Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ-ΠΡΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΛΙΟΥ "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕΛΧΙΣΕΔΕΚ"


14-5-2018
Καλωσήρθατε στο «Αίτιον», βρίσκεστε όλοι μέσα του, αλλά θα το ανακαλύψετε στο τέλος.
Το ίδιο Αίτιον, ο Λόγος που μας οδήγησε εδώ, κινητοποίησε την Αποκάλυψη Μελχισεδέκ, από τον «Πύρινο Κόσμο», τον οποίο ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας, όπως και το «Αίτιον».
 ΘΕΩΝΗ ΣΟΥΠΙΩΝΑ
Οι Αποκαλύψεις αυτές συνδέονται με ορισμένα εσωτερικά γεγονότα, που είναι δύσκολο να καταγραφούν, διότι προέρχονται από το άμορφο και το άχρονο. Το αποτέλεσμα μιας έρευνας 40 ετών με ότι πνευματικό αγώνα συνεπάγεται –προκλήσεις, περιπέτειες, κινδύνους και πολεμική– και το απόσταγμα αυτής της συνείδησης μετασχηματίστηκαν στο βιβλίο που βρίσκεται στη διάθεσή σας.
Συνοπτικά, παρουσιάζονται οι ρίζες των θρησκειών και της κοινωνικής οργάνωσης που θα καταλήξουν στη Βασιλική και Ιερατική εξουσία.
Στη συνέχεια παρουσιάζεται η αντιπαραβολή της ιστορίας του Νώε και του Μελχισεδέκ, που γεννιέται κατά τον Κατακλυσμό με Θεία επέμβαση και του μύθου του Δευκαλίωνα και της γέννησης του Έλληνα κατά τον κατακλυσμό με επέμβαση του Δία.
2.000 χρόνια π.Χ. περίπου, ο Μελχισεδέκ τελεί θυσία Άρτου και Οίνου, κοινωνεί τον Αβραάμ και ευλογεί την αναγωγή της γενεάς του, σφραγίζοντας επί γης την Ουράνια Ιεροσύνη εκ πνεύματος, που απελευθερώνει την μέχρι τότε εξ αίματος γήινη Ιεροσύνη. Αυτό σηματοδοτεί την αφαίρεση της μηχανικής δυναμικής του φυλετικού σχεδίου και την έναρξη της ενεργοποίησης της Θείας Χάρης, ώστε να προετοιμαστεί η ανθρωπότητα για την ενανθρώπιση του Λόγου.
Η Διδασκαλία του Λόγου και η αποκάλυψη του Τριαδικού και Ομοούσιου Θεού, ξεκινά από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, από τον Ορφέα περνάει στους Προσωκρατικούς Ίωνες φιλοσόφους, Παρμενίδη, Ηράκλειτο, Ζήνωνα Ελεάτη, και στη συνέχεια στους Διοτίμα, Σωκράτη, Πυθαγόρειους, Νεοπλατωνικούς, τους Εσσαίους, τους πρώτους χριστιανούς της Συροπαλαιστίνης και της Ελλάδας, τους Πατέρες της Φιλοκαλίας του Χριστιανισμού και τους Μύστες του Εσωτερικού Χριστιανισμού ως τις μέρες μας.
Παρουσιάζεται η ελληνικότητα στις ρίζες του Μελχισεδέκ και του Ιησού, η ταυτότητα του Αληθινού Πατέρα, όπως και η ταυτότητα της πλάνης, με την επικράτηση του Σχολαστικού ιουδαιο-χριστιανισμού.
Επίσης αποσυμβολίζεται η Παραβολή του «Κόκκου του Σίτου», ο Μυστικός Δείπνος, ο χρόνος αποκάλυψης της ταυτότητας του Παρακλήτου και τα Μυστήρια της Προσευχής, της Προσφοράς και της όχι επιφανειακής, αλλά της ουσιαστικής ενσυνείδητης εφαρμογής του «Αγαπάτε Αλλήλους», που είναι ο δρόμος της Χριστοποίησης και Θέωσης.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ
Επιγραμματικά οι «Αποκαλύψεις Μελχισεδέκ» φανερώνουν τη Θεία Ταυτότητα, τον Θείο Προορισμό και τα Θεία Δικαιώματα του Ανθρώπου.
Ευχαριστώ το επιτελείο του Έργου Λόγου Αγάπης και του Ανοικτού Πνευματικού Πανεπιστημίου, την σύζυγό μου Θεώνη, την Χ. Αλεξανδροπούλου, Θ. Φατούρου, Π. Κωνσταντάρα, που επιμελήθηκαν τα κείμενα, τον Ιωάννη Λέσση για την γραφιστική εργασία και την σελιδοποίηση και τον Μ. Οκταποδά για το τυπογραφείο και την βιβλιοδέτηση και ιδιαίτερα τον Λ. Παπαγεωργίου, δημιουργό και ψυχή το Φιλανθρωπικού Σωματείου «Άρτου και Δράση», για κάθε υποστήριξη στον πνευματικό μας Έργο.
Τέλος ευχαριστώ όλους τους φίλους και αδελφούς που μελέτησαν το βιβλίο και διατύπωσαν τις συνειδητοποιήσεις τους, διότι έγιναν συνεργάτες στην διάνοιξη του δρόμου ως πρωτοπόροι φορείς Θείου Ελέους,
ΙΕΡΕΥΣ = IΓMAI+ ΕΡΕΩ ΩΘΟΥΜΑΙ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΗ
ΒΑΣΙΛΕΥΣ = ΒΑΣΗ ΣΤΗΡΙΓΜΑ – ΕΛΕΟΥΣ
Ο βέβηλος γραμμικός χωρόχρονος καμπυλώνεται και γίνεται κυκλικός, Άχωρος Άχρονος Ιερός από κείνον που τηρεί στάση Μετάνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: