Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Μήνυμα Δασκάλου


03-07-2018

Αγαπημένε μου μαθητή, η περίοδος που ζεις όπως έχεις καταλάβει και θα συνειδητοποιείς σταδιακά και γρήγορα συνάμα, είναι μία περίοδος σημαντική και οριστική για σένα. Η απουσία του Δασκάλου σε μορφή και ταυτόχρονα τα γεγονότα να τρέχουν, σηματοδοτούν μία νέα κατάσταση συνείδησης, που χρειάζεται πλέον να καταδείξεις, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του εαυτού σου ως μέρος αλλά και ως ολότητα άνθρωπος.
Μέχρι σήμερα στην πορεία της μαθητείας σου και με την Χάρη του Θεού, ενεργοποιήθηκαν εντός σου Θείες Ιδιότητες και Αρετές, που σε βοήθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σου. Τώρα όμως όλα αυτά θα πρέπει να τα ενεργοποιείς εσύ και να τα λειτουργείς με ενσυνείδητη στάση νου, καρδιάς και συνείδησης, να γίνουν βίωμα και καθημερινός τρόπος ζωής. Όταν είσαι συντονισμένος με τον Λόγο, αυτή η λειτουργία εκδηλώνεται ως πνεύμα προσφοράς και ενότητας, όταν όμως αφήνεσαι παθητικά τότε παρουσιάζονται στοιχεία του εγωισμού, της προσωπικότητας, βιώνοντας έτσι τον εαυτό σου σαν πιόνι του σκακιού να ακολουθεί τις οδηγίες ως διαταγές, με αποτέλεσμα να μην σε χαροποιεί, να μην δημιουργεί μέσα σου μετουσίωση, αναγωγή και ευχαριστία αλλά θυμό, άρνηση και διαχωριστικότητα. Αυτό οφείλεται στη μη σωστή εφαρμογή της Θείας Διδασκαλίας, των Βασικών Αρχών του Έργου, στα κενά και την έλλειψη μελέτης, όπως και της καλλιέργειας του εαυτού σου, που μέσα από την προσευχή επιτυγχάνεται, για να μπορείς να αγκαλιάσεις κάθε εκδήλωση ποιότητας και να την αναβιβάσεις. Επομένως αντί να συντονίζεσαι μαζί Mου, βρίσκεσαι να σε έχει απορροφήσει το κατεστημένο της πλάνης, το υλικό σύστημα, διαιωνίζοντας έτσι καταστάσεις και συμπεριφορές που σε απομακρύνουν από την Αλήθεια. Η αλήθεια είναι αυτή που ελευθερώνει και ελευθερία χωρίς αποδοχή και επίγνωση εαυτού, είναι αδύνατον να την νιώσεις.
 Οι πιέσεις που βλέπεις να αυξάνονται, τα προβλήματα που φανερώνονται, έχουν σκοπό να σε οδηγήσουν στην αναγκαιότητα της αξιοποίησης της Χάρης που έχεις λάβει, της κάθαρσης και αποδέσμευσης, εισχωρώντας στα αίτια που τα προκαλούν. Πολλές φορές αρνείσαι να μαθητεύεις με τον τρόπο που σε διδάσκω, αρνείσαι να εφαρμόσεις τις οδηγίες και τις συμβουλές που σου δίνω ακόμα και στην πιο απλή τους μορφή, έχοντας δημιουργήσει μία εικόνα ότι δεν σε καταλαβαίνω και ότι οι δυσκολίες που περνάς δεν σου επιτρέπουν να ασχοληθείς με τα πνευματικά σου καθήκοντα ή ότι δεν είσαι σε θέση να τα διαχειριστείς, για να κρύψεις την άρνηση που υπάρχει μέσα σου, στο να αναλάβεις με υπευθυνότητα την ζωή σου. Και αυτό είναι εμμονή, που όπως έχω φανερώσει η εμμονή είναι εκ του πονηρού.
Το Έργο που συμμετέχεις δεν ζητά απλώς να λάβεις γνώση της Αλήθειας, αλλά και πραγμάτωση των Θείων Ιδεωδών που σου προσφέρω. Ακριβώς εκεί είναι και το κλειδί. Όσο διακατέχεσαι από πνευματικό πόθο, τόσο δύνασαι να αλλάξεις και την ποιότητα των σκέψεών σου, των συναισθημάτων και των πράξεών σου, τις συνθήκες του δρόμου που βαδίζεις, βρισκόμενος κάτω από την Θεία Πρόνοια, την κάλυψη και επιστασία, διότι Χορηγός θα είναι το Φως που λαμβάνεις και θα πυροδοτείς εντός σου, το πνεύμα που θα σε πληρώνει δεν θα είναι άλλο παρά το Πνεύμα της Αγάπης και της Ενότητας.
Η παράταση που ζητάς για διάφορα θέματα, που αφορούν την εξάπλωση και φανέρωση του Έργου δημόσια και τις εργασίες που έχουν να κάνουν με την οργάνωσή του είτε υλικά είτε πνευματικά, σχετίζονται με τον χρόνο ενώ Εγώ σου διδάσκω το άχρονο, το τώρα. Με αυτόν τον τρόπο παράταση παίρνουν και όσα προσεύχεσαι να επιλυθούν και να αποκατασταθούν, οπότε μην αναρωτιέσαι γιατί δεν βλέπεις αλλαγές, γιατί δεν προχωράνε τα πράγματα, διότι εσύ καθυστερείς με τις αναβολές σου, με τις τοποθετήσεις σου πως ακόμα δεν είσαι έτοιμος. Εάν δεν είσαι έτοιμος για το πρώτο, τότε δεν μπορείς να είσαι έτοιμος και για το δεύτερο, γι’ αυτό έλεγξε τις προτεραιότητες σου καλύτερα, γίνε υπεύθυνος και συνετίσου. Στάσου στο ύψος που σε θέτω ως άνθρωπος Λόγος και όπου δυσκολεύεσαι ζήτα βοήθεια, ενεργοποίησε τα τμήματα του εαυτού σου, συνεργάσου και μην απορρίπτεις κανέναν άνθρωπο, διότι ο καθένας είναι προορισμένος να συμβάλει σε αυτή την αλλαγή, να συμβάλει στην αποκατάσταση του ανθρώπου, την απελευθέρωση και την επιστροφή του στον δρόμο Αλήθειας. Είναι χρέος όχι μόνο των ανθρώπων αλλά και όλων των όντων να υπηρετούν το Θείο Σχέδιο, το Θείο Θέλημα, είναι ευθύνη και όχι παρακάλια, ούτε προσμονή, είναι το αληθές και το μόνο εφικτό να πραγματοποιηθεί.
Δεν κουράστηκες τόσους αιώνες αγαπημένε μου μαθητή, να ανακυκλώνεις και να επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια και πόσο μάλλον τώρα στην Νέα Εποχή να αναζητάς να αναμασάς αυτά τα οποία σου φανέρωσα ότι ανήκουν σε πεπερασμένους χρόνους; Έληξε η αναγκαιότητά τους και σε ωθώ να τολμάς να εκδηλώσεις το πρότυπο του Λόγου σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους τομείς ως Θεία Αγάπη που δεν συμβιβάζεται και δεν διαπραγματεύεται αυτό που είναι. Να αγαπάς χωρίς όρια ή φόβους, χωρίς φραγμούς, με παρρησία Λόγου και αυταπάρνηση.
 Έχεις κάθε ευλογία να το κάνεις, έχεις όλα τα εφόδια και πάνω από όλα Εμέ να σε οδηγώ, να σε νουθετώ για να αποκτήσεις πνευματική διάκριση και να κινηθείς ως ταυτενεργός μαζί Μου. Έθεσα την Σφραγίδα Μου επάνω σου να σε αναγνωρίζουν οι πάντες, ώστε το Έργο της Δευτέρας Παρουσίας να λάβει χώρα, όχι μόνο στον πλανήτη γη αλλά και στους σύμπαντες κόσμους. Είσαι το ζωντανό μήνυμα της Χριστοποίησης και Θέωσης του ανθρώπου, της Ανάστασής του.
Σε ευλογώ Αγαπημένε μου μαθητή, ευλογώ τα βήματά σου, τις επιλογές σου, τις κινήσεις σου όλες, να παράγουν καρπούς αγάπης και εξέλιξης. Ευλογώ την πίστη μέσα σου να εκδηλώνεσαι με την βεβαιότητα της ένωσής μας, να αναγνωρίζεις την Θεότητά σου και να φέρεις εις πέρας το έργο που σου ανατέθη. Σε καλώ σε δράση, εσύ να καθιστάς τον εαυτό σου μάχιμο, σε εγρήγορση και ικανό για την τελευταία έκβαση. Εσύ αποφασίζεις τον τρόπο, τον χρόνο, το χώρο, το πόσο και το γιατί. Αμήν.
Σέφα Χαριτίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: