Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

 7/9/2020
Λουκάς Λεοντίσης

Η εποχή τελείωσε. Ο κόσμος όπως τον ξέρουμε τελείωσε. Όλα όσα ήταν ελευθερία για μας, δεν είναι πια δεδομένα. Θα επικρατήσει το χάος, ο πανικός, ο φόβος, η παράνοια και κάθε τρέλα, που κανείς δεν έχει φανταστεί. Όλος ο κόσμος θα είναι ένα χάος. Το αντίθετο του χάους είναι η τάξη. Τάξη και τα πάντα στη θέση τους, τα έχει ο πανταχού Παρών και τα πάντα Πληρών Πατέρας Θεός.

Όποιος γνώρισε μέσα του τον Πατέρα και έσπευσε για να το πράξει, θα ξέρει τι να κάνει στην εποχή που έρχεται. Ο καθένας μας θέλησε να ακολουθήσει λογιών διδασκαλίες, διαλογισμό, γιόγκα, αυτογνωσία, οραματισμό, αιρέσεις, εκκλησίες, θρησκείες και τόσα άλλα. Λίγοι άνθρωποι αναζήτησαν τον Λόγο του Πατέρα, τον Λόγο Χριστό, την Μητέρα Λόγο, λίγοι άνθρωποι είπαν μέσα τους: «Πατέρα πήγαινε με στην απόλυτη αλήθεια Σου για να μαθητεύσω. Μόνο στην αλήθεια πήγαινέ με Πατέρα».

Όλες οι διδασκαλίες έχουν τμήμα της αλήθειας μέσα τους καθώς όλες είναι μέσα στον Πατέρα, μα ήταν μόνο προετοιμαστικές και όχι τελικές. Μόνον ο Λόγος και η μαθητεία στον Λόγο είναι η πιο επίπονη και απελευθερωτική διδασκαλία. Η ίδια διδασκαλία που παρέδωσε ο Χριστός Λόγος και την εμβάθυνε ακόμα περισσότερο ο Πρωτοπόρος Δάσκαλος Ιωάννης στην εποχή μας. Ένα πρόσωπο Δάσκαλος που φανέρωσε λεπτομέρειες και πτυχές της διδασκαλίας του Λόγου Χριστού, που δεν είχαν φανερωθεί έως σήμερα, μα τώρα πια είναι στην διάθεση όλων.

Η νέα εποχή ανατέλλει μέσα από τα βαθιά σκοτάδια της πλάνης που σκιάζουν τους τόπους. Η έξαρση της πλάνης που ήδη έχει εκφράσει το πρώιμο σκληρό της πρόσωπο, συμβαίνει επειδή γνωρίζει ότι η Δευτέρα Παρουσία έχει ξεκινήσει μέσα στις καρδιές και τις ψυχές των ανθρώπων. Ο Πατέρας έχει το Θείο Σχέδιό Του για την ανθρωπότητα.

Ο Ιωάννης της νέας εποχής. Είναι ο Ένας Δάσκαλος, που σήμανε την Χριστοποίηση και Θέωση του ανθρώπου, την ανύψωση της γυναίκας ψυχής και το «εκ της Ελλάδος το νέο Φως» που ήδη μεταφέρεται σε όλον τον κόσμο, όπως πριν 2500 χρόνια προετοιμάστηκε η Ελλάς από τα αρχαία πνεύματα σοφών για να δεχθεί ο άνθρωπος την Πρώτη Παρουσία.

Αναρωτιέται ο άνθρωπος, πού θα συμβεί η Δευτέρα Παρουσία, πώς θα εμφανιστεί ο Χριστός και πώς θα τον καταλάβουμε. Τούτο που ο Υιός του Πατρός είπε, είναι πως η Δευτέρα Παρουσία Του θα συμβεί μέσα μας. Εμείς οι άνθρωποι θα εκδηλωθούμε ως Χριστός, αποδεχόμενοι την Υιότητά μας, σταματώντας πια να αναζητούμε οποιονδήποτε σωτήρα έξω από εμάς. Εμείς οι ίδιοι είμαστε εκείνοι που θα φωτίσουμε τον τόπο ως Υιοί και Θυγατέρες Θεού.

Οι προετοιμαστικές διδασκαλίες υπήρξαν ώστε πνεύματα ανθρώπων να δεχθούν τις πνευματικές διανοίξεις της εποχής ομαλότερα. Στις τάξεις εκπαίδευσης του Λόγου που ο Ιωάννης έθεσε μαθητές Του, είναι εκείνοι που λειτουργούν εντός τους την Νομοτέλεια του Φωτός, της Αλήθειας και της Αγάπης, ώστε να μεταδώσουν το Μήνυμα του Έργου της Δευτέρας Παρουσίας, πως ο άνθρωπος εστί Θεός και μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί ως Θεός, αποδεχόμενος τον εαυτό του σε όλη την έκτασή του, αγκαλιάζοντάς τον απ’ άκρη σ’ άκρη.

Ετελείωσαν όλα τα περιθώρια ανοχής, κωλυσιεργίας, απουσίας, άγνοιας. Ήρθε η Νέα Εποχή. Όσοι είναι έτοιμοι, θα είναι στην πρώτη γραμμή. Οι υπόλοιποι οφείλουν να προσευχηθούν ώστε να λάβουν έμπνευση και καθοδήγηση από τον Πατέρα, από τον Δάσκαλο Ιωάννη, την Θεία Μητέρα. Τα λόγια της προσευχής να είναι απλά, δίχως εκφράσεις παλαιές, άλλης εποχής και λέξεις που δεν είναι αναγνωρίσιμες. Όπως το κάρο και η άμαξα είναι μέσον μεταφοράς μιας παλιάς εποχής, έτσι οι διδασκαλίες παρελθούσης χρήσεως δεν βοηθούν τον άνθρωπο στην εποχή μας. Βαδίστε στην πίστη, στην αλήθεια και στον δρόμο της Αγάπης μέσα από το Θείο Είναι, ο Εαυτός που σ’ όλους μας δόθηκε γενναιόδωρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: