Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

 16/08/2020

Οίκος Δασκάλου, μία φράση Ιερή, χιλιάδες αναμνήσεις ξεδιπλώνονται όπως ένα βιβλίο, όπου και οι ίδιες οι λέξεις αδυνατούν να τις περιγράψουν. Είναι άπειρες στιγμές, άπειρα συναισθήματα, άπειρες φωνές με ήχους, κραδασμούς και δονήσεις, που αποτυπώνουν το ένα αληθές βίωμα, την μία Ουσία που ο άνθρωπος ζει ως Εαυτός σε διάφορες μορφές, με ποικίλους τρόπους, ορατά και αόρατα.

Κάθε βούτηγμα μέσα σε αυτό τον Οίκο, είναι βούτηγμα μέσα στην Ψυχή την Μία, στο Όλον του ανθρώπου, που σου αποκαλύπτει τα Θεία Μυστήρια όπου περιλαμβάνει τα πάντα και συμμετέχει ολόκληρη η Δημιουργία. Από την πρώτη στιγμή, με το πρώτο βάδισμα νιώθεις να σε τυλίγει η Αύρα του Δασκάλου, την αγγελική προστασία να σε περιβάλλει και το καλωσόρισμα που πάντα ήθελες αλλά ποτέ δεν είχες φανταστεί το μέγεθος, το πλούτο και την εκπαίδευση που παρέχει. Είναι το Κεφάλαιο Ζωής που εμπεριέχει όλες τις αντιθέσεις σε Αρμονία, κάθε κίνηση αποσκοπεί στην φανέρωση της Αλήθειας που ελευθερώνει απ’ όλα τα κενά και τις ατέλειες, απ’ όλα τα επίκτητα στοιχεία, που ο άνθρωπος ενδύθηκε για να κατακαούν στον βωμό του Ελέους και της Αγάπης.

Οι πόρτες ορθάνοιχτες με το πρόσωπο του Δασκάλου να αγκαλιάζει όλες τις ποιότητες ανάλογα με τις αναγκαιότητες και την σκοπιμότητα κάθε δράσης, το επίτευγμα κάθε αποστολής που έχει η κάθε πνευματοψυχή. Το κάθε μοίρασμα, η κάθε προσφορά πολλαπλασιάζεται και πληρώνει όλους στα σημεία που χρειάζονται. Είναι οι Δωρεές Άπειρες, καθώς και η ανάλογη προετοιμασία και εργασία που για κάθε δώρο απαιτείται.  Απονέμονται με τέτοιο τρόπο, που ο καθένας βρίσκει τον δικό του τομέα δράσης στο πώς να δίνει και να λαμβάνει και το μέτρο το καθορίζει η Παρουσία του Δασκάλου, που ηγείται Πρώτος αυτού του Έργου έχοντας πλήρη έλεγχο και ευθύνη, για να μεταφερθεί ολοκληρωμένα και καθ’ όλα τέλεια. Με κίνητρο την Αγάπη, η Ροή και η εκδήλωσή Του συμπεριλαμβάνει γεγονότα και καταστάσεις σε ένα διαρκές συνεχές, λύπες και χαρές, εμπόδια και δοκιμασίες, γιορτές και προσευχές, που συντείνουν στην Ένωση με τον Έναν Λόγο, τον Λόγο του Θεού. Τα ύψη και τα βάθη όλης της πορείας του ανθρώπου, η πτώση της καθόδου και ο ανήφορος της επιστροφής μοιάζουν δύσκολες και συνάμα διαπεραστικές, σαν δύο δρόμοι που αναμετρούνται μεταξύ τους στην δύναμη και στην αντοχή τους. Ποιος θα νικήσει;  Εξαρτάται κάθε φορά από την στάση και την επιλογή που κάνεις μέχρι να βρεις το κέντρο τους, εκεί όπου ενώνονται, όπως ένα σταυροδρόμι που μειώνει τον χρόνο και την κούραση της διάβασής του.

Τι ένωση Θεέ μου, τι χαρά όταν το κλειδί βρίσκεται στα χέρια σου και δεν απομένει παρά να το λειτουργήσεις. Ανοίγει μπροστά σου όλο το τοπίο και ο λαβύρινθος που βρισκόσουν εγκλωβισμένος μέσα του, τώρα είσαι εσύ ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, εσύ ο λαβύρινθος, εσύ και η έξοδος απ’ αυτόν.

Σε αυτά τα βήματα σε Μυεί ο Δάσκαλος και ο Οίκος Του παίρνει την μορφή που εσύ του δίνεις. Είναι τα βήματα της Χριστοζωής και της Χριστοπορείας, όπου εφαρμόζοντας τους Θείους Νόμους αναπτύσσονται η φιλία, η αδελφοσύνη, η συνεργασία και η Ενότητα σε αδιάρρηκτη και αδιάλειπτη Ροή.

Αυτό τον Οίκο ευλογώ Πατέρα στο Όνομά Σου, να διευρυνθεί μέσα στη συνείδηση του ανθρώπου ως ο Ένας Οίκος της Αγάπης, ως η Βασιλεία των Ουρανών, που τελείται και επί της Γης. Οίκος Φωτός γεμάτος Ομορφιά και Θείο Κάλλος, που οι ακτίνες Του εισχωρούν μέσα σε κάθε οίκο αδελφού μου ανθρώπου με νέες δομές και θεία υλικά, που αντέχουν στο χρόνο αλλά και πέρα απ΄ αυτόν, Άχρονα και Άχωρα, μέχρι και ο παρατελευταίος να βρει στέγη και τροφή, ζεστασιά και θαλπωρή, μα πάνω απ’ όλα Αγάπη έως ότου όλος ο άνθρωπος ανέλθει στους Θείους Κόλπους του Πατέρα Θεού.

Ευλογώ και μετουσιώνω κάθε λανθασμένη τοποθέτηση στο νου και κάθε πόνο ή στεναχώρια που φώλιασε στην καρδιά σου Άνθρωπε Εαυτέ μου και αποκαθιστώ τα πάντα ως Δύναμη Αγάπης, γεννώντας νέες Θείες Ιδέες Φωτός, την Ζωή και την Ανάσταση.

ΜΗΤΕΡΑ ΧΑΡΙΤΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: