Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΕΡΤ - ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

 
 
Προβολή:    Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Το Ε.Λ.Α. (Έργο Λόγου Αγάπης) σας προσκαλεί κάθε Πέμπτη στο Πολιτιστικό Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι "ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ" στο κέντρο της Αθήνας, να παρακολουθήσετε μαζί μας επιμορφωτικές ταινίες και ντοκιμαντέρ αφύπνισης, ενημέρωσης και διαλόγου.
Μετά το πέρας της προβολής, ακολουθεί συζήτηση με την συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων θεατών.

ΘΕΜΑ: "ΕΡΤ - ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"

Από τον Γιώργο Αυγερόπουλο
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 52min τηλεοπτική

Ήταν κάτι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά!
Πουθενά και ποτέ σε ευνομούμενες δημοκρατικές κοινωνίες, δε σίγησε η δημόσια ραδιοτηλεόραση μιας χώρας, και ειδικά με τέτοιον τρόπο ο οποίος χαρακτηρίστηκε "αυταρχικός" και "αντιδημοκρατικός".
Μέσα σε πέντε ώρες, το βράδυ της 11ης Ιουνίου του 2013, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατέβασε τους διακόπτες της ΕΡΤ, του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ελλάδας, που λειτουργούσε αδιάλειπτα τα τελευταία 75 χρόνια.
Το τηλεοπτικό και το ραδιοφωνικό της σήμα κατέρρευσε, ρίχνοντας μαύρο στις οθόνες, και βόμβο στα FM.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν μια άνευ προηγουμένου πολιτική πράξη, που σόκαρε τους Έλληνες φέρνοντας στη μνήμη τους στιγμές από την σκοτεινή περίοδο της δικτατορίας. Προκάλεσε επίσης σφοδρή διεθνή κατακραυγή από όλο τον πλανήτη.
Γιατί η Δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ελλάδας έπρεπε να πεθάνει;

Ενα περίπου χρόνο μετά τα πραγματικά γεγονότα του Ιουνίου του 2013, ο Γιώργος Αυγερόπουλος τοποθετεί το δάχτυλό του σε δύο από τα πιο καυτά και ανοιχτά εδώ και καιρό θέματα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας: το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ και την εξακολουθητική αντισυνταγματική κυβερνητική πρακτική που περνάει από μόνη της «αποφάσεις», καταλύοντας βασικές αρχές της Δημοκρατίας – τουλάχιστον όπως τη γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ο ίδιος ο Αυγερόπουλος, εργαζόμενος της ΕΡΤ, χρησιμοποιεί αρχειακές πρώτες ύλες, όπως οπτικό υλικό από την ώρα της ανακοίνωσης του κλεισίματός της πίσω στα γραφεία και τις αίθουσες της ΕΡΤ, τη θλίψη και το σοκ των εργαζομένων, τις πρώτες κλήσεις για τις συγκεντρώσεις στην Αγ. Παρασκευή και φτάνοντας μέχρι την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο καταγράφει το χρονικό των γεγονότων, προσπαθώντας να συνδέσει το κλείσιμο της ΕΡΤ ως αποτέλεσμα του μνημονίου και από την άλλη με την κολακεία του συστήματος απέναντι στον ιδιωτικό τομέα.
Οι προβολές μας πραγματοποιούνται στο "Π.Α.Σ. ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ" στην διεύθυνση
Μπουμπουλίνας 34 Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας (πίσω από το Πολυτεχνείο)

τηλ. Επικ.: 6974058158, 6972531319
Ώρα προσέλευσης 20.30 μ.μ.
Ώρα έναρξης 21.00 μ.μ.
Είσοδος ελέυθερη

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: