Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ

ΜΟΙΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
31/03/2016

Αιώνες τώρα έχεις δημιουργήσει ένα μεγάλο κατεστημένο γύρω από το θέμα της Αλήθειας και το πώς αυτή λειτουργεί εντός σου. Το κατεστημένο αυτό σχετίζεται με την ουσία σου Άνθρωπε και δεν συγκρίνεται με άλλα μικρότερα κατεστημένα που έχεις δημιουργήσει, όμως έχει να κάνει και με αυτά. Σχετίζεται άμεσα με την αποδοχή της Υιότητάς σου, με την αποδοχή της Χριστότητας σου, της Θείας Ουσίας σου, αφού 2000 χρόνια πριν ο Λόγος ενσαρκωμένος σου φανέρωσε το «Εγώ Ειμί η Αλήθεια». Την κατάσταση, την δόνηση Αυτή σε εκδήλωση, μόνο ένα μικρό τμήμα του εαυτού σου την αναγνώρισε. Και λέω ένα μικρό τμήμα, γιατί θα ήταν άδικο να σου πω πως δεν την αναγνώρισε κανένα. Το τμήμα που αντιστάθηκε σε Αυτήν, Την πολέμησε και Την βασάνισε, δημιούργησε την ανικανότητα σου να Την δείς, να Την βιώσεις και κατά συνέπεια να Την αναγνωρίσεις.
Στο πέρασμα των χρόνων, μη κατανοώντας την λειτουργία της Αλήθειας ως Θεία Ουσία προσπάθησες να Της προσδώσεις διάφορες σημασίες, έννοιες που τις περισσότερες φορές δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ενώ κάποιες άλλες την προσέγγιζαν με έναν πολύ ρηχό και επιφανειακό τρόπο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην γίνονται βήματα προς Αυτήν, αλλά να εξυπηρετούνται τα σχέδια της πλάνης σου που σε έκαναν να απομακρύνεσαι κι άλλο.
Πρόσφατα, δηλαδή στο κοντινό σου παρελθόν, έτσι όπως εσύ θέλησες να ονομάσεις τις χρονικές περιόδους της ζωής σου, μια προσπάθεια σου για την κατανόηση της Αλήθειας δημιούργησε την φράση «η αλήθεια πονάει». Για τα περισσότερα κομμάτια του εαυτού σου η φράση αυτή αποτελεί μια «μεγάλη αλήθεια», με βάθος συνειδητοποιήσεων και βιωμάτων. Η άγνοια σου όμως σε βασικά στοιχεία λειτουργιών σε έκανε να απομακρυνθείς και άλλο από Αυτήν δημιουργώντας εντός σου το αίσθημα του φόβου του πόνου. Εισχώρησε εντός σου δηλαδή η ιδέα «γιατί να μάθω την αλήθεια αν είναι να πονέσω, ας μην την μάθω καθόλου». Με την σκέψη αυτή δημιούργησες όχι απλά μια απόσταση από την ουσία Της, αλλά και ένα τοίχος άμυνας απέναντί Της. Έτσι αγνόησες για πολλοστή φορά την καθοδήγηση του Λόγου που σου είχε φανερώσει πως το λιγότερο που μπορεί να κάνει η Αλήθεια εκδηλωμένη ως Αγάπη είναι να σε ελευθερώσει «Γνώσεσθαι την Αλήθεια και η Αλήθεια ελευθερώσει ημάς».

Ο Ιωάννης της Νέας εποχής, ο Μέγας Διδάσκαλος και Εκπαιδευτής του νου σε οδήγησε εις πάσα την Αλήθεια και συνεχίζει να το κάνει, φανερώνοντας σου όλα εκείνα που εσύ δημιούργησες και ονόμασες απόκρυφα μυστικά και σπάει κάθε κατεστημένο του νου σου, κάθε τοίχος που νομίζεις ότι σε προστατεύει και δεν έχεις παρά να το αποδεχτείς αν θες να επιστρέψεις ως συνειδητός Θεός. Σου φανέρωσε την άμεση σχέση σου και ενότητα σου με την Αλήθεια εντός σου. Σου φανέρωσε πως ο πόνος που νιώθεις κατά την εκδήλωση της Αλήθειας είτε από εντός σου είτε από εκτός σου, προέρχεται από την αντίσταση σου σε Αυτήν, από την μη αποδοχή Της, από τους συναισθηματισμούς σου για κάθε παλιό εαυτό που σου μετουσιώνει , για κάθε δεσμό από τον οποίο σε απελευθερώνει, από τον εγωισμό σου.
Στην πραγματικότητα το «η αλήθεια πονάει» θέλει να σου φανερώσει τον πόνο που βιώνει η Αλήθεια κάθε φορά που εσύ δεν Την αποδέχεσαι εντός σου, κάθε φορά που γίνεσαι αρνητής Της και πολέμιος Της, όπως ο πόνος που βίωσε και ένιωσε ο Λόγος όταν ενσαρκωμένος ανέβηκε τον Γολγοθά κάθε φορά που ασυντόνιστος Της φορτώνεις τα λάθη και τις αδυναμίες σου, την παθητικότητα σου. Οφείλεις στον Εαυτό σου να σπάσεις κάθε κατεστημένο του νου, κάθε ιδέα απόστασης και διαχωρισμού από την Αλήθεια.
Σε Ευλογώ Αγαπημένε μου Εαυτέ ίνα την περίοδο αυτήν ακολουθήσεις την πορεία που ο Ιωάννης σου φανερώνει. Σε Ευλογώ να αναγνωρίσεις εντός σου την Αλήθεια  που θα σε ελευθερώσει και πραγματική Ελευθερία είναι μόνον η ένωση σου με τον Λόγο, με την Θεία Ουσία σου. Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: