτίωσης, αυτογνωσίας ή αυτοσωτηρίας, αλλά έναν τέλειο δρόμο Θεογνωσίας, Θείας Συνείδησης, Χριστοποίησης και Θέωσης.

Οι γνώσεις και οι τεχνικές και οι δρόμοι που λένε ότι σε οδηγούν στην απελευθέρωση, ασκούν επάνω σου γοητεία γιατί σου είναι ήδη γνωστοί, αλλά και πάντα απροσδιόριστοι, γιατί ποτέ δεν σε οδήγησαν στην ολοκλήρωση και την τελειοποίηση. Κανένας δρόμος δε σε οδήγησε στη Θέωση, παρά μόνο ο δρόμος που ο Θείος Εντεταλμένος σου παρουσίασε και σου παρουσιάζει. Η αμφιβολία και η αβεβαιότητα, σου δημιουργούν αναβλητικότητα, οι φόβοι σου σε περιορίζουν και σε υποστέλλουν, οι αναγκαιότητες της ύλης σου σε καθηλώνουν και τότε είναι εύκολο να πλανηθείς.

Οι Θεοί της πλάνης σου σε ωθούν στη θεοποίηση του εγώ σου και όχι στη Θέωση, σου παραχωρούν ανταλλάγματα εξουσιών, ικανοτήτων και γνώσεων, στοιχείων που σε γοητεύουν και σε έλκουν. Όμως τι ανταλλάσσεις άνθρωπέ μου, την ψυχή σου, την απειρότητά σου; Όταν η αλήθεια για σένα είναι το προφανές, έρχομαι για να σου αποκλείσω ό,τι δεν είναι Αλήθεια, ωθώντας σε επίγνωση, για να οδηγηθείς στη Μία Αλήθεια της Αγάπης και της Ενότητας. Η έλλειψη της πίστης σου στο Θείο Απεσταλμένο Μου επιτρέπει μέσα σου υποδοχές, μέσω των οποίων ανακυκλώνεις πλάνη. Οι Θεοί της πλάνης σου ενεργοποιούν τους συναισθηματισμούς σου, τις εξαρτήσεις σου, την υλικότητά σου, τις τάσεις και τις ροπές του πνεύματός σου όχι μόνο σαν άτομο, αλλά και ομαδικά, εθνικά, φυλετικά και συλλογικά στην ολότητα Άνθρωπος, ενεργοποιώντας σου διαχωριστικότητα και ιδιοτέλεια, ώστε να καθηλώνεσαι μέσα από διαμάχες και πολέμους.

Όμως άνθρωπε ο καιρός της απελευθέρωσής σου, ορίζεται και ξεκινάει από τη στιγμή που ενώνεσαι μόνο με τον Άπειρο Λόγο Χριστό, γιατί καμία από αυτές τις Θεότητες δεν θυσιάστηκε για σένα ποτέ, πάντα εσύ θυσιαζόσουν γι’ αυτές και εν αγνοία σου. Οι μορφοποιημένοι Θεοί της πλάνης σου καλλιεργούν την ανακύκλωσή σου σε μια περιορισμένη συνείδηση, που το απαύγασμά της φτάνει στην ταύτισή σου με αυτές τις ίδιες τις περιορισμένες Θεότητες και έτσι γίνεσαι και εσύ από δέσμιος, δεσμευτής και δεσμώτης. Το τέλος αυτών των δρόμων είναι από ασυνείδητος σκλάβος, να γίνεις συνειδητός τύραννος των ομοίων σου. Είναι η θεοποίηση του εγώ σου, είναι η μορφοποίηση ενός συλλογικού ισχυρού υπερεγώ που μπορεί να εξουσιάσει μικρότερης ισχύος εγώ. Και αυτή την περίοδο που σου αποκαλύπτομαι εντός σου σε προετοιμάζω, γιατί θα ενεργοποιηθούν μαζικά πλέον οι συλλογικές αυτές οντότητες, που έχεις δημιουργήσει, οι γιγαντιαίες αυτές σκεπτομορφές, τις οποίες ακόμα τροφοδοτείς μέσα από λανθασμένες προσευχές σου, μέσα από προσευχές που δεν είχαν καθαρότητα, μέσα από προσευχές που δεν ήταν έννομες, μέσα από προσευχές ιδιοτέλειας, μέσα από προσευχές επικλήσεις ή δεήσεις και ενέργειες, οι οποίες δεν έφεραν τη σφραγίδα της Αγάπης και του Φωτός αλλά θρησκευτικούς και φυλετικούς φανατισμούς.

Ο Δάσκαλος Ιωάννης είναι εκείνος ο Άνθρωπος που με τόλμη υψώνει το ανάστημά Του μπροστά σε αυτές τις γιγαντιαίες Θεότητες της πλάνης που δημιούργησες. Μα είναι ο Ένας, ο Αληθινός Άνθρωπος Λόγος, γιατί έχει την πνοή που ο Πατέρας ενεφύσησε εντός του, ενώ οι Θεότητες που δημιούργησες εσύ, έχουν την πνοή της δημιουργίας του νου σου και επομένως είναι φθαρτές. Η δύναμη τους βέβαια, με το πέρασμα των αιώνων, είναι οι γνώσεις, οι εμπειρίες που είναι καταγραμμένες στη δομή τους και που λειτουργούν σαν αρχεία που τους καθιστούν απομιμήσεις ζωντανών οντοτήτων, που μπορούν να κινούνται στα πεδία του νου, μέσω των οποίων επικοινωνούν τα τμήματα του Ανθρώπου. Έχουν τη δυνατότητα να ωθούν τις μάζες προς ορισμένες κατευθύνσεις, τάσεις ή ροπές ενεργοποιώντας ανάλογα τις αναγκαιότητες που παρουσιάζει η ολότητα του Ανθρώπου για εξέλιξη. Παρακολουθούν την εξέλιξη της ολότητας του Ανθρώπου βιώνοντας καταστάσεις ζωής μέσα από νέες μορφές και λειτουργίες σου. Είναι δεσμευτικά πλέγματα ελέγχου που ενεργοποιούν και ωθούν τον άνθρωπο σε συνεχή ανακύκλωση πλάνης. Έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν την αντίσταση της αδράνειας και της παθητικότητας που παρουσιάζεις, τη δύναμη δηλαδή της ύλης, τη δύναμη των παθών και των αδυναμιών σου, διοχετεύοντας ανάλογα τις υποδοχές σου με πλεονάσματα αρνητικότητας από τη συνισταμένη της αρνητικότητας της ολότητας Άνθρωπος. Όσο προσπαθείς να ξεφύγεις από αυτό το πλέγμα πλάνης στο οποίο βρίσκεσαι εγκλωβισμένος και που εσύ δημιούργησες, τόσο εκείνο αντιστέκεται και αντιστέκεται γιατί αν θα πάψεις να το τροφοδοτείς, τότε κατά νόμον σταδιακά θα αρχίσουν κι άλλοι να σε ακολουθούν και τότε οι Θεοί της πλάνης θα ατροφήσουν και θα σβήσουν. Οι Θεοί της πλάνης σου δεν είναι αυτόνομοι, αλλά διέπονται από το φόβο της ύπαρξης και προσπαθούν να επιβιώσουν. Την ύπαρξή τους διέπει μια απομίμηση ενστίκτου αυτοσυντήρησης, όπως το έχεις ονομάσει για σένα, όμως αυτό σημαίνει δέσμευση και περιορισμό της ζωής που είσαι, στα κατώτερα πεδία της ύλης.

Εσύ που προορίστηκες για Δημιουργός, έφτασες στο σημείο να είσαι δεσμώτης, να είσαι δεσμευμένος από το ίδιο το δημιούργημά σου. Έφτασες στο σημείο να ελέγχεσαι από αυτό. Χρειάζεται λοιπόν να αποκαταστήσεις τη σχέση σου με τον Δημιουργό, αλλά και με τα δημιουργήματά σου. Και γι’ αυτό σου παρέχεται αυτή την περίοδο η Χάρη και η Εξουσία να μετουσιώσεις, να μεταλλάξεις και να θέσεις σε νέες βάσεις την Ένωση του Ανθρώπου με τον Θεό, την ενσυνείδητη ταύτιση με την Ουσία σου και την εκδήλωση της Θεότητάς σου ως το κλειδί της ολοκληρωτικής μετάλλαξής σου και απελευθέρωσης σου από κάθε πλάνη που είναι η συνειδητή μετουσίωση της τροχιάς εξέλιξης, όχι μόνο της ατομικότητάς σου αλλά και της ολότητας Άνθρωπος.

Ευλογώ όλους τους μαθητές του Έργου και την ευθύνη να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της τόλμης που πρέπει να καταδείξουν, να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της συνεχούς εγρήγορσης, να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα να καταστούν το ζωντανό μήνυμα, να καταστούν ζωντανή ενεργοποίηση και πυροδότηση, να καταστούν η αφύπνιση του ανθρώπου, ώστε η ίδια τους η παρουσία να είναι Ευλογία, να είναι η αλλαγή, να είναι μετουσίωση, να είναι απελευθέρωση για τον άνθρωπο. Ευλογώ κάθε μαθητή του Έργου, για να ενεργοποιήσει τη Χάρη και την Ευλογία που έχει λάβει, συντονισμένος αδιάκοπα με το Θέλημα του Ενός Διδασκάλου, βαδίζοντας με σταθερότητα συντονισμένος στα βήματα Του, που είναι δικλείδα ασφαλείας για το Δρόμο της Χριστοποίησης και της Θέωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: