Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ

 ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΑΚΟΣ
24/10/2020

Τα Θεία πεδία, αυτά που βρίσκονται πάνω από τα Μακάρια-Ψυχικό (Πνευματικό, Θείο) αποτελούνται από υπερύλη. Τα πεδία κάτω από αυτά, αποτελούνται από ύλη και υπερύλη (μετουσιωμένη ύλη), καθώς και από ψήγματα αντιύλης. Τα ψήγματα αυτά της αντιύλης αποτελούν θραύσματα από την διάνοιξη που ο Ιαλδαβαώθ πάνω στην αλαζονεία του και στις κυριαρχικές του βλέψεις για την Δημιουργία, άνοιξε στο αρνητικό σύμπαν. Η δίψα του για δημιουργία, τον οδήγησε αντί να δημιουργήσει ένα καινούργιο σύμπαν, υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις και ικανότητές του, να ανοίξει μία τρύπα-δίοδο που ένωσε το σύμπαν αυτό με το αντισύμπαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απορροφηθούν κομμάτια αυτού του σύμπαντος από το αντισύμπαν, μαζί με κομμάτια από ανθρωπότητες. Ο Ιαλδαβαώθ, στην ουσία εγκλωβίστηκε σε μία δίοδο-φυλακή μεταξύ αυτού του σύμπαντος και του αντισύμπαντος.
Όμως η πράξη του αυτή γέμισε το σύμπαν και τα πεδία μέχρι το ψυχικό με ουσία του αντισύμπαντος (αντιύλη). Αυτό δημιούργησε όντα που δεν υπήρχαν πριν στην Δημιουργία (δαίμονες). Σχεδόν κάθε ον που άγγιζε η αντιύλη μετατρεπόταν σε μια δαιμονοποιημένη οντότητα. Η Θεία παρέμβαση μέσω αγγελικών και αρχαγγελικών ταγμάτων ήταν άμεση. Η εξάπλωση της αντιύλης, περιορίστηκε και σταμάτησε και οδηγήθηκε σταδιακά πίσω στο αντισύμπαν. Η ζημιά όμως που προκλήθηκε ήταν τεράστια, χάθηκαν τεράστια κομμάτια της Δημιουργίας και κομμάτια της ανθρωπότητας εγκλωβίστηκαν στο αντισύμπαν. Δυστυχώς οι δαίμονες παρέμειναν. Σχηματίστηκαν ομάδες υψηλών πνευμάτων και αγγέλων για να τις εξουδετερώσει. Δημιουργήθηκαν τάγματα ανάλογα με το ύψος της ψυχοπνευματικής συνειδητότητας που είχαν: Λιονταριού, Αετού, Γρύπα, Πήγασος, Φοίνικα, τα οποία έδρασαν και δρουν στα κατώτερα πεδία. Φυσικά και οι δαίμονες δεν υστέρησαν στο να σχηματίσουν τα δικά τους τάγματα, με στόχο αποκλειστικά την επιβίωσή τους: Δράκοντα, Χίμαιρα, Φιδιού, Έχιδνας, Αράχνης και δρώντας με δόλιους τρόπους έσπειραν χάος στις απανταχού ανθρωπότητες στα κατώτερα πεδία και στο υλικό σύμπαν.
Μια και η δίοδος μέσω του Ιαλδαβαώθ δεν είχε κλείσει, χρησιμοποίησαν την ενέργεια του αντισύμπαντος για την καταστροφή και το χάος. Το Θείο Σχέδιο για την αποκατάσταση της Δημιουργίας μπήκε σε εφαρμογή άμεσα, συνθέτοντας και εξελίσσοντας όντα και μέλη της ανθρωπότητας και των αγγέλων σε μία ομάδα κρούσης και διάσωσης. Στην Δημιουργία τίποτα δεν χάνεται, απλά αλλάζει και μετουσιώνεται. Ο προορισμός του ανθρώπου και ειδικότερα της γης είναι να Χριστοποιηθεί και Θεωθεί, ώστε να ανασύρει τα κομμάτια της Δημιουργίας και της ανθρωπότητας που εγκλωβίστηκαν στο αντισύμπαν. Όπως επίσης να απεγκλωβίζει τον Ιαλδαβαώθ και να τον θέσει σε αποκατάσταση της Δημιουργίας και του εαυτού του. Αποδίδοντας τα τμήματα αυτά στην Δημιουργία του Πατέρα και τα τμήματα του αντισύμπαντος πίσω σε αυτό, θα ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω εξέλιξη των ειδών και της ίδιας της Δημιουργίας. Διαλύοντας τον κόσμο των σκιών, που παρείσφρησε στην Δημιουργία και φωτίζοντάς την από άκρη σε άκρη με το Θείο Φως του Πατέρα Δημιουργού, γιατί δεν είμαστε μόνο κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Δημιουργού αλλά και της Δημιουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: