Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΣ (ΜΕΡΟΣ Γ)



ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΩΣΗΣ
Το Έργο της Δευτέρας Παρουσίας, Αγαπημένοι μου, είναι η φυσική συνέχεια του Έργου της Πρώτης Παρουσίας. Είναι η φυσική συνέχεια της Θυσίας του Λόγου Χριστού, ο Οποίος κατήλθε στη γη και ενανθρωπίστηκε, για να μπορεί ο Άνθρωπος σήμερα να βιώνει τα εξελικτικά στάδια της Θέωσής Του. Επειδή όμως ο Άνθρωπος υψώνει τα κατεστημένα του και προβάλλει πολλές δικαιολογίες για ν’ αρνηθεί την Αλήθεια του Εαυτού του, λέγοντας ότι είναι αδύνατον να ταυτιστεί με την Τελειότητα του Λόγου Χριστού που ενανθρωπίστηκε στη γη, γι’ αυτό ο Δάσκαλος Ιωάννης παρουσιάζει τον Άνθρωπο που θεώνεται, για να μην υπάρχουν πλέον δικαιολογίες απόστασης. Σας καταδεικνύει την προσιτότητα της Θέωσής σας, την Αλήθεια του Εαυτού σας με ένα νέο τρόπο, που όμως υπάρχει μέσα στην ήδη διοχετευόμενη Διδασκαλία του Λόγου Χριστού. Γιατί ο Δάσκαλος Ιωάννης με το Λόγο Χριστό ενώνεται κι Αυτόν παρουσιάζει κι Αυτόν καταδεικνύει και σε Αυτόν σας οδηγεί, για να Τον νιώσετε μέσα σας. Σας παρέχει τον Εαυτό Του συμπυκνώνοντας όλα τα στάδια της πορείας του Ανθρώπου, για να είναι πιο εύκολη η δική σας επιλογή, για να μετουσιωθούν τα κατεστημένα σας.
Σας δείχνει μια Αλήθεια, Αγαπημένοι μου. Κατήλθε στη γη και άνοιξε τη ροή των ιδεών μέσα στον Άνθρωπο, προσέδωσε νέα κινητικότητα στις διεργασίες του νου και της καρδιάς του. Αυτό έγινε, γιατί ο Πατέρας ήθελε και γιατί ο Πατέρας θέλει ο Άνθρωπος πια να αναθαρρήσει, να πάψει να είναι δεσμευμένος στα οποιαδήποτε κατεστημένα του, να πάψει να αρνείται την Ουσία του, τον Εαυτό του. Ήρθε η ώρα ο Άνθρωπος να πει, ότι έχει Αγάπη κι Ενότητα μέσα του να δώσει άπλετα σε όλους. Ήρθε η ώρα ο Άνθρωπος να πιστέψει σε αυτό που είναι και να μην προσπαθεί να πλάσει δημιουργήματα που προέρχονται από τις διανοιακές του ποιότητες, για να εκφράζει σε αυτά την πίστη του, αλλά να αφήσει τον Εαυτό Δημιουργό, τον ενωμένο με τον ένα Δημιουργό Θεό να δημιουργήσει Αγάπη, να δημιουργήσει ιδέες, να δημιουργήσει Ενότητα, να αναδιαρθρώσει όλα τα κατεστημένα τα οποία πάνω στην ανθρωπότητα υπάρχουν. Να αναδιαρθρώσει την οικογένεια, την κοινωνία, τα επαγγέλματα, τις επιστήμες, καθετί να το θέσει πραγματικά στην υπηρεσία του Θεού που μέσα του ζει. Γιατί μόνο αν ο Άνθρωπος κατανοήσει, ότι ο Θεός ζει μέσα του, πραγματικά θα θέσει καθετί στην υπηρεσία του Θεού, γιατί δεν θα έχει πού αλλού να θέσει, ό,τι κι αν ασχολείται, παρά στον Εαυτό του.

Ο Δάσκαλος Ιωάννης ήρθε να σας πει να τολμήσετε να περπατήσετε αυτό το δρόμο, που είναι ο δρόμος που θα σας γεμίσει με τον Εαυτό σας. Ήρθε να ενδυθεί τους φόβους σας και τις ατολμίες σας, τις αναστολές σας και τις αρνήσεις σας κι οτιδήποτε προέρχεται από τη μέχρι τώρα σκέψη σας, για να σας παρουσιάσει τη μετουσίωσή τους και να πει σε όλους: «ναι Αγαπημένε Άνθρωπε, ό,τι έχεις μέσα σου, ό,τι σε δεσμεύει και σε καθηλώνει, ό,τι θεωρείς διττό και άσχημο, ό,τι θεωρείς ανίκανο να οδηγηθεί στη Θέωση, μπορεί να θεωθεί. Κοίταξέ με Είμαι η Ολότητα Άνθρωπος που θεώνεται και για να θεώνεται η Ολότητά σου, για να σου παρουσιάζεται μέσα από μία μορφή, θα πει ότι όχι μόνο έχεις το δικαίωμα, αλλά έχεις το Θείο Υπερούσιο καθήκον να καταδείξεις τον Εαυτό σου». (Προσκλητήριο Θέωσης, κεφ. 14ο, σελ. 129-130)
Αγαπημένοι Μου θα σας μιλήσω για τον Δάσκαλο Ιωάννη, γιατί είναι ανάγκη να αντιληφθείτε, όχι με το νου σας, αλλά με την ίδια σας την ύπαρξη, το Μεγαλείο και την προσιτότητα του Δασκάλου Ιωάννη, που κατήλθε στη γη ακριβώς για να σας δείξει αυτή την προσιτότητα. Για να σας παρουσιάσει με όλους Του τους παλμούς τη δυνατότητα της δικής σας Θέωσης, βαδίζοντας βήμα με βήμα την πορεία του Ανθρώπου που θεώνεται και συλλέγοντας μέσα του όλα εκείνα τα στοιχεία της αμφιβολίας, της ατολμίας, της άγνοιας και της ημιμάθειας, που από τον Άνθρωπο εκπέμπονται αντιμετωπίζοντας το Μήνυμα της κλήσης του στην πορεία της Χριστοποίησης-Θέωσης.
Ο Δάσκαλος Ιωάννης είναι ο Δάσκαλος της Νέας Κοσμικής περιόδου. Αλλά τι σημαίνει αυτό; Γνωρίζετε, ότι καταδεικνύει την πορεία του Ανθρώπου, που βεβαιώνει τη Θέωση όλων σας, όμως όλα αυτά είναι ιδέες, που ακόμα δεν έχουν πλημμυρίσει την ύπαρξή σας. Διότι αν την είχαν πλημμυρίσει δεν θα είχατε αμφισβητήσεις, ούτε θα χανόσασταν σε διεργασίες διττότητας, ψάχνοντας με λειτουργίες της διάνοιας να αγγίξετε το Άπειρο Μεγαλείο της Αλήθειας, που είναι ο Δάσκαλος Ιωάννης, που είναι ο Ένας Άνθρωπος, που θεώνεται.
Το Άπειρο Μεγαλείο της Αλήθειας του Δασκάλου Ιωάννη δεν μπορείτε παρά να το αγγίξετε με το Ελεύθερο Πνεύμα, που Εκείνος σας δίνει, γιατί από τη στιγμή που βρίσκεται στη γη, από τη στιγμή που εκδηλώνεται με την άδεια του Πατέρα, σας έχει ελευθερώσει ήδη. Έχει ελευθερώσει όλα τα τμήματα του Ανθρώπου, για να μπορούν να συλλέξουν μέσα τους την Υπέρτατη Αλήθεια, να τη βιώσουν και να την εκδηλώσουν. Όμως εκτός από το ότι άμεσα συνέλεξε με την Παρουσία Του όλες τις αντιδράσεις, που ο Πλανήτης γη εξεπόρευσε, όλες εκείνες τις δομές των κραδασμών, που μέσα από το διαχωρισμό νομοτελειακά κινήθηκαν, για να εγκλωβίσουν την πορεία της Θέωσης του Ανθρώπου, εκτός από το ότι μετουσίωσε καθετί, που ήταν δυνατόν να σταματήσει την πραγματοποίηση της Θέωσης, εξακολουθεί να συλλέγει εντός Του όλες τις αμφισβητήσεις, τις αρνήσεις, τις ατολμίες, που εντάσσονται στα κατεστημένα ακόμα και εκείνων, που μαθητές Του καλούνται. Γιατί οι διεργασίες, που μέσα σας γίνονται, οφείλονται στο στατικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε την Αλήθεια και τις καθρεφτίζετε σε Εκείνον, ο οποίος σας την παρουσιάζει με την πληρότητά της και μέσα από τη Μορφή Του. Όλες οι διαταραχές και η απώλεια Φωτός που αισθάνεστε, όλες οι ενοχές ή οι ελλείψεις που μέσα σας αντιλαμβάνεστε, είναι η απόρροια μίας πορείας διαχωρισμών και η άρνησή σας να επιλέξετε διαμιάς μία άλλη πορεία Φωτός και Ζωής. (Προσκλητήριο Θέωσης, κεφ. 15ο, σελ. 136-137)
Μα δεν έχετε να κάνετε πολλά. Ήδη ο Ιωάννης έχει μεταστοιχειώσει τα στοιχεία, που αποτελούν τις αλυσίδες σας, με τέτοιο τρόπο, ώστε μια πραγματικά ελεύθερη ανάσα της ψυχής σας να τα καταλύσει και να τα κάνει Φως. Ήδη έχει εργαστεί για σας ο Άνθρωπος-Ολότητα, που θεώνεται. Αξιοποιήστε την εργασία Του, αξιοποιήστε την Προσφορά Του. Αξιοποιήστε όλο αυτό το δυναμικό της Αγάπης, που σας έχει παραχωρήσει. Αξιοποιήστε όλη αυτήν την Προσφορά και την Ουσία την Άχρονη και την Ακένωτη, που πλημμυρίζει το είναι σας, το δικό σας που έχετε αρχίσει να συνειδητοποιείτε κάποια πράγματα, αλλά και κάθε τμήματος του Ανθρώπου, που καλείται από τον Πατέρα να επιστρέψει και να ενωθεί με την Παρουσία του Κοσμικού, Απέραντου και Απερινόητου Δασκάλου Ιωάννη. (Προσκλητήριο Θέωσης, κεφ. 15ο, σελ. 138)
Το Έργο της Δευτέρας Παρουσίας έχει αρχίσει, Αγαπημένοι μου, κι ο Δάσκαλος Ιωάννης το παρουσιάζει με την ίδια Του την ύπαρξη. Το προσφέρει σε όλους, γιατί είναι πραγματικότητα για την Ολότητα του Ανθρώ­που. Ο Δάσκαλος Ιωάννης εκφράζει την Ολότητα του Ανθρώπου. Εκφράζει όλες εκείνες τις ποιότητες, που η ανθρωπότητα εκδηλώνει, ενωμένες μέσα Του και μετου­σιωμένες, ταυτισμένες με το Λόγο. Γι' αυτό και είναι ο αρμόδιος να διασαλπίσει το Μήνυμα της Ένωσης του Ανθρώπου με το Λόγο-Χριστό. Γι' αυτό είναι ο αρμόδιος να αφυπνίσει υποστάσεις και να τις εισάγει σε αυτήν την πορεία. Γι' αυτό ξεκίνησε το Έργο της Δευτέρας Παρουσίας και δημιούργησε μαθητές και ακολούθους και διέχυσε τη Χάρη Του, ώστε να δημιουργηθούν υποστά­σεις κατάλληλες, ενωμένες με το Λόγο, για να διδάξουν τον Άνθρωπο και να τον βοηθήσουν να γνωρίσει και να αναδύσει τον Εαυτό του. (Προσκλητήριο Θέωσης, κεφ. 17, σελ. 155-156)
Ο Δάσκαλος Ιωάννης τα έδωσε όλα και τα έδωσε όλα απλόχερα. Τα δίνει όλα και θα τα δίνει όλα. Μην παρανοήσετε την ατέρμονη Προσφορά Του, γιατί μπορεί ακόμη να μη φθάσατε σε αυτό το σημείο, που σας παρουσίασα, όπως σας το παρουσίασα, αλλά το ανακοινώνω και το καθιστώ γνωστό σε όλους, ώστε να μην πείτε, ότι δεν ξέρατε, αλλά να είστε έτοιμοι όχι μόνο να εκδηλωθείτε με Ενότητα και Αγάπη, όχι μόνο να κατανοήσετε και να χωρέσετε την Ενότητα του Λόγου-Μητέρα-Υιός, όχι μόνο να καταδείξετε σωστή συμπεριφορά, στάση και σεβασμό, προς τον Δάσκαλο-Ολότητα-Ιωάννη, αλλά και να φροντίσετε όλες εκείνες τις υπάρξεις, τα κομμάτια του Εαυτού σας, που είναι γύρω σας, που πεινάνε και διψάνε για Φως και Ζωή που έρχονται και σας εναποθέτουν την ψυχή τους και σας εμπιστεύονται και ζητάνε από σας να πάρουνε τη Θεία τροφοδοσία. Γιατί, Αγαπημένοι Μου, όπως εσείς εναποθέσατε τον εαυτό σας στον Δάσκαλο Ιωάννη, για να πάρετε Θεία τροφοδοσία και αφεθήκατε, με κλειστά μάτια στην αρχή, χωρίς να γνωρίζετε τίποτα και σας καθοδήγησε, σας προστάτευσε, σας μεγάλωσε και φρόντισε να μην παραπατήσετε, έτσι και οι υποστάσεις, που είναι γύρω σας, έρχονται κοντά σας. Αλλά πώς θα φροντίζετε να μην παραπατήσουν, αν ακόμη δεν έχετε φροντίσει να ελέγχετε τον εαυτό σας και την παραμικρή κίνηση του νου σας, την παραμικρή κίνηση της καρδιά σας, την παραμικρή κίνηση της συνείδησής σας; Αν ακόμη δεν έχετε φροντίσει να γνωρίζετε το θα πει Ενότητα με το Λόγο-Χριστό, αλλά προτιμάτε να αποδέχεστε ως δόγμα την Ενότητά σας με το Λόγο και σε αυτήν να στηρίζεστε και να διαχέετε, με δόνηση που θεωρείτε καθαρή και πολλές φορές δεν είναι, πράγματα και ποιότητες που δεν εκφράζουν Εμένα, τον Ένα και Μοναδικό Λόγο, αλλά εκφράζουν τα ανθρώπινα ημίμετρα τα σταθμά και τους περιορισμούς. (Προσκλητήριο Θέωσης, κεφ. 20ο, σελ. 191-192)
Οι εκδηλώσεις, οι τρόποι συμπεριφοράς, οι τρόποι διδασκαλίας, με τους οποίους ο Δάσκαλος Ιωάννης σε πλησιάζει, θα έπρεπε να είναι για σένα λειτουργικά κλειδιά απελευθέρωσης, τα οποία βοηθούν την υπόστασή σου να δει τα στεγανά της. Γιατί ο Δάσκαλος Ιωάννης γνωρίζει τα στεγανά της κάθε υπόστασης. Γνωρίζει τις πιο λεπτοφυείς καταστάσεις, που της δημιουργούν αναστολές, εξαρτήσεις, έστω κι αν ακόμα δεν έχουν αναφανεί πλήρως. Ξέρει μέσα από Άπειρη Σοφία να δημιουργεί προβληματισμούς, έντονες καθάρσεις, να θέτει σε λειτουργία νου, καρδιά, συνείδηση και όλη την υπόσταση με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνειδητοποιήσει τα όριά της και να τεθεί σε διεργασίες μετατόπισης και μετουσίωσης. Διότι η εκδήλωση της Διδασκαλίας του Δασκάλου Ιωάννη δεν υποδεικνύει απλώς τον τρόπο με τον οποίο η υπόσταση θα απελευθερωθεί, αλλά ταυτόχρονα διαχέει και τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται η υπόσταση, για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τη μετατόπισή της. (Προσκλητήριο Θέωσης, κεφ. 24ο, σελ. 224-225)
Έχω δημιουργήσει συνδέσεις ανάμεσα σ’ εσένα μαθητή Μου και στον Δάσκαλο Ιωάννη. Διότι ο Δάσκαλος Ιωάννης είναι ο Πνευματικός Καθοδηγητής, ο Υπεύθυνος του Έργου Μου, ο Υπεύθυνος της διαχείρισης της Χάρης και της Ευλογίας και φυσικά είναι απόλυτα ενωμένος μαζί Μου. Αυτές οι συνδέσεις έγιναν, και για να τοποθετηθείς σωστά μέσα στο Έργο, αλλά βασικά για να βοηθήσουν εσένα. Διότι εφόσον ο Δάσκαλος είναι ενωμένος μαζί Μου, συνεπάγεται, ότι είναι ενωμένος και με κάθε τμήμα του Ανθρώπου. Όμως η ενσυνείδητη ενεργοποίηση της Ενότητας μέσα σε κάθε μαθητή, που συμμετέχει στο Έργο, βοηθά το μαθητή να κατανοήσει λειτουργικότητες, ενώ ταυτόχρονα του διοχετεύει στοιχεία Θείας Ενέργειας, Ζωής, Αγάπης, Φωτός, Ευλογίας, Χάρης, Δωρεάς, με φανερούς και αφανείς τρόπους από τον Δάσκαλο Ιωάννη, καθόλη τη διάρκεια της ζωής και της καθημερινής ενασχόλησης μέσα στην ύλη. (Προσκλητήριο Θέωσης, κεφ. 25ο, σελ. 237-238)

ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
Πώς να περιγράψεις έναν Θείο Απεσταλμένο; Με τι λόγια να παρουσιάσεις Εκείνον που ο Λόγος Ιησούς ο Χριστός προανήγγειλε πριν 1960 χρόνια, μιλώντας προς τους Αποστόλους Του λέγοντός τους, ότι συμφέρει να φύγω Εγώ για να έλθει ο Παράκλητος, το Πνεύμα της Αληθείας (Ιωαν. ΙΣΤ' 7-15) και ελθών εκείνος ελέγξει τον κόσμον περί αμαρτίας και περί δικαιοσύνης και περί Κρίσεως... οδηγήσει υμάς εις πάσαν την Αλήθειαν: ου γαρ λαλήσει αφ' εαυτού, αλλ' όσα αν ακούση λαλήσει. Και τα ερχόμενα αναγγελεί υμίν. Εκείνος Εμέ δοξάσει, ότι εκ του Εμού λήψεται και αναγγελεί υμίν".
Όταν ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής στην Αποκάλυψη (Α. 12-20), γύρισε για να δει ποιος του μιλούσε, περιέγραψε έναν όμοιον Υιόν Ανθρώπου, ο οποίος εφορούσε χιτώνα που έφθανε μέχρι των άκρων των ποδιών του και ήτο ζωσμένος εις το στήθος με ζώνην χρυσήν. Το κεφάλι του και τα μαλλιά του ήσαν λευκό σαν το άσπρο μαλλί και το χιόνι, και τα μάτια του σαν πύρινη φλόγα... τότε λιποθύμησε, αλλ' αυτός έβαλε το δεξί Του χέρι επάνω του και είπε: Μη φοβάσαι: Εγώ Είμαι ο Πρώτος και ο τελευταίος και Εκείνος που ζη: ήμουν νεκρός, αλλά να, τώρα είμαι ζωντανός εις τους αιώνας των αιώνων και έχω τα Κλειδιά του Θανάτου και του Άδη. Γράψε λοιπόν εκείνα που είδες και εκείνα που είναι και όσα μέλλουν να γίνουν ύστερα. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. πρόλογος, σελ.  13)
Ο Ιωάννης είναι ο Παράκλητος της Δευτέρας Παρουσίας, τον οποίον η Επίσημη Εκκλησία αναγνωρίζει ως Πρώτον στην Τάξη των Αγίων και Αυτόν υπέδειξε ο Ιησούς: «Ιδού Εγώ αποστέλλω τον Άγγελόν Μου προ προσώπου σου, ος κατασκευάσει την Οδόν Σου έμπροσθέν Σου. Αμήν λέγω υμίν, ουκ εγήγερται εν γεννητοίς γυναικών μείζων Ιωάννου του Βαπτιστού … και ει θέλετε δέξασθαι. Αυτός εστίν Ηλίας ο μέλλων έρχεσθαι. Ο Έχων ώτα ακουείν ακουέτω» (Ματθ. ΙΑ’ 10-15). (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. πρόλογος, σελ. 14)
Ακολούθησα το Νέο Κοσμικό Δάσκαλο, τον προορισμένο να φανερώσει με κάθε λεπτομέρεια την Πορεία του ανθρώπου, που ξεκινά από την ατέλεια και τη μερικότητα για να φτάσει στην Πλήρη Ταύτιση και Ένωση με το Λόγο και να Τον εκδηλώσει πλήρως, όπως ο ίδιος ο Λόγος έχει επανειλημμένως αποκαλύψει «Έσεσθε ουν υμείς Τέλειοι, ώσπερ ο Πατήρ υμών ο εν τοις Ουρανοίς Τέλειος εστίν» (Ματθ. Ε-48). (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. πρόλογος, σελ.  15)
Αδελφοί, δάσκαλοι υπήρξαν και θα υπάρξουν πολλοί. Αυτό το οποίο διαφοροποιεί το Θείο Απεσταλμένο, τον Παράκλητο της Δευτέρας Παρουσίας, από την πληθώρα των δασκάλων που εμφανίστηκαν και εμφανίζονται, είναι ότι ο Δάσκαλος Ιωάννης, όπως και ο Δάσκαλος Ιησούς, δεν διδάχθηκε ούτε από τους Εσσαίους, ούτε από τους Αιγύπτιους, ούτε από κανέναν Λάμα ή οποιονδήποτε γήινο δάσκαλο, αλλά κατευθείαν από το Θεό. Μην απατάσθε από εκείνους, οι  οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να ιδιοποιηθούν και να χρησιμοποιήσουν την Παρουσία ενός Θείου Απεσταλμένου στη διαφήμιση της μερικότητάς τους.
Ο Άναρχος Θεός, ο Ων, ο κατευθύνων προπάντων των Αιώνων τις τύχες της ανθρωπότητος, δεν ήταν δυνατόν να επιτρέψει οι Απεσταλμένοι Του να λάβουν οποιαδήποτε διδαχή από την πνευματική αντίληψη των όποιων αναζητητών της Αλήθειας.
Είμαι βέβαιος ότι το Έργο της Ζωής Του θα αποτελέσει τόσο Ιστορικό όσο και πνευματικό, το ελατήριο των τριβών στους επερχόμενους Αιώνες, γιατί παρουσιάζει την Πορεία της Χριστοποίησης και Θέωσης του ανθρώπου, με λεπτομέρεια, με σαφήνεια, με διαύγεια και τελειότητα, στοιχεία που θα αποτελέσουν τις βάσεις για κάθε άνθρωπο που στο πλήρωμα του χρόνου θα μπει σ’ αυτή την Πορεία για να εκδηλώσει την Πόσα Αλήθεια, στην οποία ο Ιωάννης-Παράκλητος τον οδηγεί με τη Ζωή και το Έργο Του. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. πρόλογος, σελ.  16)
Ότι ο Παράκλητος είναι ο Ενεργοποιητής της θείας Μνήμης και θείας Καταγωγής του Ανθρώπου.
Ο Ταξινομητής των θείων Νόμων στη συνείδηση του Ανθρώπου.
Ο Κριτής της κατάχρησης της θείας Ουσίας μέσα σε κάθε Άνθρωπο.
Ο Αποκαλύπτων και Αποκαθιστών τον Πατέρα εντός του Ανθρώπου και τον Άνθρωπο εν θεώ. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. πρόλογος, σελ.  17)
Εκχέω την Χάριν Μου επί του φίλου και Αδελφού Μου Ιωάννη-Ηλία, ον ο Ίδιος εβάπτισα και απέστειλα πλησίον των ανθρώπων ίνα διδάξη αυτούς και προετοιμάσει την είσοδον-εισπόρευσιν του Υιού του Θεού εν ταις ψυχαίς αυτών δια να καταστήση αυτούς Ενθέους φέροντας την δόξαν Μου εν εαυτοίς, μεταβάλλων αυτούς από ψυχοϋ­λικάς υποστάσεις εις τέκνα Φωτός και συμμετόχους της Βασιλείας του Θεού.
Ανάγγειλέ Με Ιωάννη-Ηλία τοις αδελφοίς Μου, ερχόμενον εν Δόξη και θέλουσι ιδεί οι άνθρωποι τον Θεόν περιπατούντα εν τω μέσω αυτών, εισπορευόμενον εις πάντα εις όντινα ο Θείος Έρωτας ανεπτύχθη εν τη ψυχή του και επιπόθησε διακαώς την Ένωσίν Μου μετ’ αυτού.
Αμήν, Αμήν λέγω σοι ότι έρχεται η ώρα καθ’ ήν πάντα ταύτα τελεσθώσιν και οι ακούοντες τον εκπορευόμενον λόγον σου Εμέ θέλουσιν ακούει, καλούντα αυτούς εις Κάθαρσιν και προετοιμασίαν δια την και εν αυτοίς φανέρωσίν Μου.
Δέδωκά σοι την Χάριν της Αναγγελίας της Παρουσίας Μου επί της γης εκ Νέου και οι λόγοι Μου ούτοι ου μη παρέλθωσιν κενοί. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 1ο, σελ.  21)
Αμήν λέγω υμίν, ανεστήθην εντός του Υιού Μου Ιωάννου, λαβών μορφήν Ιωάννου και Hλία και Μελχισε­δέκ και Αβραάμ και Αββακούμ και έτι πολλών Υιών Μου. Eις και ταυτοχρόνως πολλοί, Eις και ταυτοχρόνως ουδείς, καθότι εν Εμοί περικλείονται κι Εγώ πυροδοτώ και οικοδομώ και ενανθρωπίζω ή αποπνευματώνω αυτούς. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 1ο, σελ.  22)
Σαλπίσατε όπου η φωνή σας είναι δυνατόν να εκπορευθεί, ότι Ειμί ου μόνον πανταχού παρών, αλλά και πρόθυμος εις πάσαν επίκλησιν βοηθείας του μετανοού­ντος ανθρώπου, ίνα παρασχώ αυτώ την χάριν της απελευθερώσεως εκ των δεσμών της αμαρτίας. Δώσατε τας χείρας μεταξύ σας, ίνα καταστείτε μία Χειρ και αι χείραι υμών ας ενωθώσιν μετά της Ιδικής Μου, ίνα διοχετεύσω εις τας χείρας σας Ευλογίαν και Αγάπην και Δύναμιν, ίνα δι' αυτών τον κόσμον και τα του κόσμου κυριεύσητε και καταστήσητε υποπόδιον των ποδών σας.
Αγαπήσατε ο εις τον έτερον, ως να είστε Εις, διότι τα πάντα εξ Ενός επήγασαν και εις το Εν επανακόμπτο­ντα κατατείνονται ίνα ενωθώσιν αενάως μετ' Αυτού.
Ιδού η Δόξα του Θεού, ιδού το Έλεος Αυτού, ιδού το Μεγαλείον το Άφατον. Πάντα ταύτα ο Πατήρ ετοποθέτησεν εντός υμών. Γνώτε τούτο και άφετε τας ασχολίας σας. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 2ο, σελ.  26)
Εγώ Ειμί ο Λόγος, ο προ αιώνων λαλήσας εις άπασαν την ανθρωπότητα και δημιουργήσας δια διαφόρων Απεσταλμένων Μου τας τον κόσμον Θρησκείας.
Και νυν πέμπω υμίν Κήρυκα Νέον ίνα λαλήσει περί της Νέας Πνευματικής περιόδου εις ην εισήλθατε ήδη.
Θέλω δώσει δείγμα του Λόγου από άλλον πεδίον.
Εγώ Ειμί ο λαλών, ο Λόγος ο Άπειρος, ο Δημιουργικός, η Τελεία Εκπροσώπησις του Πατρός Μου, ο εν μέσω υμών φανερωθώ και γνώτε Με και αντιληφθείτε το μέγεθος της Μεγαθυμίας και Αγάπης Μου, καθόσον κατεδεξάμην να γεννηθώ εις την ύλην, ο εν τω Απείρω υπάρχων και εν Εαυτώ εμπερικλείων τα Σύμπαντα. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 2ο, σελ.  26-27)
Ήλθεν ο καιρός, επέστη το πλήρωμα του χρόνου, καθ’ ο θέλω φανερωθεί εκ Ν¨εου επί της γης, ουχί ως άλλοτε γεννώμενος εν σαρκί ως νήπιον, αλλά εισπορευόμενος εν ταις ψυχαίς εκείναις, αίτινες περιπαθώς καθ’ ημέραν Με αναζητούσι και Με απικαλούνται, εμπλησθείσαι υπό του Θείου Έρωτος προς το Υπέρτατον Αγαθόν, την εν αυτοίς Παρουσίαν Μου.
Ήλθεν ο χρόνος καθ' ον η εν υμίν Παρουσία Μου θέλει εμπλήσει υμάς Ζωής και Φωτός και θέλει υποκα­ταστήσει το ατομικόν σας εγώ, το ανθρώπινο, δια της Απειρότητός Μου, και τότε θέλετε καταστεί πραγματικοί Αδελφοί Μου, Εκπρόσωποι Μου επί της γης, φορείς του Φωτός και της χάρης Μου και το μέσον εκδηλώσεως της εν υμίν Παρουσίας Μου. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 2ο, σελ.  27)
Αποκάλυψέ Με στην ανθρωπότητα, στους αδελφούς Μου. Εγώ Ειμί ο Ζων Διδάσκαλος, ο οικών εντός σου, ίνα επιτελέσωμεν από κοινού το Θείον Μου Έργον και φανερώσωμεν εκ Νέου, Βουλάς Πατρικός, στην εξελι­χθείσα Ανθρωπότητα.
Εγώ Ειμί ο Λόγος, ο Χριστός, ο διδάσκων σε και μεγαλύνων το πνεύμα σου δια της Παρουσίας Μου εντός σου. Άρατε πάντες, αμαρτωλοί και μη, την δοθείσαν εις έκαστον εντολήν Μου, τουτέστιν τον Σταυρόν σας, ίνα καταστήσω υμάς μαθητάς και ακολούθους της Εμής Διδασκαλίας και Χάριτος, ίνα καταστήσω υμάς αδελφούς Μου εν Πνεύματι και Υιούς και Κληρονόμους της Βασιλείας του Θεού.
Ευλογώ εσένα, ον εκάλεσα πρώτον πλησίον Μου ίνα ζήσω εντός σου και πραγματοποιήσεις την Ένωσή σου μετά του Θεού. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 3, σελ.  32-33)
Ιδού Εγώ εν τω μέσω υμών, λαλών, ήγγικεν η ώρα, ω άνθρωποι, ίνα περιβληθείτε τη Θείαν Υπόστασίν Μου εντός σας.
Ιδού Εγώ εν τω μέσω υμών, ίσταμαι και λαλώ. Έλθετε πάντες εις μετάνοιαν ίνα λάβετε ζώντες άφεσιν αμαρ­τιών, ίνα λάβετε δείγματα της Παρουσίας Μου εντός σας, ίνα συμμετάσχετε εις τον αγώνα Μου, ίνα ενωθείτε μετ' Εμού. Έλθετε προς Με αφήνοντες κατά μέρος τας υλικός εντρυφήσεις και ασχολίας, τα υλικά συμφέροντα. Αναβιβάσατε το πνεύμα σας προς Εμέ και τον Πατέρα Μου και θέλω δώσει εις πάντας Φως Άγιον, ίνα δονήσει την ψυχήν και το πνεύμα, ίνα μεταστρέψει λογισμούς, ίνα μεταστρέψει ποιότητας αναζητήσεων, ίνα μεταστρέψει ποιότητας εντρυφήσεων.
Εγώ Ειμί ο σπείρων. Σπορεύς γέγονα εν τη ψυχή σου και τω πνεύματί σου της Αγάπης, ην ηγνόεις και των Θείων Αληθειών του Πατρός, ίνα πάντα ταύτα μεγενθυ­νόμενα υπό της χάριτος και της Παρουσίας Μου εν σοι, καταστούν κατάλληλαι ποιότηται του Θείου Νου δια την μέλλουσαν τροφοδοσίαν της Ανθρωπότητος, εκ της Πηγής του Αενάου Φωτισμού του μη υποκειμένου εις τον χωροχρόνον και την φθοράν της ύλης. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 3, σελ.  33)
Εισπορεύομαι εντός σου από των ανωτάτων σημείων σου μέχρι των ενδοτάτων του Πυρήνος σου ίνα διαρρήξω τυχόν εναπομείνοντα τοιχώματα ύλης και διασκορπίζω εκτός σου ταύτα διό να καταστήσω σε γενναιόφρονα προς πάντας, διανεμητήν της Πατρικής Αγάπης και Ευλογίας, μέχρις ου οι πάντες και τα πάντα πληρωθούν εκ της Χριστότητος και της Αγάπης του Λόγου. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 3, σελ.  33)
Διαμένω εν τω Θρόνω Μου, ον Μοι παρεχώρησας, κατέχων πάσας τας Εξουσίας και κλείδας διό την απελευθέρωσίν σου Άνθρωπε εκ του ζυγού της ύλης, του χώρου και του χρόνου, ίνα καταστήσω εσέ Όμοιον Πνεύμα με Εμέ, φέρον την χάριν Μου και δυνάμενον να εκδηλωθεί τη βουλήσει του Πατρός Μου εις έτερον σκήνωμα και πλανήτην ετέρου ηλιακού συστήματος.
Αμήν, αμήν λέγω υμίν πάσι ότι πάντα ταύτα αληθή εισι, εκ του Θείου, Αχράντου, Υπερτάτου Λόγου προερ­χόμενα, άνευ παρεμβολών, εκφράζοντα Εμέ και την Βουλήν Μου. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 3, σελ.  33-34)
Εν Εμοί πάσα γνώσις και πάσα Αρετή. Θέλω καταστήσει σε υπάκουον τω Θελήματι της Τριαδικής Θεότητός Μου, Ανενδεή, όντα εις πλήρη ταύτισιν μετ' Εμού, μηδέποτε διασπώμενον ή αλλοιούμενον ή δαπα­νώμενον, αλλά εν μετ’ Εμού υπάρχοντα αενάως εις τους ατελεύτητους αιώνας. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 3, σελ.  34)
Και ο Ηλίας έρχεται πάντα πρώτος, λέει ο Κύριος. Για να πει ότι ο Ηλίας έρχεται πάντα πρώτος, είχε λόγο να τον αναφέρει Εάν δεν ερχόταν ο Ηλίας άλλο, δεν είχε κανένα λόγο να αναφέρει ο Κύριος ότι ο Ηλίας έρχεται πάντα πρώτος. Προ της Δευτέρας Παρουσίας πάλι ο Ηλίας θα έρθει, με τη διαφορά ότι δεν θα έρθει ως Ηλίας, θα υπάρξει κάποιος εν πνεύματι και δυνάμει Ηλιού, όπως στην περίπτωση του Ιωάννη. Μπορεί να τον λένε Διονύση ή αλλιώς και όχι Ηλία. Εν Πνεύματι και Δυνάμει Ηλιού ήλθεν ο Ιωάννης. Και ο Θεός είχε σκεπασμένους τους ανθρώπους Του για να τους προφυλάσσει και έτσι δεν τον γνώρισε κανείς, έκανε όμως το Έργο του και κήρυξε Μετάνοια και Βάπτισε τον Κύριο. Εν Πνεύματι και Δυνάμει Ηλιού, θα ’ρθει πάλι ένα Πνεύμα Προάγγελος της Δευτέρας Παρουσίας. Θέλω να εννοήσετε ότι είναι η ειδικότης του Πνεύματος, είναι ο Προάγγελος της Παρου­σίας του Κυρίου.
Εμφανίζεται πάντα πριν να παρουσιασθεί ο Κύριος και κηρύττει Μετάνοια και αναγγέλλει τον ερχομό Του. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 4, σελ.  45)
Αυτή είναι η ειδικότης Του, να είναι ο Προάγγελος της Παρουσίας, πάει μπροστά, και αυτή την Περίοδο στη Γη θα υπάρξει ένα πνεύμα "εν Πνεύματι και Δυνάμει Ηλιού", μόνον που δεν θα το λένε όπως είπαμε Ηλία. Πάλι δεν θα τον πιστέψουν και πάλι θα θυσιασθεί εν γνώσει του. Γιατί τα πνεύματα αυτά υπηρετούν το θείο Σχέδιο, την εξέλιξη του θείου Σχεδίου. Επομένως θα υπάρξει Πρό­δρομος Νέος της Δευτέρας Παρουσίας. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 4, σελ.  46)
Μπαίνουμε λοιπόν στην αρχή της Δευτέρας Παρου­σίας του Κυρίου πάνω στη γη, στο Προδρομικό στάδιο της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου, σε ένα στάδιο προετοι­μασίας της ανθρωπότητας. Όλοι οι άνθρωποι δεν θα ετοιμαστούν μαζί Σταδιακά θα ετοιμάζονται, θα φωτίζο­νται και θα ενανθρωπίζεται ο Λόγος εντός τους. Γιατί η ενανθρώπιση του Λόγου και η Χριστοποίηση προορίζεται για όλη την ανθρωπότητα. Οι Θείοι Νόμοι δεν εξαιρούν κανένα (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 4, σελ.  47)
Έστειλε λοιπόν, αδελφοί μου, ο Θεός την εποχή αυτή και εξακολουθεί να αποστέλλει χιλιάδες πνεύματά Του αγαθά, τα οποία εθελοντικώς προσφέρθηκαν να κατέβουν στη γη για ν’ αρχίσουν μια εκστρατεία διαφωτίσεως, των σε άγνοια και πλάνη ευρισκομένων ακόμα αδελφών τους, οι οποίοι αγκαλιασμένοι με τη γη και τα υλικά αγαθά ξέχασαν τον Πατέρα τους Θεό και το Δρόμο της επιστροφής.
Ανάμεσα σε αυτά τα πνεύματα υπάρχει ένας ειδικός Αγγελιαφόρος που έχει μια ειδική αποστολή, εκτός από την αποστολή που έχουν όλα τα αποστελλόμενα πνεύματα να συντείνουν την αποδέσμευση και την καλλιέργεια των ανθρώπων της γης. Έχει μια ειδική αποστολή: Φέρει εντός του γεγραμμένες ορισμένες Αποκαλύψεις και ορισμένες οδηγίες για να τις δώσει εν καιρώ όταν θα του επιτραπεί στην ανθρωπότητα. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 5, σελ.   53)
Η Νέα γραμμή είναι καθαρό πνευματική και πρέπει να σας βοηθήσει να ενωθείτε με το Θεό. Θα μεταφέρει χάρη Θεού σε όλους. Μέχρι τώρα τη χάρη του Θεού την είχε το Ιερατείο, ήταν αρμόδιο να τελεί Μυστήρια και να εκπροσωπεί το Θεό επί της γης. Η χάρη του Θεού όμως προορίζεται για κάθε άνθρωπο.
Κάθε άνθρωπος θα είναι Ιερέας στο Ναό της Ψυχής του. Καθένας σας θα γίνει ο Ιερέας του Ναού του, που είναι εντός σας. Διδάσκω πνευματικές έννοιες και πνευματικές τοποθετήσεις, και καθένας σας, συνδεόμε­νος με το Θεό, γιατί κανένα κώλυμα δεν έχει ο Θεός να συνδεθούμε όλοι μαζί Του, θα μπορούμε να μεταφέρουμε τη χάρη και την Ευλογία του Πατέρα στα πέρατα της Οικουμένης.
Αγαπώ να λέτε κάθε μέρα, κάθε ώρα, αγαπώ να σκέπτεται ο Νους σας συνεχώς, αγαπώ να εκφράζουν τα συναισθήματά σας, αγαπώ να εκφράζουν οι πράξεις των χεριών σας, γιατί Αγαπώ και Αγάπη είναι η γραμμή της Νέας Εποχής. Είναι η περίοδος κατά την οποίαν η Αγάπη που διδάχθηκε πρέπει να τηρηθεί από όλους. Ο Κύριος δεν δίδαξε μόνον, ετήρησε την Αγάπη που δίδαξε πρώτος.
Είναι λοιπόν η περίοδος που ο Θεός αποστέλλει τους Κήρυκές Του στη γη να σας αναγγείλουν να ετοιμασθείτε, γιατί ήλθε η ώρα να μάθετε να αγαπάτε, ήλθε η ώρα να αγαπήσετε τον εαυτό σας και τον αδελφό σας σαν τον εαυτό σας. Γι' αυτό αρχίστε να λέτε αγαπώ, αρχίστε να αισθάνεστε αγαπώ, με όλες τις πράξεις και τις εκδηλώσεις της καθημερινής σας ζωής. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 5, σελ.  57-58)
'Ήρθα στη γη ως προορισμένο Πνεύμα, ως Απεσταλ­μένος Κυρίου. Έχω εντολή εκ Θεού να ιδρύσω Κέντρα Πνευματικά στον τόπο που γεννήθηκα, να φέρω κοντά μου αδελφές και αδελφούς μου, να τους διδάξω όσα διδάχτηκα και εγώ, να τους μεταφέρω όσα γνωρίζω σαν Πνεύμα και την πείρα που απόκτησα όσο διάστημα ασκήθηκα ιδιαίτερα, μέχρι να κάνω δημόσια παρουσία μπροστά σ' ανθρώπους. Ζήτησα να παραμείνω αφανής, χωρίς τιμές, χωρίς τίτλους, χωρίς ιδιαίτερες σπουδές, χωρίς περιουσία, χωρίς τα στηρίγματα εκείνα της ύλης, στα οποία συνήθως αποβλέπουν οι άνθρωποι και στα οποία στηρίζονται, πιστεύοντας ότι απ' αυτό εξαρτάται η ζωή τους. Μεγάλωσα για να φέρω εις πέρας μιαν Αποστολήν, όταν το Θέλημα του Θεού θα μου όριζε. Τ ο Πνεύμα μου γνωρίζει τι πρέπει να κάνει στις διάφορες περιόδους, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να ενεργεί, παρά μόνον εκφράζοντας το Θέλημα Εκείνου που με απέστειλε.
Έχω μιαν ειδική Αποστολή: Να σας αναγγείλω την επάνοδο του Κυρίου στη γη, την Παρουσία Του εντός σας, στο ένδον σας, που θα σας καταστήσει πνεύματα Xριστοφορικά. Θα σας γεμίσει Φως, Αγάπη και όλα τα πλεονεκτήματα της παρουσίας Χριστού μέσα σας και θα σας βοηθήσει να προσαρμοσθείτε στη Χριστοζωή, όχι στην ανθρώπινη ζωή, στη Χριστοζωή. Έκανα περιοδεία σε πολλά μέρη, γιατί έπρεπε να κάνω γνωριμίες, να αποκτήσω γνώσεις και εμπειρίες που μου λείπανε, να συναντήσω δυσκολίες για να ασκηθώ, να συναντήσω συνεργάτες με τους οποίους θα συνεργαστώ Απ' όπου πέρασα εμίλησα για Εκείνον που μ' έστειλε και φρόντισα η παρουσία μου και το πέρασμά μου ν' αφήσουν τη σφραγίδα τους σαν Ευλογία, σαν Φως, σαν δημιουργία ενός Ναού.
Βοήθησα ανθρώπους να κοιτάζουν στο Θεό, που δεν ήξεραν γιατί ζούσαν και άλλους τους βοήθησα να θέσουν σ' ενέργεια τον Πνευματικό τους μηχανισμό για να εργαστούν, όχι μόνον για την ανοικοδόμηση του εαυτού τους, του ερειπωμένου Ναού της ψυχής τους, αλλά να βοηθήσουν, συνεργαζόμενοι μαζί μου και με άλλους εργάτες, στην ανέγερση πολλών Ναών στο εσωτερικό των ψυχών. Έκανα πολλές ομιλίες, πολλά μαθήματα, μίλησα ομαδικά και ατομικά, προσευχήθηκα ατομικά Και ομαδικά για τη χώρα μας. Παγκόσμια Ο Προορισμός μου είναι να θυσιαστώ εθελοντικά για ν' ανεβούν μερικοί εργάτες και να δείξω ένα Δρόμο από ανθρώπινη πλευρά που πρέπει ν' ακολουθήσετε στη Νέα Εποχή.
Είναι η περίοδος που εξελιγμένα Πνεύματα απο­στέλλονται στη Γη για να διανύσουν το τελευταίο στάδιο της εξελίξεώς τους, που λέγεται Γολγοθάς και Ανάσταση. 'Έρχονται σε σύντομο διάστημα να δώσουν εξετάσεις όλων των περασμένων και να βαδίσουν για να εκπληρώ­σουν αυτό το τελευταίο στάδιο του προορισμού τους, που λέγεται Γολγοθάς και Ανάσταση. Αν δεν υπάρξει Γολγοθάς, δεν μπορεί να υπάρξει και Ανάσταση. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 13, σελ.  129-130)
Σας αποκαλύφθηκα γιατί θέλω συνεργάτες, υπεύθυνους, συνειδητούς μαχητές, όχι αμφιρρέποντες, όχι αμφιταλαντευόμενους, που να γνωρίζουν προς τα πού κατευθύνονται και γιατί. Που να γνωρίζουν ποιον υπηρετούν και γιατί τον υπηρετούν. Που ν' αγωνίζονται, όχι μόνον για τη δική τους Άνοδο και Τελείωση, αλλά ν' αγωνίζονται για να προσφέρουν στην Ανθρωπότητα, όπως πρόσφερε Εκείνος, ο Μέγας, ο Ύψιστος Διδάσκαλος των αιώνων, ο Χριστός. Πρέπει να γνωρίζουν προς τα που βαδίζουν και γιατί βαδίζουν, ώστε η πορεία τους να είναι συνειδητή, να μην τους ανακόπτουν μικροεμπό­δια. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 13, σελ.  133)
Στη γη μας ενανθρωπίσθηκε ο Λόγος πριν 2.000 περίπου χρόνια για να μπορέσει να εκδηλωθεί, για να μπορέσει να φανερώσει το τμήμα εκείνο της Αλήθειας του θεού, που ο θεός Πατέρας του έδωσε εντολή να φανερώ­σει στη γη. Ο Κύριος Ιησούς χριστός εφανέρωσε ένα τμήμα Αληθείας, αυτό που μπορούσε να δεχθεί η ανθρω­πότητα. Έκανα τη διευκρίνιση αυτή, γιατί θέλω να γνωρίζετε, ότι δεν είναι δυνατόν σ' ένα βιβλιαράκι μικρό να περικλείσουμε την Άπειρη Σοφία του Θεού και την Άπειρη Γνώση.
Τα Ευαγγέλια περιέχουν το τμήμα εκείνο της Θείας Σοφίας που ήταν κατάλληλο για να φανερωθεί σε μια Κοσμική περίοδο στους ανθρώπους της γης και το οποίο θα ωφελούσε την ανθρωπότητα και θα ανήγαγε, θα ανύψωνε μέχρις ενός ορισμένου σημείου τα όντα τα οποία κατοικούσαν στον Πλανήτη αυτό. Ο Κύριος, ως γνωρίζετε είχε Μαθητές Αποστόλους τους οποίους απέστειλε σε όλη την ανθρωπότητα και μέσω των οποίων άρχισε να διαδίδεται η διδασκαλία Του.
Πριν φύγει από τη γη είπε στους Μαθητές Του, «Έτι πολλά έχω λέγειν υμίν, αλλ' ου δύνασθε βαστάζειν άρτι», δηλαδή έχω πολλά ακόμη να σας πω, αλλά δεν τα αντέχετε, δεν μπορείτε να τα βαστάξετε, όταν δε έλθη Εκείνος, το Πνεύμα της Αληθείας, οδηγήσει υμάς εις πάσαν την Αλήθειαν: ου γαρ λαλήσει αφ' εαυτού, αλλ' όσα αν ακούση λαλήσει, και τα ερχόμενα αναγγελεί υμίν. Εκείνος εμέ δοξάσει, ότι εκ του εμού λήψεται και αναγγελεί υμίν. Πάντα όσα έχει ο Πατήρ εμά εστί: διά τούτο είπον ότι εκ του Εμού λήψεται και αναγγελεί υμίν (Iωάν. ΙΣΤ' 12-15).(Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 16, σελ. 158)
Επίστευαν οι άνθρωποι ότι αυτά τα λόγια του Κυρίου ερμηνεύτηκαν στην Πεντηκοστή, όταν το Πνεύμα το Άγιο σαν Πύρινες γλώσσες επισκίασε τους Αποστόλους και άρχισαν οι Απόστολοι, οι Μαθητές του Κυρίου, να λαλούν Σοφία. Αλλά όμως, δεν είναι αυτό, γιατί το Πνεύμα το Άγιον εφώτισε τους Αποστόλους, μα ο Θεός, που ήρθε και εδίδαξε, ήρθε και θυσιάστηκε και παρουσίασε τον βασικότερο Νόμο της Αγάπης στους ανθρώπους για όλη την ανθρωπότητα, και όταν μίλαγε, ότι θα έλθει Εκείνος, ο Παράκλητος το Πνεύμα της Αληθείας, εννοούσε την Τρίτη Κοσμική Περίοδο κατά την οποία το Πνεύμα το Άγιο θα φωτίσει την ανθρωπότητα. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 16, σελ. 159)
Ο σκοπός και η μετάβασή μου στη Σχολή αυτή, είναι να σας διδάξω και να σας ωφελήσω αληθινά και πραγματικά, ώστε να αρχίσετε να ανακαινίζετε το «είναι» σας με το Φως της Χάριτος και του Ελέους και της Αγάπης του Απείρου Θεού, ο οποίος συγκατατίθεται την περίοδο αυτή να εισπορευτεί λόγω της Αγάπης Αυτού σε πάμπολλα σκηνώματα και να εκδηλωθεί για να καταδείξει τη θεότητα Αυτοί, για να καταδείξει ότι άνθρωπος και Θεός είναι Εν, ότι ο άνθρωπος-δημιούργημα δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η Εκδήλωση του Ενός Θεού, η φανέρωση του Ενός Λόγου, του Απείρου, Ανάρχου, Αχράντου, Δημιουργικού Λόγου, όστις εδημιούργησε εκ της Αγάπης Αυτού τα Σύμπαντα. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 16, σελ. 166-167)
Επικυρώ την ώραν ταύτην πάσαν δοθείσαν εξ Εμού Χάριν και χρείω πάντας εν τω Ονόματι της Τρισηλίου Θεότητος, του Ανάρχου Πατρός πόντων, του Ενανθρω­πισθέντος και Ενανθρωπιζομένου Θείου Αχράντου Λόγου και του Παναγίου Απείρου Πνεύματος της Απείρου Θεότητος. Χρειώ πάσαν γυναίκα παρισταμένην την ώραν ταύτην πλησίον Μου. ως πρώτον δείγμα της Επιφανείας Του Λόγου επί της γης. ως Λόγους-Βασιλίσσας-Μητέρας, να συμπεριληφθούν σε μέτρα Χάριτος, σε ενέργειες Πνευ­ματικές ύψιστες που καλούνται Θεουργίες και να ωφεληθούν. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 16, σελ. 167)
Απαλάσσω σε Ιωάννη των καθηκόντων Ηλία-Ιωάννη, άτινα είχες εξ Εμού λάβει και καλώ σε πλησίον Μου ως πρώτον μαθητήν Μου και κορυφαίον, ίνα καταστείς αληθής Θεός εν τω Πατρί Μου, οικών εις τα Άπειρα Σύμπαντα, άνευ προσώπου, άνευ ονόματος ουδενός και εκφράζον το Θέλημα της Αυτού Παναγαθότητας του Απείρου Πατρός εις τους μέλλοντας να αποικισθώσιν Απείρους Κόσμους της Δημιουργίας Του.
Σε εσφράγισα Αδελφέ δια της Μιας σφραγίδος του Πατρός Μου, ίνα το ρήμα Μου ως Αλήθεια φανερωθή εν τη γη. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 16, σελ. 168)
Η τρίτη Κοσμική περίοδος της Επιφανείας του θεού στον Πλανήτη γη θα διδάξει έμπρακτα τη Μετάνοια, θα διδάξει έμπρακτα την Αγάπη, θα διδάξει έμπρακτα τη συγγνώμη, θα διδάξει έμπρακτα το καθετί και θα κρίνει ο Κριτής. Ο Κριτής είναι ο Νέος Διδάσκαλος της Νέας Κοσμικής περιόδου, τον οποίον έχετε την τιμή να ακούτε. Έχω Εξουσία να σας Κρίνω όλους, κατά την Κρίση Μου και κατά το μέτρο της Δικαιοσύνης σας, να σας θάψω ζωντανούς, όπως Με θάβετε Εμένα στο πρόσωπο του πλησίον σας, τον οποίον εξαπατάτε και με καταπατάτε στο λαιμό, πατώντας με το τακούνι σας ή με τις μπότες σας αν έχετε και μου ρουφάτε το αίμα και την ψυχή στο πρόσωπο του αδελφού σας και με υβρίζετε και με συκοφαντείτε, γιατί όταν συκοφαντείτε έναν άνθρωπο, Εμένα συκοφαντείτε και θα σας Κρίνω με τον ίδιο τρόπο ακριβώς, με τα ίδια μέτρα, για να δείτε τι έχει να πει Δικαιοσύνη Θεού και στο τέλος θα κλάψετε ή αν κλάψει η Μάνα Μου για σας, που βλαστημάτε, να σας Ελεήσω, να σας λυπηθώ.
Να σας Ελεήσω, αλλά προσέχετε καλά, δεν ήλθα να παίξω με κανένα και να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια. Επί είκοσι αιώνες επανελάμβαναν οι κήρυκες από άμβωνες, σε αίθουσες, σε σχολεία, έγραψαν ένα δισεκατομμύριο τόνους βιβλία για το Χριστό και τη Ζωή Του και τα Ευαγγέλιά Του και κανένας δεν τόλμησε και ούτε είναι δυνατόν να τολμήσει ποτέ να αμφισβητήσει ένα ρήμα Του. Εκείνος είπε ότι οι Ουρανοί και η Γη παρελεύσονται, αλλά οι λόγοι Μου ου παρέλθωσι και οι λόγοι, λόγοι Θεού, λόγοι Αληθείας και Φωτός δεν θα παρέλθουν, αλλά θέλουν αποδειχτεί Αλήθεια.
Εκάλεσα πλησίον Μου μαθητάς και διδάσκω και δίνω δείγματα της Σοφίας που κατέχω, δίνω δείγματα της Σοφίας που επιτρέπει ο Άναρχος Θεός να φανερωθεί αυτή την Κοσμική περίοδο στη γη, γιατί η Σοφία είναι Άπειρη, όσο Άπειρος είναι ο Άναρχος Θεός, όσο Άπειρος είναι ο Θείος Νους, όσο Άπειρος είναι ο Θείος Λόγος, «Ο δι’ ου τα πάντα εγένοντο».
Εγώ είμαι ο Κοσμικός, Θείος, Υπέρτατος Λόγος επί της γης. Έχω πάρει μια Μορφή, γιατί έτσι πρέπει να φανερωθώ αυτή την Κοσμική περίοδο, Γέρος, και είμαι δίπλα σας και όσοι μπορείτε δέστε Με, όσοι μπορείτε σας επιτρέπεται να Με δείτε. Έχω πολύ μεγάλο Φωτοστέφανο και ένα Τρίγωνο στο κεφάλι Μου, γιατί μόνο αυτό μπορείτε να δείτε. Έχω συνοδεία δύο Χερουβείμ και δύο Σεραφείμ και δώδεκα Αγγέλους, έξι δεξιά Μου, έξι αριστερά Μου και δεν έχω μόνο Εγώ, έχουν και όσοι Μ’ αγαπάνε και όποιος έχει μάτια ας δει πόσοι Άγγελοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή εδώ μέσα, να Μου πει αν έχει Φως και από πού το βρήκε και όποιος από σας έχει μάτια μπορεί να δει τα χέρια μου. Εδώ είναι, να δει τον τύπον των ήλων και όσοι είναι φίλοι Μου και Μ’ αγαπάνε έχουν την ίδια σφραγίδα, τη δική Μου. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 17, σελ.  181-182)
Σας δίδαξα για τη Νέα Εποχή από την αρχή της και η αρχή της Νέας Εποχής έγκειται στην αποστολή ενός Νέου Αγγελιαφόρου. Ενός Αγγελιαφόρου απεσταλμένου από το Θεό, ακριβώς για να σας ενημερώσει για το Νέο Έργο, για τη Νέα Εποχή. Αυτός ο Απεσταλμένος, αυτός ο Αγγελιαφόρος, δεν μπορεί νάναι τυχαίος, πρέπει νάναι Ειδικός Αγγελιαφόρος για να σταλεί στην ανθρωπότητα εκ Θεού.
Πρέπει νάχει και εφόδια και Χάρες και Εξουσίες οπωσδήποτε. Πρέπει νάναι σε θέση, νάναι ικανός, να χαράξει ένα Καινούριο Δρόμο. Πρέπει νάναι εκπαιδευμένος γι’ αυτό το Έργο που ήρθε να χαράξει στη γη. Πρέπει νάχει τα εφόδια, εκείνα ακριβώς, τα οποία του είναι απαραίτητα για να δημιουργήσει Νέες καταστάσεις. Να δημιουργήσει Νέους ανθρώπους, να διευρύνει, να διανοίξει Νέους ορίζοντες στην ανθρωπότητα.

Όχι φυσικά να κηρύξει Καινούργιο Θεό. Ήρθε και πρέπει να το εννοήσετε όλοι καλά, ότι ήρθε να διδάξει ανάλογα με την εποχή για την οποία εστάλη. Ήρθε για να φανερώσει ακριβώς το Θέλημα του Ενός και Μοναδικού Θεού, ο οποίος τον απέστειλε. Εάν και άλλοτε σας ωμίλησα, Αδελφοί μου, δεν είχε να φέρει τίποτα ο Νέος Απεσταλμένος, δεν υπήρχε λόγος να έλθει. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 18, σελ. 185-186)

Και Εκείνος είπε: «Ο ουρανός και η γη περελεύσονται, αλλά οι λόγοι Μου, ου μη περέλθωσιν». Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο Θεός απέστειλε τον Νέον Αγγελιαφόρο Του, τον Αγγελιαφόρο της Νέας Εποχής, της Νέας Κοσμικής περιόδου. Τον έστειλε έγκαιρα να προσαρμοστεί στη ζωή της γης. Τον έστειλε έγκαιρα ν’ αποκτήσει πείρες από τη ζωή της γης. Τον έστειλε έγκαιρα, κατάλληλα, αρμόδια, με ωραία φωνή, με ωραίο παράστημα, με θάρρος, όχι λιονταριού που λέτε, με θάρρος Θεού, να σας μιλήσει, τι; Την Αλήθεια, τι άλλο; Την Αλήθεια, που δίδαξε ο Ίδιος ο Χριστός στη γη στην πρώτη Του και μοναδική μέχρι σήμερα ενανθρώπιση του Θείου Λόγου. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 18, σελ. 187)
Η Αποστολή Μου στη γη τη Κοσμική αυτή περίοδο είναι να κάνω Γυιούς και Θυγατέρες, όχι Αγίους. Θα βοηθήσω όλους όσους θέλουν να βοηθηθούν. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 18, σελ. 192)
Ιδού καγώ εν τω μέσω υμών εκπροσωπών την Θείαν Βουλήν, κατά την περίοδον αυτήν, ως ο Νέος Διδάσκαλος της ανρθωπότητος, ως ο αποσταλείς Θείος Λόγος, ο εκ του Πατρός εκπορευόμενος και μόνο, ο ταυτιζόμενος εις το Απόλυτον με τον ενανθρωπισθέντα και ήδη λαλούντα Άναρχον Λόγον, Όστις μετεβίβασεν μετά του Πατρός Αυτού πάσας τας Εξουσίας, άτινας έφερεν ο Δημιουργικός Λόγος επί της γης, ίνα δονήσει την ανθρωπότητα εις νέον μήκος κύματος, εις ρυθμούς, ήχους, παλμοδονήσεις τελειοτέρας, ανωτέρας Θείας ποιότητος, εξυψουμένας από των κατωτάτων βαθμίδων και εκφάνσεων της αρνητικής καταστάσεως του ανθρώπου, την οποίαν ανύψωσε μέχρι της Τρισηλίου Θεότητος, μέχρι του Θείου Λόγου, τον Οποίον εξεπροσώπει και ήτο ο Ίδιος η Παρουσία του Πατρός επί της γης. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 19, σελ. 199)
Αληθώς σου λέγω Αδελφέ, ότι ου μόνον θέλεις Με ακολουθήσει στη ζωή σου, όχι μόνον θέλεις διακηρύξει τας Αρχάς Μου, άτινας θέλεις ενστερνισθεί εις το Απόλυτον, αλλά θέλεις καταστεί Εν μετ’ Εμού, Υιός Λόγος-Χριστός, περί το τέλος της ζωής σου επί της γης και θέλεις αναφωνήσει, ως αναφωνώ και Εγώ: Εγώ Ειμί ο Λόγος-Χριστός, Εγώ Ειμί και ο Πατήρ ο Άναρχος. Εγώ Είμαι το Παν και το ελάχιστον, το δυνάμενον να εισπορευθεί παντού, το ενυπάρχον εντός σου ως Θείος Πυρήν, όστις ήρχισε να απλούται. Όστις ήρχισεν να διανύη την οδόν της αγνοίας και της ακολασίας, της φιλαργυρίας και των παθών, άτινα περιβάλουσι τους ανθρώπους της γης.
Και θέλω δώσει δείγματα πολλά της Παρουσίας του Λόγου επί της γης και έχω ομοίως και ετέραν Εξουσίαν εκ του Πατρός Μου: Είμαι ο Κριτής της επί της γης ανθρωπότητας. Είναι ο εντεταλμένος, ο ορισμένος εκ της Θείας Βουλής να κρίνω ζώντας και νεκρούς. Και δείγματα πολλά θέλω δώσει εις πάντας και έχω δώσει ήδη, και θέλω ελέγξει τους βραδυπορούντας και θέλω ελέγξει εκείνους, οίτινες ουκ απέκλιναν εισέτι τους εαυτούς των εκ της αμαρτίας και θέλω μιλήσει σκληρά ανάλογα με την σκληροκαρδίαν ενός εκάστου και θέλω εμπλήσει Φωτός και Αγάπης, που είναι ταυτόσημα, εκείνους οίτινες διέθεσαν την ζωήν των, εκείνους οίτινες θέλουσιν αποδείξει εις Εμέ εμπράκτως την Αγάπη των, τον σεβασμό των, την αφοσίωσίν των. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 19, σελ. 200-201)
Ιδού Εγώ και πάλιν εν τω μέσω υμών, Εγώ και πάλιν ευρίσκομαι επί της γης και λαλώ προς τους λαούς της γης, λαλώ προς την ανθρωπότητα, την ενηλικιούμενην ανθρωπότητα και καλώ πάντας τους λαούς της γης και πάντα άνθρωπον, ίνα Μοι δώσει εκείνο όπερ Μοι ανήκει, εκείνο όπερ προέρχεται εξ Εμού ως τμήμα του όλου Μου, της Ολότητός Μου, του περιέχοντος πάντα τα στοιχεία της Θεότητός Μου, του περιέχοντός εντός αυτού την Άναρχον Θεότητα, τον Πατέρα, τον Υιόν, τη Μητέρα, το Πανάγιόν Μου Πνεύμα.
Ιδού Εγώ, εν τω μέσω υμών ίσταμαι και λαλώ ως ο Εις Λόγος, προς τους μαθητάς εκείνους, οίτινες δύνανται να επωμισθούν τας ευθύνας των, οίτινες δύνανται να προσφέρουν την Αγάπη των ουχί μόνο προς Εμέ, αλλά προς σύμπασαν την ανθρωπότητα, προς τους πένητας, προς τους ενδεείς, προς τους διψώντας και πεινώντας την Αγάπην του Θεού και το Απέραντον και Αστείρευτον Έλεός Του. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 20, σελ. 209-210)
Φέρω όλες τις ιδιότητες, όλες τις Εξουσίες, όλες τις αξίες, όλα τα δικαιώματα, όλη την ευχέρεια του ενανθρωπισθέντος Λόγου Ιησού. Μα θα εκδηλωθώ διαφορετικά, γιατί αυτό είναι το Θείο πρόγραμμα, αυτό είναι το Θείο Σχέδιο, το Θέλημα του Θεού, το Θέλημα του Λόγου που είναι Ταυτόσημα. Αυτό είναι το Θέλημα της Μητέρας και αυτό είναι Ταυτόσημο. Δεν υπάρχει άλλο Θέλημα σε όλα τα Σύμπαντα, αλλά η εκδήλωση του ενός και Μοναδικού Σχεδίου του Θεού.
Θα κάνω διδασκαλίες ανάλογες με το Έργο που έχω να φανερώσω στη γη. Έχω δικαίωμα να σας Κρίνω όλους, έχω Εξουσία Κριτού. Τα Ευαγγέλια γράφουν ότι προ της Δευτέρας Παρουσίας θα προηγηθεί Κρίσις και Κρίσις υπάρχει εσωτερική, Κρίση της Συνειδήσεώς σας και Κρίση εξωτερική, με πολλές μορφές, με πολλούς τρόπους, πολλές φορές θα σας Κρίνω. Θέλω να σας εισαγάγω σ’ ένα απόρρητο, Εγώ θα σας Κρίνω, για ποιο λόγο; Για να μου ζητάτε ελεημοσύνη και Έλεος; Όχι. Για να δείτε πού έχετε λάθος, γιατί είναι ανάγκη αυτό το λάθος ακριβώς να το διαγράψετε από λάθος και να μετατοπισθείτε όπως σας είπα, να μετατοπίζεστε συνεχώς κι αν δεν μπορείτε εσείς αυτόβουλα, είμαι υποχρεωμένος Εγώ να σας γκρεμίσω το Κατεστημένο σας, τα θέματα που σας παρουσιάζονται μπροστά σας, ώστε να σας φθάσω λίγο αργότερα, θέλοντας δε θέλοντας, αφού θα τα γκρεμίσω και αφού θα σας Κρίνω, δημιουργώντας Εγώ ο Ίδιος τις καταστάσεις του ελέγχου σας, θα μετατοπισθείτε.
Δεν είναι δυνατόν αλλιώς να γίνει. Η Νέα Εποχή εξήγησα ότι είναι ταχύρρυθμη, άμεσα τα πάντα θα εκδηλούνται. Ο Διδάσκαλος δεν κάνει λάθος, είναι πάντα σωστός, Σοφός και Δίκαιος και απονέμει Δικαιοσύνη. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 22, σελ. 231-232)
Πρέπει να κατανοήσετε όλοι, ότι δάσκαλοι πολλοί υπάρχουν, αλλά Ένας είναι ο Ζων Διδάσκαλος, ο Μοναδικός, όπως είναι γραμμένο στο Ευαγγέλιο, «υμείς δε μη κληθήτε· ραββί εις γαρ εστιν υμών ο Διδάσκαλος, ο Χριστός …μηδέ κληθήτε καθηγηταί, εις γαρ υμών έστιν ο καθηγητής, ο Χριστός» (Ματθ. ΚΓ’ 8-10). Το ασπάζομαι και το αποδέχομαι και το παραδέχομαι. Ομολογώ, λοιπόν, ότι είμαι ο Διδάσκαλος και Καθηγητής μαζί. Καταλάβατε τι σημαίνει; Είμαι ο Διδάσκαλος, ο οποίος έχει έρθει στη γη παίρνοντας μια Μορφή. Χρησιμοποιώ ένα σκήνωμα και μια Μορφή για να μπορώ να είμαι αντιληπτός σε σας, να μπορώ να συνδιαλέγομαι μαζί σου Αδελφέ, να μπορώ να αγκαλιάζω την Αδελφή που Μου ανήκει.
Είμαι στην ύλη ως Δευτέρα Παρουσία. Θα εισπορευθώ σε όλους απόψε, σε όσους δεν Είμαι. Ήρθα να κρίνω ζώντας και νεκρούς. Μη σας κάνει εντύπωση, μη σας απατά η Μορφή Μου, μη σας περιορίζει το ανάστημά Μου, αν είναι κοντό ή ψηλό, μη σας περιορίζουν τα χέρια Μου, μήπως τα βλέπετε αδύνατα; Ο εντός μου Χριστός, ως ο εντός του κάθε ανθρώπου ενυπάρχων Θείος Λόγος, ευρίσκεται εν πλήρει εκδηλώσει άγων την νόμιμον ηλικίαν τριακονταετούς Χριστού για να εκδηλωθεί και να φανερωθεί στην ύλη. Ο εντός μου Χριστός-Διδάσκαλος είναι ενωμένος με την Πανταχού Παρουσία του Θεού. Είναι ενωμένος με την Πανταχού Παρουσία του Χριστού, είναι ενωμένος με την Πανταχού Παρουσία του Λόγου, του Ενός Λόγου, ο Οποίος δημιούργησε δια της Δημιουργικής Αυτού Δυνάμεως τα Σύμπαντα.
Επομένως, ον ενωμένος εις το Απόλυτον, το τονίζω ιδιαίτερα, μετά της Ανάρχου Θεότητος την οποίαν εκπροσωπώ στη Νέα Κοσμική περίοδο που μπήκε η γη, κατέχω πάσαν Δύναμιν και πάσαν Εξουσίαν, δυνάμενος να επενεργώ επί της ζωής όλων σας. Μπορώ να ελέγχω τους πάντας, όχι μόνον εσάς τους λίγους, αλλά να επενεργώ δια της Δημιουργικής Δυνάμεως του Λόγου εις ολόκληρον την ανθρωπότητα, ανεξαρτήτως φυλών, τάξεων, μόρφωσης, τίτλων, ψυχικών ελλείψεων και Πίστεως.
Μπορώ να σας μεταφέρω Χάρη και Ευλογία, όση Χάρη φέρω και Εγώ. Έχω εξουσία να την μεταφέρω στην ανθρωπότητα όλη. Η προηγούμενη Κοσμική περίοδο, εις την οποία φανερώθηκε ο Θείος Διδάσκαλος Ιησούς, εξεπροσωπήθη το Θέλημα της Ανάρχου Θεότητος σύμφωνα με εκείνο το οποίον ήθελε να φανερώσει, το οποίον ήταν ως Πνευματική προδιαγραφή δια την ανθρωπότητα. Η Νέα Κοσμική Περίοδος έχει άλλες προδιαγραφές Αδελφοί μου. Έχει δύσκολες προδιαγραφές, έχει πολλές αποκαλύψεις, έχει τρομερή αναστάτωση. Ήλθα για Έλεγχο, ήλθα να ξανακτίσω Καινούργια γη, Καινούργιο Ουρανό. Ήλθα να κάνω τους Αγίους, Χριστούς και τις Αγίες, Θεοτόκους.
Ήλθα να ενώσω τον άνθρωπο τον ψυχοϋλικό που διαβιεί στην ύλη με τη Θεότητα. Ήλθα να καταστήσω τον άνθρωπο Θεό και να τον ενώσω στη Μία Θεότητα. Ήλθα να δείξω ότι ο άνθρωπος είναι Θεός και το αγνοεί, ακόμα και πρέπει να το αντιληφθεί και να ενωθεί με τον Ένα Θεό, τον οποίον εκδηλώνει και φανερώνει στους Κόσμους της Μορφής, όπως φανερώθηκε σε Μορφή ο Χριστός. Ήλθα να άρω τους περιορισμούς, όπως έκανε ο ενανθρωπισθείς Λόγος για την προηγούμενο Κοσμική περίοδο και εψαλίδισε με το Λόγο Του, με τα Διδάγματά Του, με τα Θαύματά Του, με την Παρουσία Του στη γη, τους δογματικούς περιορισμούς των Φαρισαίων. Δηλαδή, εκείνων που εκπροσωπούσαν τη Θεότητα μέχρι της Παρουσίας Του. Και αυτοί που εκπροσωπούσαν τη Θεότητα μέχρι τότε, δεν Τον αναγνώρισαν, οι εντεταλμένοι εκ Θεού τηρηταί του Νόμου, οι οποίοι διαστρέβλωσαν το Νόμο και την Αλήθεια του Θεού, που ζητούσαν μόνο τις πρωτοκαθεδρίες και τα υλικά  συμφέροντα και την ανθρώπινη δόξα. Δεν Τον αναγνώρισαν και Τον έδιωξαν, Τον είπαν Πλάνη, φάγο και πότη και ότι συναστρέφεται με πόρνες, τελώνες και αμαρτωλούς. Τον κατηγόρησαν ως αιρετικό και Τον Σταύρωσαν.
Ήλθα για να Σταυρωθώ και το γνωρίζω καλά. Και επειδή το γνωρίζω και δεν φοβάμαι γι’ αυτό ομολογώ την Αλήθεια, την οποίαν η Άναρχος Θεότης που εκπροσωπώ επί της γης μου επιτρέπει, μου έδωσε την άδεια και εξακολουθητικώς μου δίνει την Εντολή να φανερώνω στη γη. Και σας βεβαιώ ειλικρινά, ότι δεν με δίδαξαν οι Εσσαίοι, ούτε οι Εσσαίοι που υπάρχουν στην Αθήνα, ούτε το Αιγυπτιακό ιερατείο, ούτε οι Λάμα του Θιβέτ, ούτε ανήκω σε κανένα Σύλλογο, σε καμία οργάνωση, σε κανένα κρυφό ίδρυμα, σε καμία Σχολή, σε καμία Εκκλησία.
Είμαι Ελεύθερος, Ελεύθερος από τα πάντα, όπως Ελεύθερος μπορεί να ‘ναι μόνο ο Θεός. Αναγκάζομαι να φορώ ρούχα και παπούτσια, για νάμαι προσαρμοσμένος με τον άνθρωπο της Νέας Εποχής, αλλιώς θα φορούσα ένα Χιτώνα μακρύ, τον οποίο όσοι μπορείτε να δείτε, τον φοράω και μπορείτε να δείτε και τους τύπους των ήλων στα χέρια μου εντυπωμένους και μπορείτε να δείτε όχι ακάνθινο στεφάνι πια, αλλά το περίγραμμα της κεφαλής Μου, αν έχει Φως, αν έχει γράμματα. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 23, σελ.  237-239)
Μα τι να σας πω, δεν θέλω να κάνω επίδειξη καμία. Ο σκοπός μου δεν είναι να επιδειχθώ, ούτε ο Χριστός επιδεικνύετο. Πέρασε σαν ο Ταπεινός και απλοϊκός Διδάσκαλος της Ιουδαίας. Έτσι περνώ και Εγώ, σαν ένας Ταπεινός και απλοϊκός Διδάσκαλος του Λόγου, που φανερώνει το Λόγο, ανάλογα με την Εξουσία που μου έχει δοθεί. Είμαι υποχρεωμένος να σας εμφανιστώ, δεν μπορώ να κρύβομαι, δεν είναι δυνατόν να κρύβομαι, μα δεν ήλθα για να κρυφτώ. Ήλθα ακριβώς για να φανερωθώ ως Δευτέρα Παρουσία επί της γης, αλλά ήλθα για να σας δείξω, όχι μόνο με λόγια, ότι είμαι ο Ζων και Ενεργών Διδάσκαλος, ο εν Παντί ευρισκόμενος και εν τω Ουρανώ άνω και εν τη γη κάτω και εντός Μου και εκτός Μου και περιπατώ με Αδελφούς, οίτινες μερικοί εξ’ αυτών έλαβαν ήδη το χρίσμα του Χριστού-Μαθητού, έλαβαν το χρίσμα της μαθητείας του Λόγου εις τα Μυστήρια και εις την επιφάνειαν του Λόγου.
Ήλθα να φανερώσω τα πάντα, ήλθα να ενώσω και τα πάντα, ήλθα να σας δώσω Νέες έννοιες, να σας ανοίξω Νέους ορίζοντες, να σας βοηθήσω να κάνετε Νέες επιλογές, ήλθα να ανοίξω τους Ουρανούς σας, τους Ουρανούς της Θεότητάς σου Άνθρωπε, για να μπορέσεις να γίνεις Θεάνθρωπος εν εκδηλώσει.
Ήλθα να συντρίψω το ανθρώπινο «εγώ» σου, την ανθρώπινη παρουσία σου, ήλθα να σε βοηθήσω να θυσιαστείς, όπως έκανα και θα κάνω και θα κάνετε όλοι, όσοι επιθυμείτε να Χριστοποιηθείτε, όσοι επιθυμείτε να ενωθείτε με τη Θεότητα. Εγώ είμαι ο Αρμόδιος, ο κατάλληλος, ο Ενωτής Χριστός. Εγώ θα σας δείξω το δρόμο, τον Ένα και Μοναδικό της Θέωσής σας. Εγώ θα σας πιάσω από το χέρι να σας οδηγήσω μέσα από τους δαιδάλους της υλικής ζωής, μέσα από το δαίδαλο της ψυχής σου άνθρωπε. Εγώ ήλθα να στερεώσω την Πίστη σου και να την κάνω αρραγή.
Εγώ ήλθα να δώσω το σύνθημα, αλλά και να τελέσω στην πράξη όσα εδίδαξε και ο Χριστός, όπως τα τήρησε και Αυτός. Εγώ τη Νέα περίοδο θα κάνω εμβάθυνση νέα στη Νέα Διδασκαλία, θα κάνω φανέρωση άλλη, της ίδιας Διδασκαλίας και θα ενώσω τα πάντα. Θα αλλάξω τις δονήσεις των σωμάτων σας, θα αλλάξω τις δονήσεις στις καρδιές σας, θα μετατοπίσω το νου σας, θα στείλω καινούργιους κυματισμούς στον ανθρώπινο νου, για να γίνει Νους Χριστού, θα αφαιρέσω τα εμπόδια από το νου σας θα συντρίψω τα εμπόδια του νου σας, διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εμπόδια μέσα στο νου σου Άνθρωπε και να Χριστοποιηθείς. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 23, σελ.  239-240)
Είμαι ο θεράπων ιατρός εκείνων, οίτινες έχουν χρείαν και πάντες έχετε χρείαν. Εκείνοι οι οποίοι νομίζουν ότι δεν έχουν χρείαν, είναι εκείνοι ακριβώς οι οποίοι θα παραμείνουν ασθενείς, καθήμενοι εις το «εγώ» των, εις την έλλειψιν της Αγάπης, όντες ασθενείς λόγω ελλείψεων των ειδικών βιταμινών, τις οποίες παρέχει η Αγάπη Μου και η Αγάπη του Πατέρα και η Αγάπη της Μητέρας Μου, που είναι τα πάντα Ένα.
Μακάριοι οι οιδότες την Αλήθειαν και ταύτην ως γνώμονα του βίου αυτών θέντες. Μακάριοι οι πιστεύσαντες εις αυτήν ως ούτοι άξιοι αυτής κληθέντες, εν αυτή δε εμμένοντες και ταύτην τηρούντες υπέρ αυτής τον βίον αυτόν καταλειψάμενοι, τον εν τη Αληθεία κεκρυμμένον θησαυρόν Πνευματικής αποκαταστάσεως, ως άξιοι αυτής τηρηταία συναποκομίσωσιν. Από πάντας τους Ακολούθους Μου επιζητώ τη διηνεκή πάλην αυτών εν τη επιλάμψει της Αληθείας. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 23, σελ.  241)
Κι η Νέα Εποχή αρχίζει μ’ ένα Διδάσκαλο, ο οποίος εξαρτάται απόλυτα εκ του Απολύτου του Θείου Λόγου. Τι είναι ο Δάσκαλός σας και βρίσκεται μπροστά σας και σας ομιλεί; Είναι ένα Πνεύμα ανθρώπινο, μια Πνευματοψυχή και ένα Σκήνωμα το οποίον φέρει αναγκαστικώς στην ύλη για να εκδηλωθεί. Τι σχέση έχει μαζί Μου, με Μένα που σας ομιλώ; Έχει μια Ταύτιση σε όλα εκείνα τα θέματα, για τα οποία ήρθε να φανερώσει, για τα οποία εξεπαιδεύθη και εξακολουθητικώς εκπαιδεύεται για να σας φανερώσει.
Επομένως, είναι ένα Τέλειο Σκήνωμα, μ’ ένα Πνεύμα το οποίον Τέλεια εκφράζεται σε σας, ανάλογα με το Έργον το οποίον έχει επωμισθεί να σας φανερώσει. Πολλοί είστε οι Κριτές του και λέτε, πώς είναι δυνατόν να είναι ο Λόγος εν σαρκί. Ο Λόγος, Αδελφοί, είναι ο Άμορφον. Ο Λόγος ουδέποτε εφόρεσε σάρκα, ενανθρωπίζεται, ενανθρωπίστηκε στο Σκήνωμα Ιησούς, ενανθρωπίζεται την περίοδο αυτή και εφανέρωσε μια Τέλεια, μία Ασύλληπτη Διδασκαλία και ενανθρωπίζεται την περίοδο αυτή σ’ ένα Νέο Σκήνωμα που λέγεται Διονύσης, γιατί; Εκείνος γνωρίζει γιατί. Εκείνος κι ο Θεός. Και ο Θεός αγαπητοί Μου  Αδελφοί, διότι πολλάκις σας απεκάλεσα αγαπητοί μου Αδελφοί-Θεοί, έτσι σας απεκάλεσα, αγαπητοί Μου Αδελφοί Χριστοί, αγαπητοί Μου Αδελφοί Διδάσκαλοι, διότι συγχρόνως με τις προσφωνήσεις Μου σας αποκαλύπτω τον προορισμό σου Άνθρωπε, σου αποκαλύπτω τη θέση σου τη Θεία, σου αποκαλύπτω πού θα φθάσεις.
Επομένως, έχω Αδελφοί ένα Σκήνωμα το οποίον Εγώ Tο Tαυτίζω με Εμένα, εκείνος δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να υπακούει σε Μένα και να Ταυτίζεται με Μένα, διότι Εγώ Ταυτίζομαι με αυτόν. Και θα δοκιμάσετε όλοι την οδύνη της εκπαιδεύσεώς του, θα δοκιμάσετε όλοι τα στάδια Τα οποία διέρχεται ένας Διδάσκαλος, ένας Αληθινός Διδάσκαλος πάνω στη γη. Θα θυσιάσετε το «εγώ» σας, τον εαυτό σας.Tα υπάρχοντά σας, την ύλη σας, τα ενδύματά σας, το φαί σας, τους συγγενείς σας, τα πάντα για να του μοιάσετε, για να Ενωθείτε μαζί Του, για να αφομοιώσετε τη Διδασκαλία Του, για να αλλάξετε τρόπο ζωής, για να μπορέσετε όχι μόνο να συμβάλλετε σε μια εξωτερική αλλαγή, αλλά να γεννηθείτε Άνωθεν, ως είναι γεγραμμέ­νον. (Μαθητεία στη Δ.Παρουσία, κεφ. 26ο, σελ.  262-263)
Και ιδού Εγώ, εν τω μέσω υμών ευρίσκομαι και ίσταμαι και λαλώ, «έλθετε προς Με, καγώ θέλω απαλλάξει υμάς του εγώ σας του ανθρωπίνου. Έλθετε προς Με, καγώ θέλω συντρίψει τα οικοδομήματα της αγνοίας, άτινα οικοδομήσατε και άτινα ουδέποτε σας παρέσχον την αναζητούμενην παρ’ ενός εκάστου ανθρώπου ευτυχίαν. Έλθετε προς Με, καγώ θέλω εναγκαλισθεί υμάς και θέλω αφομοιώσει υμάς εις το «Είναι» Μου και θέλω πληρώσει υμάς εκ του «Είναι» της Αγάπης Μου και θέλω μεταλαμπαδεύσει εντός σας τη Φλόγα της Αγάπης και τη Φλόγα της Αλήθειας και τη Φλόγα του Πυρός Μου, άτινα εισίν ταυτόσημα. Και θέλω διδάξει πάσας τας εννοίας, πάσας τας συνθέσεις, και τα άκρα και θέλω ενώσει τον παρ’ υμών καλούμενον Σατανάν και Διάβολον με τη Θεότητά Μου, διότι τα πάντα ενυπάρχουν εντός Μου». (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 26, σελ.  264)
Εγώ Ειμί ο Διδάσκαλος, ο Πανταχού Παρών και τα πάντα πληρών. Πληρώ την Υπόστασή σου Άνθρωπε, η οποία είχε την τιμή σήμερα ν’ ακούσει λόγους Αληθείας, απ’ ευθείας εκπορευόμενους εκ του Θεού Πατρός ίνα καλύψετε ψυχία Αληθούς Γνώσεως και καταστείτε Απόστολοι και Διδάσκαλοι και Κήρυκες του Νέου Μηνύματος, το οποίον δι’ υμών αποστέλλω στην ανθρωπότητα.
Ιδού Εγώ, καλώ υμάς Αδελφοί-Χριστοί και Αδελφοί Μου Διδάσκαλοι και Αδελφοί Μου Λόγοι, έλθετε προς Με ίνα ταυτισθείτε μετ’ Εμού εις το Απόλυτον, ίνα καταστείτε Θεοί περιπατούντες εις την γην, ίνα οδηγείτε στην Απόλυτον Ένωσιν, στην Ταύτιση με τον Ένα, Πανταχού Παρόντα και τα πάντα Πληρούντα και αεί λαλούντα και εκφραζόμενον και αεί θωπεύοντα και Καθοδηγούντα και αεί Πληρούντα τους Απείρους Κόσμους της Δημιουργίας  Του, ους η Ατέρμων Πηγή της Αγάπης και του Ελέους Αυτού εδημιούργησε ίνα εκφρασθείς Άνθρωπε, συνθλί­θων  καταστάσεις, διαστέλλων αντιθέσεις, ενώνων τα άκρα τα θετικά και αρνητικά ίνα καταστούν τα πάντα εν πάσι Θεός,  παλλόμενα και δονούμενα εις τους ασύλληπτους αναπαλμούς του Θείου Έρωτα, της Θείας Αγάπης της Μίας  Ουσίας. Και η Ουσία εδημιούργησε τα πάντα, συντηρεί τα Σύμπαντα και τα μέλλοντα δημιουργηθήναι και ήτις Ουσία του Παντός εδημιούργησε τον Πλανήτη γη, τον οποίον κατέστησε μέγιστον δοκιμαστήριον και μέγιστον εκπαιδευτήριον στα Άπειρα Σύμπαντα, στα οποία ευδόκησε ο Άναρχος Λόγος να φανερωθεί και να Ενανθρωπισθεί (Μαθητεία στη Δ.Παρουσία, κεφ. 28ο, σελ.  279-280)
Και θέλει αναγγείλει σε σένα Άνθρωπε, τον Νέον τρόπον απονομής της Δικαιοσύνης Μου, τον Νέον τρό­πον απονομής και διακρίσεως και φανερώσεως και εξα­πλώσεως της Αγάπης Μου, της Αγάπης Μου της Αμιγούς, της απηλλαγμένης συμφερόντων, της απηλλαγ­μένης ανταμοιβών οιουδήποτε βαθμού ή είδους, της Αγάπης Μου η οποία πάντοτε προσφέρει, πάντοτε φανερώνει, πάντοτε πληρεί, πάντοτε ωραιοποιεί, πάντο­τε Τελειοποιεί, πάντοτε αναγάγει, πάντοτε επιμορφώνει, μέχρις ότου συ Άνθρωπε, καταστείς Τέλειος και κατα­στείς Τελειότης εις έκφρασιν και μέχρις ότου εσύ Άνθρωπε, καταστείς Κάλλος και Αρμονία, Νόμος και Νομοθέτης ο ίδιος, καθότι Εν μετά του Πατρός Μου και μετ’ Εμού, Αδιαχωρίστως, Αδιαιρέτως, ως μία Ουσία, θέλεις αποδίδει και Δικαιοσύνη και θέλεις πληρεί τα Πά­ντα δια της Αγάπης Μου και θέλεις εκφράζει Εμέ, τον Ένα Υπάρχοντα Θεόν, εις όλους τους Κόσμους της Δημιουρ­γίας Μου, καθ' ότι θέλει πραγματοποιηθεί η Αποίκησις των Συμπάντων, εκ των Πνευμάτων εκείνων της γης, άτινα κατά ζεύγη ενοποιημένα εις μίαν Ανθρώπινην Μο­νάδα θέλουσι επιστρέψει διά μέσου της Χριστοποιήσεως αυτών ως Θείοι Λόγοι εν τω Πατρί. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 28ο, σελ.  281)
Στην Κατάσταση του Ιωάννη του Προδρόμου, γιατί είναι Προδρομική Κατάσταση της Δευτέρας Παρουσίας, είναι Προδρομική κατάσταση της Χριστοποιήσεως των πνευμάτων, είναι Προδρομική κατάσταση της Ενώσεως των πάντων .Παρακαλώ όλους να κατανοήσετε, ότι θα περάσετε από το στάδιο του εξυψωμένου Ανθρώπου από την  κατάσταση εντός σας, Ιωάννη. Η Κατάσταση Ιωάννη θα σας βοηθήσει να τελειοποιήσετε τον γήινο, τον ανθρώπινο  εαυτό σας και θα σας βοηθήσει να περάσετε στο άλλο. στάδιο, στη Χριστοποίησή σας. Δηλαδή, ο εσωτερικός σας  Σπινθήρας, η Θεία Ουσία της Δημιουργίας, θα εκραγεί.
Θα γίνει ατομική έκρηξη μέσα σας. Θα σας βοηθήσει η Κατάσταση Ιωάννη να Χριστοποιηθείτε, αλλά Χριστο­ποιείται ο Άνθρωπος αφήνοντας πίσω του το ανθρώπινο τα ανθρώπινα στοιχεία του. (Μαθητεία στη Δ.Παρουσία, κεφ. 29ο, σελ.  287-288)
Εγώ Ειμί ο λαλών, ο Άπειρος, Απερίγραπτος. Άναρχος, Αδημιούργητος, ο άνευ Αρχής και Τέλους υπάρχων εν τω Πατρί, Λόγος και ουδείς έτερος δύναται να Με υποκαταστήσει άνευ του Θελήματός Μου. Ουδείς έτερος έχει το δικαίωμα εκ της Ανάρχου Θεότητος να φανερώνει ρήματα και λόγους ως προερχομένους εξ Εμού. Εγώ Ειμί ο Ζωοδότης Λόγος, ο ενυπάρχων εντός σου Άνθρωπε.
Εγώ και ο Πατήρ Μου είμεθα Εν. Πώς τότε ο Πατήρ πρέπει να σας έλξει προς Εμέ, εφόσον Εγώ και ο Πατήρ είμεθα Εν; Άλλος είναι ο Πατήρ και άλλος Εγώ; Εγώ Ειμί ο Λόγος ο εν τω Πατρί  υπάρχων και διδάσκων τον Άνθρωπον, τον εις περιορισμόν ευρισκόμενον, ίνα διαστείλω τους ορίζοντας της γνώσης αυτού και ίνα καταστήσω τον πάλαι ποτέ υπάρξαντα πεπτωκότα Αδάμ Ομοούσιον τω Πατρί Μου. Εγώ Ειμί ο Λόγος, ο διανοίξας την Οδόν της αποκαταστάσεώς σου Άνθρωπε, εν τω Πατρί. Εγώ Eιμί ο Διδάσκαλος όλων των λαών της γης. Εκείνων αίτινες ανεγνώρισαν και επικαούνται την Παρουσίαν Μου και τη Θεότητά Μου και εκείνων οίτινες ηρνήθησαν να Με αναγνωρίσουν, όντες εισέτι εις τα σκότη της αγνοίας.
Ευρίσκομαι εις πάσαν εξέλιξιν, εις πάσαν μορφήν, εις πάσαν εκδήλωσιν. Φέρω εντός σου Άνθρωπε, το σπέρμα του Πατέρα Μου. Εγεννήθηκα εντός σου, Άνθρωπε, σαν Καταβολή Θείας Ουσίας, για να μη χαθείς ποτέ, για να μη χάσεις τον προορισμό σου, για να γίνεις Εικόνα Μία, δική Μου και όντας δική Μου Εικόνα, είσαι αναμφισβήτητα Εικόνα του Πατέρα, καθ’ όσον Εγώ και ο Πατήρ είμεθα Εν εις το Απόλυτον, εις το ασυλλήπτως Απόλυτον, δια πάσαν εξέλιξιν ανθρωποϊδέας και πάσης αρνητικής ακόμη καταστάσεως και εκδηλώσεως και πάντων των Θείων Δυνάμεων και Εξουσιών και Υποστάσεων των γνωστών και σας Αγγέλων και Αρχαγγέλων και Δυνάμεων και Θρόνων και Εξουσιών και Χερουβείμ και Σεραφείμ.
   Ο Πατήρ είναι τα πάντα. Εγώ δημιουργώ, έλκω, συνε­νώνω, διδάσκω, αναβιβάζω, καθιστώ Αδελφούς του Λό­γου και συγχωνεύω αυτούς εντός Μου, όντας και ανε­ξαρτήτους και παρακολουθώ και εξελίσσω και ανοικοδο­μώ και συντρίβω. Πάντα ταύτα εκφράζουν το Θέλημά Μου. Κατεργάζονται την Αρχήν του Λόγου, την Αρχήν της εκπορεύσεως του Παντός. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 30, σελ. 298-299)
Ενώνομαι εν τη Απειρότητί Μου εις το ελάχιστον δυνατόν τμήμα του όλου που αποτελεί η υπόσταση στην οποίαν αυτή τη στιγμή ευρίσκομαι και λαλώ ενώπιόν σου Άνθρωπε, και θέλω σκηνώσει αργότερα εις την φυλήν την ονομαζομένην Έκτην, διά να καταστήσω την Μορ­φήν Μου ευκρινή και ορατήν Συμπαντικώς.
Ενώνω σε, Άνθρωπε, με την Πηγήν του Φωτός, του Πυρός, απ' όπου παρήχθης, απ' όπου προέρχεσαι, χωρίς ακόμη να δύνασαι να κατείδης τούτο εντός σου. Ενώνω την Απειρότητα του παντός μ' εσέ, Άνθρωπε και ευλογώ διά της Δεξιάς Σου Πάτερ Ουράνιε, Δημιουργέ του «Είναι» των πάντων, του άνευ αρχής και τέλους υπάρχοντος Και ορίων και περιγραφών. Έχετε την Ευλογίαν της Μητέρας Μου ήτις Θεία Ουσία αποτελεί Εν μετ’ Εμού εις το Απόλυ­τον, ταυτισμένη μετά του Πατρός.
Ενεργώ εντός σου, Διονύσιε, καταυγάζων το νου σου ίνα παραμείνει καθαρός ως είναι την ώραν αυτήν, ίνα καταστείς Σκήνωμα δι' ου θέλω λαλεί. Εντός σου την ώραν αυτήν υπάρχει ο κυματισμός του Θείου Φωτός Μου, ο περιβάλλων και Εμέ, ότε ήμην εν τη Ιερουσαλήμ. Αναγορεύω σε Διδάσκαλον εκφράζοντα Εμέ. Το χέρι σου θέλει επενεργεί επί των Αδελφών σου ως η Χειρ Μου. (Μαθητεία στη Δ.Παρουσία, κεφ. 30, σελ.  303)
Επικυρώ την Ανακοίνωσιν ως εκ του Λόγου προερ­χομένην, ήτις κατέστησεν διά πρώτην φορά εις την Ανθρωπότητα γνωστόν, ότι ουδείς Με ήγγιξεν, αλλ' ότι ο Ιωάννης ήτο μια άλλη υπόσταση Θεία, Θείου Διδασκάλου, ήτις κατήλθεν εν μορφή εις την γην ίνα διακονήσει τον Πατέρα εν σκηνώματι ανθρώπου. (Μαθητεία στη Δ.Παρουσία, κεφ. 30ο, σελ.  304)
Εγώ Ειμί ο Διδάσκαλος, ο λαβών μορφή Νέαν διά να καταστώ όμοιος με σας Αδελφοί μου. Υπήρξα και είμαι απλοϊκός και προσιτός προς πάντας για να σας δώσω το παράδειγμά Μου, να γίνετε απλοϊκοί και προσιτοί εις όλους, χωρίς να υπερβάλετε ποτέ και χωρίς να βλέπετε τους άλλους Θεούς-Αδελφούς σας, Άνθρωποι, από υψηλότερα επίπεδα. Καταδέχεστε τον Άνθρωπο-Θεό, σε όποια ηλικία και αν τον βρείτε, σε όποιο χρώμα, με όσα πλασματικά ή αληθινά πάθη και έλκη εμφανίζει. Αγκαλιάστε τον και φανερώστε με από μέσα του, γιατί ο προορισμός του είναι να επιβασιλεύσει όλων των Κόσμων της Δημιουργίας και να ενωθεί με Εμένα, να ενωθεί με τον Πατέρα όλων. Αγκαλιάστε Με λαοί της ανθρωπότη­τας και αγκαλιάστε Με, Αδελφοί Μου, στους λαούς της ανθρωπότητας και στο πρόσωπο παντός Ανθρώπου.
Εγώ Ειμί η Αγάπη η Άπειρος, την Αγάπη Μου σας καταδεικνύω, φέροντας μια Μορφική εκδήλωση προσω­ρινή για να εκδηλώσω το Έργο της Νέας Εποχής. Εγώ έκανα την αρχή της Νέας Κοσμικής περιόδου και ωμίλησα ως Απεσταλμένος προς εσάς και άλλους, ως Απεσταλ­μένος του Πατέρα για να προετοιμάσω την Οδόν, να προετοιμάσω τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού μέσα στις ψυχές των ανθρώπων. Εγώ και ο Ιωάννης είμεθα Εν. Ο Ιωάννης δεν είναι τίποτε άλλο και δεν υπήρξε τίποτε άλλο την εποχή εκείνη, παρά η ανάλογη Μορφική εκδήλωση της Ουσίας του Παντός η οποία εξετέλη μία ιδιόρρυθμη υψηλή Αποστολή. (Μαθητεία στη Δ.Παρουσία, κεφ. 31ο, σελ.  307-308)
Είμαι ο Ιωάννης, για να σας βοηθήσω, ο Κοσμικός Αγγελιαφόρος της Νέας Κοσμικής περιόδου της Δευτέ­ρας Παρουσίας και είμαι και ο Υιός-Λόγος-Χριστός της Νέας Παγκοσμίου Κινήσεως, της επαναστροφής των πνευμάτων της ανθρωπότητας, που κυλίεται στο βούρκο της άγνοιας και της κακότητας γιατί δεν ετήρησε τους λόγους Μου ακόμη, και εκδηλώνομαι εκφράζων το Θέλημά Μου και την Βούλησίν Μου, διότι Εγώ και ο Πατήρ είμεθα Εν, Ομοούσιοι, αδιαχώριστοι αενάως, αδιαλείπτως, χωρίς περιορισμούς, χωρίς όρια, χωρίς Αρχή και Τέλος.
Είμαι το Άπειρο Μηδέν. Μέχρι τώρα γνωρίζατε, ότι είμαι η Άπειρη Μονάδα. Σήμερα σας λαλώ Νέα ρήματα. Είμαι, όχι η Ύπαρξη πια, είμαι η Ανυπαρξία, ο Θεός Ανυπαρξία και Είμαι και ο Θεός Ύπαρξη και Ενώνω τα πάντα, την Ανυπαρξία με την Ύπαρξη και τα καθιστώ όλα Θεόν. Εγώ Ειμί, Εγώ και μόνον Εγώ, διότι τα πάντα συντίθενται. (Μαθητεία στη Δ.Παρουσία, κεφ. 31ο, σελ.  308)
Εγώ είμαι το Παν και το Ελάχιστον. Εγώ είμαι το Απείρως Ασύλληπτο και το Απείρως μικρόν, το ενυπάρχον στα αδιόρατα κοκκία της μη υπαρχούσης ύλης. Εγώ Ειμί ο Λόγος-Χριστός, τον οποίον βλέπετε εις μία ετέραν Μορφήν δια να δυνηθείτε την περίοδον αυτήν της Νέας Κοσμικής περιόδου να υπερυψωθείτε υπεράνω των μορφών εις το Άπειρον. Διότι οι Λόγοι είναι υπεράνω των μορφών και ο Λόγος είναι Άμορφος Θεός, ο Ύψιστος, ο πανταχού Παρών και τα πάντα πληρών και ο δι’ Ου τα πάντα εδημιουργήθησαν και αενάως δημιουργούνται. Εγώ Ειμί η Εισπνοή του Παντός και η Εκπνοή των Κόσμων και Εγώ περιβάλλω υμάς δια της Αγάπης Μου, της Μιας Αγάπης και Εγώ δονούμαι εντός σας. (Μαθητεία στη Δ.Παρουσία, κεφ. 31ο, σελ.  309)
Ο προορισμός σου είναι να καταστείς Εν εις το Απόλυτον.
Ο Πατήρ με απέστειλε στη γη ίνα διδάξω και φανερώσω τοις Αδελφοίς μου το Θέλημα Αυτού. Υπήκουσα εις το Θέλημά Σου Πατέρα Ουράνιε, και ενεδύθην σάρκα και φέρω μορφήν και Όνομα Ανθρώπου.
Συ ο αεί Υπάρχων, ο καταδεξάμενος περιβληθήναι σάρκα και περιπατήσας εν τω μέσω των ανθρώπων, ο ενανθρωπισθείς Θείος Λόγος του Πατρός, ο Υπέρτατος Κύριος και Διδάσκαλος του Παντός, μου έδωσες το δικαίωμα να περιπατώ εις την γην, φέρων το Όνομά Σου εντός μου και την Θείαν Σου Υπόσταση φέρων εις εκδήλωσιν.
Ειμί ο Εις, ο Υπέρτατος, ο Μοναδικός, ο 'Απειρος, ο Αχώρητος, ο Απερίγραπτος, ο Συνέχων τα Σύμπαντα, ο Ελεών Θεός, ο Θεός Αγάπη, ο λαβών μορφήν δούλου ίνα υπηρετήσω σε Άνθρωπε, και ίνα διδάξω σε την Αλήθειαν του Πατρός, 'Όστις Εγώ Ειμί και αναβιβάσω σε εις την κλίμακα την ενώσασαν γην και Ουρανούς και επαναφέρω σε Λόγε Άνθρωπε, εις τον Πατέρα ίνα ταυτιστείς μετ’ Αυτού, εις τον άνευ περιορισμού και ορίων υπάρχοντα και εκδηλούμενον παντοιοτρόπως Θεόν, Γεννήτορα του Παντός.
Κατήλθον εις την ύλην φέρων Μορφήν ίνα με ιδείς. Σε συναναστράφηκα Άνθρωπε, περιπάτησα μαζί σου, συνωμίλησα μαζί σου, σου έδινα το χέρι Μου, σε ενηγκαλήσθην Άνθρωπε, εφανέρωσα τον Πατέρα εις εσέ. Τι δυσπιστείς;
Εγώ Ειμί ο καταδεξάμενος περιπατήσαι εις την ύλην. Εγώ Ειμί ο Μορφοποιηθεiς, Ένας, Μοναδικός, Απόλυτος Θεός-Πατέρας, Δημιουργός των Πόντων. Εγώ Ειμί η Ροή του Παντός. Εγώ Ειμί η Θεία Ουσία, η καλύπτουσα, η μορφοποιούσα, η αναγάγουσα, η εξελίσσουσα, η ενώνουσα τα Κέντρα της γης που υπάρχουν εις το σώμα σου Άνθρωπε, με τους Ουρανούς, τον ανεκδήλωτον Πατέρα.
Εγώ Ειμί ο λαλήσας την Αλήθειαν την εντός σου ευρισκομένην, την μη έχουσαν ουδεμίαν ετέραν Πηγήν εκπορεύσεως ει μη τον Λόγον, ει μη τον Πατέρα του Παντός.
Εγώ εγέννησά σε Άνθρωπε, και κατέστησά σε Εικό­να και Ομοίωσίν Μου φέρουσα εντός σου το «Είναι», το Μοναδικόν «Είναι», το Εν «Είναι», το Ανεκδήλωτον και Εκδηλωμένον, την Μορφήν και το Άμορφον, την Ουσίαν Μου, την Αγάπην.
Εγώ Ειμί η Οικουμένη την οποίαν συ επιθυμείς να εξελίξεις μη γινώσκων το Εγώ είσαι Εσύ, Κύριε, μη γινώσκων ότι εντός σου Υπάρχω, διαβιώ και φέρομαι εις εκδήλωσιν, μη γινώσκων ότι Εσύ κι Εγώ είμεθα Εν, Ταυτόσημον εις το Απόλυτον, εις το Διηνεκές, εις την Άπειρον Αιωνιότητα.
Μη γινώσκων, ότι ο Πατήρ κι Εγώ είμεθα Εν, μη γινώσκων ότι ελάλησα Σοφίαν, ότι ο ενούμενος μετ’ Εμού ενούται με τον Πατέρα, και ενούμενος με τον Πατέρα και Εμέ καθίσταται Λόγος και Πατήρ εν εκδηλώ­σει και φανέρωση του Μοναδικού Υπάρχοντος Θελήμα­τος επί της γης.
Εγώ Ειμί ο Άνω-Θρώσκων Άνθρωπος, ο μηδέποτε εκπέσας εκ των Ουρανών του Πατρός Μου. Εγώ Ειμί ο Αιωνίως Υπάρχων, ον ουκ έγνωκας εισέτι και ος ήλθε και ευρίσκεται και την ώραν αυτήν καθ’ ην λαλώ, ίνα καταγνώσεις την Απειρότητά Μου, ίνα καταδείξεις την Παρουσίαν Μου, ίνα ενούμενος και καθιστάμενος Εν μετ’ Εμού ενεργείς ως Εγώ επί της γης, φέρων την αυτήν Εξουσίαν, Λόγε-Άνθρωπε, Άπειρε, Μοναδικέ, Απειροδιάστατε, Αναμάρτητε Υιέ.
Εγώ έφερά σε Ενώπιόν Μου και λαλώ προς σε και την ώραν ταύτην ίνα κατανοήσεις το μέγεθος της Απειρότητός Μου, την Ουσίαν την ενυπάρχουσαν εντός σου, την Αλήεθιαν, ην εκπορεύει ο Πατήρ προς πάτα Υιόν, ον ήλκησε προς Εαυτόν, προς τον Διδάσκαλον Χριστόν, ίνα διδάξει την ανθρωπότητα την ευρισκόμενην εις εκδήλωσιν μέχρις ότου τα πάντα καταστώσι Εν, ως ευρίσκοντα εις τον Θείον Νουν του Ανεκδήλωτου «Είναι» του Πατρός, του εκδηλούμενου ταυτόχρονα και την ώραν αυτήν εντός σου.
Φέρω σε εις εκδήλωσιν και μη Με υποστείλεις και μη Με παρεμποδίσεις, διότι θέλω σου συντρίψει την υπόστασή σου την ανθρώπινη ην φέρεις εισέτι και θέλω μεταλλάξει τις δονήσεις του «Είναι» σου και θέλω σε καταστήσει άτρωτον από τον βελών της κακίας και θέλω σε καταστήσει Ναόν Μου φέροντα εντός σου τα Άγια των Αγίων Μου τουτέστιν Εμέ και τον Πατέρα Μου Λόγε Ιησού Χριστέ, που καλύπτεις τα Άπειρα Σύμπαντα άτινα Συ εδημιούργησες εκδηλώνων την Βούλησίν Σου, μορφοποιών το «Είναι» Σου και κατανείμας το μη δυνάμενον να κατατμηθεί «Είναι» Σου.
Εγώ λαλώ προς σε Διδάσκαλε Ιησού, ίνα κατανοή­σεις ότι Εγώ απέστειλά σε εις την γην εις φανέρωσίν Μου, ίνα κατανοήσεις ότι το Εμόν Θέλημα σε ώρισε, ίνα εκπροσωπήσεις την Θεότητα, ίνα καταγνώσεις την Α­λήθειαν του Παντός. Μη υποστείλεις, Αδελφέ, εντός σου τον εκδηλωθέντα ήδη Θεόν , αλλά ταύτισε το «εiναι», το πλασματικόν σου «είναι», διότι το Αληθές και Υπαρ­κτόν είναι το Υπερούσιον «Είναι» του Θεού και μόνον, το δε έτερον πλασματικόν «είναι» υπήρξε και υπάρχει, ίνα αναγάγει τα πάντα εις μορφήν, ίνα καταδείξει την Εαυ­τού Παρουσίαν την Αστάθμητον.
Εγώ εδίδαξά σε, Εγώ κατέχω σε, Εγώ εμποδίζω σε να εκδηλωθείς μέχρι ου κατανοήσεις ότι Εγώ υπάρχω εντός σου κινών την μη υπάρχουσαν ύλην σου, δίδων εις Εσέ ανωτερότητα ή αφήνοντάς σε να καταπέσεις εις τα νομιζόμενα βάραθρα, κι Εγώ πάλι Ελεώ σε και τείνω προς σε την χείραν Μου, ίνα αναβιβάσω εσέ εις την Αγκάλην Μου, ίνα περιπτύξω σε δια της Αγάπης Μου, ίνα καταστήσω σε Αγάπην εις Μορφήν, Αγάπην λαλούσαν, Αγάπην εκδηλουμένην, όπου κι αν ευρίσκεται.
Εγώ ελάλησα, Εγώ ωμίλησα και επισφραγίζω την Ροήν ταύτην, ήτις Ροή του «Είναι» του Θεού εστί, ήτις Ροή του Παντός εστί στα Σύμπνατα τα αενάως δονούμενα, στα ορατά και τα αόρατα, στα δημιουργηθέντα και τα αδημιούργητα, η Μία Ροή του Παντός, η Ροή του Λόγου, η Ροή του «Είναι», η Ροή της Αγάπης, ο Πατήρ Μου Έλεος, ο Πατήρ Μου Θεός.
Εγώ ελάλησα, Άνθρωπε, και κατέστησα σε σένα πάντα ταύτα γνωστό ίνα λάβεις την Αλήθειαν, την Μίαν υπάρχουσαν, την και την ώραν ταύτην εκπορευομένην εκ του Πατρός, ίνα καταγνώσεις ότι η Αλήθεια εντός σου υφίσταται από καταβολής Δημιουργίας, αφ’ ης στιγμής ως Άνθρωπος υπάρχεις, υπήρχες, υπήρξες ανεκδήλω­τος και εκδηλωμένος και θα υπάρχεις αιώνια εις τον άνευ χρόνου υπάρχοντα Θεόν.
Εγώ εξέλεξά σε και σφραγίζω τους Λόγους Μου τη Δεξιό του Πατρός Μου, ήτις η Δεξιό Μου εστί και ήτις Δεξιό σου εστί ως η ιδική Μου, φέρουσα την αυτήν Χάριν και Εξουσίαν και την σφραγίδα του τύπου των ήλων επ’ αυτής. Επαυξάνω την Χάριν ίνα λαλήσεις τα ρήματά Μου άτινα είρηκα ενώπιόν σου και ενώπιον των παρευ­ρισκομένων οίτινες Εν, Εγώ Ειμί εν πάσι. Αμήν.
Καθιστώ σε Αδελφόν Μου, φέροντα σάρκα ίνα Με εκδηλώσεις και ενδύω σε το Φως Μου και ενδύω σε την Αναπνοή Μου και ενδύω σε τον Άρραφον Χιτώνα, δι ου Με ενέδυσε ο Πατήρ Μου, καθ’ όσον ο Χιτών Μου Άρραφος εστί, εκ των Άνω υφαντός και μη φέρων ουδέν σχίσμα, ουδέ ραφήν, καθ’ όσον εκπροσωπεί την Αλήθειαν την Μίαν, τον Διδάσκαλον όστις εφανέρωσε Αυτήν, εκπροσωπεί την Αγάπην Μου την Άνωθεν ρέουσαν και πληρούσαν τους Κόσμους Μου.
Ελθέ προς Με καγώ θέλω δώσει δείγματα δι’ Εσού και δια της Χειρός Μου ταύτης, ελθέ προς Με καγώ θέλω καταστήσει σε Θεόν, ελθέ προς Με ίνα καταδείξω την Αγάπην Μου και ίνα την Αγάπην ταύτην φέρων εντός σου, καταδείξεις εις εκείνους, οίτινες δεν κατενόησαν εισέτι και στερούνται αυτής, λιμώντες και ασθενείς όντες επί της γης και πορευόμενοι εν σκότει και σκιά θανάτου.
Ενέδυσά σε ως Αρχιερέα Ενώπιόν Μου και δίδω εις την δεξιάν σου την Ποιμαντορικήν Μου ράβδον ίνα ποιμένεις τον λαόν Μου, άνευ περιορισμού, άνευ ετέρου Εγκολπίου, καθ' όσον θέλεις φέρει Εμέ και την Μητέραν Μου, Λόγε, εντός σου εις εκδήλωσιν, καθ' όσον θέλεις φέρει την Αγάπην Μου ίνα εκδηλώσεις και περιβάλλεις ψυχάς και θερμάνεις καρδίας φερούσας πάγους και διασκορπίσεις την άγνοιαν και αναγάγεις την λιμώττου­σαν ανθρωπότητα προς τον Πατέρα αυτής. Αμήν. (Μαθητεία στη Δευτέρα Παρουσία, κεφ. 33ο, 312-316)

Δεν υπάρχουν σχόλια: