Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

ΟΤΑΝ Η ΜΝΗΜΗ ΣΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, Η ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΣΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΤΩΡΑ

 1/06/2021

Έφερες στο παρόν την μνήμη, τότε που με άκουγες να μιλάω στο νερό. Κατανοούσε αυτά που οι άνθρωποι δεν κατανοούν όταν τους μιλάς. Κάθε απόκριση που έλαβα από το νερό, ήταν ένα θεραπευτικό ταξίδι της συνείδησης. Κάθε του ερώτηση ήταν έρωτας μυστικός της ψυχής. Μια κοινωνία του πνεύματος του αιθέρα, που είναι ενωμένο με το ύδωρ, αλλά χωρίς την λαχτάρα της ψυχής του ανθρώπου για το πνεύμα της. Το νερό είναι αυτό που είναι, δηλαδή ύδωρ.

Ο ανθρώπινος νους βλέπει συνήθως το υγρό στοιχείο στα διάφορα φαινόμενα κι ένας πιο ερευνητικός νους, μπορεί να αναγνωρίσει τη σχέση του με τον ηλεκτρομαγνητισμό και τις γεωμαγνητικές γραμμές της γης. Ένας φυσικός θα πει περισσότερα και ένας βιολόγος τα δικά του, όμως κανείς τους δεν θα γνωρίσει ποτέ τι είναι το ύδωρ, αν δεν γνωρίζει το δικό του είναι, δηλαδή αν δεν γνωρίζει τον εαυτό του. Αν δεν έχει δοκιμάσει έστω μια φορά το περιεχόμενο του Αγίου Δισκοπότηρου, που υπάρχει μέσα του. Αυτό είναι το ύδωρ της ψυχής, της Ανάστασης, το ύδωρ της Αθανασίας. Ένα ελιξίριο αιώνιας νεότητας, ένα εσωτερικό σ’ αγαπώ προς την ταυτότητά σου.

Όπως η ουσία προηγείται από το είναι, έτσι το είναι προηγείται του όντος και το ον προηγείται της προσωπικότητας. Πριν απ’ όλα αυτά όμως, θα βρούμε την αγαθότητα της Πρόνοιας, της Βούλησης ενός Δημιουργού, που είναι το Πνεύμα της Αγάπης. Αυτός είναι ο Πατρομήτωρ Θεός και η μόνη προϋπόθεση επικοινωνίας του ανθρώπου μαζί Του, είναι ο εαυτός του, δηλαδή η Αγάπη. Γνωρίζουμε τον Θεό μόνο ως τέκνα του, ως Υιοί και Θυγατέρες του, ως Ένας Άνθρωπος. Τότε και μόνο τότε ακούγεται δικαίως «όποιος εώρακε τον Υιό εώρακε τον Πατέρα». 

Σε αγαπώ, δεν κουράζεσαι ούτε να το λες ούτε να το ακούς, όταν είσαι μέσα στη Ροή Του σε μια πύρινη παλμοδόνηση. Εκεί, που η φαντασία αδυνατεί να περιγράψει, γιατί δεν βρίσκει ούτε χώρο, ούτε χρόνο, ούτε μορφή. Από εκεί εκχέεται αυτό το «σ’ αγαπώ», σαν να μην αποκλείει τίποτα από την Αγάπη του. Μετά την απελευθέρωση της μορφής και την ανάληψη στην Βασιλεία των Ουρανών, μπορείς να διαχέεις αυτό το «σ’ αγαπώ», αλλά θα πρέπει να έχεις διανύσει μια ολόκληρη Χριστοπορεία. Όλα αυτά και πολλά άλλα, έχει ευθύνη και δικαίωμα να αποκαλύπτει κάθε άνθρωπος που διέσχισε την Φώτιση και μεταμορφώθηκε μέσα στο Φως. Τώρα, υπάρχουν μόνο μερικές χιλιάδες, το επόμενο κύμα θα είναι εκατομμύρια. Αυτό προσπαθεί με χιλιάδες τρόπους να ματαιώσει το έργο της πλάνης, τη φανέρωση της Αλήθειας που αναδύεται με τρόπο τόσο αδιαμφισβήτητο, που κάθε πολεμική εναντίον της, θα είναι μια αλυσιδωτή ήττα. Θα επικρατήσει η Αλήθεια της Δικαιοσύνης, που θα απελευθερώσει τον Άνθρωπο μέσα στο Έλεος. Τότε θα σημάνει η μεγάλη στιγμή της Μεταμόρφωσης της Ολότητας του Ανθρώπου Λόγου, που θα ξεκινήσει την Πορεία του ως Χριστός Σωτήρ των Πάντων. Αυτή είναι η διαφορά του ανθρώπου με το νερό, η δυνατότητα της ενσυνείδητης μετουσίωσης.

Η επίγνωση του προορισμού, που υπερβαίνει την μορφή που είναι ορατή σε κάποιο χωρόχρονο. Δεν υπάρχει καμία δύναμη ούτε γήινη, ούτε υπεργήινη ή πανσυμπαντική που να μπορεί να ματαιώσει τον Θείο προορισμό του ανθρώπου και να τον κάνει να πάψει να αναζητά την Θεία Ταυτότητά του. Όλα μπορούν να χαθούν, αλλά το Πνεύμα θα παραμένει Ένα με την Ζωή και την Συνείδηση, που δεν υφίσταται θάνατο, διότι Πνεύμα είναι ο Θεός και όπου θέλει πνέει και «οίτινες ελεώ ελεώ, οίτινες οικτίρω οικτίρω».

Γιώργος Κλειδαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: