Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗ23-3-2014
Η Αγάπη καθορίζει τα πάντα. Καθορίζει το ύψος και το βάθος, τα χαμηλά και τα υψηλά που απασχολούν την διάνοια σου, μαθητή και μαθήτρια του Έργου Λόγου Αγάπης.
Είναι η Αγάπη μέσα στην καρδιά σου που στερεώνει τον άνθρωπο της γης. Ο άνθρωπος βιώνει τον Εαυτό του μέσα στην ύλη της διττότητας έχοντας μέσα στην καρδιά του την Αγάπη την Μία, τον Έναν και μοναδικό Υιό Μου Χριστό.
Εαυτέ μου αγαπημένε αν δεν εργαστείς στα χαμηλά πεδία της ύλης μέσα σου, δεν μπορείς να φτάσεις στα υψηλά πεδία. Χρειάζεται να εργάζεσαι μέσα στον άνθρωπο που είσαι και η Αγάπη είναι η δύναμη σου και ο οδηγός σου. Το μέτρο και ο σταθμός της ζωής που πραγματικά φέρεις εν δυνάμει και είσαι.
Κατανόησε εαυτέ μου ότι για να πετάξεις ψηλά, πρέπει να εργαστείς στην βάση του Εαυτού σου.
Η Αγάπη λειτουργεί με τρόπο που η διάνοια σου δεν γνωρίζει γιατί η λειτουργία της είναι διττή. Η Αγάπη  είναι ουσία Θεία που δεν διασπάται, δεν διαιρείται, εισχωρεί μέσα στα πάντα, απορροφά τα πάντα, και μετουσιώνει ως Θεία Ουσία κάθε διττή λειτουργία, κάθε στοιχείο που ενέχει διττότητα εκ της πλάνης προερχόμενο.
Η Αγάπη Εαυτέ μου σηκώνει το βάρος της ύλης σου. Παίρνει τους πόνους του ανθρώπου, διαλύει τους φόβους σου, την άγνοια σου, τα κατεστημένα όλα, τους περιορισμούς σου και ανασυνθέτει τα στοιχεία σου όλα, κάθε μόριο της ύλης σου, κάθε πόρο του δέρματος σου.
Ποιος θα σηκώσει το βάρος σου Άνθρωπε Εαυτέ μου; Ποιος θα εργαστεί αν όχι εσύ;
Μην ακούς άλλο την διάνοια σου, άκου μόνο την καρδιά σου. Αυτή γνωρίζει όλη την Αλήθεια, γιατί η Αγάπη που στην καρδιά σου εναπόθεσε ο Υιός Μου, είναι η μόνη Αλήθεια, ο μόνος δρόμος της επιστροφής σου και αυτός χαράζεται μέσα σου, μέσα στον Άνθρωπο σε κάθε άνθρωπο.
Είναι η ουσία της εκπόρευσης σου, ο πραγματικός ένας Εαυτός εκ του Πατρός εκπορευόμενος και από τον Υιό σφραγισμένος.
Μην φοβάσαι την κρίση και την κατάκριση, αφέσου στην Αγάπη ελεύθερα να σε οδηγήσει γιατί την κρίση παρέδωσε ο Πατέρας Θεός στον Υιό και η Αγάπη φανερώνει πάντα την Αλήθεια.
Άνθρωπέ Εαυτέ μου εσύ κάνεις λάθη ως ο άνθρωπος της γης και η αγάπη που δεν λαθεύει ποτέ, δεν σφάλλει, σε οδηγεί να αποκατασταθείς και να αποκαταστήσεις. Μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα για κανέναν άνθρωπο επί της γης. Συμβουλέψου την καρδιά σου κι’ εκείνη θα σου δείξει, θα σου πει την αλήθεια.
Σε διδάσκει με όλους τους τρόπους ώστε να μπορείς να έχεις τον ανάλογο χώρο. Κάθε φορά μεγαλώνει τον χώρο μέσα σου και εσύ μεγαλώνεις μέσα στην Αγάπη.
Τότε μπορείς να δείξεις κατανόηση για τον αδελφό άνθρωπο, να καταλάβεις αυτό που ζει και βιώνει,  και νοιώθει πόνο, φοβάται, αγωνιά και προσπαθεί από το σημείο που βρίσκεται με τις ποιότητες που ζυμώνεται, την γενική του κατάσταση έτσι όπως είναι.
Καλοσύνη χρειάζεται από εσένα, τον καλό σου λόγο, το γλυκό σου βλέμμα, την ζεστή χειραψία και την ζεστή αγκαλιά σου. Χρειάζεται να δει στα μάτια σου ότι τον αγαπάς και τον αποδέχεσαι, ας κάνει λάθη, χρειάζεται να δει ότι πιστεύεις σ’ αυτόν, τον εαυτό του, τον πραγματικό του Εαυτό Αγάπη τον Εαυτό σου.
Μην φοβάσαι και μην περιορίζεσαι πουθενά για κανέναν λόγο, η Αγάπη δεν φοβάται, είναι Απεριόριστη και φανερώνεται μέσα στον άνθρωπο, μέσα από κάθε του λειτουργία και κίνηση.
Φανερώνεται μέσα στους ήχους και τα χρώματα. Γεννάει τον Λόγο της Αγάπης που από τα χείλη σου βγαίνει και δίνει χρώμα, ομορφιά και ζωή στον συνάνθρωπο και σε όλη την ζωντανή δημιουργία.
Σε διδάσκει την επίγνωση, δεν είναι μια λέξη άδεια και στείρα, μια αφηρημένη έννοια. Είναι Ουσία Θεία. ζωντανή δημιουργική δύναμη που μετουσιώνει την πλάνη σου.
Δεν καθαιρεί κανέναν, οικοδομεί όλους και περιέχεται μέσα στα πάντα γιατί τα περιέχει. Τα πάντα είναι εν δυνάμει χρήσιμα, χρηστά, σταμάτα να περιορίζεσαι από ανυπόστατους φόβους, να συρρικνώνεσαι μέσα στην απομόνωση του ψεύδους, στην ανοησία του διαχωρισμού του πονηρού. Η Αγάπη είναι το ύπατο Αξίωμα του Αγαθού που είναι Ένα, αδιαίρετο, ο Πατέρας Δημιουργός των Πάντων.
Τα λάθη σου, τα πάθη σου, ο εγωισμός, η υπερηφάνεια σου και ο διαχωρισμός σου Εαυτέ μου είναι η πτώση σου και εκεί καλείσαι να εργαστείς.
Μπορείς όλα αυτά να τα αλλάξεις. Να καθαριστείς, να αποδεσμευτείς και να ελευθερώσεις τον Εαυτό Χριστό με την Αγάπη της καρδιάς σου. Της θέλησης σου για Αγάπη που χωρά την πτώση σου, συγχωρεί  τον άνθρωπο και το έλεος της οδηγεί τον άνθρωπο να μετανοήσει, να μετατοπιστεί ο νους, να  βγει από την φυλακή του να ελευθερωθεί και να αγωνιστεί όπως ο Ηρακλής. Κάθε λάθος σου να γίνει άθλος, κάθε πάθος να γίνει αρετή, ο εγωισμός και η υπερηφάνεια να παραδοθεί στην Αγάπη του Χριστού και να αναδυθεί η Εγώ Ειμί Παρουσία που ενώνει τους ανθρώπους με το Θεό Πατέρα, τον άνθρωπο, εσένα Εαυτέ μου.
Έτσι Αγαπημένε μου όπως ο Οδυσσέας επιστρέφει στην Ιθάκη επιστρέφεις στο σπίτι σου, στο βασίλειο σου, εκεί όπου οι ουρανοί είναι ανοιχτοί, οι Ουρανοί σου και βλέπεις και βιώνεις την ομορφιά σου Εαυτέ μου μέσα σου, μα και μέσα σε κάθε άνθρωπο.
Η Αγάπη περιέχει τον χώρο και τον χρόνο, σου δίνει ότι χρειάζεσαι για να διανύσεις την απόσταση που δημιούργησες και να επιστρέψεις.
Εργάσου μέσα στον εαυτό σου, βρες ότι έχει κολλήσει επάνω σου, κάθε ρύπο που σε περιόρισε, σε καθήλωσε, σε δέσμευσε. Ότι βίωσες μέσα στο ταξίδι σου στο χώρο και στο χρόνο, ότι σαν παιδί βίωσες και σε πλήγωσε και σε σημάδεψε, ότι σαν άνθρωπος μέσα στην πορεία σου σε πόνεσε βαθιά, ψάξε εαυτέ μου, προχώρα και καθάρισε την ψυχή και το σώμα σου. Ελευθέρωσε την Αγάπη από εντός σου να λάμψει ο θησαυρός σου, να απελευθερωθεί η Ψυχή μου και να ενωθεί με το Πνεύμα το Αγαθό του Πατέρα μας.
Ποιον και τι θα φοβηθείς όταν ο Δάσκαλος της Αγάπης είναι μαζί σου; Είμαι μέσα σου, εκεί σε κάθε σου βήμα ενωμένος μαζί σου Αδιαίρετα.
Προχώρα Ψυχή μου Αγαπημένη και μην φοβάσαι, μην λυπάσαι που οδηγείσαι στο θυσιαστήριο της Αγάπης. Δεν σου ζητώ θυσία αίματος, η θυσία της Αγάπης είναι εθελούσια προσφορά και διάχυση σου μέσα στον άνθρωπο, στην δημιουργία ολόκληρη. Είναι Χαρμόσυνη Αγγελία της πραγματικής ζωής που φέρεις, της Απελευθέρωσης σου και της Συνταύτισης σου με τον Πατέρα.
Η Αγάπη χαίρεται για την θυσία αυτή, αυτήν προσδοκά, προσδοκά Ανάσταση νεκρών και Ζωή Θεία Αθάνατη, Άπειρη, Ατελεύτητη.
Άνθρωπε Εαυτέ μου ο εγωισμός σου φοβάται και πονά, κάνει ότι μπορεί για να σε κρατά φυλακισμένο, παθητικό θέλει να υποτάξει το πνεύμα σου. Μάχεται για να μην χαθεί. Εργάσου για να τον αποκαλύψεις και να τον φανερώσεις στην Αγάπη, εκεί δεν μπορεί να κρυφτεί, μέσα στο φως της Αγάπης αυτό το μικρό κομμάτι σου αφομοιώνεται και μετουσιώνεται. Δεν είναι αυτός ο Εαυτός σου Αγαπημένε μου άνθρωπε, αυτό είναι το κομμάτι του διαχωρισμού σου που κρύβεται γιατί φοβάται την Αγάπη.
Να είσαι Ευλογημένος Εαυτέ μου Αγαπημένε να Ερευνάς πάντα κάθε σου λειτουργία και κίνηση, τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου, τους λόγους και τις πράξεις σου.
Να είσαι Ευλογημένος να ασκείς Αυτοέλεγχο και Αυτοκριτική ώστε να παραμένεις  ενεργός, ξυπνητός, να παρατηρείς τον εαυτό σου για να βγεις από την λήθη, να ακούς την φωνή της καρδιάς σου και με την Αγάπη σου, την ουσία την Θεία να ολοκληρώσεις την πορεία και το Έργο σου, το Έργο Μου.
Να είσαι Ευλογημένος να ακούς την φωνή της καρδιάς σου, την φωνή του Διδασκάλου της Αγάπης, του Ανθρώπου Λόγου Ιωάννη Χριστού.
Να είσαι Ευλογημένος να φανερώσεις στο πεδίο της ύλης, στον άνθρωπο και σε ολόκληρη την δημιουργία τον Εαυτό Αγάπη, τον Θείο Εαυτό σου Διδάσκαλο της Αγάπης Χριστό. Αμήν.

Αγγελική Κοντζιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: